to prosciej byloby napisac 3/10, bo dla mnie gra na 7 to calkiem przyzwoita produkcja a nie crap ktorym nie warto sobie zawracac glowy
Nigdzie nie napisałem, ze gra jest crapem, bo tak nie uważam to zwykła średnia gra. A i plusów nigdy w ocenach nie wymieniam bo to nie ma sensu, ale specjalnie dla ciebie mogę powiedzieć ze tryb fabularny jest bardzo fajny i ciekawy, wiec jak chcesz to sobie plusa możesz takiego dać.
Tytacz jakbyś nie wiedział, w gry poniżej pewnej skali staram się nie grać, bo to bezsensu i strata czasu, dlatego zazwyczaj oceniane są gry powyżej przeciętnej, ale chyba już wiesz bo wałkuje już to cały czas a ty dalej swoje jakbyś miał problemy z zakodowaniem.
Kolejna ocena
Ninja Gaiden 3 Razor Edge
Grafika: 4 (Gra wygląda bardzo źle, do takiego NG2 startu nie ma a do MGR nie ma nawet co porównywać. Tytuł wygląda jak przeciętna gra na PS2. Lokacje świecą pustką, pozbawione są klimatu poprzednich części, wszędzie masa bluru i ziarnistości, tekstury to jakaś tragedia normalnie jak na N64 a w w niektórych miejscach jeszcze gorzej, wygląd wybuchów to śmiech na sali. Postacie składają sie z małej liczby polygonów a design bossów i większości przeciwników pozostawię bez komentarza)
Dźwięk: 6
Grywalność: 7 (System jako taki trzyma jeszcze w miarę poziom i tak naprawdę dzięki niemu ukończyłem tę grę, chociaż i tak to nie to samo co dawniej. Sam tytuł nie ma klimatu i jest na dodatek bardzo krótki, tak ze 4 razy krótszy niż jedynka. Samo przejście zajęło mi około 5 godzin)
Wady:
- długość gry
- brak klimatu
- tragiczna grafika
- beznadziejny design wrogów, bossów i lokacji
- niskie replayability
- słaba muzyka
Ocena: 6 (Nawet pomimo tego, że parę rzeczy naprawili względem trójki to i tak tej grze nic nie pomoże aby być dobrym tytułem. Tecmo bez Itagaki nie jest w stanie zrobić dobrej, ładnej gry i to dotyczy zarówno Ninja Gaiden 3 RE jak i Dead or Alive 5 te gry nie dość ze wyglądają bardzo źle to jeszcze pozbawione są klimatu. Obawiam się że w przyszłej generacji będzie podobnie)
Porównanie ocen innych części serii.
1. Ninja Gaiden Black 10= (Jedna z najlepszych gier w historii)
2. Ninja Gaiden 2 8+
3. Ninja Gaiden 3 Razor Edge 6
Jak więc widać ta giera się nie umywa do poprzedniczek.