@cybermysza - autko wysłane
mam nadzieję że pokażesz się w nim z dobrej strony
to teraz może zbiorę wszystko nt turnieju
moje propozycje są niejako rozwinięciem tego co było w poprzednich turniejach z małymi modyfikacjami które są eksperymentami ale mam nadzieję sprawdzą się w praktyce. jesteśmy na etapie że ciągle wypracowujemy swoje zasady więc jeszcze chyba można eksperymentować
postaram się opisać wszystko tak szczegółowo ja tylko mogę
1.
Termin- jutro, tj. wtorek, 21 grudnia, godzina 22:00. Lobby otwarte od 21:00, mam nadzieję że standardowo zajmie się tym Unlimited
2.
Wyścigi- Laguna Seca, 15 okrążeń
- Tsukuba, 20 okrążeń
- liczbę okrążeń dopieramy w ten sposób aby czas przejechania wyścigu oscylował w około 20 minut
- przed każdym wyścigiem dostajemy 5 minut (mam nadzieję że wystarczy) dowolnej jazdy na ostatnie szlify i wykręcenie czasu
- startujemy z opcją "najszybsze z przodu", dlatego ważne żeby wykorzystać ten czas na minimum jedno pełne okrążenie (bo chyba tak to będzie działało)
3.
Nagrody- Honda Epson NSX '08 (Premium) + modyfikacje (Stage 3 silnika, turbo, olej, wszystkie rodzaje opon wyścigowych)
- Alfa Romeo 8C Competizione (Premium)
- samochód wybierze sobie zwycięzca, osoba która zajmie drugie miejsce dostanie samochód który zostanie
4.
Regulamin- auta GT300
- limit mocy 340 koni
- waga minimum 1100kg
- opony wyścigowe twarde
- konieczny jest zjazd do pit-stopu
- maksymalnie 12 aut (decyduje kolejność dołączenie do lobby)
- zniszczenia wyłączone
5.
Punktacja (tutaj na próbę wprowadzę zmiany aby bardziej promować wygrywanie)
- 1 miejsce - 15 punktów
- 2 miejsce - 12 punktów
- 3 miejsce - 10 punktów
- 4 miejsce - 7 punktów
- 5 miejsce - 5 punktów
- pozostałe miejsca bez punktów
6.
Inne (dotyczy głównie zasad fair play)
- patrzymy w lusterka i pamiętamy że nie jesteśmy sami na torze
- nie wykonujemy zbyt optymistycznych manewrów które z góry wiadomo że nie mogą się udać
- manewry wykonujemy z uwzględnieniem martwego pola przeciwnika
- nie blokujemy szybszych osób w sposób powodujący zagrożenie
- umożliwiamy szybszej osobie bezpieczne wyprzedzenie (chodzi o sytuacje z wykorzystaniem tunelu aerodynamicznego)
- jeśli zyskamy pozycję w sposób nieprzepisowy zalecane jest grzecznie oddać wywalczoną w ten sposób pozycję
7.
Protesty i kary - złamanie zasad fair play będzie skutkowało odjęciem 2 punktów za każde popełnione wykroczenie
- informacje o możliwym proteście składamy w trakcie lub bezpośrednio po wyścigu za pomocą headseta lub za pomocą wiadomości tekstowej, jeśli nie było informacji o możliwym proteście wyniki wyścigów będą uznane za ostateczne
- wnioski o wykroczenia składa na forum gameonly.pl osoba pokrzywdzona w terminie do godziny 12:00 następnego dnia, podaje którego wyścigu dotyczy oraz w miarę możliwości jak najdokładniejsze opisanie sytuacji (opis sytuacji, które okrążenie, kto zawinił itp)
- przewinienia rozpatrują dwie najszybsze osoby w mistrzostwach
- w sytuacji w której osoba z pierwszej dwójki jest stroną w sporze, do rozpatrywania brana jest kolejna osoba z mistrzostw
- do uznania winy potrzebna jest zgoda obu osób rozpatrujących przewinienie
- oczywiście nie zgłaszamy każdej obcierki, lekkiego wyniesienia na zewnątrz przy wyprzedzaniu czy drobnego puknięcia wynikającego z ostrej walki, zgłaszajmy wszelkie przejawy chamstwa czy totalnego przeginania, jak np. spychanie czy wjeżdżanie z dużą prędkością w kufer
Mam nadzieję że propozycje spodobają się
liczę na uwagi i dalsze modyfikacje
trzy pierwsze punkty będą zmienne, resztę mam nadzieję wypracujemy w miarę szybko i zostanie na wiele wyścigów