Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1211681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lupinator

• Gość
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #10200 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:03:39 pm »
Nie ma odpowiedzi na to pytanie. Rozne gry dla roznych ludzi. PS3 jest obecnie drozsze i oferuje mniej gier co jest oczywiste z racji krotszego pobytu na rynku. O Ilość gier  w przypadku obu konsol nie ma co się martwić bo kazda bedzie miala ich wystarczająco duzo. Musisz zobaczyc liste gier na obie konsole i porownac ktore beda ci bardziej odpowiadac.
Co do ceny to PS3 jest oczywiscie drozsze ale tez oferuje miedzy innymi najtanszy dostep do nosnika Blu-Ray  (+ kilka innych spraw) wiec cena jest raczej uzasadniona.
Tak wiec na podsumowanie - porownaj gry i wybierz wedlug wlasnego gustu.

kukuryku3

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #10201 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:11:04 pm »
interesują mnie głównie wyścigi samochodowe i strzelanki co by było do tego lepsze??    :)

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10202 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:20:08 pm »
W takim wypadku na dziś zdecydowanie 360.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #10203 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:22:15 pm »
Wyścigi - ze strony Xboxa masz serię realistycznych wyscigow Forza (liczy sobie 2 czesci, 2 ma premiere na dniach) i PGR - umiarkowany realizm. Playstation oferuje ci wieloletnią serie "Real Driving Simulation" Gran Turismo ktora jest jedną z najlepszych wizytowek Sony oraz licencjonowane wyscigi F1. Dochodzą jeszcze pozycje multiplatformowe i mniej udane gry

Co do strzelanek to tez zalezy czy FPP czy TPP.
Przy FPP zdeydowanie prowadzi Xbox 360. Jesli chodzi o TPP to mysle ze siły są podzielone.

No ale tak jak mowilem najlepiej zeby sprawdzil na wlasne oczy ktore gry ci bardziej odpowiadają. Poszperaj na www.gamespot.com www.ign.com www.gametrailers.com no i jesli chodzi o sam gameplay to www.youtube.com
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2007, 22:24:18 pm wysłana przez lupinator »

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10204 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:39:31 pm »
Playstation oferuje ci wieloletnią serie "Real Driving Simulation" Gran Turismo ktora jest jedną z najlepszych wizytowek Sony
Owszem ale jeżeli ktoś jest w najbliższym czasie zainteresowany kupnem PS3 np. dla GT to musi sobie poczekać na nowe cudo od Polyphony.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #10205 dnia: Czerwca 03, 2007, 08:49:03 am »
Na PS3 jest jeszcze MotorStorm :D.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2007, 09:51:39 am wysłana przez zielarz »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #10206 dnia: Czerwca 03, 2007, 10:08:47 am »
SingStar for PS3 PAL dated for July 25 2007
http://www.sonyprotectiongroup.com/?/content/view/79/1/

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #10207 dnia: Czerwca 03, 2007, 12:08:14 pm »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #10208 dnia: Czerwca 03, 2007, 13:48:30 pm »
PS3 1.8 i PSP 3.5 - pokaz możliwości
http://www.ps3site.pl/ps3/ps3-18-i-psp-35-pokaz-mozliwosci-t2407.0.html#comments

MIAZGA!!! Btw. Jak ustawić możliwość przeglądania plików za pomocą PS3 z PC'ta? PS3 mam podpięte z PC poprzez LAN. Musze jakoś na PC udostepnić pliki? Jeśli tak to jak?

