Problem polega na tym że cała Europa dostanie taką okrojoną PS3. Mozna by się tutaj zapytać ilu z nas tak naprawde gra w tytuły z PSX'a na PS2 i czy naprawde jest o co tak lamentować. IMO jest, chociażby dlatego że czekaliśmy na konsole dłużej i dostaniemy gorszą wersje. Jak pomyśle że emulacja będzie stała na poziomie tej z X360 to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Po odpaleniu FORZ'y na X0 nieco pobladłem ujrzawszy okropnie tnącą animacje. Jak mam mieć taką emulacje w PS3 to wole jej nie mieć wcale.
W przypadku PS2 nie był by to dość duży cios bo mając PSX miałem 1 oryg. gre którą wymieniałem i która poszła z konsolą za 330zł. Głównie grałem na demach z gazet, byłem mały czasy się zmieniły i mam weśmy te ok. 10 gier (a jak ktoś ma 30? czy więcej) niby mało ale chiałem poszeżać bibloteke oryg. gier z PS2...do tego dochodzi możliwośc sprzedania PS2 a u mnie to by były niezłe pieniądze (NA,PS2v7,2oryg podstawki, 2pady,2 karty jedna 64MB,dysk300GBitd) Dla mnie ten zabieg od sony to tak jak by konsola podrożała min 600zł!! (Bo weśmy pozbył bym się ps2 i akcesori zostawiając i uzupełniając najlepsze gry). To mi się podobało na konsolach sony tzn kompatybilnośc wsteczna. Nawet nie dali nam wyboru (kup wersje z hardwere ps2 za 2499zł lub bez za 2399zł). Być może opanowali emulacje programową tak jak z psx na psp albo opanują...ale ten zwrot "limited range of PlayStation®2 (PS2) titles" nic dobrego nie wróży

Widać nie jestem sam koment z xboxonline
"Seb to jakies jaja czy prawda jest??? Qu**a to ja sobie zbieram kolekcje co lepszych tytulow z PS2 zeby miec w co grac a tu sie okaze ze jedynie popatrzec na nie bede mogl>przeciez sony oferuje pelna kompatybilnosc przynajmniej tak deklarowalo jak na mojej konsoli nie odpale tych gier to oddam g**** do servisu i albo cos z tym zrobia albo niech oddaja kase zlodzieje"