Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074999 razy)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 1
  • Że niby coś.
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #5480 dnia: Października 31, 2006, 15:17:19 pm »
Coś o remake`u FF7 z jakiegoś jap pisma :wink: . Jeszcze nie wiadomo co dokładnie tam pisze. Ten obrazek to oczywiście fake.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #5481 dnia: Października 31, 2006, 15:40:18 pm »
Fake , ale za to rodzi wspomnienia
Zobaczymy co przyniesie przyszłośc

PS.Japończyny uwielbiają proste gry
nic więc dziwnego , że RR7 dostał taką ocene a nie inną (arcadowa jazda do znudzenia , jak w przypadku seri Burnout)
Apropo wiecie ile dostał rr szóstka w Famitsu ?
A jeżeli chodzi o Gundama to ....hmm i tak nie lubie mechów :)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #5482 dnia: Października 31, 2006, 15:48:42 pm »
RR6 dostał  35/40 (w Famitsu Xbox360 , i 34/40 w Weekly Famitsu) a RR7 36/40.

Zabawne, kiedyś Namco ogłosiło, że zamierza sprzedać 500,000 kopii RR6 w samej Japonii na konsolę Billa. Czyli tylko jakieś 4 razy więcej niż liczba sprzedanych konsol do tej pory :D

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5483 dnia: Października 31, 2006, 18:01:21 pm »
Ninja Gaiden dostało chyba 31/40 w Famitsu. Podobnych absurdów tam było mnóstwo, więc powinno się olać te pismo jako wiarygodne źródło ocen.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #5484 dnia: Października 31, 2006, 18:22:05 pm »
Takich dziwacznych ocen jest wiele (np. Perfect Dark 64 z notą 28/40 to skandal w biały dzień  :shock: ) a takich z którymi się zgadzam jest może z 20 dlatego nie uważam Famitsu za wyrocznię.

Clive Barker's Jericho Screeny
http://www.jeux-france.com/news18011_clive-barker-s-jericho-impressionne.html
Całkiem ładnie to wygląda

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5485 dnia: Października 31, 2006, 19:55:54 pm »
Famitsu można ufać tylko w przypadku japońskich gier. Jak są poza japońskie z góry dostają conajmniej -5 :lol:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #5486 dnia: Października 31, 2006, 19:57:24 pm »
Cytat: "CassSept"
Famitsu można ufać tylko w przypadku japońskich gier. Jak są poza japońskie z góry dostają conajmniej -5 :lol:

Tak, i dlatego Halo 2 dostało 10/9/9/9...

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5487 dnia: Października 31, 2006, 20:04:46 pm »
Tajemnicą poliszynela jest, że czasem recenzje w Famitsu są sponsorowane.
BTW kupiłem w sobotę monito Sony, a co ;)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5488 dnia: Października 31, 2006, 20:37:04 pm »
Ja Belinea, 19", trzy dni temu.

Cytat: "Iras"
Tak, i dlatego Halo 2 dostało 10/9/9/9...

No, sami widzicie, dyskryminuja nie-Japońców...  :D

_cloud_

• Gość
« Odpowiedź #5489 dnia: Października 31, 2006, 20:44:04 pm »

trailer kingdom hearts 3 ??

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #5490 dnia: Października 31, 2006, 22:12:52 pm »
jest to chyba zakonczenie KH2, ktore zdaniem fanow tej serii jasno daje do zrozumienia ze KH3 nadchodzi
A tak w ogole to zajebisty desing tych gosci...MOC!!!

wini

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 2
  • GTA V
« Odpowiedź #5491 dnia: Października 31, 2006, 22:44:19 pm »
dokładnie , jest to sekretne zakończenie KH2 , jak już wspomniał pokrytyśniegiem uznane przez fanów za nieoficjalny trailer kolejnej części , której nadejście imo jest nieuniknione (i bardzo dobrze bo co by nie mówić to jednak unikalny to tytuł , dla jednych komercha dla innych małe mistrzostwo świata ) ja się ciesze bo wkręciły mnie poprzednie części  :D

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
« Odpowiedź #5492 dnia: Października 31, 2006, 22:49:11 pm »
KH3 został zapowiedziany przez Testuye Nomure już na E3, nie zabija się kury znoszącej złote jajca  :wink:

TCM

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #5493 dnia: Listopada 01, 2006, 00:54:20 am »
Pozdrawiam,
TCM

