Sony Mobile nie zaktualizuje Xperii Sola, Xperii U, tipo i miro do Androida 4.1.
http://blogs.sonymobile.com/2012/12/17/update-on-sony-software-upgrades-including-uplift-to-jelly-bean-android-4-1-for-2012-xperia-smartphones/Za to nowy badziew Xperia J,który jest słabszy od wymienionych wyżej dostanie aktualizację.
Zaktualizowane zostaną również inne telefony działające na tym samym nova-thor u8500 co Sola, Go i U - czyli Xperia P i Go.
Oficjalnym powodem braku aktualizacji maiły by być zbyt słabe bebechy, co jest perfidnym kłamstwem, bo aktualizowane będą telefony słabsze, bądź takie same pod względem hardware.
Niesmaczny żart ze strony Sony i olewanie ciepłym moczem klientów.
Na cholerę było wypuszczać tyle smartfonów w tym roku, żeby przestać je teraz wspierać?
I na ch*ja było się jeszcze nie tak dawno chwalić na blogu, że JB śmiga pieknie na Nova Thor 8500?
Jestem mocno rozczarowany supportem Sony. Nie spodziewałem się, że kupując telefon z linii 2012 zostanę tak szybko zrobiony w *uja.
Telefon jest na prawdę dobry, ale wsparcie to porażka. Z jednej strony mam uraz do Sony Mobile i na przyszłość chyba bym nie kupił ponownie ich produktu, z drugiej zastanawiam się jaki producent zaoferuje mi telefon z takimi osiągami w takiej cenie?