W tym roku flagowej serii Square stuknie 25 lat. Właśnie z tej okazji firma wypuściła stosowne logo, które możecie obczaić poniżej:
Sporo czasu, w którym seria przeżywała prawdziwy rozkwit z każdą nową przygodą spod znaku FF. Kolejne generacje przynosiły kolejne części wspaniałej serii. Kulminację przemian mogliśmy obserwować za sprawą FFVII, które do dziś w wielu kręgach pozostaje tytułem kultowym. W kartach historii zapisywały się postacie, bohaterowie oraz znaki rozpoznawcze FF'a, które doczekały się nawet osobnych gier. Szkoda, że w przeciągu tych 25 lat pojawiły się niewypały w postaci chociażby FFXIV oraz jakby nie było po trochu FFXIII. Na szczęście daję kwadratowym kredyt zaufania, mając nadzieję, że Versus XIII pozamiata w temacie.
Tak czy siak, dziękuję za Final Fantasy. Za serię, która wydarła z mojego życia niezliczoną liczbę godzin, przemieniając je w tonę emocji, serwując przy tym niezapomniane przeżycia. Za serię, która towarzyszy mi od najmłodszych lat, oraz która wraz ze mną nieustannie się zmieniała. Gdzieś w oddali wyczekuję Versusa, który znów obudzi we mnie młodzieńca przeżywającego z wypiekami na twarzy przygodę, wraz z jej intrygującymi bohaterami.