Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1211780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #14720 dnia: Marca 27, 2008, 15:09:56 pm »
Powiedzcie mi teraz prosze jak bedzie lepiej podlaczyc konsole, przez kabel czy uzyc wifi?  Snake jak czesto (albo czy w ogole) dochodzi rozlaczenia oraz jak wylada sprawa szybkosci w momencie gdy dziala i komp i konsola?
Ja najpierw korzystałem z Wi-Fi, potem musiałem z kabla, bo mi się router spalił. Nie było żadnych różnic w prędkości działania.
Podejrzewam, że masz Neostradę, skoro pytasz o rozłączenia - miałem ich bardzo mało, raz na tydzień, czasem rzadziej rozłączało.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #14721 dnia: Marca 27, 2008, 15:17:42 pm »
Akurat jestem LANowcem a o rozlaczenia pytam sie gdyz od ~3h szukam jakiegos ciekawego routera i w niektorych komentarzach pojawily sie opisy mowiace o zrywaniu polaczen z winy sprzetu. W ogole tyle tego jest, ze strasznie trudno wybrac i tak na prawde mam wielki metlik w glowie :/
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14722 dnia: Marca 27, 2008, 15:25:30 pm »

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #14723 dnia: Marca 27, 2008, 16:04:56 pm »
U mnie będąc też lanowcem, po rozmowie z adminem dowiedziałem się że muszę kupić "Acces point" a nie router, lepiej się spytaj swojego providera czy też tak nie musisz !

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14724 dnia: Marca 27, 2008, 16:06:51 pm »
Może kupić router, który pełni także funkcję Acces Point'a ;)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #14725 dnia: Marca 27, 2008, 16:09:30 pm »
U mnie będąc też lanowcem, po rozmowie z adminem dowiedziałem się że muszę kupić "Acces point" a nie router, lepiej się spytaj swojego providera czy też tak nie musisz !
Routery przeważnie mogą być access pointami musisz czytać zanim kupisz acha i musisz też sprawdzić jakie wejscie potrzebujesz do kablówki czy na łącze neo itp.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

elfor

• J-23
  • Reputacja: 4
  • Wór 1000 Team
« Odpowiedź #14726 dnia: Marca 27, 2008, 16:29:13 pm »
Linksys WRT 54 GC EU

Posiadam ten router i bardzo go polecam :grin:

Deep

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
  • Silent Assassin
« Odpowiedź #14727 dnia: Marca 27, 2008, 17:00:03 pm »
Ma ktoś może taki router  http://sklep.vobis.pl/oferta/sieci/punkty_dostepu/849935_netgear_dg834gee.aspx  Ciekaw jestem jak sobie radzi z konsolami

Johnny B. Goode

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #14728 dnia: Marca 27, 2008, 17:52:21 pm »
Po pierwsze zeby mial najlepiej wbudowany modem adsl
Po drugie jak masz radiowke to chyba sie nie da podlaczyc
Po trzecie jak masz neostrade musisz kupic router posiadajacy Annex A
Po  czwarte nie ma roznicy pomiedzy kablem a WiFi znaczy sie ja nie mam zadnych problemow
Po piate polecam Linksys Wag 200G
Po szoste nie kupuj taniochy bo bedziesz mial takie gowno jak LiveBox TP
Po siodme kupuj tylko router znanej marki Netgear Belkin Linksys D-Link Edimax Cisco

Kundun

• Proletariusz
  • ID: TalkO
« Odpowiedź #14729 dnia: Marca 27, 2008, 17:57:07 pm »
VGChartz opublikował kolejny raport.
http://www.ps3site.pl/statystyki-statystyki

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14730 dnia: Marca 27, 2008, 18:02:32 pm »
Filmy na Blu-Ray robią wrażenie bezapelacyjnie. To zupełnie nowa jakość

Nie może kurza mać być!  :shock:

A z loadingami w Uncharted jest tak, że jak sobie skipniesz, to poczekasz. Było filmiki oglądać, bo takie było założenie twórców  ;)
Przykro mi Irasie, niestety nie mogłem jak dotąd zobaczyć filmu na blu-ray więc nie wiedziałem, że to takie ładne. Przepraszam. Teraz jako blu-rayowy neofita będę już uświadomiony.

@A-n - proszę, masz tu opinie Irasa, która potwierdza moją. Więc nie ironizuj, skoro po prostu opisywałem co zaobserwowałem...(a jest to, jak widać, prawda).

