Pograłem na X360, na PC musiałem męczyć się klawiaturą, swego czasu pamiętam jak kiedyś grałem ciągle na klawie i nie było z tym problemów.
Inna gra po prostu, dopiero teraz czuję tą grę tak jak powinno. No i gra się super, jak mówiłem, podoba mi się gra w obronie, trzymanie A nie zdaje egzaminu, bo to tylko pressing, ważny jest X, ale trzeba uważać, bo przeciwnik może nas łatwo minąć. X jest też ważne, gdy chcemy spowolnić przeciwnika, nasz zawodnik łapie go za koszulkę itp. Ważnym elementem jest też kontrola tępa w obronie. Heh w sieci będzie się działo po prostu
Widzę po forach, że gracze narzekają, że teraz jest za trudno, dla mnie jest jednak świetnie, trzeba się w końcu trochę pomęczyć w obronie.
Gra napastnikami z ulepszonym dryblingiem także daje radę, super udało mi się minąć dwóch zawodników, drybling + jakaś sztuczka i jestem na wolnym polu, co na powtórkach wyglądało kosmicznie
Dalej standard, walka o górne piłki jest dalej świetnie rozwiązane i gra jak zawsze, dobrze rozumie moje intencje. Na plus rzuty sędziowskie, poprawione zmiany zawodników ( następują od razu ), oraz szybkie rozpoczynanie rzutu z autu.
Na koniec, niby kontrowersyjny Impact Engine. Cóż, rozegrałem kilka meczy i nie znalazłem jeszcze tych samych problemów co filmiki z youtube. Jakiś dziwny upadek zdarza się może raz na mecz, co w cale nie frustruje, wręcz kompletnie się tym człowiek nie przejmuje. IE ma potencjał spory i na powtórkach upadki często wyglądają bardzo dobrze, idealnie widać kontakt jednego piłkarza o drugiego następuje tylko stopą, silnik wszystko ładnie liczy i widzimy świetnie odwzorowany upadek. Wszelkimi frustru trollami radzę się nie przejmować.
Graficznie jest bardzo dobrze, z górnej kamery mecz wygląda super, ale jak mówiłem wcześniej, brakuje emocji piłkarzy, ich po prostu nie ma, ot jakieś martwe marionetki.
Niby niektórzy jechali po Fifie za brak małych zmian, ale one są i to bardzo widoczne, więc trollami radzę się nie przejmować
. Gra się inaczej, przede wszystkim trudniej. Dla mnie rewelacja, z pewnością biorę