Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #1400 dnia: Stycznia 07, 2006, 14:05:00 pm »
Jakich zmian? Jakichkolwiek...
Sony pod względem zmian rozumie dopakowanie kolejnych ramów do bebechów konsoli, zmianę koloru obudowy, jego kształtu i wygięcie pada- i oni prezentuja takie hasło? Śmiech na sali...

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #1401 dnia: Stycznia 07, 2006, 14:16:10 pm »
Cytat: "_Music"
Jakich zmian? Jakichkolwiek...

Kocham ludzi którzy chcą czegoś ale sami niewiedzą czego...

Sony pod względem zmian rozumie dopakowanie kolejnych ramów do bebechów konsoli, zmianę koloru obudowy, jego kształtu i wygięcie pada- i oni prezentuja takie hasło? Śmiech na sali...

To ciekawe co ty rozumiesz pod pojęciem zmian  :?

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #1402 dnia: Stycznia 07, 2006, 14:42:54 pm »
To ciekawe co ty rozumiesz pod pojęciem zmian Confused

No a dla ciebie zmiany to co!!??

Music ma tym razem racje. Bo naprzykład ciekaw jestem co pod słowem zmiany kryje sie dla ciebie?

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #1403 dnia: Stycznia 07, 2006, 14:56:11 pm »
1. Nieodpowiada się pytaniem na pytanie!

2. Konsola ma być konsolą i niewiem co tu zmieniać... Koleś chce zmian a sam niewie jakich - troche to śmieszne niesądzisz?

Zresztą ciężko powiedzieć czy Sony nieprzeprowadzi znaczących zmian bo niewiadomo co oni tak naprawde planują.

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1404 dnia: Stycznia 07, 2006, 14:56:45 pm »
More PS3 With Kutaragi
Ken-chan discusses backwards compatibility and Cell graphics.

http://ps3.ign.com/articles/624/624605p1.html

Sorry. Nie zauważyłem date. Stare info. :x

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1405 dnia: Stycznia 07, 2006, 15:02:47 pm »
Cytat: "Van Dall"
1. Nieodpowiada się pytaniem na pytanie!

2. Konsola ma być konsolą i niewiem co tu zmieniać... Koleś chce zmian a sam niewie jakich - troche to śmieszne niesądzisz?

Zresztą ciężko powiedzieć czy Sony nieprzeprowadzi znaczących zmian bo niewiadomo co oni tak naprawde planują.

AD.1 Dlaczego?
AD2. Ale to właśnie Sony powinno wymyśleć jakieś zmiany, a nei "jakich znó zmian chcesz", nie sądzisz.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #1406 dnia: Stycznia 07, 2006, 15:18:10 pm »
To ciekawe co ty rozumiesz pod pojęciem zmian

Patrz na Revo- to rozumiem pod pojęciem zmian, nie inny kolor obudowy

Greah

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #1407 dnia: Stycznia 07, 2006, 15:42:50 pm »
Cytat: "Tweak.pl"
Technologia Blu-Ray Disc powoli zbliża sie do naszych domów, dziś firma Panasonic podzieliła się informacjami na temat cen nośników zarówno jedno jak i wielokrotnego zapisu. 25GB i 50GB płytki jednokrotnego zapisu mają kosztować 17.99 i 42.99 dolarów. Różnica pomiędzy płytami jedno a wielokrotnego zapisu nie jest tak duża jak się wydawało, płyty wielokrotnego zapisu będą kosztować 24.99 i 59.99 dolarów za płytki 25 i 50 GB. Pierwsze nagrywarki płyt Blu-Ray tego producenta, mają pojawić się pod koniec pierwszego kwartału 2006 roku.

gry na x360 kosztują 70$ przy nośniku za przysłowiowego dolara. ciekawi mnie ile będą kosztować gry na nośniku za przysłowiowe 18 dolarów (wiem, że masowa produkcja jest tańsza ale nie aż tak)

pytanie rzecz jasna retoryczne

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1408 dnia: Stycznia 07, 2006, 15:50:33 pm »
będą drozsze to oczywiste (tak jak gry na kartridzach były drozsze od CD)

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #1409 dnia: Stycznia 07, 2006, 15:57:40 pm »
Patrz na Revo- to rozumiem pod pojęciem zmian, nie inny kolor obudowy