Filmiki skipowałem, bo już je raz widziałem wcześniej ;). Nie mam w zwyczaju przewijania.

Napisałeś "niektóre loadingi są ZBYT długie..." - czytającemu wyraźnie nasuwa to na myśl, że w grze występuje doczytywanie lokacji/levelów a tego w UNCHARTED nie uświadczysz...
Mogłeś napisać, że występują dłuższe lub krótsze loadingi przy skipach filmików(co przecie nie jest niczym dziwnym - w końcu odtwarzane jest to z płyty więc  pamięć jest zapełniona innymi danymi do których nie ma bezpośredniego dostępu) i nikt by się nie czepiał...

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #14731 dnia: Marca 27, 2008, 18:15:05 pm »
Ja myślę, że w tym temacie sztuka czepiania jest na wysokim poziomie i większosć z was radzi sobie z tym doskonale, węsząc fanboyowskie spiski. ;)

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14732 dnia: Marca 27, 2008, 18:17:29 pm »
Ja myślę, że w tym temacie sztuka czepiania jest na wysokim poziomie i większosć z was radzi sobie z tym doskonale, węsząc fanboyowskie spiski. ;)

Przy większości gier bym nie zareagował, ale wiesz - to jest UNCHARTED!!!! :D

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14733 dnia: Marca 27, 2008, 20:31:39 pm »
Znamy oficjalną datę światowej premiery SOCOM: Confrontation
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=40183

SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation ukaże się w sprzedaży 16 września bieżącego roku. By uczcić moment ujawnienia dnia debiutu gry, firma Sony Computer Entertainment zdecydowała się zapowiedzieć rychłą publikację oficjalnego serwisu społecznościowego, który będzie zrzeszać miłośników najnowszej odsłony serii. Jego start został zaplanowany na dzisiaj. Fani znajdą na jego łamach świeże informacje, notki prasowe, a także forum, na którym wymienią się uwagami. W momencie premiery gry serwis zostanie w całości połączony z grą, dzięki czemu zarejestrowani i zalogowani gracze otrzymają możliwość porównywania swoich statystyk, ogólnoświatowych rankingów itp.

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
  • PSN ID: Tolas69
« Odpowiedź #14734 dnia: Marca 27, 2008, 20:35:07 pm »
Nie będzie

A tak serio to sprawdź  :roll:

Nie mogę, ojciec ma słuchawkę w biurze :p

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14735 dnia: Marca 28, 2008, 12:44:09 pm »
EGM: Sony Liverpool working on "stunning" PS3 game
http://www.psu.com/EGM--Sony-Liverpool-working-on-+quot;stunning+quot;-PS3-game-News--a0003220-p0.php

According to the latest issue of US publication Electronic Gaming Monthly, Sony’s Liverpool Studio is currently in the process of working on a “stunning” new title for the PlayStation 3.
Details are sketchy at best, although the issue states that the new project will be an action-based game called The Protector. The studio is probably best known for its work on the WipEout series.
Elsewhere, the magazine claims that the PlayStation Home beta will be coming in spring 2008.

Nycek

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #14736 dnia: Marca 28, 2008, 14:12:14 pm »
Wiadomo kiedy w Europie będzie miała miejsce premiera Dual Shock 3 ?

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #14737 dnia: Marca 28, 2008, 14:45:15 pm »
Co to za różnica skoro taka Ultima czy PE już go sprzedają.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #14738 dnia: Marca 28, 2008, 15:09:46 pm »
Co to za różnica skoro taka Ultima czy PE już go sprzedają.
może być taka że na rynek Europejski cena DS3 będzie niższa niż ta w ww sklepach...choć sam w to nie wierzę. 

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14740 dnia: Marca 28, 2008, 19:28:34 pm »
Sony originally planned online community for PS in '97
http://www.psu.com/Sony-originally-planned-online-community-for-PS-in-97-News--a0003224-p0.php

Chris Deering, the former President of Sony Entertainment, has said that the company had originally conceived the idea of developing an online social community back in 1997 for the original PlayStation.
 “We had a secret test program in Europe back in 1997 on PSOne, running a text-based community chat group with a special box called Net-Station that hooked up PCs to the TV.”
“The project code name was ‘Moccasin 5’. It operated across the major countries of Europe, and had quite a following, even from the US,” said Deering.
He also revealed that Sony were planning to introduce a TV Channel for the PlayStation 2 back in 2002, although the idea was ultimately cancelled due the slow uptake of broadband Internet among the mass market.
“At Sony Europe, we later worked on a PS2 concept called ‘Central Station’, which was planned to stream its own PlayStation TV channel, back in 2002,” explained Deering.

