No to ją dodam swoje 5 groszy
1. Jako zwyczajny użytkownik smartfona, uważam że chyba nie warto przepłacać. Pamięci nie jest dużo, ale starcza mi na ulubioną muzykę, nawigację Z mapami i kilka konkretnych gier. W Zapasie jest jeszcze kilkaset mb wolnego miejsca na pierdoły. Co do rozmiarów, to muszę powiedzieć, że dla ludzi o małych dłoniach telefon może sprawić trochę problemów. Niby 3,5 cala, a i tak mam problemy gdy muszę sięgnąć gdzieś dalej od kciuka. Jakościowo jest ostro i wyraźnie, dobra widoczność w świetle słonecznym.
3. Ekranik ponoć potrafi wytrzymać test nozyczek, osobiście używam telefonu kilka tygodni i jak naraZie zero śladów.
4. Brandowany fon zaktualizujesz tylko jeśli operator udostępni nowa wersję softu. Można też zrobić debranding i nie czekać na śmieciową wersję, która pewnie pojawi się później niż czysty soft Sony. Debranding może naruszyć gwarancję. Xperia U jak na razie czeka jeszcze na Ics, ma sir pojawić na dniach. Xperia P już ponoć ma ale chyba tylko niebrandowany.
5. Sola posiada slot na karty pamięci, co do ekranu to nie widziałem tego w Sola, ale na papierze XU ma większy pixel -density.