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #10209 dnia: Czerwca 04, 2007, 13:51:20 pm »
Witam! Mam ważne pytanie może nie za bardzo związane z tematem i pewnie powtarzało się już wiele razy w innych wątkach ale chciałbym się zapytać co jest lepsze ps3 czy xbox360. Nigy wcześniej nie miałem konsoli i się na tym nie znam, więc prosze o pomoc:) chodzi mi o porównanie dostępności gier na 1 i na 2 porównanie jakościowe cenowe itp wszystko co wiecie będe bardzo wdzięczny:) z góry dziękuj za pomoc:)
Brałbym PS3 - ze względu na interesujące mnie gry, więc sam sobie wybierz, które gry na wyłączność bardziej Ci odpowiadają. Strzelanki - na PS3 jest Resistance, i na dniach premiera The Darkness, a i w przyszłości nie będzie niedoboru. Około września Assassin's Creed, później GTA4, Uncharted, Kane & Lynch - z takimi tytułami nie będziesz się nudził do premiery GranTurismo5 (teraz dostępny już Motorstorm, a na dniach nowy Colin). Jeśli chodzi o jakość konsol - szczerze mówiąc bałbym się brać X'a, ze względu na jego sporą awaryjność, wystarczy poczytać tematy o jego awaryjności, żeby się o tym dowiedzieć. Do tego w PS3 masz napęd Blu-ray, a więc bez problemu odtworzysz coraz więcej filmów pojawiających się w tym formacie. Wybór należy do Ciebie :)
PSN ID: WojtqGO

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #10210 dnia: Czerwca 04, 2007, 16:40:43 pm »
interesują mnie głównie wyścigi samochodowe i strzelanki co by było do tego lepsze??    :)

Bierz PS3:
samochodowe gry:
Motorstorm
Ridge Racer 7
Need For Speed Carbon
Full Auto 2
F1
GTHD
Colin na dniach
strzelanki:
Resistance Fall of Man
FEAR
The Darkness na dniach

Na poczatek polecam Ci zakup PS3 z Motorstorm i Resistance. Online tych gier rzadzi  :cool:

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #10211 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:10:34 pm »
może tak napisz chłopakowi same exclusive'y na PS3 będzie mu łatwiej. Bo w takim razie gier na x'a można wymieniać i wymieniać...

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10212 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:15:05 pm »
Colin na dniach

Chyba pomyliłeś konsole - Dirt wychodzi na PS3 ale w czwartym kwartale.

Jeśli chodzi o te shootery i ścigałki, to jednak chyba lepiej wziąć Xa. Teraz wychodzi Forza 2, za kilka tygodni Dirt, w sierpniu Bioshock a we wrześniu Halo 3.:)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #10213 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:17:21 pm »
Na xa jest Forza2, ktora w tym momencie jest najlepsza scigalka. Dalej mamy tez Test Drive U i to z 3 w tytule (zapomnialem jak to sie nazywa hehe) co wyszlo na poczatku istnienia xa. Wydaje mi sie ze x w tym momencie ma lepsze scigalki.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #10214 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:01:53 pm »
To już warto ocenić ekskluzywne gry: Forza 2 i Project Gotham Racing 3 vs. GTHD i Motorstorm. Zależy czego oczekujesz od ścigałem, FORZA 2 jak na razie najlepsza pod względem rozbudowania i online (nie będę wspominał o oprawie, bo zaraz flame się zacznie).

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #10215 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:18:51 pm »
Właśnie zworcilem uwage ze na liscie gier ktore sony zaprezentuje na E3 nie ma Eight Days :( Cudowna prezentacja rok temu a teraz cisza. :( Strasznie ciekawi mnie co z tą gra sie dzieje

mateo

• Gość
« Odpowiedź #10216 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:34:26 pm »
Właśnie zworcilem uwage ze na liscie gier ktore sony zaprezentuje na E3 nie ma Eight Days :( Cudowna prezentacja rok temu a teraz cisza. :( Strasznie ciekawi mnie co z tą gra sie dzieje

Może developer gry zdąży na czas i sypnie demem lub nowym trailerem ?
Ciekawe co z next-genowym The Getaway ?
Bo rok temu na E3 był zaprezentowany świetny render..ale co kogo to obchodzi.
Ja chce widzieć grę w akcji !
Poważna konkurencja dla GTAIV (mam nadzieje :twisted:)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #10217 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:44:14 pm »
W miedzyczasie była prezentacja silnika The Getaway. Ogolnie GTA i Getaway mają strasznie mało wspolnego ze sobą. ;)