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5494 dnia: Listopada 01, 2006, 10:09:22 am »

co widze zdjęcia z bliska to zawsze jest umorusana i zakurzona ;)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #5495 dnia: Listopada 01, 2006, 10:16:52 am »
Widac ze jest bardzo seksi a co za tym idzie kazdy palec lubi ja podotykac a kurz "pokryc".
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5496 dnia: Listopada 01, 2006, 10:40:37 am »
to nie są odciski palców ;)
widać ze konsola ma taką moc że przyciąga wszyzstkie farfochy  :lol:

bionix

• Towarzysz
« Odpowiedź #5497 dnia: Listopada 01, 2006, 10:41:00 am »
Tak mi sie cos wydaje, ze po przerobieniu konsolki jakims mega chipem odpowiedni ludzie zrobia z tej konsolki mega kombajn multimedialny z taka swoboda jak na pierwszym xboxe... polaczenie ftp, zrzucanie czego sie chce na dysk, dowolna zmiana dysku, ogladanie wszelkich mozliwych formatow video, z uwagi na moc pelna geba HDTV (to czego nie potrafi xbox1), gry na dysk bez tyrania czutnika... ahh jak ja bym tak chcial odrazu i bezapelacyjnie konsola wyladuje u mnie na pierwszym miejscu...

co do wielkosci to przy tych ogromniastych TV nie wyglada na duza, ale jak ten ziomek stanal przy zestawie odrazu widac ze to kawal klocka i ten ogromny TV... masakra... Ciekawe czy sie kiedys dochrapie takiego TV... narazie mam LG lcd 32 fortepianowa czern i PS3 przy moim TV bedzie napewno super wygladac :)...

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5498 dnia: Listopada 01, 2006, 11:22:01 am »
Mnie rozsmieszyła dzisiaj ta informacja:
http://www.kotaku.com/gaming/playstation-3/ridge-racer-7-takes-5gb-of-hard-drive-space-211402.php
Ridge Race 7 trzeba będzie ZAINSTALOWAC na dysku twardym i to nie jakieś  
małe pliki tylko całe 5 Giga. Teraz już wiadomo po co nam droższa wersja PS3. Jesli to nie jednostkowy przypadek ale poczatek instalek to na "tańszej" wersji dużo nie poszalejemy... (osobiście i tak bym nie kupił tanszej). :D

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #5499 dnia: Listopada 01, 2006, 11:25:50 am »
Cytat: "Fanboy hater"

Gdzieś czytałem ze będzie tylko taka opcja ale nie konieczność i będzie to skracało loadingi. Taka możliwość miała też być w innych grach. Ale jeśli TRZEBA będzie to zrobic to mi sie to nie usmiecha.... :roll:

przemus29

• Gość
« Odpowiedź #5500 dnia: Listopada 01, 2006, 11:26:10 am »
Czy to prawda, ze RSX bedzie podobny do G80?

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5501 dnia: Listopada 01, 2006, 11:27:06 am »
Mnie rozsmieszyła dzisiaj ta informacja:
http://www.kotaku.com/gaming/playstation-3/ridge-racer-7-takes-5gb-of-hard-drive-space-211402.php
małe pliki tylko całe 5 Giga. Teraz już wiadomo po co nam droższa wersja PS3. Jesli to nie jednostkowy przypadek ale poczatek instalek to na "tańszej" wersji dużo nie poszalejemy... (osobiście i tak bym nie kupił tanszej). :D

:!:  :!:  o matko jeśli to prawda to bedzie naprawde prawie jak na pc  :lol:
nie wyobrażam sobie kupić gry na konsole i czekać kilkanaście minut aż mi sie gra zainstaluje... a potem jak bede miał mało miejsca bede musiał odinstalować  :?
naprawdę śmieszne - "Blu-ray drives are too slow to keep up with the amount of data streamed from the disc" teraz już wiemy za co płacimy  :lol:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5502 dnia: Listopada 01, 2006, 11:34:22 am »
Czyli będziemy mieli wybór albo robić sobie kawke w trakcie loadingów, albo... robić kawke w trakcie instalki. INSTALKI, wtf! Co sie robi z tymi konsolami - patchowanie gier na XO, instalki na PS3...
Jak zaczna wprowadzać antywiry to chyba przeżuce się na grę w bierki...

