Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074569 razy)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #20680 dnia: Lutego 19, 2011, 12:12:25 pm »
Pewnie szykują zmasowany atak na posiadaczy ich konsol. Zabiorą im pieniądze, zgwałcą żony i spalą domy. Robicie problem tam gdzie go nie ma. Urzędy też zbierają informacje o obywatelach. Nie wiadomo co z tym robią i kto ma do tego dostęp.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #20681 dnia: Lutego 19, 2011, 12:16:20 pm »
Pewnie szykują zmasowany atak na posiadaczy ich konsol. Zabiorą im pieniądze, zgwałcą żony i spalą domy.

Nawet gdyby tak było, taki fanboj jak ty nie miał by nic przeciwko. Kazowi sam byś się wypiął.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20682 dnia: Lutego 19, 2011, 12:20:35 pm »
Idź się schowaj pod klosz. Panikujesz jak panienka. Zawsze mnie rozśmieszały takie lalusie.

Pierd****y ciemnogród.
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 12:26:12 pm wysłana przez BoBaN »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #20683 dnia: Lutego 19, 2011, 12:27:46 pm »
Zbieraja ogramna ilosc danych o uzytkownikach, nie wiadomo co z tym robia i kto ma do tego dostep.

Informacje o uruchamianych grach i podłączanych urządzeniach - faktycznie ogromna ilość danych. Albo popadasz w paranoję, albo w żałosny sposób próbujesz usprawiedliwić działalność hakerską i instalację CFW.

qbes

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #20684 dnia: Lutego 19, 2011, 12:29:07 pm »
Jeśli to ekipa od sony niech sobie mnie prześwietla nic do tego nie mam jeśli chodzi o bezpieczeństwo w sieci i od razu tępienie piractwa jestem na tak. Nie przerabiam nie kradnę. :D

MGS

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #20685 dnia: Lutego 19, 2011, 12:43:43 pm »
Jeśli to ekipa od sony niech sobie mnie prześwietla nic do tego nie mam jeśli chodzi o bezpieczeństwo w sieci i od razu tępienie piractwa jestem na tak. Nie przerabiam nie kradnę. :D
Ale tu wlasnie nie chodzi o piractwo. Generalnie to:

Odkrycia te są w rzeczywistości czymś więcej niż tylko kłopotliwe dla Sony, ale są identyfikowane jako oczywiste naruszenie dyrektywy 95/46 Unii Europejskiej, w sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i swobodnego przepływu tych danych, przez Sony. 

Dyrektywa ta wyraźnie zabrania przesyłania danych osobowych bez jednoznacznej zgody "inwigilowanego". Ponad to, wszelkie dane osobowe muszą być gromadzone do określonych, jednoznacznych i legalnych celów oraz nie mogą być przetwarzane w sposób niezgodny z tymi celami. Zbierane informacje nie mogą być nadmierne w stosunku do celów, dla których zostały zgromadzone. Gdy dane osobowe są gromadzone zgodnie z tymi przepisami, odpowiednie środki techniczne muszą być podejmowane w celu ochrony tych danych osobowych, w szczególności, gdy wiąże się z przekazywaniem danych w sieci. Ogólnie mówiąc oznacza to, że dane osobowe muszą być przekazywane w postaci zaszyfrowanej. 

Nawet jeśli Sony zastosowało się do tych przepisów, które wyraźnie określają sposób przetwarzania danych osobowych swoich klientów w Unii Europejskiej, nie mogą być po prostu wysłane do dowolnego serwera. W rzeczywistości, dane osobowe, które są zbierane w Unii Europejskiej nie mogą być przekazywane poza granice europejskie z nielicznymi wyjątkami. Jednym z tych wyjątków to przekazywanie danych do Stanów Zjednoczonych, ale tylko wtedy, gdy dostawca usług hostingowych działa zgodnie z zasadą Safe Harbour. Raporty wskazują, że dane osobowe są przesyłane do Japonii i Stanów Zjednoczonych i wydaje się mało prawdopodobne, aby umowa Safe Harbour ma zastosowanie do tych serwerów.

