Division i max
Grafa będzie jeszcze dużo lepsza dlatego też moja najwyższa ocena za wizualia to jak na razie 9-
Gier z taką notą jest już kilka:
Killzone: Shadow Fall: giera, która korzysta tylko z 4GB a kopie do tej pory wszystko.
The Order 1886: korytarz z pasami, ale wizualnie kosi tym bardziej, że teraz ziarna można się pozbyć, które masakrycznie psuło grafe.
DriveClub: tytuł z mega wahaniem wizualnym od 7- do 9+, jednak ogólnie 9- spokojnie można dać.
Star Wars Battlefront: są to co prawda małe niewielkie mapy w tej grze no, ale wizualia dają radę.
Far Cry Primal: co prawda wystawiłem 8+, ale po większych przemyśleniach jednak jest to wizualne 9-, giera jak na otwarty świat kopie konkretnie i trzyma stały poziom wizualny, obraz jest niesamowicie ostry, tekstury i oświetlenie zarąbiste.
U4 spokojnie ogarnia 9 już na tą chwile, ba nawet z kumplem myślimy, że będzie to większy skok w porównaniu z grami wyżej i giera otrzyma nawet wizualne 9+.
O lepszą oprawę od U4 nie ma się co martwić w przypadku PS4 goście z GG spokojnie to udowodnią w przypadku nowego Killzone teraz będą mieć więcej pamięci i 7 rdzeń
SM też dowali do pieca nowym God of War.
Będzie jeszcze TLOU 2 od ND itp.
Myślę, że całkiem sprawnie postępuje w ocenie wizualiów i nawet ocena 10 za grafe na tej generacji jest możliwa.
@Plissken
Polecam odpalić teraz God of War 3 na PS3 (nie remaster) i porównać do Uncharted 4 lub Killzone SF - różnica więcej niż spora.
No a porównaj go teraz do gier podobnego typu np. Bloodborne i już nie jest wesoło