GTS, Forza, GTS, Forza, GTS, Forza... A obie serie są już nudne i stoją w miejscu
GTS szczególnie mnie zawodzi, bo za bardzo nie widzę sensu posiadania tej gry skoro mam Assetto Corse o podobnej zawartości i też rewelacyjnym modelem jazdy, a Forza? Cóż od kilku części to już bardziej gra zręcznościowa niż sim, a nie ukrywam osobiście preferuje te bardziej realistyczne samochodówki.
No i niedługo wychodzi (nie zdziwie się jak wcześniej od GTS)
...Project Cars 2 to tutaj twórcy moim zdaniem mocno idą do przodu zapewniając prawdziwie nextgenowe możliwości + odpowiednią zawartość
60 torów z 200+ wariantów, około 200 samochodów doskonale oddanych, zmienne warunki pogodowe, zmienny cykl dobowy, wpływ pór roku nie tylko wizualny, ale na fizykę, zaawansowana fizyka wiatru, zaawansowane opcja kreacji wyścigów i klas sportowych oraz dynamiczna fizyka opon. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że to właśnie będzie najlepszy race sim 2017 roku
Nie będę zapeszał, że na 100% tak będzie, bo zawsze jakaś katastrofa może się zdarzyć, ale jeśli mam wierzyć zapewnieniom twórców, którzy mają stały kontakt ze społecznością to zapowiada nam się naprawdę smakowity symulator. Dla mnie wręcz jest to gra samochodowa marzeń bo spełnia wszystko czego oczekiwałem i czego zawsze mi brakowało w tego typu grach
Godny następca rewelacyjnego GTR 2 na PC
No i gra dostępna zarówno na PC, PS4 i XboxOne więc i klapy i Xboty i blacharze powinni być zadowoleni
A tak naprawdę to każdy zagra w co ma ochotę. Ta generacja to rozpieszcza fanów motoryzacji. Wymagający realistycznego i hardcorowego modelu jazdy mają Assetto Corse, Project Cars 1 i 2. Fani rajdów mają świetne Dirt Rally i nadchodzący Dirt 4. E-Sport zyska Gt Sport oraz Project Cars 2 (i pewnie Forze 7) fani zręcznościowych wyścigów mają Forze Horizon i Forzę Motorsport. Dla każdego coś miłego. I nie wiem po co Kyo zaczyna te baity i kłótnie. Najważniejsze że konkurencja w dziedzinie gier samochodowych jest bo dzięki temu powstają takie perełki w takich ilościach