Autor Wątek: Czy gry PC już umarły?  (Przeczytany 16573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 12, 2007, 22:02:14 pm »
Cytat: "_Music"
Tania propaganda, by zachęcić hamerykanów do wojska :]

Ale za to jak ładnie i realistycznie okraszona. Zagraj chociaż przez chwilę to poczujesz moc armii Wujka Sama.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

ralien27

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 13, 2007, 18:26:11 pm »
[
quote="_Music"]America's Army- dostałem za darmo w GameStopie kupując coś innego, ale do tej pory nie pofatygowałem się nawet z instalacją tego.
Tania propaganda, by zachęcić hamerykanów do wojska :][/quote

Gra jest do pobrania praktycznie wszedzie za darmo ,np fileshack.com
Dla mnie to najlepsza, opierajaca na wspopracy multiplayerowa strzelanka  z konkretnym realizmem  .Gram juz w to prawie ze dwa lata choc ostatnio odstawilem dla ps3 . Gra stworzona autentycznie przez amerykanska armie . Jeszcze raz podkreslam realizm ktory tutaj jest naprawde godny pochwaly .Jak ktos  ma ochote to macie linka gdzie mozna lyknac full wersje  na windows  albo linux jak kto woli . jedyne co trzeba zrobic to sie zarejestrowac. heya  :D

http://www.fileshack.com/

fenris

• Przodownik pracy
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 13, 2007, 18:59:46 pm »
Nieumarły i nie umrą choćby dlatego ze:

- łatwo się pisze na nie homebrew
- mniejsi producenci mają łatwiejszy do nich dostęp
- co za tym idzie moga wychodzić na nie prawdziwe symulacje dla małej grupki fanatyków (rFactor czy seria GTR)
- jak i skomlikowane strategie i rpg
- z każdym dniem są coraz mocniejsze
- a co za tym idzie zostawiają konsole w tyle pod względem grafiki

Tyle ;)

ralien27

• Pionier
  • *
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 13, 2007, 19:03:48 pm »
Cytat: "fenris"
Nieumarły i nie umrą choćby dlatego ze:

- łatwo się pisze na nie homebrew
- mniejsi producenci mają łatwiejszy do nich dostęp
- co za tym idzie moga wychodzić na nie prawdziwe symulacje dla małej grupki fanatyków (rFactor czy seria GTR)
- jak i skomlikowane strategie i rpg
- z każdym dniem są coraz mocniejsze
- a co za tym idzie zostawiają konsole w tyle pod względem grafiki

Tyle ;)

I tak moze byc................ 8)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 13, 2007, 20:02:06 pm »
America's Army- dostałem za darmo w GameStopie kupując coś innego, ale do tej pory nie pofatygowałem się nawet z instalacją tego.

Może i gra służyła aby Amerykanów zachęcić do woja ale jest naprawde miodna, jesli lubisz realistyczne strzelanki. Dla mnie ta gra jest o wiele lepsza od Rainbow Six'a i GR'a poprostu dla miłośnika realistycznych strzelanek must have :twisted: .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

ralien27

• Pionier
  • *
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 13, 2007, 20:19:49 pm »
Cytat: "DEVIL"
America's Army- dostałem za darmo w GameStopie kupując coś innego, ale do tej pory nie pofatygowałem się nawet z instalacją tego.

Może i gra służyła aby Amerykanów zachęcić do woja ale jest naprawde miodna, jesli lubisz realistyczne strzelanki. Dla mnie ta gra jest o wiele lepsza od Rainbow Six'a i GR'a poprostu dla miłośnika realistycznych strzelanek must have :twisted: .

nareszcie ktos tu docenia dobre pc-towskie gry  :wink:

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 13, 2007, 20:27:41 pm »
Cytat: "ralien27"

nareszcie ktos tu docenia dobre pc-towskie gry  :wink:

Szkoda tylko, że jest ich tak mało :wink: .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

rav04

• Budowniczy socjalizmu
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 13, 2007, 20:29:00 pm »
Cytat: "fenris"
co za tym idzie moga wychodzić na nie prawdziwe symulacje dla małej grupki fanatyków (rFactor czy seria GTR)

Swojego czasu za najbardziej realistyczny symulator uchodzil LFS(freeware)
http://www.liveforspeed.net/
Dosc dlugo sie nie interesowalem tym projektem i oczywiscie moglo sie to stwierdzenie troche zdezaktualizowac

fenris

• Przodownik pracy
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 13, 2007, 21:56:23 pm »
LFS też jest dobry ale już nie jest freeware'em od dłuższego czasu niestety :)
Ale fakt że jest bardzo realistyczny czy najbardziej trudno powiedzieć :]