I jeszcze jedno. Zachowujecie sie tak jakbyscie nigdy nie sciagneli zadnego mp3 albo divx  :angel:
Xbox  One + PS4 = two reasons to buy a PC

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #20686 dnia: Lutego 19, 2011, 13:05:40 pm »
Zgodę to chyba wyrażamy przy akceptacji warunków korzystania z PSN.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20687 dnia: Lutego 19, 2011, 13:11:13 pm »
O dzizys, teraz nas będzie zasypywał pseudo prawniczym bełkotem autorstwa cholera wie kogo?

Dyrektywa ta wyraźnie zabrania przesyłania danych osobowych bez jednoznacznej zgody "inwigilowanego".

Zgodę wyraziłeś rejestrując się i dobrowolnie dane osobowe podając.

Ponad to, wszelkie dane osobowe muszą być gromadzone do określonych, jednoznacznych i legalnych celów oraz nie mogą być przetwarzane w sposób niezgodny z tymi celami.

Dane osobowe są gromadzone do określonych, jednoznacznych i legalnych celów oraz nie są przetwarzane w sposób niezgodny z tymi celami.

Zbierane informacje nie mogą być nadmierne w stosunku do celów, dla których zostały zgromadzone.

Nie są.

Gdy dane osobowe są gromadzone zgodnie z tymi przepisami, odpowiednie środki techniczne muszą być podejmowane w celu ochrony tych danych osobowych, w szczególności, gdy wiąże się z przekazywaniem danych w sieci. Ogólnie mówiąc oznacza to, że dane osobowe muszą być przekazywane w postaci zaszyfrowanej.

Są szyfrowane.

W rzeczywistości, dane osobowe, które są zbierane w Unii Europejskiej nie mogą być przekazywane poza granice europejskie z nielicznymi wyjątkami. Jednym z tych wyjątków to przekazywanie danych do Stanów Zjednoczonych, ale tylko wtedy, gdy dostawca usług hostingowych działa zgodnie z zasadą Safe Harbour. Raporty wskazują, że dane osobowe są przesyłane do Japonii i Stanów Zjednoczonych i wydaje się mało prawdopodobne, aby umowa Safe Harbour ma zastosowanie do tych serwerów.

Sony jest japońską firmą.

Masz jeszcze jakieś problemy?

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20688 dnia: Lutego 20, 2011, 11:48:46 am »
O zgodzie na wysylanie tego co robie na konsoli nic nie wiem :].
Nie wiem skad taka pewnosc ze Sony nie lamie prawa.
Sony moze jest japonska firma, ale dziala na terenie UE.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #20689 dnia: Lutego 20, 2011, 13:34:00 pm »

Nie wiem czy korzystasz z PSN, ale zakładając konto masz regulamin, który trzeba zaakceptować i pewnie tam jest odpowiedni punkt o tym mówiący.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20690 dnia: Lutego 20, 2011, 13:57:40 pm »
Informacje o uruchamianych grach i podłączanych urządzeniach to już nie są dane osobowe. Poza tym trudno sobie wyobrazić wykorzystanie ich w innym sposób niż w celu zapewnienia najwyższej jakości usług przez odcięcie od społeczności piratów, oszustów i tym podobnych popaprańców, bo na co komu dane o modelu klawiatury, którą podłączam do PS3? lol

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #20691 dnia: Lutego 20, 2011, 14:18:30 pm »
bo na co komu dane o modelu klawiatury, którą podłączam do PS3? lol

To jest na wypadek gdybyś próbował podłączyć klawiaturę/pada/myszkę od Microsoft...

Wtedy dostajesz bana...

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20692 dnia: Lutego 20, 2011, 18:27:54 pm »

Nie wiem czy korzystasz z PSN, ale zakładając konto masz regulamin, który trzeba zaakceptować i pewnie tam jest odpowiedni punkt o tym mówiący.

