Można prosić o szczegóły? Co jest nie tak?
Koszmarne sterowanie/reakcja na skret.
Pamietam jak szybko to dzialalo w Burnoutach i mozna bylo pieknie lawirowac pomiedzy innymi pojazdami.
w MW czlowiek odnosi wrazenie jakby wszystko dzialo sie z opoznieniem.
To pewnie nie jest kwestia laga tylko "filtrowania" sterowania. Tzn jak wychylasz maksymalnie galke to masz wrazenie jakby "kierowca" bardzo wolno krecil kolkiem.
Tak samo wolno zdaje sie "odkrecac"...rezultat jest taki ze masz wrazenie jakby pojazdy byly mega ociezale..jakby byl jakis lag. Fura zdaje sie plywac i czasami jest trudno utrzymac ja w prostej linni (ot jade slalomem ).
Szczerze to juz w Hot Pursuit czulem pewien dyskomfort w tej kwestii, tyle ze tam nie bylo to az tak widoczne no i jezdzilo sie glownie po szerokich trasach z lagodnymi lukami.
W Most Wanted jezdzi sie glownie po miastach, wszystko trzeba robic z duzym wyprzedzeniem a i tak non stop sie obijalem o budynki, lampy czy inne fury
Szczerze ci powiem, nie kumam czemu ci to przeszkadza. Ja wiem, że po Criterion większość spodziewa się Burnouta w otoczce licencjonowanych aut, ale tak nie jest. Mi się model jazdy podoba, trzeba się przyzwyczaić i tyle. Wymaga pewnego myślenia, nie jest tak bezmyślny jak w Burnout Paradise gdzie na nitro ciśniemy w drifcie na zakręcie 180 stopni unikając ruchu ulicznego. Tutaj auta mają swoją masę, czuć różnice między lekkim Gallardo Performante a Camaro ZL1. Ja osobiście polecam ta gra ma klimat do tego czuć od niej jakby połączyli najlepsze cechy Burnout Paradise z Need For Speed Hot Pursuit... Póki co kozacka gierka.
PS. Mega beka (i propsy dla dewelopera), że jako jedyni w tej generacji pomyśleli o czymś, o czym zapomnieli twórcy nawet najbardziej realistycznych symulatorów tej generacji... Niby Arcade, ale dopiero w tej grze od czasów TOCA Race Driver 3 uświadczyłem efektu wybuchających/pękających opon od przegrzania
Pokręćcie bączki przez parę sekund a skończycie na samych felgach... Mały efekt a cieszy... Szkoda, że ani twórcy Forzy, ani Gran Turismo o tym nie pomyśleli
Trochę to zabawne, że w Arcade racerze to jest uwzględnione