Szkoda mi trochę tracić Save'a więc na razie postaram się sprawdzić grę na innym PS3. Jeżeli problem będzie ten sam, to chyba będzie jasne że jest coś nie tak z kierownicą. Jeżeli będzie działać OK to zabiorę się za przeinstalowanie gry na swojej konsoli. Dzięki za pomoc, dam znać jak poszło w przyszłym tygodniu.
Wiadomość scalona: [time]Maj 14, 2011, 20:23:04 pm[/time]
Ok, czynności jakie wykonałem dzisiaj:
Usunąłem Savy do GT5 i nic nie dało, później sformatowałem cały system PS3 i zainstalowałem ponownie świeży FW 3.55 i grę na nowo, dalej nic.
Po jego instalacji wyskakuje menu konfiguracyjne na czarnym tle gdzie ustawiamy sobie język, datę, godzinę itp. Tak się składa że nie miałem jeszcze podpiętego kontrolera przez kabel, tylko sama kierownica była wpięta. I od razu na pierwszym ekranie zaczął mi kursor lecieć na sam dół, jak miałem naduszony hamulec do połowy to było OK. Tak, że coraz bardziej wygląda na to że to jakaś sprzętowa usterka kierownicy. Sprawdzę tylko na innym PS3 żeby być w 100% pewnym zanim odeślę ją na gwarancję.
Poza tym dziwi mnie fakt że nawet po przeinstalowaniu całego systemu nadal w opcjach gry niema żadnego thrustmastera ani też G25 którą chyba wczesniej tam widziałem jak jeszcze miałem grę na FW 3.41