Gomez

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 1
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 20, 2007, 23:07:02 pm »
Co do tematu to gry na PC nie umrą jeśli tak to pojawi sie coś zamiast PC o większych możliwościach.Commondore,Amiga,PC,Atari to wszystko były komputery nie wiadomo ile będzie żył PC może komputery powrócą do zamkniętej architektury lub do takiej w której będzie możliwość dołączenia więcej pamięci.A gry na PC nie umrą to ,że PC umiera słyszałem już za czasów PSX i N-64 a tak naprawde to wtedy PC najbardziej sie rozwijał dzięki pierwszym akceleratorom, teraz tylko więcej i szybciej.Na PC wychodzą ciągle dobre produkcje np. teraz S.T.A.L.K.E.R.,Supreme Commander,Neverwinter Nights 2,Medieval 2,Warhammer Mark of Chaos i wymieniłem gry z ostatnich 2 miesięcy które są dla mnie must have jest jeszcze pare innych gier które mnie interesują  ale nie ma miejsca na nie w budżecie a to dopiero początek roku a do tego dochodzi kupno konsoli(prawdopodobnie Wii) na którą też będe musiał kupić gry jeszcze chciałem zakupić pare fajnych gierek na DC.Ciężki jest żywot gracza który chodzi do szkoły a nie do pracy :roll:

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 20, 2007, 23:14:51 pm »
Ja chciałbym żeby w końcu konsole obsługiwały w grach myszke i klawiaturę. Wtedy w rts-y i fpp-y można by spokojnie grać na konsolce i chyba by juz praktycznie nic nie zostało na PC jako "excluzywny gatunek". Szczerze mówiąc to z wielką chęcią bym pograł na PS3 w takiego Supreme Commander w 1080p na 50 calowym TV.

kociub

• Towarzysz
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 21, 2007, 07:26:12 am »
Ja odkąd mam x360 to pc poszedł w odstawke :/ dla mnie nie ma już super gier poza mmorpg. Na pc będą wychodzić porty gier z konsol ale dużo słabsze :/ niezgadzam się na konsoli też bez myszki można grać w rtsy. Masz podejście jak ja kiedyś atwardziałego pc'towca

Moja galeria www.picasaweb.com/kociub2 - Zapraszam!!

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 21, 2007, 08:26:05 am »
Ostatnio miałem ochotę na jakiegoś fajnego erteesa, więc postanowiłem pożyczyć od kumpla Earth 2160. I powiem wam jeśli niektórzy będą robić takie gry jak Earth 2160 to pecet nie ma szans umrzeć. Grafika rozwala, o dwa nieba lepsza niż w Supreme Commanderze, muzyka świetna, fabuła interesująca, technologie, możliwości produkcji jednostek, multum grywalności. Wymieniony Supreme Commander sie chowa - Polacy zrobili kapitalną grę. Polecam każdemu  :D

Gomez

• Przodownik pracy
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 21, 2007, 17:07:03 pm »
Gdyby gry na konsole zaczeły obsługiwać myszkę i klawiaturę to troche dziwnie by sie grało(TV 50 cali i ty siedzisz w odległości metra na krześle przy biurku) myszka i klawiatura pozostanie domeną PC przynajmniej przez czas obecnej generacji konsol.

A co do Kociuba na swoim Xboxie 360 nie zagrał byś w Halo gdyby nie PC, pierwotnie Halo powstawało na PC tylko pieniądze Billa działają cuda.Nie grał byś też w Half Life,Far Cry,Ghost Recorn,Rainbow Six Vegas,Stare Zwoje czy inne tytuły które pierwotnie miały czy były na PC.I skoro nie widzisz już interesujących gier na PC to o niczym nie świadczy ale szacunek do niego musisz mieć, gdyby nie PC nasz growy świat rozwijał sie dużo wolniej obecnie on właśne pcha wszystko do przodu nowe technologie itp. a konsole nowej genreacji były już w dniu premiery za PC.
Z PC jest coraz lepiej a nie gorzej jego udział rośnie, może Vista pomoże z grami na PC, gry na Viste nie mogą ładować sie dłużej niż 30 sek. jeśli gra ładuje sie dłużej to graczowi ma być zapewniona rozrywka np. w postaci mini gierki taki drobny kroczek ale to zawsze coś.A co do Earth 2160 to mam gdzieś orginała :wink:  wiedziałem ,że to badziew ale kupiłem ,żeby wesprzeć polski rynek to były inne czasy.