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #5503 dnia: Listopada 01, 2006, 11:40:19 am »
:shock:  Przecież konsolę kupuje się po to, aby nie pieprzyć się z tymi rzeczami. Kupujesz gre, wkładasz płytę i grasz. Dobrze że jest przynajmniej to BD-ROM bo jakby trzeba było żonglować DVD to byłaby kompletna kaszana. Ale i tak nie wyobrażam sobie odinstalowywania gier bo kończy się miejsce.

Dobrze że MS nie wprowadził czegoś takiego bo pojawiające się co chwila podczas instalki komunikaty "Konsola wykonała nieprawidłową operację i nastąpi jej wyłączenie. Jeśli problem będzie się powtarzał skontaktuj się ze sprzedawcą" raczej nie rozśmieszyłyby użytkowników...

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5504 dnia: Listopada 01, 2006, 11:44:12 am »
Cytat: "bionix"
Tak mi sie cos wydaje, ze po przerobieniu konsolki jakims mega chipem odpowiedni ludzie zrobia z tej konsolki mega kombajn multimedialny z taka swoboda jak na pierwszym xboxe... polaczenie ftp, zrzucanie czego sie chce na dysk, dowolna zmiana dysku, ogladanie wszelkich mozliwych formatow video (prawie wszystkich - przyp. Iras), z uwagi na moc pelna geba HDTV (to czego nie potrafi xbox1), gry na dysk bez tyrania czutnika... ahh jak ja bym tak chcial odrazu i bezapelacyjnie konsola wyladuje u mnie na pierwszym miejscu...

To co podkreśliłem będzie dostępne od razu i bez żadnyc przeróbek. Zresztą ma to uświadomić niektórym ludzią, że PS3 to nie tylko konsola a... komputer  :mrgreen:

Ridge Race 7 trzeba będzie ZAINSTALOWAC na dysku twardym i to nie jakieś małe pliki tylko całe 5 Giga.

5GB przy pojemności płyty blu-ray to wcale nie jest dużo. Zresztą to dobre rozwiązanie - skróci loadingi i odciąży czytnik.

Ja do PS3 na dzień dobry kupuje HDD 120GB albo nawet więcej  :twisted:

Cytat: "nakimushi"
"Blu-ray drives are too slow to keep up with the amount of data streamed from the disc" teraz już wiemy za co płacimy  :lol:

Poczekaj jak na XO zacznie brakować miejsca na płytach. Będziesz zgrywał dysk 1 na HDD, a grał z dysku 2  :lol:

Automatyczne zgranie części zawartości płyty na HDD - też macie problem  :|

Co sie robi z tymi konsolami - patchowanie gier na XO, instalki na PS3...
Jak zaczna wprowadzać antywiry to chyba przeżuce się na grę w bierki...

A czego się spodziewasz? Lepiej od razu przerzuć się na bierki, bo skoro na PS3 jest Linux, to pojawi się i antywirus. I nie jest to wina producentów konsol, a idiotów, którzy postawią sobie za cel pisanie na PS3 wirusów  :x

Cytat: "przemus29"
Czy to prawda, ze RSX bedzie podobny do G80?

Baaardzo wątpliwe.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5505 dnia: Listopada 01, 2006, 11:49:02 am »
Poczekaj jak na XO zacznie brakować miejsca na płytach. Będziesz zgrywał zawartość dysku 1 a grał z dyskiem 2 w konsoli Laughing

Tylko że to MOŻLIWE, może tak być nie musi (Gears of War się kłania). a takie numery z 5giga instalki to juz na starcie konsoli, sorry komputera PS3. A podobno to Xbox miał być przebranym piecem...  
Teraz już wiadomo że PS3 traci kolejny ewentualny plus w postaci większego dysku.

Ja do PS3 na dzień dobry kupuje HDD 120GB albo nawet więcej Twisted Evil

Najlepszy dowód że te rubryczki jakie zapodało SONY co do cen konsol są smieszne.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5506 dnia: Listopada 01, 2006, 11:55:51 am »
Tylko że to MOŻLIWE a takie numery z 5giga instalki to juz na starcie konsoli, sorry komputera PS3.

Ty oczywiście wolałbyś żeby długie loadingi i żeby te dane zawsze zgrywały się do folderów tymczasowych jak na pierwszym Xboxie. Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje  :roll:

A podobno to Xbox miał być przebranym piecem...

