Autor Wątek: Wasze oceny gier na PC  (Przeczytany 3344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
Wasze oceny gier na PC
« dnia: Września 22, 2010, 17:55:03 pm »
Temat taki jest w dziale konsol, więc i w dziale PC może być. Kupiłem teraz nowego kompa, więc od czasu do czasu będę w coś na nim pogrywać. Każda opinia, ocena, czy recenzja gry na peceta będzie mile widziana. Szczególnie interesują mnie tytuły wydane ekskluzywnie na PC w ciągu ostatnich 3 lat.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
Odp: Wasze oceny gier na PC
« Odpowiedź #1 dnia: Września 22, 2010, 18:24:16 pm »
A jaki typ gier lubisz?

Ogolnie jak RPG'i to sprawdz Fallout i Oblivion - ilosc modow jaka wyszla tworzy z nich kompletnie nowe gry.

Polecam tez darmowa gierke Valve Alien Swarm - cos jak l4d, tylko, ze widok z gory.

POK

• MIR
« Odpowiedź #2 dnia: Września 22, 2010, 23:01:22 pm »
A jaki typ gier lubisz?
Właściwie wszystkie typy. Wychodzę z założenia, że jeśli gra jest dobra, to zawsze będzie dobra. Nie trawię jedynie niektórych rodzajów sportówek. Za to najbardziej cenię sobie erpegi i z gier na kompa właśnie najbardziej zależy mi na grach RPG i jeszcze strategiach (lubię mix obydwu typów).

Ogolnie jak RPG'i to sprawdz Fallout i Oblivion - ilosc modow jaka wyszla tworzy z nich kompletnie nowe gry.
Obydwie gry przeszedłem na Xa, ale z dobrymi modami może bym się skusił na jeszcze jedno podejście.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #3 dnia: Września 23, 2010, 12:36:40 pm »
Jesli chodzi o Oblivion to polecam
Nehrim totalna przerobka Obliviona, nowa kampania, tereny, skille, klasy itd
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=407071&page=4

Poradnik jak modowac normalnego Obliviona
http://deadendthrills.com/guides/look-good-modded-the-elder-scrolls-iv-oblivion/

ze strategii
Kings Bounty, Sins of Solar Empire, Total War: Napoleon, Supreme Commander 1 z dodatkami

z RPG'ow:
Drakensang, Witcher, Gothic 3 z patchem i modami

Polecam tez Titan Questa z dodatkiem i modami - naprawde fajna gierka.

no i Bad Company 2 to kompletnie inna gra na PC ;], wiec jak masz znajomych z PC i mozecie zrobic squad to zdecydowanie polecam.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #4 dnia: Września 23, 2010, 17:10:29 pm »
Mody to jest właśnie wielki atut pc :)
Half life 2 i Doom 3 tez są bardzo mocno modowane. polecam.
a jeśli chodzi o oceny to
crysis: 9
crysis warhead: 9+/10
penumbra czarna plaga: 8+
cryostasis: 6
world of goo: 9+
machinarium: 8-

POK

• MIR
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:14:38 pm »
Heroes V: Dzikie Hordy

Grafika: 6
Dźwięk: 7
Długość: 9
Grywalność: 8
Całość: 8

Początkowo trochę mnie odrzucił Heroes V po długim powrocie. Wszystko wydawało mi się jakieś takie nieczytelne i mało intuicyjne. Okazało się jednak, że w dużym stopniu była to kwestia przyzwyczajenia i jak trochę pograłem gra zaczynała mi się coraz bardziej podobać. Nie mogę tu mówić o jakimś wielkim zachwycie, grafika się postarzała, a design wielu jednostek pozostawia dużo do życzenia. Muszę za to docenić całkiem niezły interface, świetny rozwój postaci (najlepszy ze wszystkich części), oraz wiele poprawek. Nie wiem czy wszyscy wiedzą ale w Dzikich Hordach dodano alternatywne ulepszenia co w praktyce przełożyło się na wzrost liczby jednostek o 1/3 i dodatkowy zamek, który też jest niczego sobie. Powrócenie do pomysłu z setowymi artefaktami również zasługuje na uznanie (choć samych artefaktów mogłoby być więcej rodzai).
Nie jest to może najlepsza część Heroesa, ale wciąż trzyma poziom i na pewno warto zagrać. Całkiem niedługo wychodzi część szósta, więc do tego czasu warto nadrobić zaległości.