Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1145757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #8400 dnia: Lutego 03, 2007, 19:47:10 pm »
PESa to nawet nie muszą ogłaszać bo i tak wiadomo że będzie, bo zrobili z tego o co EA z Fifą :lol:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8401 dnia: Lutego 03, 2007, 19:53:15 pm »
Cytat: "CassSept"
PESa to nawet nie muszą ogłaszać bo i tak wiadomo że będzie, bo zrobili z tego o co EA z Fifą

Tylko znacznie bardziej grywalne i przynajmniej zawodnicy są podobni (co dla maniaka footballu się liczy) a nie wyglądają jak stere dziady w Fifie. :mrgreen:

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #8402 dnia: Lutego 03, 2007, 20:28:50 pm »
Cytat: "Supersonic"
Iras trochę śmieszy mnie ten wyjątkowo często sotosowany tekst, kiedy ktoś narzeka na grafę, ("grałeś?") a czy róznica miedzy zobaczeniem gry na żywo a dobrej jakości filmikami/screenami jest duża? Czy na tv postaciom i otoczniu w grze przybędzie polygonów lepszych tekstur?  :mrgreen:

Zapewniam Cie że to, co widzisz na screenach, czy nawet filmach HD, nie ma porównania z tym, co widzisz na ekranie telewizora. Swoją drogą jeśli nie zmienisz nastawienia i nie przestaniesz narzekać, wg mnie stracisz połowe przyjemności z next, a właściwie już current-genów  :roll:

Gra od Konami? Myśle że na ZOE za wcześnie - Kojima dłubie MGS4, ZOE3 pewnie zrobią w przerwie przed MGS5. Silent Hill albo PES. Osobiście chciałbym zobaczyć tego obiecanego PES'a na nowym silniku. Liczę na znaczną poprawę grafiki i animacji. W systemie niech lepiej zbyt wiele nie zmieniają.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8403 dnia: Lutego 03, 2007, 20:37:53 pm »
Cytat: "Iras"
Zapewniam Cie że to, co widzisz na screenach, czy nawet filmach HD, nie ma porównania z tym, co widzisz na ekranie telewizora. Swoją drogą jeśli nie zmienisz nastawienia i nie przestaniesz narzekać, wg mnie stracisz połowe przyjemności z next, a właściwie już current-genów

Czyli jednak grom na tv przybywa polygonów i lepszych tekstur .. jak wolisz  :mrgreen: Poza tym już widziałem kilka gier na 360 (na żywo  8)  i różnica jest czysto kosmetyczna więc twoje zapewnienia są zbędne.  :wink:  Moje nastawienie do next-genów czy jak wolisz current-genów jest jak najbardziej pozytywne ale już tak mam że jak coś mi się w grze nie podoba to nie ściemniam tylko szczerze (czasem za bardzo) besztam grę a jak mi się podoba to chwalę więc nie pisz że narzekam. O nic się nie bój, nie stracę  :wink:

Osobiście chciałbym zobaczyć tego obiecanego PES'a na nowym silniku. Liczę na znaczną poprawę grafiki i animacji.

byłoby fajnie.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #8404 dnia: Lutego 03, 2007, 20:38:05 pm »
A skąd wiadomo że to ma być gra na PS3 (nie mogę sie doczytać w tym linku) może chodzi o te Lunar Knihgt na DSa?

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #8405 dnia: Lutego 03, 2007, 20:38:07 pm »

Gra od Konami? Myśle że na ZOE za wcześnie - Kojima dłubie MGS4, ZOE3 pewnie zrobią w przerwie przed MGS5. Silent Hill albo PES. Osobiście chciałbym zobaczyć tego obiecanego PES'a na nowym silniku. Liczę na znaczną poprawę grafiki i animacji. W systemie niech lepiej zbyt wiele nie zmieniają.