Crow

• Towarzysz
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 22, 2007, 18:40:55 pm »
na pc wychodzi troche fajnych gier w które warto zagrać ale to niesa takie czasy jak kiedys gdzie te gry robiły wielką rewolucję tak jak gry na konsole chociazby osttanio god of war 2

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 22, 2007, 21:20:21 pm »
Popieram Crowa.Nie czuje się już oczekiwania na jakąś gierkę na PC .Pamiętam jak każdy czekał na Hal-Life i wszyscy mówili.Wow ale tu są w tej grze super skrypty i jaka grafa i FABUŁA.Teraz nie ma czegoś takiego no może w nielicznych tytułach.Gry na PC robi się teraz na szybko i po kase.Wychodzi jakaś 6 godzinna gra i koniec całej magii.

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
Odp: Czy gry PC już umarły?
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 31, 2007, 02:18:41 am »
ech pc wraz ze swoimi grami umiera chyba już od czasów psx'a a jakoś umrzec nie może hehe, i nie spodziewam się żeby to kiedykolwiek nastąpiło. Tym bardziej że to konsole coraz bardziej przypominają pc....
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2007, 02:21:41 am wysłana przez VaaKo »

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
  • Xbox Live: xXI TOMEK IXx
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 06, 2007, 13:57:48 pm »
Najlepsze na PC sa point & click i  strategie C&C ,Empire Earth , Age of Empire ,Twierdza,EU.

Ale jak jakas gra idzie na konsole to wole ja kupic na konsole.

Ale gdyby nie PC nie bylo by konsol.

Niemam nic przeciwko tym kturzy graja na PC.

qbes

• Proletariusz
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 27, 2007, 18:18:15 pm »
Konsolki na razie nie posiadam, ale mam w planach kupić jeszcze jednego x360. Na razie męczę gry na PC i powiem, że gry na blaszaka nigdy nie umarły i nie umrą nie ma bata na to. Poza tym Czy Cod4 czy Gow jest niedopracowany?  :P W Gowie mamy więcej misji w SP i mapy za freeko dodatkowe... i jeszcze edytor map.  :)

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 27, 2007, 18:27:59 pm »
Sam zaczynal przygode z grami wlasnie od PC, jako kilkuletni brzdac gralem na swoim 286 potwor z 2 MB dyskiem twardym:D:D:D...supaplex calymi dniami, Colorado, pierwsze TestDrive...to byly czasy:D:D PC zawsze byl mi "bliski"...co do gier na PC teraz, no coz ciagle ich nie brakuje, jest masa emulatorow, i PC pozwala robic wiele wiecej niz konsola ( z grami) mody, patche od uzytkownikow, scena na PC jest o wiele silniejsza niz na konsolach, jest masa gier, chocby OnLine, gierki flashowe ktore to zawsze beda wiodly prym na PC( miodnosc /grywalnosc/ilosc/zroznicownie - kazdy znajdzie cos dla siebie), ja do dzis lubie zasiasc przed PC i zagrac "Mahjong'a" czy "Ricochet'a", niedawno odpalilem znow Age of Empires - dla mnie najgenialniejsza seria na PC jesli chodzi o RTS  ( nie mialem okazji grac w Supreme Commander czy World in Conflict )...PC zawsze bedzie w jakims tam stopniu uzywany jako platforma do grania...to tyle:D

btw. sorki jesli pomylilem jakos nazwy ( literowki itp.):):)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 18:47:48 pm wysłana przez LoNdEk »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 27, 2007, 19:07:40 pm »
W Gowie mamy więcej misji w SP i mapy za freeko dodatkowe... i jeszcze edytor map.  :)

I jeszcze co pewien czas wyrzuca do Windows ;)
Sam byłem tego wczoraj ofiarą - końcówka 3 chaptera, już wyczyściłem całą elektrownię (czy cokolwiek to było) i miałem uruchomić windę; podnosząc pozostawioną przez przeciwników amunicję wciskam dwa razy E (podnoszenie) i... Windows wita ;).

Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

qbes

• Proletariusz
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 27, 2007, 19:17:21 pm »
I jeszcze co pewien czas wyrzuca do Windows ;)
Sam byłem tego wczoraj ofiarą - końcówka 3 chaptera, już wyczyściłem całą elektrownię (czy cokolwiek to było) i miałem uruchomić windę; podnosząc pozostawioną przez przeciwników amunicję wciskam dwa razy E (podnoszenie) i... Windows wita ;).