Może zanim zaczniesz się udzielać, zapoznaj się z pojęciami "pecet" i "komputer"  :lol:

Teraz już wiadomo że PS3 traci kolejny ewentualny plus w postaci większego dysku.

W którym miejscu go traci?

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5507 dnia: Listopada 01, 2006, 12:13:29 pm »
Ty oczywiście wolałbyś żeby długie loadingi i żeby te dane zawsze zgrywały się do folderów tymczasowych jak na pierwszym Xboxie. Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje

RR6 na x360 jakos normalnie sie wczytuje Iras a wygląda oprócz rozdziałki identycznie - więc już odpuśc sobie że to nie jest jakaś wtopa / i że tobie to pasuje bo jesteś śmieszny teraz  :lol:

czytnik który miał być przewagą i kosztował kupe kasy okazuje sie za wolny  :mrgreen:

przemus29

• Gość
« Odpowiedź #5508 dnia: Listopada 01, 2006, 12:18:14 pm »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5509 dnia: Listopada 01, 2006, 12:21:58 pm »
czytnik który miał być przewagą i kosztował kupe kasy okazuje sie za wolny  :mrgreen:

Od bardzo dawna wiadomo, że blu-ray ma wolniejszy odczyt od DVD w X360 i trzeba być ostro (...) żeby jeszcze na ten temat pisać

Po to w standardzie jest dysk twary, żeby dzięki niemu skracać czas loadingów  :x  XO pojemności płyt nie nadrobi  :lol:

RR6 na x360 jakos normalnie sie wczytuje Iras a wygląda oprócz rozdziałki identycznie - więc już odpuśc sobie że to nie jest jakaś wtopa / i że tobie to pasuje bo jesteś śmieszny teraz  :lol:

Śmieszny jest ktoś, komu przeszkadza wgranie paru giga danych na dysk, dla skrócenia czasu dogrywania. Gdyby nie to, to na 100% byście narzekali na długie loadingi.

Swoją drogą to jest śmieszne, że największe problemy z PS3 maja osoby z "Xbox 360" w "Posiadane konsole:"  :lol:  :roll:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5510 dnia: Listopada 01, 2006, 12:22:04 pm »
Ty oczywiście wolałbyś żeby długie loadingi i żeby te dane zawsze zgrywały się do folderów tymczasowych jak na pierwszym Xboxie. Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje Rolling Eyes

Na pierwszym Xie nie było instalek (no, wiadomo o jaką wersje chodzi). To NIE JEST to samo.
Może zanim zaczniesz się udzielać, dowiedz sie czym jest "pecet" a czym "komputer" Laughing

Tak, tak, ten argument ze Ken mówił o komputerze a nie o PC, ile razy już to przerabialiśmy... to znajdź mi komputer bez instalek, antyirów, upgrade'ow  itp. Zresztą jak wiadmo PC to Personal COMPUTER.
W którym miejscu go traci?

Bo jesli takie instalki sie bedą powtarzać to po co większy dysk bo i tak większość miejsca będą zajmowały instalki. RR zajmuje 5Giga! Mieijmy nadzieje że to kwestia nieznajomości sprzetu, bo ja wiem? I że później instalki będą mniejsze.
Po prostu ten Bluray z jego szybkością wymusza takie cuda, dotychczas znane na PCtach (komputerach niech Ci będzie :D). Dobra, koniec z mojej strony na ten temat. Po prostu uważam że instalki o takich rozmiarach to jakaś przeginka.

Swoją drogą to jest śmieszne, że największe problemy z PS3 maja osoby z "Xbox 360" w "Posiadane konsole:"

A Ty już masz PS3 że uwazasz się za jedynie uprawnionego do pisania o nim?  :D

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5511 dnia: Listopada 01, 2006, 12:34:02 pm »
Tak, tak, ten argument ze Ken mówił o komputerze a nie o PC, ile razy już to przerabialiśmy...

Ken mówi o komputerze a nie konsoli, żeby zapłapać się na inne stawki podatkowe.
To że Sony będzie płacić mniejszy podatek też ci przeszkadza?  :lol:

to znajdź mi komputer bez instalek, antyirów, upgrade'ow itp. Zresztą jak wiadmo PC to Personal COMPUTER.

Każda konsola jest komputerem. PS3 ma poprostu bardziej rozbudowane możliwości.