No tak... lekko podkręcone bebechy GameCube'a i już są WIELKIE ZMIANY a że Sony robi konsole wielokrotnie mocniejszą od PS2 to już zmian niema  :roll:

Nie wiem (wątpie) czy chciałbym w Play'u taki kontroler jak w Revo bo nie wiem jak na tym grać w np. PES'a. Ale ty pewnie wiesz lepiej - PS3 potrzebuje rewolucji!  :lol:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1410 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:03:58 pm »
Ad.1 - lekko podkręcone bebechy GaCka... jeszcze nikt nic nie widział a wszyscy już wiedza jak gry będą wyglądać :/
Ad.2 Nie da się grać w PES`a? No cóż... pad ma więcej przycisków niż PSP a coś nikt nie narzek ajak się da w to grać, cieszą się że jest :lol:

andrzej0115

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1411 dnia: Stycznia 07, 2006, 16:53:08 pm »
Ale Beliar nie znosił widoku światła i niszczył wszystko, co Innos stworzył.

Apoc

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1412 dnia: Stycznia 07, 2006, 17:11:46 pm »
Filmik z konferencji Sony CES 2006

"Kaz Hirai and Howard Stringer talk about the PlayStation 3 in this portion of the CES 2006 Keynote "
www.gamespot.com/cgi/chkpt.php?s=6141904&c=movie_ftp_928393&site=1&u=http://download2.gamespot.com/d4/gsc/driving/granturismo5/ps3_ces2006_wm.zip

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #1413 dnia: Stycznia 07, 2006, 17:58:16 pm »
No tak... lekko podkręcone bebechy GameCube'a i już są WIELKIE ZMIANY a że Sony robi konsole wielokrotnie mocniejszą od PS2 to już zmian niema  

Pisze właśnie że wymiana bebechów na mocnejsze, to nie jest zmiana, jakiej oczekuję
Jedyne co nam zaserwuje ps3, to super grafika- dzwięk już teraz jest w 5.1 więc tu zmian raczej nie będzie.
Dla mnie to śmieszna zmiana.

Ale ty pewnie wiesz lepiej - PS3 potrzebuje rewolucji!

Jeśli PS3 będzie się sprzedawał, to o rewolucji można zapomnieć
Jeśli nie, Sonybędzie musiało coś pokombinować, bo widzą że wciąż ten sam schemat, już się nie sprzedaje tak dobrze

Brak przypominającego bumerang kontrolera powinien ucieszyć graczy, którzy obawiali się, że nie będzie on wygodny i nawet nie zbliży się do doskonałości Dual Shocka 2, pada PlayStation 2, uznawanego aktualnie za wzór wygody

Ale tekst...
Wciąż mnie zadziwia, że DS2 jest nazywany najidealniejszym padem
Mam już ps2 z pół roku i wciąż nie mogę się przyzwyczaić- a R3 i L3 to najgorsze rozwiązanie z jakim się spotkałem do tej pory

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #1414 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:10:12 pm »
Pisze właśnie że wymiana bebechów na mocnejsze, to nie jest zmiana, jakiej oczekuję
Jedyne co nam zaserwuje ps3, to super grafika- dzwięk już teraz jest w 5.1 więc tu zmian raczej nie będzie.
Dla mnie to śmieszna zmiana.

Takich zmian oczekuje większość użytkowników. Jeśli chcesz czegoś innego to graj na Revo w Tekkena albo PESa, ewentualnie zostaje ci krótka zajawka PS9...

Niewiem jakich zmian oczekujesz ale "nowego" należy wymagać od osób tworzących gry a nie producenta konsoli bo tutaj na dzień dzisiejszy nic więcej pokazać niemożna.

Wciąż mnie zadziwia, że DS2 jest nazywany najidealniejszym padem

Tak uważa większość graczy łącznie ze mną.

A zarzucenie prac nad bumerangiem byłoby błędem. Bo poza rewelacyjnym rozmieszczeniem przycisków znanym z wcześniejszych padów Sony jest to nadzieja na wygodne trzymanie pada przez osoby z większymi dłońmi...

