Pamiętacie jeszcze, że jest to gra z poprzedniej generacji? Dopiero co przeszedłem demo na PC, wieczorem sprawdzę jeszcze wersję konsolową. Grafika jest naprawdę dobra, owszem tekstury miejscami mogłyby być lepsze, ale jakoś specjalnie tym się nie przejmuje, dramatu nie ma. Raczej szkoda, że w tych lokacjach z dema jest pusto. O oprawę się nie martwię, pewnie gdyby nie zmienili kamery to mogło być lepiej, no ale jest jak jest. Niby teraz trochę osób pisze, iż mogli zostawić poprzednią, ale chyba jak ogłaszali, że kamera będzie wolna to sporo osób było za tym rozwiązaniem...
Oprawa jest ok, bardziej martwi mnie rozgrywka, elementy platformowe na robocie są według mnie źle zaprojektowane. Do tego wkurzają mnie podpowiedzi podczas walki, których nie da się skipnąc tylko trzeba czekać kilka sekund, aż te zniknął.
Mimo recenzji i swoich własnych obaw biorę, na pewno będę się dobrze bawił, choć czuję, że więcej rzeczy może mi się nie podobać, niż w poprzedniczce.
A czy rady Kojimy coś by zmieniły, może pewne rzeczy wyglądałyby lepiej, ale jakoś wątpię w duże zmiany. Technicznie racze nic by się nie zmieniło, KojiPro jest zajęte własnymi projektami, a i tak pewnie jakaś wymiana informacji była.