Bo jesli takie instalki sie bedą powtarzać to po co większy dysk ale i tak większość miejsca będą zajmowały instalki.

Ty oczywiście musisz mieć naraz zainstalowane 10 gier... A pojemność dysku w Xboxie ci nie przeszkadza? Masz nędzne 13 giga do dyspozycji, a podobno ci to spokojnie wystarcza. Więc nie przejmuj się problemami, które ciebie nie dotyczą  :evil:

A Ty już masz PS3 że uwazasz się za jedynie uprawnionego do pisania o nim?  :D

Nie, ale zastanawiam się kiedy wreszcie zmienisz nicka...

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5512 dnia: Listopada 01, 2006, 12:34:23 pm »
Od bardzo dawna wiadomo, że blu-ray ma wolniejszy odczyt od DVD w X360 i trzeba być ostro (...) żeby jeszcze na ten temat pisać

naprawde tego nie wiedzialem  :|  powaznie ? ale klops ;)

XO pojemności płyt nie nadrobi

a musi ? widziałes jakąs gre n 2 plytach dvd ?  :lol:

pewnie zaraz mi napiszesz że w przyszłości może sie to zmienic ? od razu odpisze że niby dlaczego ? przecież nie bedzie większych textur niz teraz czy kilka razy większych plansz niz w oblivionie czy ghost Recon / spokojnie powinno sie zmieścić na dvd a jeśli nie to będzie to wina developerów.

Śmieszny jest ktoś, komu przeszkadza wgranie paru giga danych na dysk, dla skrócenia czasu dogrywania

Iras zainstaluj sobie te pare Giga na pc z zegarkiem w ręku i zobacz czy to jest śmieszne żeby gra się wgrała 10 sekund szybciej ;)

Iras ja już jestem przekonany że nawet jakby sony podało newsa że ps3 jest 2 razy słabsze itd to i tak znalazłbyś w tym same plusy (mniej prądu itd)  :lol:

Swoją drogą to jest śmieszne, że największe problemy z PS3 maja osoby z "Xbox 360" w "Posiadane konsole

zazdrościsz ?  :mrgreen:  to moja pierwsza konsola billa wiec nie nazywaj mnie fanboyem

rav04

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #5513 dnia: Listopada 01, 2006, 12:35:41 pm »

Od bardzo dawna wiadomo, że HDD w PS3 jest większe od HDD w X360 i trzeba być ostro (...) żeby jeszcze na ten temat pisać

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5514 dnia: Listopada 01, 2006, 12:48:15 pm »
przecież nie bedzie większych textur niz teraz czy kilka razy większych plansz niz w oblivionie czy ghost Recon / spokojnie powinno sie zmieścić na dvd a jeśli nie to będzie to wina developerów.

No tak, oczywiście gdyby w Oblivionie wszystkie podziemia, cytadele, chaty różniły się od siebie, zamiast straszyć identycznymi teksturami wcale nie byłoby lepiej  :roll:

Iras zainstaluj sobie te pare Giga na pc z zegarkiem w ręku i zobacz czy to jest śmieszne żeby gra się wgrała 10 sekund szybciej  :wink:

Ty robisz to celowo czy już tak masz z natury?  :lol:

Instaluje przed pierwszym zagraniem, przechodze całą gre, usuwam pliki z dysku. Jeśli za pół roku będe chciał sobie tytuł odświeżyć, nie widze nic złego w poświęceniu kolejnych 15 minut na instalacje.

zazdrościsz ?  :mrgreen:

Niby czego...?

to moja pierwsza konsola billa wiec nie nazywaj mnie fanboyem

Nie nazywam cie fanbojem, ale śmieszy mnie, że najwięcej do powiedzenia na temat Sony mają kolesie z Xboxem pod telewizorem  :roll:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5515 dnia: Listopada 01, 2006, 12:52:48 pm »
Swoją drogą to jest śmieszne, że największe problemy z PS3 maja osoby z "Xbox 360" w "Posiadane konsole:" Laughing Rolling Eyes

To tak jak było z 360 - największe problemy z tą konsolą miały i mają osoby z "PlayStation 2" w "Posiadane konsole" :roll:

naprawde tego nie wiedzialem Neutral powaznie ? ale klops Wink

Szef Bethesdy w wypowiedzi dla Gameinformera powiedział nawet, że napęd Blu-Ray zczytuje dane 2 razy wolniej i dlatego loadingi w Oblivion nie będą szybsze pomimo standardowego dysku

