Faktycznie podobne, ale nie aż w tak dużym stopniu. Poza tym wklejasz statyczny obrazek w wyżej mamy porównanie w ruchu i jest przepaść między DC a FM.
Między DC, a PC także (rzekomo) miał być. Z ręką na sercu, włączyłem PC na moim sprzęcie (rzecz jasna wszystko na maks), by mieć lepsze przyrównanie niż mikro gif/obrazeczki, tuz obok załączyłem sobie DC na PS4. Trzeba się uważnie przyglądać i zastanowić, która wygrywa. Moim zdaniem (po testach bardziej dobitnych niz digital foundry na YT) DC prezentuje się lepiej (gdyby działał w 60k/s, to byłaby miazga), jednak uczciwie przyznam, że to nie jest znowu jakaś przepaść. Uczciwie dałbym DC 9/10 (takie mocne i zasłużone po deszczu), a PC sumienne 8/10.
Oczywiście odgórnie (dla zasady) negujemy teksty typu "no łał, Sylvan, podobna jakość grafy na PS4 i sprzęcie dziesięć razy lepszym.....jak zaopiniowałeś oO Jednak DC > PC na PC". No tak jest, ale trzeba badać, grac, przyglądać się. Osoba postronna, niedzielny gracz nie ma szans wydać uczciwego wyroku.
Dodam, że PC na PC zrobił na mnie znacznie lepsze pierwsze wrażenie jakością grafiki na dzień dobry - z miejsca zachwyt, gdyby nie naście godzin przy DC, byłoby nawet lepiej.
DC przy pierwszym wyścigu to generował na drugim biegu jęk zawodu rzędu 6-7/10. Później zyskiwał na kunszcie (piękniejsze plansze), a zmienne warunki i "mokrośc" gry wzbiła ja na nowy poziom, jak zastrzyki z clenu i trena kulturystom.
Uczciwie dodam (o czym wspominałem, ale może nie każdy czytał) DC obok GTA V robi na osobach, którym ja zaprezentuje najlepsze wrażenie. Niezwykle chwalony jest także
Wilk Pośród Nas. Jestem pewny, że 8/10 dla FM Sześc to absolutne minimum za grafikę, nawet jeśli grało sie w DC sporo.