Wczoraj odblokował mi się ten świat Serendipity (Gold Saucer), ale do niego nie wchodziłem, bo chce fabułę szybko zaliczyć, a tak to bym pewnie stracił na gierkach czas
.
W grze jest tylko normal/easy, który można zmieniać w dowolnym momencie.
Bonus do danej klasy też jest troche dla mnie enigmą, ale z opisu wynika, że np dla RAV bonus daje szybsze nabijanie chaina, dla COM bonus zmniejsza opadanie paska chaina, a SEN bodajże daje bonus do DEF dla całej drużyny. Choć mogę się mylić, ale wydaje mi się, że to tak samo jak było w XIII.
Tak jak pisałem, mi nie było potrzebne póki co SYN/SAB bo błądząc troche poszedłem do Breshna Ruins 300AF (ta ośnieżona) i tam strasznie w dupe dostawałem od każdego potworka, ale za to za walke dostawałem 500CP, co było niezłym wynikiem. Troche tam leveli nabiłem przez przypadek tak sobie zwiedzając, więc teraz mam w miarę prosto
A godzin? hmm co by nie skłamać mam jakieś 15 nabite jak wczoraj patrzyłem, ale upewnie się jeszcze jak wrócę do domu i odpale konsolę. Jestem w 4 rozdziale, a jak tak przeglądałem trofea to jest ich chyba 6, więc już niedługo koniec wątku głównego. To by się pokrywało z informacjami z recenzji, że główny wątek pęka po około 15h.