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
« Odpowiedź #1415 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:24:55 pm »
gry na x360 kosztują 70$ przy nośniku za przysłowiowego dolara. ciekawi mnie ile będą kosztować gry na nośniku za przysłowiowe 18 dolarów (wiem, że masowa produkcja jest tańsza ale nie aż tak)

pytanie rzecz jasna retoryczne

Tak sobie siedze i myśle i może sony wpadnie na dosonały pomysł:
Skoro cena samej konsoli będzie kolosalna to może zadbają o klijenta i gry b ędą w przeciętnej cenie. No może na starcie będą kosztować ponad norme.

A jeżeli sony nie skozysta z tego planu to raczej jestem pewny że gry będą tanieć w miare malnenia ceny nośnika blu ray(sorry jeśli niepoprawnie napisałem).

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #1416 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:27:30 pm »

Nie ma ideałów! :) Tak naprawdę to, pomimo tego, że jednak uważam DS za bdb pad, nie wyobrażam sobie, że to już szczyt możliwości designerskich w SONY. 8 kierunkowy krzyżak, 4 przyciski funkcyjne i 2 "triggery" (piję do zwykłego pada z PSXa niejako ulepszonego w trakcie ewolucji Playstation) - to już było w SNESie. Wibracje i analog - to już było w N64. Więc SONY raczej nigdy nie specjalizowało się w rewolucyjnych maszynach, bazując na oklepanych rozwiązaniach. Wiadomo, lekki szlif, żeby malkontenci nie mówili, że kupują "2gi raz to samo". PS3? Ulepszone PS2  [sorry no bonus]. Xbox 360? Ulepszony Xbox. Revolution? Ulepszony GaCek? Buahaha, nie rozśmieszajcie mnie.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #1417 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:32:37 pm »
Takich zmian oczekuje większość użytkowników

Coś mało wymagający ci użytkownicy... no ale dobra
A to wszystko wciąż tyczy się jedynie tego hasła Sony jakby co

Dla mnie pad jest śmiesznie mały- a nie mam łap jak Pudzian
Daleko mu do wygody od Gackowatego

van dall

• Towarzysz
« Odpowiedź #1418 dnia: Stycznia 07, 2006, 18:47:26 pm »
Tarniak dobra - wszystko było. Ale Sony najlepiej zebrało to do kupy i wydało pod nazwą Dual Shocka  :wink:

Co do Revo to dla mnie jest ulepszony gacek. Na rynku było już wiele orginalnych i nietypowych kontrolerów (maty, bongosy, gitary, pistolety itd.) a 'pilot' jest tylko kolejnym z nich. Nie wspominam nawet że idea eye-toya w moim odczuciu jest znacznie bardziej rewolucyjna.

W Revo niepodoba mi się że niema normalnego kontrolera poza tą "rewolucją". Przecież ona nie we wszystkich tytułach musi się sprawdzić - jestem wręcz pewny że w niektórych będzie niewygodna. Pokaz gry w Soula na czymś takim moim zdaniem jest chory  :?

_Music ja wymagam więcej ale przedewszystkim od developerów bo Sony naprawde może niewiele więcej zrobić - daje mocną konsole, nowego eye-toya (którego wykożystania oczekuje w większym stopniu niż tylko do zestawu minigier) a reszta w rękach twórców gier...

Co do pada to właśnie wydłużone końcówki mogą sprawić że sie go będzie wygodniej trzymać.

Don

• Gość
« Odpowiedź #1419 dnia: Stycznia 07, 2006, 21:39:55 pm »
Cytat: "Tarniak"

Nie ma ideałów! :) Tak naprawdę to, pomimo tego, że jednak uważam DS za bdb pad, nie wyobrażam sobie, że to już szczyt możliwości designerskich w SONY. 8 kierunkowy krzyżak, 4 przyciski funkcyjne i 2 "triggery" (piję do zwykłego pada z PSXa niejako ulepszonego w trakcie ewolucji Playstation) - to już było w SNESie. Wibracje i analog - to już było w N64. Więc SONY raczej nigdy nie specjalizowało się w rewolucyjnych maszynach, bazując na oklepanych rozwiązaniach. Wiadomo, lekki szlif, żeby malkontenci nie mówili, że kupują "2gi raz to samo". PS3? Ulepszone PS2  [sorry no bonus]. Xbox 360? Ulepszony Xbox. Revolution? Ulepszony GaCek? Buahaha, nie rozśmieszajcie mnie.

