Gierka technicznie jest zarąbista, wystarczy sobie zobaczyć ich prezentacje na siggraph(dostali tam zresztą nagrodę za najlepszą grafikę). Jechanie QB pod względem samej grafiki to zwykłe klapowanie.
Wpis.
Problemem jest 720p, te 900p przy takim poziomie grafiki raczej powinno być osiągalne dla xboxa.
Podejrzewam, że chodzi o momenty manipulacji czasem. Dużo efektów na ekranie, fizyka wariuje. Pewnie wtedy fpsy, by solidnie dołowały. PS4 na więcej niż 900p pewnie, by się nie wyniosło. I to pewnie ze zwolnieniami. Ale to moje zdanie.
Tak, jeszcze dodam, że od pierwszych plotek (rok, półtora roku temu), że chodzi w 720p i po tym co widziałem na ekranie przyjąłem tą rozdziałkę jako mały pewniak. Chodzi mi teraz o pewne wrażanie obrazu. Przy QB widać obraz wygładzony (nie chodzi mi o AA), mniej ostry. Co uważam dodaje nieco filmowości i pewnej "przejrzystości" (nieprzypadkowo filmów nie kręci się obiektywami od zdjęć). Większość gier w 1080p jak np. Bloodborne ma swego rodzaju wrażenie, jakby na jpga zastosowano filtr "wyostrz". Co się też wiąże z tym, że nierzadko mamy słabe AA przy grach w tej rozdzielczości. Zależy co komu podchodzi. Oczywiście na bardzo dużym ekranie chciałoby się 1080p z tym genialnym AA, które QB ma. Ale powiedzmy sobie szczerze - na sprzęcie za 1300zł?