MGS4 ma być ostatnią częścią serii :wink: , więc raczje nie wydzie MGS5 chyba, że MGS'a 5 nazywasz MGSOnline (czy jakoś tak).
Tez bym wolał PES6 czy 7 zamiast SH i oby był ten PES grywalny jak posotałe i będe w 7 niebie :) .
Yeahh, me and hate that's an odd couple

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #8406 dnia: Lutego 03, 2007, 21:02:31 pm »
Napisze Wam taką ciekawostke. Otóż rozmawiałem z człowiekiem, który ma przeciek iż Crytek tworzy jakąś dużą produkcje na PS3. Zapewnia on iż niedługo napewno gdzieś o tym przeczytamy.
Natomiast co ciekawe to uzyskał on bardzo interesującą odpowiedź gdy zadał pytanie jednemu z programistów Crytek'a odnośnie mocy PS3 w porównaniu do X360. Facet stwierdził że PS3 jest wyraźnie mocniejsze i że Cell jest świetny. Dodał też że faktycznie PS3 jest trudniejsze w programowaniu.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8407 dnia: Lutego 03, 2007, 21:03:54 pm »
Cytat: "MarcePan"
Facet stwierdził że PS3 jest wyraźnie mocniejsze i że Cell jest świetny. Dodał też że faktycznie PS3 jest trudniejsze w programowaniu.

Wcale mnie to nie dziwi.

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #8408 dnia: Lutego 03, 2007, 21:04:56 pm »
A ja gadalem z kolesiem co ma przeciez, ze tylko na Wii ruszy Unreal Engine 4. :?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8409 dnia: Lutego 03, 2007, 21:11:52 pm »
Niedawno jakiś Maciuś się upierał, że wie z pewnego źródła, że Crytek robi Crysis na X360 i niedługo o tym przeczytamy  :lol:

Pako

• Towarzysz
« Odpowiedź #8410 dnia: Lutego 03, 2007, 21:19:54 pm »
Cytat: "michalc"
A ja gadalem z kolesiem co ma przeciez, ze tylko na Wii ruszy Unreal Engine 4. :?

Wiele ludzi twierdziło/twierdzi że Wii pociągnie Unreal Engine 3 tylko, że w 480p. Ciekawe czy na Wii doczekamy gry tak ładnej jak Gears of War.

Jeżeli chodzi o grę od Konami, to ja zdecydowanie najbardziej bym był ucieszony z nowego Silenta-a. Pes- to tylko kolejna piłka różniąca się 2% od poprzedniej części, a ZOE zobaczymy dopiero po MGS4.
Pamiętajcie, na GameOnly są zawsze równi i równiejsi... no nie Lewik?

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8411 dnia: Lutego 03, 2007, 21:25:11 pm »
Cytat: "Pako"
Pes- to tylko kolejna piłka różniąca się 2% od poprzedniej części,

Zależy czym bo grafika i animacja raczej awansuje "toszkę" więcej niż o 2% a gameplay może zostać bez zmian. Poza tym tak czy inaczej nowy PES i Silent wyjdą prędzej czy później.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #8412 dnia: Lutego 03, 2007, 21:29:05 pm »
Liczę na SH5.
IMHO PES'a jak dla mnie mogliby już wogóle nie robić- i tak nic nowego w tym temacie nie wymyślą (chyba że trzecią bramkę dodadzą) ;]

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8413 dnia: Lutego 03, 2007, 21:34:19 pm »
Cytat: "_Music"
IMHO PES'a jak dla mnie mogliby już wogóle nie robić- i tak nic nowego w tym temacie nie wymyślą (chyba że trzecią bramkę dodadzą) ;]

Zawsze mogą coś nowego dodać przecież PES nie jest ideałem i jeszcze jest wiele pomysłów do zrealizowania które pozwolą ciągle ulepszać rozgrywkę. Ciekawy jestem ja kto będzie wyglądało na nowym silniku.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8414 dnia: Lutego 03, 2007, 21:39:34 pm »

Ej, no nie! Przynajmniej jednego next-genowego PES'a niech zrobią, żebym miał w co grać!  :twisted:

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #8415 dnia: Lutego 03, 2007, 21:40:39 pm »
liczę w nowym PESie na fotorealistyczną grafikę, kibiców 3D, piękne animacje i świetny tryb sieciowy. Gameplay naturalnie też mogą usprawnić - dodatkowe bajery jak losowe wbieganie wiewiórek na murawę...