MODE "FANBOY": ON
No sorry Tarniak, ale jak dla mnie pad od PSX'a był do przodu o lata świetlne od ówczesnej konkurencji... Rozmieszczenie przycisków -"trójkąt", "kwadrat", "kółko", "krzyżyk" - niby takie samo jak w padzie od SNES'a... Ale SONY postawiło na znacznie lepszą ich orietację według skali pion-poziom, a nie "lewy dolny", "lewy górny", "prawy dolny", "prawy górny" - coś do czego nigdy nie mogłem się przyzwyczaić w SNES'ie. Przypomnij sobie jak wyglądały pady do momentu premiery PlayStation? Płaskie płytki z przyciskami - NES, SNES, Sega Saturn... Pad od PSX'a przeniósł Nas w pełni trójwymiarowe trzymanie pada (popularne uchwyty - rączki). Wiem, powtórzę się, ale doszło do tego, że Nintendo dało aż 3 uchwyty [spieprzyli tym pada do N64 - który czywiście też był rewolucyjny: analogowa gała (z tendencjami do powstawania luzów ;) ) i wibracje "dawały radę"... ].

MODE "FANBOY": OFF :wink:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #1420 dnia: Stycznia 07, 2006, 22:00:59 pm »
Hmm nie wiem dlaczego czepiamy się pada od N64, mam przeciętną rękę i śweitnie mi się go trzyma. Zwykły digital do PSxa trzyma się źle, bo jest cholernie mały mimo wszystko. Nie oszukujmy się Duala DA się poprawić i chyba wszyscy własnie tego oczekują :). Przynajmniej ja... :wink:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #1421 dnia: Stycznia 07, 2006, 22:34:57 pm »
Akurat pad do N64 był najlepszym padem jaki w życiu miałem- niesamowicie intuicyjny, wygodny i nie męczący ręki. Żadne dual shocki, X-boxowe kloce, czy pegasusowskie pady się nie umywały

Jedynie pad od NGC był równie dobry- teraz nie wyobrażam sobie gry w SC3 na dual shocku...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1422 dnia: Stycznia 07, 2006, 23:28:07 pm »
Prawdę mówiąc pad od N64 miał coś co może powtórzyć Revo - IMO ta rączka z analogiem i "Z" była naprawdę genialna... a "Nun-chaku add-on" wygląda podobnie :D

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1423 dnia: Stycznia 08, 2006, 03:42:17 am »
tez popieram:)
pad od n64 zwłaszcza podobał mi sie w grach FPP.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1424 dnia: Stycznia 08, 2006, 13:07:10 pm »

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1425 dnia: Stycznia 08, 2006, 18:34:39 pm »
Co to jest HDMI?? Odp. THX

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #1426 dnia: Stycznia 08, 2006, 19:01:01 pm »
kabel, który przysyła dane bez kompresji (utraty jakości)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1427 dnia: Stycznia 08, 2006, 19:01:58 pm »
High-Definition Multimedia Interface (HDMI)-technologia, która umożliwia  wyświetlanie sygnału telewizji wysokiej rozdzielczości.
 Złącze HDMI zapewnia transmisję nieskompresowanego sygnału cyfrowego wizji i fonii, przekazując dane cyfrowe bez żadnych zniekształceń czy ubytków.
 Złącze HDMI gwarantuje ponadto bezpieczną transmisję cyfrową. Zarówno cyfrowy sygnał dźwięku, jak i sygnały wideo o wysokiej rozdzielczości mogą być przekazywane za pośrednictwem pojedynczego kabla.

tak z pierwszego lepszego serwisu  :wink: .

-----------------

http://ps3.qj.net/2006/01/ces-2006-playstation-3-bd-player-demo.html#comments

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #1428 dnia: Stycznia 09, 2006, 20:11:33 pm »
Sony leci sobie w kulki .Od ponad pół roku karmi nas tylko cyferkami i screenami , które w rzeczywistości sa fake'ami.Żadnych gier , ustalonej premiery , nic . Tylko nadmuchiwanie balonika pełnego nadziei i zachwytów nad niby fotorealistyczna grafiką .