Problem w tym ze to jest wysylane bez logowania sie do PSN ;)

w celu zapewnienia najwyższej jakości usług

Padlem  :rotfl: Tak, napewno nie spia po nacach tylko mysla jak by Ci tu dobrze zrobic :D.
Probuja wyciagnac kase i przy okazji dokladnie skontrolowac to czy przypadkiem nie uzywasz sprzetu w sposob nieprzewidzianych przez nich. Bo mimo ze kupiles ich konsole to ona i tak nalezy dalej do nich i moga zrobic z nia co chca, nawet cegle :D.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #20693 dnia: Lutego 20, 2011, 18:32:05 pm »
Problem w tym ze to jest wysylane bez logowania sie do PSN ;)

Eeeeeeeeee lol??

Regulamin akceptujesz przy ZAKŁADANIU PSN... A nie za każdym logowaniu...

Jeżeli nie założyłeś PSN'a i nie akceptowałeś regulaminu, to skąd niby mają mieć twoje prywatne dane skoro ich nigdzie nie wpisałeś? Bez tej paranoi... Praktycznie każde "sieciowe konto" czy to Steam, Xbox Live, World Of Warcraft, iTunes itp. przechowuje w identyczny sposób twoje dane... Robisz z igły widły i tyle...

Padlem  :rotfl: Tak, napewno nie spia po nacach tylko mysla jak by Ci tu dobrze zrobic :D.
Probuja wyciagnac kase i przy okazji dokladnie skontrolowac to czy przypadkiem nie uzywasz sprzetu w sposob nieprzewidzianych przez nich. Bo mimo ze kupiles ich konsole to ona i tak nalezy dalej do nich i moga zrobic z nia co chca, nawet cegle :D.

Jak niby wyciągają kasę trzymając twoje dane? Wysyłając ci reklamy? Jakoś nie widziałem by mnie zmuszali do kupna czegoś...

Kontrolować czy sprzęt jest używany w nieprzewidziany przez nich sposób? eeeee niby jaki sprzęt i jak? Jeżeli ktoś łamie konsolę w celu ładowania na nią piratów to mają prawo do bana dla takiej osoby... Innych "nieprzewidzianych sposobów" wykorzystywanie sprzętu od Sony nie dostrzegam...
Chyba, że "alternatywne" wykorzystanie różdżki Move przez dziewczyny, ale tego raczej nie wykryją...

Tak więc popadasz w paranoje... To co tu się dzieje z PSN nie jest żadną nowością, twoje dane i tak krążą po miliardach innych serwerów i w taki sam sposób to zagraża co ta cała jazda z PSN
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 18:35:57 pm wysłana przez Mrocz »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #20694 dnia: Lutego 20, 2011, 18:35:38 pm »
od kiedy logując się do psn podaje się model telewizora do którego podpięta jest konsola?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #20695 dnia: Lutego 20, 2011, 18:38:12 pm »
od kiedy logując się do psn podaje się model telewizora do którego podpięta jest konsola?

Myślałem, że ciągle rozchodzi się o wszystkie nasze dane...
Inna sprawa, kto niby trzyma podłączoną konsolę do internetu bez logowania się na PSN?

Jak ktoś nie zakłada konta PSN to głównie dlatego, ze neta nie ma podłączonego do konsoli... Niby jak wtedy ma przesyłać te dane na serwery?

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20696 dnia: Lutego 20, 2011, 19:11:09 pm »
Innych "nieprzewidzianych sposobów" wykorzystywanie sprzętu od Sony nie dostrzegam...
Save'ow wszystkich nie skopiujesz... linuxa nie odpalisz... mkv nie odpalisz... z napisami problem... scenowego patcha dla Pro Evo nie wgrasz itd, itp

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #20697 dnia: Lutego 20, 2011, 19:22:35 pm »
MGS, a może byś tak odłączył konsolę od sieci i przestał zrzędzić? Praktycznie wszędzie podajesz swoje dane osobowe i nagle tylko w przypadku Sony robisz aferę do granic absurdu.

Pewnie Ultima czy Allegro też handlują Twoimi danymi, więc zastanowiłbym się nad całkowitym odcięciem się od internetu i zamknięciu na cztery spusty w domu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #20698 dnia: Lutego 20, 2011, 19:29:22 pm »
Save'ow wszystkich nie skopiujesz... linuxa nie odpalisz... mkv nie odpalisz... z napisami problem... scenowego patcha dla Pro Evo nie wgrasz itd, itp

Hackowanie konsoli, ma jednak więcej wad... to co wymieniłeś to niepotrzebne popierdóły przy tym czym może to grozić...

