to może inaczej. wymień mi 10, nie 100, strzelanek tpp na poziomie girsów.
A żeś se wymyślił. Czemu akurat 10? To jakiś standard czy co?
I czy mają być tylko z okolic czasów Gearsów czy mogą być starsze?
Zdajesz sobie sprawę, że gatunek TPS to dosyć szerokie pojęcie?? Co przez ten gatunek rozumiesz, bo dla mnie TPS'em jest nawet Grand Theft Auto
Uncharted (trylogia)
Spec Ops The Line
Max Payne (trylogia)
The Last Of Us
Mass Effect (2, 3 to bardziej TPS'y niż RPG)
Red Faction Armageddon (guerilla też by się załapała)
Ghost Recon Future Soldier
The Order
Transformersy (2 części) od High Moon Studio
Dead Space
Zignorowałem sequele, a powinny być liczone każda osobno.
Zignorowałem fakt, że Grand Theft Auto V i Read Dead Redemption to też jest TPS.
Zignorowałem starsze produkty typu Syphon Filter, MDK 1 i MDK 2 które są kultowe
Zignorowałem skradanki, które też zaliczają się do TPS'ów jak Metal Gear Solid 4 i 5 oraz Splinter Cell czy Hitmana
I nie pisz, że to nie są TPS'y. Oficjalne każda jest strzelanką TPS, mało tego jak wymieniłem powyżej zignorowałem wiele gier typu TPS, żeby dać szansę gearsom.
Mass Effect praktycznie powiela mechanikę Gearsów w strzelaniu, a RPG'a tam za dużo nie ma po za interaktywnymi Cutscenami
każda z tych gier łapie się w gatunku TPS.
No chyba, że chcesz się bawić w wymienianie "Gier TPS z wielkimi mięśniakami i klimacie postapo" ale to wtedy nie ma najmniejszego sensu.
Gearsy to dobra gra to jest fakt, ale nikt mi nie powie, że jest przełomowa/wyjątkowa.
Moja siostra gra lepiej od mnie w Girsy a ma 26 lat i dla niej to zdecydowanie najlepsza seria.
A moja kuzynka ma 7 lat i gra w Gearsy najlepiej. I co teraz ślepy Xbocie?