Ale jak to mawiał pewien poseł ,,lud jest głupi i to kupi ,,.Niestety .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1429 dnia: Stycznia 09, 2006, 20:12:11 pm »
Cell's Nine Processors Make it a Supercomputer On a Chip
http://www.spectrum.ieee.org/jan06/2609

frioniel

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #1430 dnia: Stycznia 09, 2006, 21:12:14 pm »
Według mnie PS3 ma zadatki być dużo potężniejszą konsolą od Xbox'a 360, ale wiązać to będzie za sobą spore koszty nowych produkcji a więc użytkownicy owej konsoli będą dostawać gier mniej, ale w lepszej oprawie graficznej (możliwe, że w pozostałych aspektach również). Sceptycznie podchodzę do owych filmików pokazujących moc nowej konsoli. Niegdyś porównywałem sobie filmiki ukazujące rzekomo gry na PS2, właśnie z tymi grami. Jak się okazało w Tekken Tag Tournament był dużo bardziej zaawansowany graficznie od Tekkena 5, co w rzeczywistości okazało się kłamstwem. No ale potem nikt nie narzekał bo konsola i tak była najlepsza (tzn. posiadała największą i najciekawszą bibliotekę gier)...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1431 dnia: Stycznia 09, 2006, 22:28:13 pm »
Here are some very sobering, if not shocking comments about the PlayStation3, made by Sony developer Josh Robinson (formatting is mine):
Well my immediate impression of the PS3 is... where is it? Seriously, where is it? They have a case, a controller and a dev kit. But the system still doesn’t even exist. So what is there to say? We received one of 5 PS3 dev kits in the United States some time ago. Several companies in the US as well as companies over seas were given the daunting task of creating a demo in less than 9 weeks on a first generation dev kit.

Now I’ll be honest with you. What most companies do is fake the entire demo. I mean they come up with some great visuals and neat tricks and scripted events. In the end however, its not a real time demo and its not running ON the actual box. We were the only company to my knowledge that showed something that ran it live on the box. Even then it was a scripted event. You could not pause the camera and fly around the scene.
So much for the ´Killzone 2´ demo, I guess. This must be regarded as proof that all the demos shown at E3 2005 were fake (with the possible exception of ´Unreal´). This qould be a huge blow to Sony´s reputation. Ever since May, there has been speculation about the authenticity of those demos. It now emerges that the console may not even have the power to output graphics of this quality.
Now I’ve spoken with people who are on the technical side of the PS3. I’ve also talked with people on the technical side of the XBOX 360. The consistent comment I am hearing from people on my end is, “The XBOX 360 is better”. They are saying that it is capable of just doing more.
I see Microsoft execs grinning from one ear to another. Sony´s claims that the PS3 boasts two teraflops computational power (apparently twice that of the Xbox360), if true, doesn´t seem to translate into a more powerful gaming machine. At the same time, development costs are truly staggering:
The game that we are creating for a launch title is a “just get it out” title in my opinion. It doesn’t look next generation. I don’t see how anyone could debate otherwise. (...) To be fair, this is a business. Sometimes you have to treat it as a business and not make the best title you can. The best title you can make usually costs 20-40million dollars/3 start overs and 4 years of your life. You just cant do that every time out. Its impossible.
This should end the speculation about just how much the development of a ´AAA´ title (i.e. a blockbuster) will cost on the PS3. At the same time, Josh is highly sceptical that even those games will really look next-gen in the near future. As a result, his closing comments sound quite gloomy.
Where is the box? Where is the final system? When is it coming out? No one knows and in the mean time people in the industry are starting to get just a little salty. I mean I was at e3 2005 and PS3 was almost no where to be seen.

In closing, I started of VERY excited about the PS3. I was very confident that it was going to just destroy the XBOX 360 just on the name SONY alone. The more time that goes by the more I am becoming doubtful. Everything I’ve developed or seen developed has yet to be “next gen”. The poly counts are not really any higher, im not seeing sub surface scattering, im not seeing much HDR lighting. (or they are faking it and not really doing it), I’m not seeing next gen fluid dynamics or object dynamics. I suspect that you’ll be able to have more dynamic objects in a scene than before. But im not seeing games doing this yet. We dont have a controller, there is no network code and there is no box. Its still the size of a normal PC.