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #10218 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:52:21 pm »
Ta lista to chyba nie 100% oficjalna? Ja osobiście liczę na trochę Afryki i wreszcie coś z Eyedentify, no może ogólnie, żeby nowy EyeToy cosik pokazał. Ale Getaway też też, z chęcią jakiś gameplay, nie tech-dema Edge.
I do not comprehend.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #10219 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:59:16 pm »
Jest oficjalna. Pewnie pozycje beda jeszcze dochodziły ale szkoda ze na poczatku nie powiedza o wszystkim co mają.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #10220 dnia: Czerwca 04, 2007, 20:22:33 pm »
Niespodzianka musi być  8)

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10221 dnia: Czerwca 04, 2007, 20:26:08 pm »
Niespodzianka musi być  8)
Dokładnie, licze na pokaz The Gateway i moze Eighty Days (najwiekszy projekt Sony Europa)

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10222 dnia: Czerwca 04, 2007, 20:49:52 pm »
Ja osobiście liczę na trochę Afryki
Już zapomniałem o tej grze. Może coś zaprezentują na E3, bardzo na to liczę.

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #10223 dnia: Czerwca 04, 2007, 21:05:57 pm »
Dokładnie, licze na pokaz The Gateway i moze Eighty Days (najwiekszy projekt Sony Europa)

Ja bardzo liczę na Eighty Days. ta gra zrywała beret! To był render? Jak tak to liczę że się do niego bardzo zbliżą   :D

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10224 dnia: Czerwca 04, 2007, 21:11:42 pm »
ta gra zrywała beret!
Fakt ten render zrywał beret  :D

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10225 dnia: Czerwca 04, 2007, 22:39:58 pm »
Tak jak render Uncharted, oby sytaucja z Eighty Days wygladała tak samo jak z tytułem od NaughtyDog ^^

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10226 dnia: Czerwca 04, 2007, 22:50:32 pm »
Tylko że pierwszy trailer (obecny też) Uncharted wyglądał nieporówanywalnie gorzej rendera z ED. Jestem pewny że jak zaprezentują ED to nie będzie wyglądał nawet w połowie tak dobrze jak trailer co jest oczywiste bo z tego trailera był taki real-time jak z Killzone i MS.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #10227 dnia: Czerwca 04, 2007, 23:01:30 pm »
Renderek był zjawiskowy... ten koleżka wybiegający z budynku przed cysterną podbijał adrenalinę... Szkoda że te wszystkie bajeranckie filmiki okazały się tylko... filmikami.  :?

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #10228 dnia: Czerwca 04, 2007, 23:49:43 pm »
Renderek był zjawiskowy... ten koleżka wybiegający z budynku przed cysterną podbijał adrenalinę... Szkoda że te wszystkie bajeranckie filmiki okazały się tylko... filmikami.  :?
Heavenly Sword wygląda lepiej od trailera z E3, Resistance również wygląda ładniej, F1 wygląda w 90% tak jak na trailerze, Motorstorm IMO wygląda w 90% jak trailer(według wielu recenzentów wygląda praktycznie tak samo dobrze), jak wygląda Killzone to jeszcze nie widzieliśmy, Warhawk wygląda równie ładnie, jeżeli nie ładniej, Lair wygląda równie ładnie, GT HD wygląda ładniej niz Vision GT, Fight Night 3 wygląda dużo ładniej od trailera z E3, Uncharted wygląda ładniej, MGS4 wygląda równie ładnie, Assasins Creed wygląda w 95% tak jak na renderze, Final Fantasy XIII nie widzieliśmy, Ratchet & Clank wygląda równie ładnie, Demo techniczne z The Getaway wygląda równie ładnie jak na trailerze, Genji 2 wygląda ładniej niż na E3. Za 4 lata gry będa wyglądać 2x lepiej od tego co widzieliśmy an E3 2005.

Chyba, że masz na mysli jakieś rendery promujace gry na 360?