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8416 dnia: Lutego 03, 2007, 21:44:18 pm »
Gdyby na konsole nowej generacji nie ukazał się żaden PES to nawet bym sobie głowy nie zawracał next-genami.

Cytat: "TheMichal"
kibiców 3D

Przydałoby się w końcu.

Cytat: "TheMichal"
dodatkowe bajery jak losowe wbieganie wiewiórek na murawę...

To nie półfinal LM  :wink:

Pako

• Towarzysz
« Odpowiedź #8417 dnia: Lutego 03, 2007, 21:52:28 pm »
Ja mam tak, że w pesy gram co kilka części. Pomiedzy jedną a drugą jest za mała różnica jak dla mnie, dlatego pesa kupię pewnie dopiero wersję z 2008 roku.

Jestem za to bardzo napalony na nowego Silenta. Założę się, że graficznie będzie zabijać. Już silenty na PS2 wyglądały i nadal wyglądają rewelacyjnie, więc strach pomyśleć jak bedzie nowa częśc wyglądała na PS3.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8418 dnia: Lutego 03, 2007, 22:41:02 pm »
Akurat w Silent Hill wizualia nie były kluczowym elementem rozrywki.  Ważniejsze było to czego nie było widać. Bez umiejętności budowania atmosfery Silent po prostu nie różniłby się specjalnie od innych tego typu gier.
Pamiętacie w SH2 moment, kiedy główny bohater schodzi przez parę minut zasyfiałym korytarzem do podziemni więzienia-muzeum, oświetlając przestrzeń latarką? Nie działo się nic, absolutnie nic, ale napięcie zbudowane w ten sposób to małe mistrzostwo świata...
Mam nadzieje że możliwości graficzne next-genów nie przysłonią tej specyfiki Silent Hilla budowania atmosfery.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #8419 dnia: Lutego 03, 2007, 23:30:52 pm »
Co nie zmienia faktu, że zobaczenie nowego Silenta w next-genowej grafice z całą pewnością będzie należeć do przyjemnych zdarzeń.
Już przy SH3 postaci wyglądały obłędnie (animacja twarzy w cut-scenkach wymiatała), podobnie jak gra cieni, czy efekty specjalne (krwawiące ściany, czy tzw. "rój pszczół" na ścianach), a to przecież było tylko i wyłącznie PS2. Dlatego chciałbym zobaczyć, co Team Silent skombinuje na zupełnie nowym, next-genowym silniku. Szczególnie czekam na Dark Silent Hill nowej generacji :].

Nie mówiąc już o tym, że mam nadzieję ujrzeć w końcu jakieś nowe patenty. Ludzie narzekali na SH4, że wprowadził za dużo zmian w stosunku do poprzednich Silentów, ale jakby nie patrzeć, pomiędzy SH3 a SH1 w gameplay'u niemalże nic się nie zmieniło (wszelkie zmiany można wyliczyć na palcach jednej ręki...), a taki zastój w grze również nie jest dobry.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8420 dnia: Lutego 03, 2007, 23:38:54 pm »
Cytat: "Mr_Zombie"
Dlatego chciałbym zobaczyć, co Team Silent skombinuje na zupełnie nowym, next-genowym silniku.

Oby tylko był ten nowy silnik i by im nie przyszło do głowy robienie gry na starym.