UK PS3 sales rise 73 per cent over Easter break
http://www.psu.com/UK-PS3-sales-rise-73-per-cent-over-Easter-break-News--a0003223-p0.php

Tango

• Gość
« Odpowiedź #14741 dnia: Marca 28, 2008, 20:26:20 pm »

2 maja

Nycek

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #14742 dnia: Marca 29, 2008, 09:00:25 am »
Dzięki. Licze że będzie u nas nieco tańszy. Planuje go zakupić do jakieś fajnej bijatyki  :cool:

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14743 dnia: Marca 29, 2008, 09:45:43 am »
Zmiana wyglądu PS Store już niedługo.
http://www.ps3site.pl/zmiana-wygladu-ps-store-juz-niedlugo
:)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14744 dnia: Marca 31, 2008, 21:06:30 pm »
Dylan Jobe reconfirms PlayStation Store overhaul for April
http://www.psu.com/Jobe-reconfirms-PlayStation-Store-overhaul-for-April-News--a0003231-p0.php

Dylan Jobe loves community interaction. The amount of work he does is awe-inspiring. Not only does he write novel-sized PlayStation.Blog posts, but he then reads every single comment and answers all that deem a response.
Every now and again, some big information can slip into a little response. To the 150th comment, Jobe responded, "I know! April is crazy right? New store, new games…"
This only further verifies an overhaul of the current PlayStation Store in April. With a rumored date of April 15, the new PS Store is said to take inspiration from the SingStar-themed SingStore.

SOCOM: Confrontation- New Details From EGM
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=10413782&postcount=794

GAMEPLAY
-You can roll or underhand a grenade with real physics
-You can lean your guy with the six-axis instead of the d-pad
-There is proximity chat
-Your clan can talk via open chat, but you can L2 to chat to everyone on your team. Or if you have proximity chat then you chat with who ever is around you.
-Audio has changed. Sounds around a corner sound muffled.
-There is now a run/sprint mode. You can run/sprint but you can’t shoot and your gun will not be accurate after running. So basically just use this too avoid snipers.
-Tilt with the six-axis can be tweaked for sensitivity
-There are exploding barrels and cars.
-View distance is big, so no more fog like SOCOM 2
-Smoke looks dark gray
-They talk about the 3rd person view. They said because the new widescreen TVs have a different ratio, there was too much space on each side of the classic view.
-"Sony's Seth Luisi says, "Because it was more centered towards 4:3 TVs, and now going to 16:9, we have a lot more area off to the sides."
-You can go up on roofs
GAME SETUP & INFO
-Crossroads is bigger than the original
-They are bringing back a new game mode. "Elimination" its like SOCOM 2, kill the whole other team or take a draw
-Crossroads (ps3) has an extra outer ring that the ps2 didn't have. There are two towers now.
-Confrontation is 32 players but you can make smaller maps for 16 players total.
-Improved clan support
-Ranked matches are automated. If you want to set up your own room with specifics (no grenades, etc) it won’t be ranked. This stops cheaters and rank ups.
-"You can no longer set up a match exactly defined to your team’s exact strengths and create a honeypot to raise your clan ranking. For your clan to have a global ranking you now have to be a rounded team with good strategies for dealing with all the maps. Now, you can build all the custom games you want - the room system is still there, which I know is really important to SOCOM fans. You can do all your clan tryouts and training in those rooms, and even playing within those games aggregates different stats, because we track a lot of information about the player. But it doesn't directly go into the global clan ladder." –Seth Luisi
-There will be 7 maps total at launch. All maps will be based in North Africa
-There is an underground map that has a collapse parttriggered by the enemy
-Clan support will be available on socom.com where the leader can change their clan, add players etc.
-There will be a party system so your clan will join the same game.
-The other map that is shown in the article is called URBAN WASTELAND it takes place around a high rise hotel, but it mentions you have access to just the first few stories. It has an underground tunnel network and has some bridges and stuff. There is a multileveled parking garage. This is the same one that was shown in previous screenshots released on the web.
MISC DETAILS
-They are planning on having a new headset for SOCOM.
-It also shows the online numbers of the SOCOM franchise aswell as 2 screenshots from SOCOM 1 & 2
-THERE WILL BE A CLOSED BETA. I think it said they will seekpeople out through SOCOM.com
-Closed beta going on "right now or May"
-Open beta after that.

