Autor Wątek: Problem z dostępem do internetu  (Przeczytany 3038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
Problem z dostępem do internetu
« dnia: Lipca 03, 2011, 18:44:13 pm »
Witam. Mam taki oto problem. Posiadam lapka z Asusa z vistą na pokładzie i coś się porobiło ze nie mogę złapać internetu w innym miejscu niż w domu. Posiadam router Linksys, łapie neta przez Wifi automatycznie w domu chodzi ok. Gdy chce złapać internet u dziewczyny bądź w pracy, karta wfii elegancko wyłapuje sieć, wpisuje hasło łączy się pomyślnie, siła sygnału doskonała ale dostępu do internetu brak. U dziewczyny ( Neostrada-livebox) po sprawdzeniu opcją diagnozuj wyskakuje komunikat już nie pamiętam dokładnie ale chodzi o DNS i chyba brak odpowiedzi. Wkurza mnie to bo kumpel przynosi łapka do pracy, łączy się z siecią bez problemu. Jakieś pomysły co się schrzaniło, będę wdzięczny za pomoc :)

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Odp: Problem z dostępem do internetu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 04, 2011, 01:57:46 am »
O ile mi wiadomo, to aby podłaczyć nowe sprzęty pod liveboxa trza zadzwonić na infolinie neostrady i o tym zawiadomić, czy coś w ten deseń. Sprawdź w KFC lub w innym miejscu z otwartą siecią WIFI czy ten sam problem występuje.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 04, 2011, 07:28:42 am »
O ile mi wiadomo, to aby podłaczyć nowe sprzęty pod liveboxa trza zadzwonić na infolinie neostrady i o tym zawiadomić, czy coś w ten deseń. Sprawdź w KFC lub w innym miejscu z otwartą siecią WIFI czy ten sam problem występuje.
ze  o_O w czasie łączenia z live boxem wcisnij w nim przycisk...hmm...jest trzy jeden wł/wył swiatełko, drugi resetuje a Ty wciśnij ten trzeci i gotowe :grin:

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 04, 2011, 13:45:36 pm »
A to może mi się pomyliło z neostradą  :-?

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 04, 2011, 15:34:16 pm »
A MAC twojego laptopa jest wprowadzony na routerze w pracy i u dziewczyny?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 07, 2011, 09:48:23 am »
ze  o_O w czasie łączenia z live boxem wcisnij w nim przycisk...hmm...jest trzy jeden wł/wył swiatełko, drugi resetuje a Ty wciśnij ten trzeci i gotowe :grin:
Sam przycisk REG nie wystarczy - prawdopodobnie musi zostać wprowadzony do Livebox'a adres MAC laptopa, żeby można było korzystać z internetu. W pracy też na pewno mają takie zabezpieczenie. ;) Tam to już trzeba się kontaktować z administratorem sieci.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 07, 2011, 16:34:23 pm »
Sam przycisk REG nie wystarczy - prawdopodobnie musi zostać wprowadzony do Livebox'a adres MAC laptopa, żeby można było korzystać z internetu. W pracy też na pewno mają takie zabezpieczenie. ;) Tam to już trzeba się kontaktować z administratorem sieci.
wystarczy :P oczywiście klucz WEP też sie przydaje ale to wiadomo :P