Eight Days nie wygląda jakoś super specjalnie i nie widzę przeszkód aby gra tak nie miała wyglądać. Damo techniczne na GDC wygladało bardzo obiecująco. Jedynie animacja może się zmienić i nie wyglądac tak dobrze, no chyba że wykorzystaja endorphin.

ps: przypominaja mi sie czasy dem technicznych PS2, każdy twierdził, ze to były tylko rendery i że takiej grafiki PS2 nie ma szans wyświetlić. Jak pokazał czas dema techniczne nie były renderami, a teraz gry na PS2 wyglądają kilkukrotnie lepiej od tego co pokazywali przed premiera konsoli
ps2:BTW ironicznie się okazało, że to tech-dema xbox-a były renderami :lol:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #10229 dnia: Czerwca 04, 2007, 23:59:34 pm »
Ech... dlaczego nie jestem zaskoczony...  :???:
Sorki, Peter, ale zwyczajnie nie chcę mi się dyskutować z propagandowymi zapienionymi tekstami...  wiadomo jak to się zawsze kończy...

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10230 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:02:01 am »
Ech... dlaczego nie jestem zaskoczony...  :???:
Sorki, Peter, ale zwyczajnie nie chcę mi się dyskutować z propagandowymi zapienionymi tekstami...  wiadomo jak to się zawsze kończy...
Ale z czym dyskutować, napisałem tak jak jest i o czym tu więcej gadać.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #10231 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:24:42 am »
MGS4 wygląda równie ładnie

Równie ładnie? Chyba nie masz na myśli tego pokazu z gameplay'u, w którym wszyscy jednym głosem narzekali na animację postaci (żywcem wziętą z MGS3) czy też otoczenie, które wołało o pomstę do nieba? Wąsy Snake'a miały mieć rzekomo więcej polygonów niż strażnicy w MGS3... widać, że zabrakło w takim razie wielokątów na otoczenie...

Assasins Creed wygląda w 95% tak jak na renderze

Osobiście się z tym nie zgodzę - różnica pomiędzy trailerem-renderem a gameplay'em (pokaz, który był zaprezentowany na którejś imprezie, nie szybki montaż filmików) jest widoczna.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10232 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:33:45 am »
Wiesz Piter_Neo, najśmieszniejsze jest to, że potrafisz wpaść do tematu o Gears of War i wypisywać, jakie rzeczy zostały pocięte w stosunku do pierwszych pokazów (ignorując to, co zostało dodane, tak swoją drogą), a różnice między Motorstormem a pierwszym jego trailerem określasz jako pięcioprocentową. Żeby obyło się bez zbędnych dyskusji - uważam, że Motorstorm jako gra z marca 2007 wygląda bardzo dobrze, ale daleko jej - i wszystkim innym grom na wszystkie platformy - graficznie do tamtego trailera. Naprawdę ciekawe jest to, że takie dopatrywanie się szczegółów działa u Ciebie tylko w jedną stronę.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10233 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:36:50 am »
Osobiście się z tym nie zgodzę - różnica pomiędzy trailerem-renderem a gameplay'em (pokaz, który był zaprezentowany na którejś imprezie, nie szybki montaż filmików) jest widoczna.
Porównanie:
http://img398.imageshack.us/img398/1804/creedjk5.jpg
IMO różnica jest mała.
a różnice między Motorstormem a pierwszym jego trailerem określasz jako pięcioprocentową.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania (dokładniej to umiejetność dokładnego czytania). Napisałem, że IMO MS wygląda w 90% tak dobrze jak render z E3, a 10 procent to dużo.
BTW, tylko raz sie przyczepiłem GoW-a i jak udowodniłem, że słusznie.

Nie przejawiam tego w druga stronę? No przecież napisałem, że MS nie wygląda jak na pierwszym trailerze, napisałem, że F1 graficznie się rózni od rendera, napisałem, że Assassin's Creed nie wygląda równie ładnie jak na E3. Piszę czasami (chyba zreszta napisałem tylko raz przy GoWie) o grach na 360 ponieważ o nich nikt nie chce mówić. GoW stał sie taką świętością, że napisanie czegokolwiek złego o grze oznaczało nazwanie siebie fanboyem największym ze wszystkich. O grach na PS3 mozna mówić, a o grach na 360 juz nie?