I’m confident that the PS3 will have a few “crazy” games that show it off to its potential. But I would expect the full capabilities of the box to not show up until the system has been released PUBLICALLY for over a year. This is the extra time the developers will need with a FINAL system to truly make next gen games.
These comments are truly shocking in my opinion. Especially so, since this developer is employed by Sony. And he really is who he claims to be. His profile can be viewed on Sony Online Entertainment´s Station.com. I have been sceptical of the PlayStation3 becoming another Sony success story all along. But Sony seems to be in even bigger trouble than I thought.

Source: Down in Front
Thanks to: Joystiq

WOW

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1432 dnia: Stycznia 10, 2006, 00:13:29 am »
Nie wierzę w  teorie spiskowe. Może rzeczywiście panuje tam bałagan, gra robiona przez jego studio nie będzie hiciorem, a PS3 rzeczywistą moc będzie pokazywać dopiero po roku (podobnie będzie chyba z 360 pod tym względem), ale lepiej najpierw poczekać na premierę, a potem ewentualnie krytykować Sony.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1433 dnia: Stycznia 10, 2006, 12:45:20 pm »
dokładnie xelloss. Pozatym developerzy (szczególnie Sony) nie mogą mówić pewnych rzeczy (NDA). No i kim tak dokładnie jest Josh Robinson? It's kind of fishy...

doktor Robotnik

• Towarzysz
« Odpowiedź #1434 dnia: Stycznia 10, 2006, 17:47:26 pm »
Cytat: "zielarz"
No i kim tak dokładnie jest Josh Robinson?

Być może to jakiś szemrany gość, ale nie zmienia to faktu że gracze na całym świecie czekają na konkrety, a tu nic tylko podgrzewanie atmosfery.
Coś z tych wywodów gościa musi być na rzeczy, my nie chcemy kolejnych złącz super fire sraje waje , super ethernery , i nnych bzdetów tylko grywalne gry proszę prezentować.
Na duchu podnosi tekst który sobie trzeba przetłumaczyć o Cellu , ( trochę wyżej na forum). No ale to znowu nic konkretnego tylko nadmuchiwanie balonika.
Jeszcze trochę i ten balon pod nazwą PS3 nie wytrzyma ciśnienia i jebnie w pizdu!!!

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1435 dnia: Stycznia 10, 2006, 21:05:04 pm »

doktor Robotnik

• Towarzysz
« Odpowiedź #1436 dnia: Stycznia 10, 2006, 21:20:03 pm »
Z artykułu mozna wywnioskować że sony boryka się ze sprzętem, czyli coś nie gra w harwardzie.
Idę o zakład że współpraca Cella z GPU nvidi pozostawia cały czas dużo do życzenia i stąd te kłopoty PS3.
Nie tak łatwo nauczyć programistów pracy z Cellem. Chociaż to potężna jednostka obliczeniowa. Ale to takie moje gdybania.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1437 dnia: Stycznia 10, 2006, 21:54:58 pm »
nie zapominajmy jednak, iż są to domusły, spekulacje itp. A ja podkreśle jedną rzecz- gdyby Sony borykało się z problemami sprzętowymi nie było by jeszcze PS3 Reference Tool.

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #1438 dnia: Stycznia 10, 2006, 21:58:36 pm »
Spójrzmy prawdzie w oczy - PS3 to najbardziej tajemnicza konsola z niewydanych jeszcze NG. O Revo wiadomo - mamy kontroler i wiemy co się będzie działo. Natomiast PS3... heh... nie dysponujemy absolutnie niczym oprócz szemranych informacji... lipa...

///Zmiany zmiany zmiany...

"PS3 Reference Tool" - taa... jeśli o mnie chodzi to Kutaragi może trąbić o milionach rozesłanych dev-kitach, opowiadać o technologiach rodem z USS Enterprise, Carmacki i inni magicy rozwodzić się o cudownych właściwościach, mocy której nie powstydziłby się sam Vader - ale bez gier to se mogą...

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1439 dnia: Stycznia 10, 2006, 22:10:34 pm »
oczywiście każdy z nas chce zobaczyć gry. Jednak obecność finalnej wersji dev-kit'u świadczy o tym, że Sony ma już cały sprzęt gotowy. PLAYSTATION Meeting to ostatnia szansa dla Sony (przynajmniej jęsli chodzi o szczegóły). Co by nie mówic ja nie wierzę takim anonimowym plotkom.