Dark Souls Prepare to Die EditionGrafika: 8- (Fajny bump mapping ala Uncharted 1, dobre oświetlenie szczególnie w Anor Londo, świetny design. Na minus wykonanie postaci norma w grach From Software oraz animacja spadająca do 5-10 klatek w Blighttown. Ogólnie jednak grafa daje radę)
Dźwięk: 8- (Nie ma wow jak w BB, ale jest bardzo dobrze)
Grywalność: 8+ (Giera jest trochę za wolna jak dla mnie zwłaszcza na początku jak się ma coś cięższego na sobie jednak im dalej i lepszy mamy rozwój postaci wszystko nabiera rumieńców. Klimat rozwala, bossowi dają radę i są bardziej wymagający do pokonania niż w BB.
Wady:
- backtracking
- brak teleportowanie pomiędzy ogniskami od samego początku gry, fakt jest, ale blisko końca
- grindowanie na dużo większą skale niż w BB
- spadki płynności chociaż nie częste to czasami jest chyba z 5-10 klatek
- sklep powinien być w jednym miejscu coś jak w BB a tutaj trzeba biegać bo w jednym nie ma tego a w drugim tamtego
- rozczarowuje trochę ostatni boss nawet wstawki odpowiedniej nie ma
- masa broni w ekwipunku gdzie podczas zmiany ciężko znaleźć swoja ulubioną dopiero po pewnym czasie można się większości pozbyćGiera jest zarąbista, ma niesamowity klimat dark fantasy a walki z bossami zostaną mi dłużej w pamięci niż nawet te z Bloodborne. Bossowie tacy jak Ornstein i Smough, Knight Artorias czy Black Dragon Kalameet rozwalają zarówno wykonaniem jak i trudnością walki.
Ogólnie: 8+Czy gra jest lepsza od BB? Na chwile obecną tak
Pomimo, że system walki bardziej przypadł mi do gustu z BB bo jest szybszy i giera też ma sporo wad to jednak DS jest grą dłuższą, bardziej wymagająca i nawet klimat jeszcze bardziej mi leży.
Wiem, że trochę nie fer bo ocena DS jest z dlc a BB nie, ale po ograniu dlc do BB ostateczna decyzja co lepsze zostanie podjęta
Obie giery dają jednak czadu konkretnie i oceny ogólne 8+ nie biorą się znikąd
Kto nie grał to polecam się spróbować jako gracz a nie kinoman
Teraz kolejna giera do ogranie z serii to chyba Dark Souls 2, ale co do niego to mam wątpliwości i nie wiem czy nie brać wpierw jednak Demon's Souls?
Edit.
BB to wizualne 10-
Tutaj masz coś koło tej noty