Słyszałem właśnie, że niektórzy mają problemy z wywalaniem do windowsa. Całe szczęście się z tym nie spotkałem, powyłączaj gg i xf jak garsz na PC to cię wywalać nie będzie.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 27, 2007, 19:25:27 pm »
Ja grałem u kumpla; na moim kompie by to nie ruszyło :). Ale on i tak wyłącza wszystko, co tylko da się wyłączyć. Co śmieszniejsze, jak ja byłem, to w sumie GoW chyba 5 razy wywaliło do Windowsa (3 w czasie multi, 2 w czasie single player). A po moim wyjściu kumpel ponoć grał na multi przez jakieś 3 godziny, i ani razu go nie wyrzuciło :D.

qbes

• Proletariusz
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 27, 2007, 19:46:53 pm »
No to widzisz kolega miał szczęście, że poszedłeś. :D A tak serio to paru znajomych gra ze mną na multi w Gow i nikogo nie wywala a gramy też nie mało.  :P

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 10, 2009, 11:38:15 am »
Chciałbym prosić o odpowiedź na powyższe pytanie. Oczywiście z jakims sensownym argumentem, argumantami.

Te paradoksalnie dopiero się rozkręcają. Zauważcie, że w ostatnim czasie , gro pozycji czy to z x360, czy też z PS3 ukazuje się na PC. 3/4 wychodzących tytułów , to gry wieloplatformowe.
Dead Space, PoP, Burnout Paradise: Ultimate Box, Fallout3 i wiele innych , wychodzą nie tylko na konsole , ale i na PC.

Fakt, niektóre później (vide Gears of War) , ale to nie ma większego znaczenia. Dodatkowo , PC ma wiele swoich znakomitych tytułów na wyłączność - WoW, King's Bounty: Legenda, Crysis: Warhead, Spore. Dodatkowo ogromnym plusem gier PCtowych jest fakt, że są dużo tańsze i lepiej wyglądają. Stąd stwierdzenie, że gry PC już umarły , jest niedorzeczne.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 10, 2009, 11:53:00 am »
Rozkręcały się w latach gdzie prym wiodła technologia MMX czy P2. Teraz to już żyją w swojej ograniczonej strefie, coraz więcej osób przesiada się na konsolę bo nie martwią się wymaganiami, a to czy lepiej wyglądają czy nie to i tak zależy od posiadanego sprzętu, w wielu grach nie zwraca się uwagi na textury, gdyż akcja na to nie pozwala ;) Co do gier na wyłączność, wybacz ale ile ona mają swoich zwolenników a ile mają ludzi którzy się tymi grami kompletnie nie interesują. Co do cen gier, myślę że gry na allegro czy giełdzie można kupić w podobnej cenie jak gry na PC(mam na myśli orginały).
Dla mnie rynek gier komputerowych jest w dość dużym bagienku, a co lepsze gracze sami te bagienko sobie stworzyli..mam nadzieję że sytuacja z tym bagienkiem nie powtórzy się za kilka lat na konsolach. :)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 10, 2009, 12:17:34 pm »
Jeśli ktoś ma głowę na karku , to i wymaganiami nie musi się przejmować (faktycznie, gotówka również jest istotna, ale wszelakie podawane ceny przez zaborczych konsolowców ni jak mają się do rzeczywistości) i tym samym gry wieloplatformowe zawsze lepiej wyglądają na PC.

To raz. Dwa, piszesz o wyłączności, notabene bardzo dobrze napisane, ale zważ na fakt, iż gro osób, albo jest tak marką zaślepiona, albo ich zachowanie wynika z niewiedzy lub/i opuścili kilka lekcji matematyki. To nie czasy gdzie x boy drwił, że na PS3 to tylko MS i Resistane...dobre są, a posiadacze konsol twierdzili, że PC to tylko RTS i FPS. Teraz gry , jako całość przywdziewają strój multiplatform. A strój ów guziki w kształcie dolarów .

Jeśli chodzi o allegro, to faktycznie, ja sam ostatnio sprzedałem Burnout Paradise w stanie idealnym za 69zł, więc jest to cena gry na PC. Ale pamiętaj, że jak ukazał się , czy to Dead Space, czy Far Cry2 to na konsolach kosztował dużo drożej i nawet na allegro nie znajdziesz w marcu Killzone2, czy RE5 poniżej 96zł.