Cytat: "Mr_Zombie"
Już przy SH3 postaci wyglądały obłędnie (animacja twarzy w cut-scenkach wymiatała),

Swego czasu to był opad szczeny.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8421 dnia: Lutego 04, 2007, 00:42:31 am »
Ponoć zapowiedź Resident Evil 5 ma się pojawić w najnowszym numerze Famitsu. Może znajdą się w niej jakieś screeny z gry. Z info na tej stronie wynika iż wersja na PS3 ma się ukazać pierwsza.

http://www.rehorror.net/thirdeye06/

mateo

• Gość
« Odpowiedź #8422 dnia: Lutego 04, 2007, 00:49:18 am »
Liczmy , że Resident Evil 5 i Silent Hill 5 trafi na oba systemy  :D
Jestem troche sfazowany (wesele)
Pozdro dla gameonly  :P

PS.
Xbox 360 to niezły system ?!  :twisted:
A PS3 musi czekać na takie miano......
Taka jest prawda.
To FAKT.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8423 dnia: Lutego 04, 2007, 02:05:44 am »
Mateo @  Ty chłopie to zawsze jestes sfazowany , zwłaszcz jak piszesz o heavenly sword    :)

mejs

• Gość
« Odpowiedź #8424 dnia: Lutego 04, 2007, 03:19:10 am »
"Liczmy , że Resident Evil 5 i Silent Hill 5 trafi na oba systemy  :D " - liczą Ci którzy liczyć potrafią

"Jestem troche sfazowany (wesele)" - widać

"Pozdro dla gameonly  :P" - userzy redakcja serwer? co pozdrawiasz?

"Xbox 360 to niezły system ?!  :twisted: " - pewnie że niezły, nie niezłe można nazwać CD-I.

"A PS3 musi czekać na takie miano......" - nic nie ma za darmo

"Taka jest prawda." - no tak

"To FAKT" - stary masz faze jakbys palił rolkę po rumiankowym papierze toaletowym. Normalnie Cola ze stolcem taki drink

:lol:

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #8425 dnia: Lutego 04, 2007, 08:43:48 am »
Cytat: "mateo"
Liczmy , że Resident Evil 5 i Silent Hill 5 trafi na oba systemy
Jestem troche sfazowany (wesele)
Pozdro dla gameonly

PS.
Xbox 360 to niezły system ?!
A PS3 musi czekać na takie miano......
Taka jest prawda.
To FAKT.

Takie są skutki picia wódki ;)
Zupełnie nie rozumiem co masz na myśli w tym pytaniu o X360...do czego się odwołujesz ?
PSN ID: WojtqGO

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #8426 dnia: Lutego 04, 2007, 09:09:23 am »
Ponoć zapowiedź Resident Evil 5 ma się pojawić w najnowszym numerze Famitsu. Może znajdą się w niej jakieś screeny z gry. Z info na tej stronie wynika iż wersja na PS3 ma się ukazać pierwsza.

Kiedy można się spodziewać najnowszego numeru Famitsu  :?:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #8427 dnia: Lutego 04, 2007, 09:19:15 am »
Ponoć zapowiedź Resident Evil 5 ma się pojawić w najnowszym numerze Famitsu.

Możliwe jednak, że tak się nie stanie.
Info pochodzi od jednego z modów na forum Capcom Europe, a ludzie zapominają, że ci wszyscy moderatorzy czy admini na tamtym forum, pod względem informacji, w dużej mierze nie różnią się od zwykłych użytkowników. Dlatego nie każda ich wypowiedź jest w 100% pewna (zdarzyło się już nie raz, że coś powiedzieli, ludzie się podjarali, a potem była kupa...).

Zresztą inna strona - wg mnie o wiele bardziej wiarygodna - podała:
A reliable source pointed out to us that the content of next week's Famitsu has no RE5 related information at all.

http://thehorrorisalive.com
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #8428 dnia: Lutego 04, 2007, 10:43:29 am »
Nowy Red Faction w produkcji:
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=12639
Uuuuu, ciekawe jak będzie wyglądał geo-mode na next-genach. Moze gry byc naprawde niezła. Nowy geo-mode z havoc-iem 4,5 oraz z next-genową oprawą moze dac nam bardzo ciekawy fpp.

