Model jazdy tak jak pisali poprzednicy jest kapitalny...wymagający i agresywny, fani HC racerów będą zadowoleni. Nie dziwi mnie tak wysoka ocena w Virtual Motorsports.
Gra jest znacznie bardziej dynamiczna, zawsze w fm3 i gt5 raziła mnie ślamazarność tych gier, tutaj jest znacznie lepiej.
Graficznie to najwyższa półka racerów, demo wskoczyło na 1miejsce najlepiej wyglądającej ścigałki na rynku
Trasa niszczy detalami, dizajnem i oświetleniem...do tego dobre kolory i więcej lepiej wykonanych samochdów na trasie. Sam układ trasy jest prosty, łagodne zakręty i szeroka droga...średni.
świetne odbicia na karoserii i poszczególnych elementach samochodów, słońce które fajnie odbija się od karoserii i oślepia. Jedyny minus to faktycznie przy kamerze FPP trochę za ciemne te kokpity, w fullu będzie opcja ustawienia obrazu.
Dziwi mnie że do dema nie dali przynajmniej jednego samochodu z AV do wypróbowania, ani kinecta z HT, brak opcji ustawienia obrazu, dźwięku, kontrolerów...wiadomo build z E3 ale tutaj się nie popisali.
Tryb Rivials bardzo fajny jak i czasówki z innymi samochodami na torze w formie przeszkód na plus.
Po demie dla mnie 9/10
edit: ktoś tam majaczy o replayach, widać jak grał w demo skoro ich nie ma