Równie ładnie? Chyba nie masz na myśli tego pokazu z gameplay'u, w którym wszyscy jednym głosem narzekali na animację postaci (żywcem wziętą z MGS3) czy też otoczenie, które wołało o pomstę do nieba? Wąsy Snake'a miały mieć rzekomo więcej polygonów niż strażnicy w MGS3... widać, że zabrakło w takim razie wielokątów na otoczenie...
Tutaj masz dowód, że demo z E3 było real-time:
http://youtube.com/watch?v=atrKG7L3C1k
Tekstury juz na trailerze z E3 nie zachwycały, jednak dokładnie ocanić grafiki sie nie dało, ponieważ prezentowana była cut-scenka (odpowiedzie ujęcia, miejscówki itp). Wszystko jednak było na enginie gry. Narzekasz, że animacja postaci słaba, jednak co to ma do trailera z E3? Przecież tam nie było pokazanego gameplaya.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2007, 01:04:03 am wysłana przez Piter_neo »

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10234 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:41:03 am »
IMO różnica jest mała.
Tylko że żaden screen nie pochodzi z trailera CGI, który w żadnym stopniu nie był jednak target renderem - nie można Ubi soft o nic obwiniać.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem, że IMO MS wygląda w 90% tak dobrze jak render z E3
Ummm, ten post był na poprzedniej stronie i gdzieś tam podawałeś jeszcze cyfrę 95%, więc je widocznie pomyliłem. To jednak nie zmienia w żadnym stopniu przekazu mojej wypowiedzi. edit: nie, 10% to strasznie mało porównując grę i trailer.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2007, 00:47:03 am wysłana przez xelloss »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #10235 dnia: Czerwca 05, 2007, 00:59:38 am »
Porównanie:
IMO różnica jest mała.

Porównujesz tylko jeden statyczny kadr, do tego w niskiej rozdzielczości.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10236 dnia: Czerwca 05, 2007, 01:08:23 am »
Porównanie:
IMO różnica jest mała.

Porównujesz tylko jeden statyczny kadr, do tego w niskiej rozdzielczości.

Lepszego porównania na szybciora nie udało mi się zrobić. Do premiery mają jeszcze kilka miesięcy, więc graficznie gra napewno się poprawi.
edit: nie, 10% to strasznie mało porównując grę i trailer.

Dla Ciebie to mało, dla mnie 10% to dużo.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2007, 01:13:00 am wysłana przez Piter_neo »

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #10237 dnia: Czerwca 05, 2007, 07:28:11 am »
Eight Days nie wygląda jakoś super specjalnie
Eeee gdzie tam poza faktem że przebija wszystkie next-genowe gry to faktycznie nic specjalnego.  :wink:

W ostatnim trailerze zdecydowanie gorzej jak w dwóch pierwszych trailerach

Assasins Creed wygląda w 95% tak jak na renderze
:shock: :shock: Bez przesady
AC wygląda świetnie ale nie ma szans przy renderze

Co do F1 to te 10% różnicy musi być jakieś ogromne. :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2007, 07:34:32 am wysłana przez Supersonic »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #10238 dnia: Czerwca 05, 2007, 07:54:02 am »
Condemned 2: Bloodshot Q and A Preview + HOME Trophires confirmed!
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=76514

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #10239 dnia: Czerwca 05, 2007, 08:37:14 am »
IMO Piter_neo ma sporo racji. Sami recenzenci pisali o tym że Motor Storm jest bardzo bliski rendera. A co Eight Days to na mnie też zrobił średnie wrażenie. Jakoś tak pusto było na tym filmiku. Akcje fajne koleś odstawiał ale dla mnie to nie jest tytuł, którego wyczekiwał bym z niecierpliwością.