Opublikowane: Marzec 29, 2008, 20:54:23
GameStop’s Official PS3 Game Releases
http://kezins.com/2008/03/30/gamestops-official-ps3-game-releases/

04/29/08 - Grand Theft Auto IV
06/12/08 - Metal Gear Solid 4
09/01/08 - Star Wars: The Force Unleashed
10/21/08 - Ghostbusters
11/04/08 - Resistance 2
03/02/09 - God of War

Opublikowane: Marzec 31, 2008, 11:34:55
Revamped PS3 Store 'will no longer use the PS3 browser'
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=129471

The revamped PlayStation 3 Store "will no longer use the PS3 web browser", a Sony source has told Eurogamer.
Due to launch in mid-April, the Store features a slick new front-end and our source says it's an improvement in other areas too.
"It will cache all images properly and is much faster than the old one," he says.
We were also told that the Store "will require everyone to upgrade to 2.30 [firmware]," which Sony has yet to talk about publicly.

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #14745 dnia: Marca 31, 2008, 22:04:24 pm »
3 zdjecia ukazujace nowy wyglad PSS:
http://www.ps3site.pl/nowy-wyglad-ps-store-ujawniony

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #14746 dnia: Kwietnia 01, 2008, 11:18:50 am »
Sprzedaż konsol w Europie.

DS 148,250
PS3 128,813
Wii 110,421
X360 77,594
PSP 54,105

Obniżka cen X0 nie przyniosła rezultatu.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #14747 dnia: Kwietnia 01, 2008, 11:28:17 am »
Poczekaj, te nowe znowu padna i się podniesie. ;)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14748 dnia: Kwietnia 01, 2008, 11:46:50 am »
Haha  8-)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14749 dnia: Kwietnia 01, 2008, 15:26:43 pm »
XMB podczas gry zablokowany przez patenty Microsoftu?
http://www.gram.pl/news_6wnqJ,1_XMB_podczas_gry_zablokowany_przez_patenty_Microsoftu.html

Na razie posiadacze PlayStation 3 podczas zabawy przy swojej konsoli są zdani na ścieżkę dźwiękową stworzoną przez producentów danej gry. Jak się okazuje, powodem tego stanu rzeczy mogą być patenty Microsoftu na odtwarzanie własnych plików audio.
Jak odkryło czujne oko serwisu Ripten, brak możliwości odtwarzania własnych piosenek podczas gry na PlayStation 3 najprawdopodobniej nie jest wynikiem lenistwa Sony. Okazuje się, że od czterech lat patent na "metodę i narzędzie do kreowania i odtwarzania ścieżek dźwiękowych w systemie gier" ma nie kto inny, tylko Microsoft.
O ile tytuł patentu nie jest zbyt precyzyjny, to jego opis już wszystko wyjaśnia: "System gier składa się konsoli do gier uruchamiającej aplikację, która kreuje i odtwarza ścieżkę dźwiękową. Aplikacja pozwala użytkownikowi na tworzenie ścieżek przez kopiowanie plików muzycznych z jednego lub więcej źródeł audio. Stworzona przez gracza ścieżka dźwiękowa może być powiązana z określoną grą, pozwalając na jej odtwarzanie zamiast pierwotnej ścieżki audio programu. Podczas odtwarzania, użytkownik może zmieniać odtwarzaną ścieżkę dźwiękową".
Jako, że dziś pierwszy kwietnia, dlatego taki news musi mieć "podkładkę" - oto linki do patentów w bazie danych amerykańskiego urzędu patentowego: patent nr 7,331,869, patent nr 7,303,476 i patent nr 6,878,067.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14750 dnia: Kwietnia 01, 2008, 16:03:15 pm »
3 zdjecia ukazujace nowy wyglad PSS:
http://www.ps3site.pl/nowy-wyglad-ps-store-ujawniony
jeden z komentarzy pod newsem

Noel Silvia z oficjalnego bloga ps potwierdził, ze nowy sklep nie będzie opierał sie już na przeglądarce i że będzie wymagany nowy update fw.