Od lat związany jestem z rynkiem gier i komputerowych i konsolowych jako gracz i faktycznie, był ciężki okres, ale na chwilę obecną tego nie dostrzeżesz, bo i brak go. Wiadomo jedna gra przynosi mniejsze dochody, dzięki innej twórcy mają w garażu Bugatti Veyron i Enzo Ferrari a ponad stanem stoi WoW. Ale dokładnie tak samo jest na konsolach (choć tutaj brak WoW).
Spójrz na linie wydawnicze na najbliższy czas. PC w ogóle nie odbiega od konsol a w kilku momentach je nawet przegania. Ale tak jak wspomniałem, wypada się zainteresować , oraz odpowiednio zadbać o swego PC , by nie tkwił w nim Voodoo 2 i nie było płaczu, że pasjans chrupie w 640-480 a żeby zagrać w CoD 4, to trzeba kupić konsolę tańszą od procesora a do PC to co kwartał trzeba dokładać 4k, bo inaczej Crysis nie pójdzie....

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 10, 2009, 13:40:17 pm »
Mnie by trafiało, gdybym miał grac na pc- nie chcę więcej tego stresu "czy pójdzie, czy nie pójdzie" i "czy tym razem się nie wykrzaczy do widnowsa". Zresztą nie mam desktopa, więc gra w nowsze rzeczy odpada.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 10, 2009, 13:54:51 pm »
Na PC da się grać, ale... ale trzeba mieć Televizor LCD min. 32 cale, pada (najlepiej od XO) i dość mocnego kompa. Wtedy granie na PC może dać tyle samo przyjemności co granie na konsoli. Pytanie tylko jest takie, czy nie lepiej kupić konsole?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #69 dnia: Lutego 10, 2009, 14:54:46 pm »
Ano.
Przerabianie pc'ta na konsolę nie ma sensu, lepiej kupic oryginał :]

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Lutego 10, 2009, 15:01:31 pm »
Zresztą dla mnie idealny PC to komputery od Apple. Od I'maca(ach te stare modele ala "lampki") przez E'maca do Macbooka. To synonim wygody, niezawodności i przyjemności korzystania z kompa, nie tylko w celach growych, a przede wszystkim w pozostałych. :cool:
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2009, 21:21:42 pm wysłana przez Unlimited »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #71 dnia: Lutego 10, 2009, 15:08:45 pm »
Odpowiedź na pytanie z tematu - nie.
Czemu? Bo cały czas wychodzą gry na tą platformę, zarówno multiplatformówki (gry pisane m.in. z myślą o PC), konwersje z konsol (jakotakiej jakości konwersje wydawane, by nabić dodatkową kasę), jak i gry ekskluzywne dla blaszaków (a tych jest sporo).

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #72 dnia: Lutego 10, 2009, 18:56:27 pm »
Ano.

PRzeca to M$ przerobił PCta w konsolę... i jest around jak mówisz, to ludzie kupują Xa by pograć w PCtowe gry w miarę dobrej jakości bo na porządnego PC nie stać, szkoda funduszy

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #73 dnia: Lutego 10, 2009, 20:09:15 pm »
Ano.

PRzeca to M$ przerobił PCta w konsolę... i jest around jak mówisz, to ludzie kupują Xa by pograć w PCtowe gry w miarę dobrej jakości bo na porządnego PC nie stać, szkoda funduszy
Z tym fragmentem się zgodzę. Po co uczestniczyć w wyścigu "zbrojeń". Komputer, który kupiłem rok temu, teraz ma lekkie problemy z najnowszymi grami (ostatnio Mirror's Edge, ale w końcu mam Radka, a technologia Physix wspiera karty nVidii), choć są wyjątki (taki Dead Space na max ustawieniach w fullHD śmiga). Na pytanie zadane w temacie wątku odpowiadam negatywnie, gdyż w mnóstwo z tytułów multiplatformowych można zagrać na PC, tytuły ekskluzywne, typowo pecetowe też (pewnie) istnieją, choć gram głównie w te kojarzone z "domowymi systemami gier video".
Prawda jest taka, że gdyby gry z konsol nie ukazywały się na PC, już dawno zaopatrzyłbym się w odpowiednią skrzynkę pod tv. Wodą na młyn dla przeciwników grania na komputerze, jest oczywiście niesławne GTAIV. Ileż to już widziałem wątków, gdzie użytkownicy przekrzykiwali się, jaki procek kupić (polecane czterordzeniowe), ile kart graficznych spiąć razem, żeby śmigało na wysokim poziomie. Niejednokrotnie koszt takiego unowocześnienia bebechów kompa jest o wiele większy niż zakup konsoli (ale to głównie tyczy fanatyków, którzy chcą grać zawsze na najwyższych ustawieniach). Sam się zastanawiam, po co kupować kompa za ciężki pieniądz, skoro ma służyć głównie jako "maszyna do grania", co innego jeśli ktoś bawi się grafiką. Dla mnie, na dzień dzisiejszy, idealny byłby zestaw - laptop do pracy/neta i konsola na półce pod tv.
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2009, 20:11:17 pm wysłana przez Kert »

