Świetna gra, obowiązkowy zakup dla fanów gier akcji. Jeszcze niedawno w ogóle mnie do tej gry nie ciągnęło, dopiero demo sprawiło, że zmieniłem swoje zdanie. I na pełnej wersji absolutnie się nie zawiodłem (choć mam dopiero kilka godzin na liczniku).
Rozbudowany system walki, ciekawa i przyjemna dla oka oprawa graficzna, fabuła i dialogi z dużym przymrużeniem oka. Kamiya po raz kolejny zaskakuje. Jest widowiskowo, w przerwach pomiędzy zwykłymi walkami można uświadczyć mini-puzzle, latanie różnymi pojazdami czy czynności wykorzystujące zarówno ekran Gamepad'a, jak i telewizor. Walki z bossami są liczne i długie, jak na razie różnorodność przeciwników również robi wrażenie. Pikmin 3 był najbardziej wyczekiwaną przeze mnie grą na WiiU w tym roku, ale wygląda na to, że The Wonderful 101 będzie się znajdował wyżej w moim prywatnym rankingu
Sterowanie jest faktycznie dość skomplikowane, a poziom trudności jest wysoki, także gra z pewnością jest skierowana do core'owych graczy. Jak na razie mam problemy z szybkim rysowaniem młota, ale mam nadzieję, że to kwestia wprawy. A i przed graniem polecam obejrzeć tutorial, który wkleił kilka postów wyżej Mnichu, bardzo przydatna rzecz.
Także POK, andryush, jeśli lubicie tego typu gry, to polecam gorąco