Cheaterzy online, problemy z piractwem, wirusy, oszuści...

Sorry, ale konsole kupiłem do grania i oglądania filmów, i chce by te funkcje działały jak należy. I dzięki pozbyciu się Linuxa trochę utrudnili dostęp hackerom. Rozumiem, jeśli PeCety miałyby takie problemy z ograniczeniem funkcjonalności... Ale konsola? Kurde ludzie odpalajcie na niej gry, filmy, muzykę a nie kurde bawicie się w narzekanie, ze Linuxa na niej odpalić nie możecie...

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20699 dnia: Lutego 20, 2011, 19:39:15 pm »
Skonczylem informatyke. Moze przez to mam inne podejscie niz wy ;].
Pod TV mam PS2 i PS3. Na obu robie wiecej niz producent przewidzial.
Przy tym mam spora liczbe oryginalnych gier. Jak widac nie zawsze modyfikowanie konsoli wiaze sie z piractwem.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 19:42:09 pm wysłana przez MGS »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #20700 dnia: Lutego 21, 2011, 10:53:44 am »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20701 dnia: Lutego 21, 2011, 10:58:24 am »
A nie pomyśleliście o tym, że przecież każda transakcja bezgotówkowa jest ubezpieczona? Przynajmniej u mnie w banku tak jest. Rozmawiałem wczoraj z dyrektorką oddziału, bo to znajoma rodziców i akurat przypadkiem się spotkaliśmy. Nawet jeśli ktokolwiek bezprawnie skorzysta z naszej karty, to zgłaszamy to do banku, oni się tym zajmują i pokrywają koszty.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #20702 dnia: Lutego 21, 2011, 11:21:05 am »
GeoHot prosi o pomoc…
http://www.ps3site.pl/waszym-zdaniem-geohot-prosi-o-pomoc/64464/

:lol:

Sporo ludzi wpłaca kaskę na jego konto  :lol: Dla piratów ludzie zrobią wszystko...

Geohot kreuje się teraz na poszkodowanego, jakie to Sony bee i ciemny lud za nim podąża. Niestety, całe to CFW narobiło więcej szkód dla legalnych użytkowników i nie jest to wina Sony, ale jego właśnie, mam nadzieje że Sony sprawę wygra ( choć będzie im ciężko ) i jakoś załata swoje PS3.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #20703 dnia: Lutego 21, 2011, 11:42:13 am »
Ja bym mu wysłał wiadomość, że mu nogi i ręce połamię. :mad:

Wiadomość scalona: Lutego 21, 2011, 11:43:13 am
A nie pomyśleliście o tym, że przecież każda transakcja bezgotówkowa jest ubezpieczona? Przynajmniej u mnie w banku tak jest. Rozmawiałem wczoraj z dyrektorką oddziału, bo to znajoma rodziców i akurat przypadkiem się spotkaliśmy. Nawet jeśli ktokolwiek bezprawnie skorzysta z naszej karty, to zgłaszamy to do banku, oni się tym zajmują i pokrywają koszty.
Potwierdzam.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20704 dnia: Lutego 21, 2011, 12:00:13 pm »
Pod TV mam PS2 i PS3. Na obu robie wiecej niz producent przewidzial.

No i to właściwie zamyka temat. Świadomie ominąłeś zabezpieczenia i złamałeś umowę, to nie masz prawa płakać, że próbują cię wyłapać i odciąć od PSN. Nikogo nie obchodzi co skończyłeś i do czego akurat ty wykorzystujesz PS3, ale 99% tobie podobnych to piraci i cheaterzy. Sony przez kilkanaście miesięcy dopłacało do konsoli grube pieniądze i ma pełne prawo dbać o swoje interesy, a także o komfortową rozgrywkę i bezpieczeństwo legalnych użytkowników.

