Autor Wątek: Frag Movies i wszystko wokół tego  (Przeczytany 5404 razy)

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
Frag Movies i wszystko wokół tego
« dnia: Grudnia 09, 2011, 15:21:42 pm »
Chłopaki mam poważną sprawę (to teraz sobie bekę zapewniłem :P). Jest ktoś kto gra regularnie w jakiegoś fpsa/tpsa i orientuje się w scenie fragmovie?  To znaczy fora gdzie można znaleźć oferty do takich filmików, wykonane filmiki itp. I Polskie i zagraniczne mnie interesują. Obojętnie czy PC czy konsole.
Oczywiście jeżeli ktoś gra, ma nagrywki i chciałby demko to też dajcie znać :)

Ok stwierdziłem, że założę nowy temat :)
Już tłumaczę o co chodzi. Niedawno znajomy mi opowiedział, że istnieje takie zapotrzebowanie i można na tym nawet zarobić. Jedna studniówka mi odpadła, koleś z drugim teledyskiem się nie odzywa wiec czas wolny mam i trzeba trochę nadrobić funduszy (ubezpieczenie za samochód w styczniu się samo nie zapłaci :(). Elfor z ekipą nie wiem czy grają cały w MW - to oferta do was między innymi :D
Na początek zrobiłbym ze dwa jakieś krótkie (powiedzmy ok. minuty) na portfolio. Najlepiej jakby to był ktoś ze znajomych - oczywiście gratis by miał.

Wstępnie znalazłem takie stronki:
http://www.forums.wiaderko.com/59-filmy-counter-strike-czyli-fragmovies/
http://www.gotfrag.com/cs/forums/53/

Jakby ktoś miał więcej stronek to piszcie.
Piszę właśnie ofertę po Polsku, potem będę tłumaczyć na angielski :)

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
Odp: Frag Movies i wszystko wokół tego
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2011, 15:38:23 pm »
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2011, 15:44:55 pm »
Oferta spisana :)

Witajcie, nazywam się Mariusz i prowadzę małe studio filmowe Szmajdzik Projekcje.

Filmowaniem zajmuję się z pasji, tak samo jak i graniem. W moim portfolio można znaleźć wesela, reportaże, studniówki, teledyski i reklamówki i krótkie fabuły.

Chciałbym Wam zaproponować wykonanie solidnego i profesjonalnie wyglądającego frag movie.
Do efektów i koloryzacji używam świetnego programu jakim jest After Effects - do którego posiadam ponad kilkadziesiąt ustawień do korekcji kolorów. Marzy Ci się ekstremalne zwolnione tempo? Słynny Twixtor również jest na pokładzie. Do tego masa wizualnych efektów specjalnych w HD (do ewentualnego użycia) - ogień, dym, wybuchy, krew itp. oraz efektów dźwiękowych do podbudowania napięcia.
Chciałbyś dobrze dobrane tempo do muzyki? Jasny i klarowny montaż z wyróżnionymi fragami bez zbędnych przestojów? Wypróbuj mnie ;)

Oferta jest skierowane zarówno do indywidualnych graczy jak i do całych klanów - w postaci filmiku prezentującego drużynę.
Wystarczy przesłać mi gotowe pliki video, a resztą już się zajmę. Preferowane 60fpsów (może być mniej).
Muzyka:
Wysyłasz do 3 kawałków które uważasz, że pasują do montażu (jeżeli żaden mi nie będzie pasować - dobiorę samemu bądź zmiksuje coś krótkiego z posiadanych sampli).

Kontakt:
szmajdzikk@wp.pl
gg: 1571253

Dark - dzięki, badam właśnie fora. Leci plus :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2011, 18:36:10 pm wysłana przez szmajdzik »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2011, 15:50:10 pm »
Marzy Ci się ekstremalne zwolnione tempo?
Moze dlatego, ze sam jestem "handlowcem", ale strasznie mnie irytuja tego typu pierdoly w ofercie.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2011, 15:55:38 pm »
W sensie sformułowanie "Marzy ci się" ? Oklepane strasznie wiem o tym, ale stawiam, że na forach growych to dobrze trafi ze względu na sugestię, że na spokojnie potrafię to wykonać. W ofercie weselnej nie napisałbym tak, przyznaję   :D

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 09, 2011, 16:03:45 pm »
Fragmovie (i to niezłe) każdy może sobie we własnym zakresie zrobić, więc tu nie upatrywałbym perspektywy jakiegokolwiek zarobku.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2011, 16:19:00 pm »
i tutaj cos dluzszego

Bardzo fajne. Właśnie mniej więcej w coś takiego celuje (choć oczywiście zależy też od zamówienie czy demko osoby, czy klanu itp.). Prosty montaż z subtelnymi efektami - świetnie się takie ogląda.