Tak swoją drogą, to mam nowego PC i gram na nim w nowe gry i loadingi też są generalnie sporo dłuższe niż na X1 czy PS2, a przecież wszystko jest zrzucone z dysku twardego do RAMu.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5516 dnia: Listopada 01, 2006, 13:06:00 pm »
No tak, oczywiście gdyby w Oblivionie wszystkie podziemia, cytadele, chaty różniły się od siebie, zamiast straszyć identycznymi teksturami wcale nie byłoby lepiej

no tak - Oblivion wygląda słabo bo czytnik x360 go ograniczył ;) - zdajesz sobie sprawe ile zajmuje tekstura 512 albo 1024  ? uwierz mi że spokojnie by im starczyło miejsca na dvd.

Nie nazywam cie fanbojem, ale śmieszy mnie, że najwięcej do powiedzenia na temat Sony mają kolesie z Xboxem pod telewizorem

może dlatego mam więcej do powiedzenia bo mam jakieś  porównanie - zarówno do grafiki jak i całej reszty ? przecież gdybym ciągle grał na ps2 to nie mógl bym napisać ze grafika w gt jest taka i owaka bo nie miałbym porównania z pgrem np/

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #5517 dnia: Listopada 01, 2006, 13:13:53 pm »
no tak - Oblivion wygląda słabo bo czytnik x360 go ograniczył  :wink:

Kur..de! Rozumiesz człowieku co ja do ciebie mówie?

Nie napisałem że Oblivion wygląda słabo! Ale wejdź sobie do jakichś lochów, potem wejdź do innych lochów na drugim końcu świata gry - to będą takie same lochy! Oblivion jest rozległy ale jest masa podobnych miejsc! Gdybyś chciał zrobić równie rozbudowaną gre z większością unikatowych miejscówek, pojemność DVD na 100% okazałaby się zbyt mała.

Wielkość świata w Oblivionie nie ma znaczenia, skoro wiele elementów w wielu miejscach jest jednakowa!  :x

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #5518 dnia: Listopada 01, 2006, 13:24:55 pm »
Ale wejdź sobie do jakichś lochów, potem wejdź do innych lochów na drugim końcu świata gry - to będą takie same lochy! Oblivion jest rozległy ale jest masa podobnych miejsc! Gdybyś chciał zrobić równie rozbudowaną gre z większością unikatowych miejscówek, pojemność DVD na 100% okazałaby się zbyt mała

uspokój sie ;)
gry mają podobne miejscówki nie ze względu na brak miejsca tylko ze względu na ilośc czasu potrzebną na wymodelowanie i texturowania otoczenia.
Według twojego mniemania skoro BluRay jest taki pojemny to znaczy że w grach juz nie bedzie podobnych miejsc ? zdziwisz sie ;)

ps - mi sie Oblivion nie podoba :twisted:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #5519 dnia: Listopada 01, 2006, 13:35:20 pm »
To że Sony będzie płacić mniejszy podatek też ci przeszkadza? Laughing

Nie przeszkadza, po prostu zmieniasz temat.
A pojemność dysku w Xboxie ci nie przeszkadza?

Mi nie. Tobie bardzo przeszkadzała niedawno, chociaż XO nie masz...  :D
Masz nędzne 13 giga do dyspozycji, a podobno ci to spokojnie wystarcza.

Spokojnie mi wystarcza nędzne 13Giga, bo nie ma instalek, a na PS3 najwidoczniej się pojawią i to w pokaźnych rozmiarach.

Nie, ale zastanawiam się kiedy wreszcie zmienisz nicka...

Zmienię, ale forum jest dla wszystkich, nawet dla tych którzy wydaja Ci się wrogami ukochanej maszynki.  :evil:
Według twojego mniemania skoro BluRay jest taki pojemny to znaczy że w grach juz nie bedzie podobnych miejsc ? zdziwisz sie Wink
ps - mi sie Oblivion nie podoba Twisted Evil

Też mi się nie podoba właśnie przez ta swoją powtarzalnośc i zanik klimatu. Ale takie bardzo bogate światy wydają mi nierealne, bo liczy się czas. No a czas to pieniądz.
 :D