GeoHot prosi o pomoc…
http://www.ps3site.pl/waszym-zdaniem-geohot-prosi-o-pomoc/64464/

:lol:

Czuję w kościach, że PS3 to ostatnie urządzenie, jakie arogancki szczeniak miał okazję złamać.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20705 dnia: Lutego 21, 2011, 12:57:54 pm »
Sony przez kilkanaście miesięcy dopłacało do konsoli grube pieniądze i ma pełne prawo dbać o swoje interesy,
Kazdy ma prawo do dbanie o swoj interes :). A moj jest taki zeby korzystac w pelni z mozliwosci jakie daje sprzet ktory kupilem za wcale niemale pieniadze.

a także o komfortową rozgrywkę i bezpieczeństwo legalnych użytkowników.
Ale nie kosztem usuwania pewnych funkcji ze sprzetu i inwigilowania kazdego klienta.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20706 dnia: Lutego 21, 2011, 13:09:21 pm »
Jakiego ku***a inwigilowania? Nie popadajmy w paranoję. Banki też mają Twoje dane, przychodnie też, wszelakiego rodzaju instytucje itp. Oni też Cię inwigilują?

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20707 dnia: Lutego 21, 2011, 13:22:25 pm »
Chodzi mi o informacje w jaki sposob korzystam z PS3.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #20708 dnia: Lutego 21, 2011, 13:34:59 pm »
Sony przez kilkanaście miesięcy dopłacało do konsoli grube pieniądze i ma pełne prawo dbać o swoje interesy,
Kazdy ma prawo do dbanie o swoj interes :). A moj jest taki zeby korzystac w pelni z mozliwosci jakie daje sprzet ktory kupilem za wcale niemale pieniadze.

a także o komfortową rozgrywkę i bezpieczeństwo legalnych użytkowników.
Ale nie kosztem usuwania pewnych funkcji ze sprzetu i inwigilowania kazdego klienta.
Bardzo dobrze kur**, jak Ci nie pasuje to sprzedaj PS3
http://www.ps3site.pl/waszym-zdaniem-geohot-prosi-o-pomoc/64464/#idc-container
Załosny patałach z tego kolesia.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20709 dnia: Lutego 21, 2011, 13:37:39 pm »
Moge odbic pileczke i powiedziec "jak $ony nie pasuje to niech nie produkuja konsol" ;)

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #20710 dnia: Lutego 21, 2011, 13:39:19 pm »
Moge odbic pileczke i powiedziec "jak $ony nie pasuje to niech nie produkuja konsol" ;)

Ja mogę napisać, że dzięki temu waszemu pędowi za CFW mamy cziterów online. Myślę, że jest to mała cena za możliwość uruchomienia na PS3 gier z NES'a.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20711 dnia: Lutego 21, 2011, 13:43:14 pm »
Jezeli chodzi Ci o problemy z COD to akurat nie ma nic wspolnego z CWF.
Zreszta problem zostal rozwiazany bo nie da sie juz logowac do PSN.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #20712 dnia: Lutego 21, 2011, 13:54:03 pm »
A co piracisz ze nie możesz sie zalogować  :hihi:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #20713 dnia: Lutego 21, 2011, 13:57:36 pm »
Banki też mają Twoje dane, przychodnie też, wszelakiego rodzaju instytucje itp. Oni też Cię inwigilują?

No, kur**. Banki to akurat o tobie wiedzą praktycznie wszystko. Tyle że banki są instytucjami zaufania publicznego i litera prawa definiuje, że te informację będą dobrze strzeżone. A co do tego czy informacje zbierane przez PS3 nie wpadną w niepowołane ręce pewności nie mam. Ostatnie wydarzenia pokazują że zabezpieczenia Sony można o kant chu** potłuc. Już się zaczęło banowanie niewinnych użytkowników przez piratów, czy ustawianie im ośmieszających statusów - a to dopiero początek. Rozjebiesz cheatera w GT5 i nagle okaże się że masz zmienione hasło na poczcie, twoi znajomi dostali obraźliwe maile, sejwy i puchary zostały skasowane, a konto w banku zostało wyczyszczone. No ale dalej można udawać że problemu nie ma.
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2011, 13:59:39 pm wysłana przez el becetol »

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #20714 dnia: Lutego 21, 2011, 13:59:35 pm »
Banki też mają Twoje dane, przychodnie też, wszelakiego rodzaju instytucje itp. Oni też Cię inwigilują?