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #74 dnia: Lutego 10, 2009, 23:00:35 pm »
W sprawie GTA4 to gram już kilka tygodni i chodzi mi świetnie w 1080p ustawiona na high. Inna sprawa, że mam c2d wykręcone na 4Ghz :)
Zaś w wyścig zbrojeń to już indywidualne podejście każdego z osobna. Ja osobiścię wolę wydać tysiąc złotych co roku na modernizację kompa i odbić sobie to na grach. Finansowo wychodzi mniej więcej tak samo, tylko, że o ile jakość konsolowa stoi w miejscu tak ja na PC co roku idę krok do przodu i gram w te same gry tylko, że w dużo lepszej jakości za mniej więcej tą samą kasę . Tak do tego podchodzę. Miałem przez ponad rok Xa i cieszę się ogromnie, że w jego miejsce mam kompa, który daje mi więcej za podobne pieniądze. PS3 niestety jest nie zastąpione i jeżeli chce grać w takie perełki jak KZ2, HR, FF13 czy team ico project to muszę trzymać czarnulkę.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 10, 2009, 23:02:39 pm »
Buzu , ale akurat Twój PC jest jak konsola.

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 10, 2009, 23:18:10 pm »
Zgadza się, taki był plan. Zrobić z PC potężną, cichą i szybką konsolę podłączona do FullHDtv aby grać w gry w 1080p. Cel wykonany, Wy też tak będziecie mieć, ale dopiero w następnej generacji ;)

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 11, 2009, 00:51:19 am »
Dla mnie, na dzień dzisiejszy, idealny byłby zestaw - laptop do pracy/neta i konsola na półce pod tv.

Dokładnie. Dlatego cieszę się że takie kombo posiadam, a chcę rozbudowac i o drugą konsolę :]

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 11, 2009, 09:04:29 am »
Dla mnie modernizacje kompa są bez sensu, wole wydać więcej raz na porządnego kompa od Apple niż męczyć się co roku z modernizacją i windows :P Swoją drogą komputer spełnia dla mnie funkcje takie jak programy(office, photoshop, traktor, reason 4...), internet, czy proste ale wciągające gry jak np. Ping Pong w wykonaniu Table tenis Pro 2 ;)

Sylvan Wielki

• Gagarin
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 16, 2009, 17:24:03 pm »
PC należy traktować jako inwestycję. Im wydajesz więcej (ale z głową) tym więcej otrzymujesz a koszta się .... zwracają (!)
To nie jest tak, jak niektórzy piszą, że co kwartał 1.6k na kartę trzeba wydać. Jak kupiłem jakiś czas temu 4870x2, to on spokojnie wystarczy mi na dłuższy okres, na upartego o wiele dłuższy.
Przy czym nie dałem tyle za niego. Ot sprzedałem starego 4870 (choć właściwie miał kilka dni , więc nie taki stary) i dołożyłem jedynie różnicę ceny . Podobnie było z procesorem, et cetera.
Teraz gry wieloplatformowe (Dead Space, Fallout3 i inne) kupuję na PC za wiadomą cenę - przynajmniej 2x niższą. Otrzymuję przy tym lepiej wyglądające gry. A na konsolę kupuje gry, których na PC nie ma - Litte Big Planet, Gears of War 2 itp. Tak przez kilka miesięcy i już zaoszczędziłem kilkaset zł i taka karta/procesor , które są droższe niż PS3/ dwa x360, zwrócą się się do roku. Dodatkowo PC ma gry , których nie ma na konsoli a są to wyborne pozycje.

Na dobrą sprawę porządny PC i jedna konsola w zupełności wystarczy.
A ględzenie, że klimat nie ten, że klawiatura to bzdury, które na dobrą sprawę można łatwo zanegować.