Fragmovie (i to niezłe) każdy może sobie we własnym zakresie zrobić, więc tu nie upatrywałbym perspektywy jakiegokolwiek zarobku.
Mam nadzieję, że to był żart. Przypomniałeś mi gościa, który niedawno powiedział, że "wy kamerzyści na studniówkach to macie dobrze, 6 godzin pokręcicie, pojecie i jeszcze wam zapłacą" - odpowiedziałem mu jednym zdaniem, spuścił głowę i odrzekł "no faktycznie".
Co do zarobku to jeszcze się okaże. W Polsce może być ciężko, ale myślę bardziej o zagranicy. Tak czy siak warto spróbować. Zajawka jest :)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2011, 19:24:46 pm »
Sam robiłem kiedyś sporo filmów z rozmaitych gier na Premiere Pro i nie widzę żadnego problemu ze skleceniem takiego filmiku, który tu zacytowałeś o_O

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2011, 20:31:34 pm »

blach0r we wlasnym zakresie, czyli takie - ?: D

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2011, 20:57:47 pm »
blach0r we wlasnym zakresie, czyli takie - ?: D

Nie.
Takie - :troll:

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2011, 21:42:08 pm »
Sam robiłem kiedyś sporo filmów z rozmaitych gier na Premiere Pro i nie widzę żadnego problemu ze skleceniem takiego filmiku, który tu zacytowałeś o_O
A co z podstawami montażu? Umiejętności dobrego dopasowania obrazu do muzyki (wbrew pozorom nie takie łatwe jak się wydaje)? Dobór efektów - jakich i w których momentach (bardzo ważna sprawa)? To nie są rzeczy, które w dzień, dwa można nabyć. W dzień, dwa to ja się mogę nauczyć konwertować demko na avi. Chętnie zobaczę, te filmiki z "Premiere Pro". Bo jeżeli masz talent to i miałbym do ciebie propozycję.

Elegancki. Ale miałbym, parę "ale" (:(). Super czołówka która pokazuje mniej więcej jego workflow i to ile spędził czasu nad tworzeniem. Niestety montaż za szybki (jak dla mnie), po 4,5 minuty nie ogarniałem. Zwolniłbym nieco tempo i dał jakąś sekundę od pojawienia się następnego zawodnika do momentu fraga (nieraz nie zdąży się przeczytać a tu już kolejny koles). Ktoś powie drobnostki, ale te i inne drobnostki w większości wypadków oddzielają amatorską produkcję od kogoś kto ma wiedzę nt. temat.

Hah Ogur jest moc  :lol:

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 09, 2011, 21:58:35 pm »
Hah Ogur jest moc  :lol:

A to raczej do darka kierowane, bo to mój znajomy z wioski gra, a dark go akurat kojarzy.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 09, 2011, 22:01:58 pm »
Domyślam się, że nie ty heh. Nie no chyba nie chce znać mojej opinii :P

Jako zwiastun - mistrzostwo. Za co te 2 minusy?  :-?

Łezka w oku... Jak jeszcze grałem w CSa parę lat temu i to oglądałem to aż mnie ciary przechodziły. Najlepszy do tej pory.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2011, 22:08:44 pm wysłana przez szmajdzik »

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 09, 2011, 23:43:20 pm »

Łezka w oku... Jak jeszcze grałem w CSa parę lat temu i to oglądałem to aż mnie ciary przechodziły. Najlepszy do tej pory.

Autor tych dwoch filmikow to dager - polak, cos tam kiedys grywal w cs. ;d

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 09, 2011, 23:54:59 pm »
A tak mi sie wspomnialo

dla mnie przekozacki + ziomo zgarnal za niego ponad 2k dolarow : D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2011, 23:59:41 pm wysłana przez dark\ »