No, kur**. Banki to akurat o tobie wiedzą praktycznie wszystko. Tyle że banki są instytucjami zaufania publicznego i litera prawa definiuje, że te informację będą dobrze strzeżone. A co do tego czy informacje zbierane przez PS3 nie wpadną w niepowołane ręce pewności nie mam. Ostatnie wydarzenia pokazują że zabezpieczenia Sony można o kant chu** potłuc. Już się zaczęło banowanie niewinnych użytkowników przez piratów, czy ustawianie im ośmieszających statusów - a to dopiero początek. Rozjebiesz cheatera w GT5 i nagle okaże się że że masz zmienione hasło na poczcie, twoi znajomi dostali obraźliwe maile, sejwy i puchary zostały skasowane, a konto w banku zostało wyczyszczone. No ale dalej można udawać że problemu nie ma.
Daj mi link do jakis wiarygodnych zródeł potwierdzająchych ze niewinni gracze są banowani, jak tak bardzo Ci przeszkadza ze sony walczy z piratami, czyt. przeszkadza Ci polityka Sony to przedaj tą konsole i przestań wkurwiać innych.

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #20715 dnia: Lutego 21, 2011, 14:03:55 pm »
Panowie, spokojnie z tymi wyzwiskami. Posypia sie ostrzezenia jak tak dalej pojdzie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20716 dnia: Lutego 21, 2011, 14:10:31 pm »
@becet - przesadzasz. Żaden legalny użytkownik nie został zbanowany przez pirata i nikomu, kto nie zainstaluje sobie lipnych certyfikatów z CFW konta nie wyczyszczą. Problem oczywiście jest - hakerzy, piraci i wszelkiej maści oszuści to całkiem poważny problem.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #20717 dnia: Lutego 21, 2011, 14:17:04 pm »
Innych "nieprzewidzianych sposobów" wykorzystywanie sprzętu od Sony nie dostrzegam...
Save'y-tu sie zgodze, chujnia. Każdy powinien być przypisany do konta z możliwością backupa.
Linux-zmulony(na PS3) system operacyjny na sprzęcie do grania do rzeczywiście priorytet.
MKV/napisy- czyli pirackie filmy.
Scenowe patche- i do tego platyny w DS w jeden dzień, nieśmiertelności itd,itp.

Zresztą argumentujesz to potrzebą poszerzenia "możliwości" konsoli, jednocześnie pozbawiając się dostępu do sieci.
Ale rozumiem, zmulony linux, mkv z napisami i zczitowany PES dla informatyka ważniejszy na sprzęcie do grania niż samo GRANIE.
 : z mojej strony.
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2011, 14:43:55 pm wysłana przez Juras »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #20718 dnia: Lutego 21, 2011, 14:17:27 pm »
Tak jakby do zabezpieczeń banków nie łamali. Jak chcą, to wszędzie się włamią. Tylko kogo obchodzą jacyś gracze z zadupia Europy. Siejecie panikę jakby naprawdę działy się jakieś straszne rzeczy. Poza tym tak jak pisałem:

Potwierdzam.

A na pocztę to niby jak się mają włamać za pośrednictwem PSN? Przecież hasła do poczty nie podawałem. Jedynie adres maila.

A tego gościa Sony powinno zniszczyć i tego im życzę, bo takich gnoi należy tępić.

MGS

• Tajny współpracownik
« Odpowiedź #20719 dnia: Lutego 21, 2011, 14:22:08 pm »
A co piracisz ze nie możesz sie zalogować  :hihi:
Od wrzesnia sie nie loguje. Odlaczylem sie zanim w ogole CFW zaintalowalem :]

@becet - przesadzasz. Żaden legalny użytkownik nie został zbanowany przez pirata i nikomu, kto nie zainstaluje sobie lipnych certyfikatów z CFW konta nie wyczyszczą. Problem oczywiście jest - hakerzy, piraci i wszelkiej maści oszuści to całkiem poważny problem.
Ale dla kogo:>?