Niedawno ktos pisał o przewadze blu-raya nad HD-DVD w stosunku 2:1, okazuje się, że w rzeczywistości liczba sprzedanych BL do HD-DVD wynosi 3:1. Format Blu-Ray ma gigantyczną przewage wynikającą z tego, iż PS3 jest wyposażone w ten czytnik. Wraz z rosnącą sprzedażą PS3 przewaga nośnika sony będzie się drastycznie zwiększac.
http://ps3.qj.net/Blu-ray-outsells-HD-DVD-by-3-1/pg/49/aid/81597

Nowe screeny z Gundama:
http://the-magicbox.com/0702/game070203b.shtm

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #8429 dnia: Lutego 04, 2007, 11:18:04 am »
http://swiat-gier.com/?k=Playstation%203
Zainteresowani?  :)
Ci którzy obawiali się o ceny z granicy 300 zł mogą już spać spokojnie, bo jak widać nie odbiegają one od tych, w jakich sprzedawane są gry na XO.
PSN ID: WojtqGO

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #8430 dnia: Lutego 04, 2007, 11:33:48 am »
Cytat: "Supersonic"

Kiedy można się spodziewać najnowszego numeru Famitsu  :?:

Środa

Pako

• Towarzysz
« Odpowiedź #8431 dnia: Lutego 04, 2007, 11:41:21 am »
Cytat: "Wojtq"
Ci którzy obawiali się o ceny z granicy 300 zł mogą już spać spokojnie, bo jak widać nie odbiegają one od tych, w jakich sprzedawane są gry na XO.

:shock: Niemożliwe!!! Przecież gry miały kosztować 300-400zł.

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #8432 dnia: Lutego 04, 2007, 12:37:25 pm »

Na allegro tyle kosztuja O.o Link, Link, Link.

Zaloze sie, ze pol roku po premierze, gry beda chodzic w granicach 120-150 zl, a uzywane <100

gawi

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #8433 dnia: Lutego 04, 2007, 12:43:24 pm »
Cytat: "_Maniek_"

Na allegro tyle kosztuja O.o Link, Link, Link.

Zaloze sie, ze pol roku po premierze, gry beda chodzic w granicach 120-150 zl, a uzywane <100

Jak widac ceny nie roznia sie zbytnio od nowych gier na PS2 199/219 zł to cena jaka prawie zawsze wita(ła) nas przy okazji premier gier na PlayStation 2. Dobrze to wrozy :)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #8434 dnia: Lutego 04, 2007, 12:47:54 pm »
Cytat: "gawi"
199/219 zł to cena jaka prawie zawsze wita(ła) nas przy okazji premier gier na PlayStation 2.

Gry na PS2 nie maja prawa kosztowac wiecej niz 200zł (z wyj.). Srednia cena to 179zł a to juz "troche" mniej niz na PS3.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #8435 dnia: Lutego 04, 2007, 12:53:01 pm »

To oczywiste- nikt chyba nie wierzył że gierka na ps3 może kosztować 400 zł- to byłby gwóźdź do trumny dla sony.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8436 dnia: Lutego 04, 2007, 12:57:06 pm »
Gry na PS3 mają takie same ceny jak na Xboxa 360 i tyle samo będą u nas kosztować. Importy np. z dvdcrave wyjdą jeszcze taniej - na XO nie mamy tego luksusu, bo niewiele gier jest region free.

A że jakiś palant sprzedaje na allegro grubo powyżej 300 złotych? Bywa...

Pako

• Towarzysz
« Odpowiedź #8437 dnia: Lutego 04, 2007, 13:04:28 pm »

To oczywiste- nikt chyba nie wierzył że gierka na ps3 może kosztować 400 zł- to byłby gwóźdź do trumny dla sony.

Nie sądziłem, że mój koment ktos potraktuje na serio. Ja wiem, że logiczne jest ze gry będa tyle samo kosztowac co na Xo. Ja się tylko smieję z tych co twierdzili, że gry beda kosztować powyżej 300zł.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8438 dnia: Lutego 04, 2007, 13:41:46 pm »
Konami szykuje jakąś dużą niespodzianke:

http://giery.eu/Pozostale-platformy/Newsy/Jutrzejszy-dzien-przejdzie-do-historii.html

Jak już było to sorki.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8439 dnia: Lutego 04, 2007, 13:47:21 pm »
Źle podałeś link.