Zapewne w multi wartość pieniądza będzie inna. Nie będziesz Michaelem, który na koniec pewnie obrobi Bank Rezerw Federalnych albo inny Fort Knox i wykupi pół miasta.
Gry jeszcze nie przeszedłem i nie wiem, jak później z kasą, ale czytałem, że jest z nią spory problem po zakończeniu wątku głównego i misji pobocznych. Żeby wykupić wszystkie posiadłości, trzeba spędzić w singlu długie godziny. Golf Club za 150 mln $, lotniska za 40 mln $, posiadłości z kilkanaście mln? Jak tak patrzę po mapie, to lekką ręką 250 mln $ trzeba wydać, a zarobki z biznesów są relatywnie niskie. Uważany za goldmine interes z batyskafem to niecałe 700 tyś. $ (i trzeba odjąć koszt zakupu, więc wychodzi mniej, niż pół bańki). Z tego też względu niezłym pomysłem jest wykonywanie misji Lestera związanych z giełdą na samym końcu i kupowanie w miarę możliwości najtańszych biznesów jak najwcześniej.
I jeśli jest jakieś info, to proszę o poprawę, ale gdzieś mi błysło w tekście, że kasa zarobiona w multi może być wykorzystana w singlu.
Mam tylko nadzieję, że zarobasów, którzy dzięki mikropłatnościom po godzinie gry będą mieli apartament, garaż i kilka samochodów będzie można odpowiednio napiętnować (ponoć kradzieże wśród graczy mają być obecne)