:)
Opublikowane: Kwiecień 01, 2008, 15:02:32
Mimo, że mamy Prima Aprilis - zgodnie z zapowiedziami swoją działalność rozpoczęło SONY Computer Entertainement Polska.
http://www.ps3site.pl/scep-oficjalnie

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #14751 dnia: Kwietnia 01, 2008, 16:39:34 pm »
Mimo, że mamy Prima Aprilis - zgodnie z zapowiedziami swoją działalność rozpoczęło SONY Computer Entertainement Polska.
http://www.ps3site.pl/scep-oficjalnie

WOW YEAH!!! otwieramy szampana...tylko mogli by coś przygotować na premierę :/

Kundun

• Proletariusz
  • ID: TalkO
« Odpowiedź #14752 dnia: Kwietnia 01, 2008, 17:44:33 pm »
SCEE quiet on 2.30 details, how new PS Store will be “deployed”
http://www.n4g.com/ps3/News-129866.aspx

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #14753 dnia: Kwietnia 02, 2008, 10:27:14 am »
Playstation Store Redesigned: No Mouse Pointer, Dynamic Changes
http://www.ripten.com/2008/04/01/playstation-store-redesigned-no-new-content-for-2-weeks/

In addition, the store will lose its previous web interface, embedding itself into the Playstation 3 for faster loading. Noel Silvia lets us in on some other goodies on the Playstation Blog, telling us that the store will dynamically change each time you enter, though the background will currently remain the same.  Moreover, the mouse pointer is on its way out. Navigating the new store will now be more like scrolling through a menu.
The downside to new design is that no new content will be made available for the next two weeks while changes are being made.
When the store re-opens it will be accompanied by firmware update 2.30 that will allow users to access the new store, and the Thursday content releases will be resumed.
What can we expect on the day the new store arrives?  Warhawk: Operation Broken Mirror, the Metal Gear Online Beta, and if this is to be believed, a new Lair pack and the first trailer of Resistance 2.

Opublikowane: Kwiecień 02, 2008, 07:40:57
“Killzone: Wrath of Hakha” Unveiled
http://www.killzoneunit.com/kz/?p=1231

The wait until Killzone 2’s rumored September release might not feel as long with a new Killzone game coming to PSN this May.
That’s right, Guerrilla is making its first PSN game.
This installment of the series will revolve around Hakha, and how he came to change sides in the war.
Due to the immensely positive reaction from fans and more casual gamers alike, this new downloadable game will use a modified version of Killzone: Liberation’s gameplay, and thanks to the power of the PS3, up to twenty Helghast baddies can be feature on-screen at one time.
Word is that as of this point in time, the team is busy polishing up some of the online co-op elements, which can be used in any of the game’s five chapters (yes, it is just as long as Liberation) and that development should be done within the next two weeks, with a mid-May release planned.
The game will also be supported with downloadable content, in the form of three additional chapters which will lead up to the events of Killzone 2.
As an added bonus, for those of you who complete the game before Killzone 2’s release, you’ll be able to gain access to Hakha and Templar skins for Killzone 2’s extensive online modes.
Not much else is kown about the game as of this time, and the first screens will be made available on PSN after the network update, but for those of you, who, like me loved Killzone: Liberation, be prepared for some fun times ahead.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14754 dnia: Kwietnia 02, 2008, 10:32:24 am »
and thanks to the power of the PS3, up to twenty Helghast baddies can be feature on-screen at one time
:lol:

Tego nie powinni pisac :>

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #14755 dnia: Kwietnia 02, 2008, 13:37:59 pm »
and thanks to the power of the PS3, up to twenty Helghast baddies can be feature on-screen at one time
:lol:

Tego nie powinni pisac :>

pewnie musieli  :D

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14756 dnia: Kwietnia 02, 2008, 14:13:59 pm »
Dziwna sprawa, zamkneli nam topic zwiazany z ustawkami online :-? Jest ktos chetny dzisiaj na szpil w MS?

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
  • PSN ID: Tolas69
« Odpowiedź #14757 dnia: Kwietnia 02, 2008, 16:24:56 pm »
Ja mogę ;)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #14758 dnia: Kwietnia 02, 2008, 17:28:18 pm »
“Killzone: Wrath of Hakha” Unveiled
Killzone PSN game confirmed as April Fool
http://n4g.com/ps3/News-130268.aspx
Szybko przyszło, szybko poszło :lol:
PSN ID: WojtqGO

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #14759 dnia: Kwietnia 02, 2008, 17:50:14 pm »
Ja już mam dość 1 kwietnia, robią smaka człowiekowi, często jakieś cuda na kiju a następnego dnia wszystko bierze w łeb. Najlepiej nie włączać w ogóle kompa 1 kwietnia.
1 Kwietnia---do zbanowania.