Grałem w obie gry kilkadziesiąt godzin i bez dwóch zdań FH4 wygląda zdecydowanie lepiej. Fakt, efekt deszczu jest lepszy w Driveclub, podobnie pewnie jakieś szczegóły. Za to pod względem rozdzielczości, tekstur i oświetlenia znacznie wygrywa FH4. Już pomijam fakt, że w FH4 jest otwarty świat, a w Driveclub zamknięte trasy.
(....) Dlatego porównanie screenów nie ma ogólnie sensu. Zresztą nawet porównanie grafiki przez YT jest mocno przekłamane.
Ja ograłem obie gry na tym samym TV. Driveclub nadal wygląda nieźle, ale jednak czuć, że to nieco starsza pozycja. Wielka szkoda, że nie ulepszyli gry pod Pro, bo nawet samo poprawienie rozdziałki by dużo dało.
Święte słowa. Z drugiej strony wiesz jak to jest z Sonybotami. Dla niektórych GTS/Dc to wciąż najlepiej prezentujące się gry wyścigowe.
Zgodzę się, że 4k + 60 klatek i koniecznie wypolerowanie ząbkowania krawędzi dużo dałoby Dc, ale tak można zasadniczo o niemal każdej grze napisać. Połowa 2021r. szkoda do staroci wracać. Jak dla mnie kuriozalne jest to, że najładniejsze, najlepsze wyścigi na PS4(Pro) to .... remaster
Wipeout. A tyle fantastycznych marek mieli, to klepią co rusz otwarte światy w TPP i może coś
Gran Turismo w przyszłym roku pokaże, ale ciężko będzie tej pozycji z Forzami, bo można lubić, nie lubić, ale od lat znakomicie się
Motorsport/GOATrizon trzymają.
Chodzą plotki, że na piątce nowy
Wipeout ma się ukazać. Jeżeli to nie remaster, remastera
Kolekcji Omega, ale z RT, to może być łął.