Zresztą, najbardziej bagatelny przykład: ile widziałeś plakatów konkurentów Majchra? Ja bardzo niewiele, chyba jedynie Lasoty,
Szczerze to najwięcej mnie straszyła gęba Gibały. Praktycznie wszędzie jego plakaty i ludzie co rozdawali jego ulotkę-gazetę. W sumie chyba jedyny gośc, który jakby wygrał z majchrem to by była większa tragedia. Darmowe MPK dla wszystkich Krakowian
Reszta punktów nie lepsza
wielu wyborców nawet nie znało kontrkandydatów przed wejściem do lokalu wyborczego.
Hehe, to mogli kretyni nie iść głosować. Nie wiem jak w obliczu zajebistych igrzysk zimowych, krakowskiego metra itp. mogli ludzie pofatygować swoje cztery litery i oddać głos na tego gościa, który jedyne czym się przejmuje to jego cudowną szkółką, która się świetnie rozwija za jego kadencji. Diamenty Biznesu Forbsa normalnie. Mogli isć oddać głos na Graniwida ci wszyscy, zamiast na Jacusia =/ Swoją drogą Majcherek na swojej cudownej stronie nawet nie wspomina, ze
był/jest pośrednio założycielem/właścicielem sporych udziałów w KSW.
za to Majcher z ukończonymi inwestycjami w tle (ICE i niektóre z Kraków Arena) w wielu kluczowych miejscach (ciekawe, skąd pieniążki na to poszły, ale zakładajmy bezpiecznie, że z jego prywatnej puli, heh).
Też beka, że ludzie odbierają to jako "sukces". Pofarciło się temu zgrzybiałemu dziadowi, że w końcu ukończyli budowę ICE, mimo że zapowiadał ukończenie budowy już za jego pierwszej kadencji. Pogratulować. Do tego plakaciki na przystankach MPK ileż to on nie "odfajczył" ze swoich postanowień, szkoda, że nie napisał jeszcze na ile miasto zadłużył. W każdym razie jak widać ludziom wystarczy "chleba i
igrzysk Kraków Arena" i od razu są w kieszeni. Zabrakło nam tylko jakiegoś stadiony za miliard, czy 1,5 miliarda złotych to by miał od razu 79% poparcia.
Nie przeczę, że inni kandydaci byli lepsi, ale jak się oczekuje zmian, to nie głosuje się na tego samego palanta co wcześniej. Ciekawe kogo tam poprą inni, ale Patena i Gibała raczej swój głos oddadzą na Majchra, więc druga tura będzie przesądzona.