Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1225698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #12760 dnia: Listopada 01, 2007, 23:49:30 pm »
Wow, w końcu porządne reklamy konsoli, a nie nie wiadomo czego (szczególnie ta ostatnia "This is living" - długa, nudna i o niczym).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Pako

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #12761 dnia: Listopada 01, 2007, 23:50:37 pm »
Jedną w życiu lepsza reklamę ps3 tylko widziałem, mianowicie premiery ps3. Jak chłopiec wychodzi z domu na dach budynku a tam taka chmura ps3.. macie tą reklame? aż mnie wtedy ciarki przeszły :D
To jest zajebista reklama PS3:
http://youtube.com/watch?v=gqkNPcUMffU
Geniusz...
Pamiętajcie, na GameOnly są zawsze równi i równiejsi... no nie Lewik?

BAZYL

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #12762 dnia: Listopada 01, 2007, 23:54:36 pm »
dziwna taka jakaś...  8)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #12763 dnia: Listopada 02, 2007, 01:39:13 am »
O Bioshocka raczej napewno nie - wypowiedzieli się zresztą jakiś czas temu o tym stanowczo twórcy gry, mają podpisane jakieś umowy z Microsoftem (IIRC).
Najprawdopodobniej coś nowego szykują - tym razem pozycję multiplatformową.
Stawiałbym na Bioshocka 2. W końcu 2K mówiło, że Bs nie skończy się na jednej części, a wydawcą pewnie już nie będzie MS (tego chyba nie mówili).

marcinps3

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #12764 dnia: Listopada 02, 2007, 02:31:18 am »
Jedną w życiu lepsza reklamę ps3 tylko widziałem, mianowicie premiery ps3. Jak chłopiec wychodzi z domu na dach budynku a tam taka chmura ps3.. macie tą reklame? aż mnie wtedy ciarki przeszły :D
To jest zajebista reklama PS3:
http://youtube.com/watch?v=gqkNPcUMffU
Geniusz...

łoj lalka czaki mi się przypomniała... :lol:

Mówiłem o tej reklamie  :cool:
http://youtube.com/watch?v=w8pch6yX16M

:cool:

BLUE

• Towarzysz
  • nabój zawsze mówi prawdę
« Odpowiedź #12765 dnia: Listopada 02, 2007, 10:18:40 am »
ho ho ho :) 8 listopada na psstore ma sie pojawic demo uncharted :) nioch nioch :) nie mogie sie doczekac

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #12766 dnia: Listopada 02, 2007, 10:25:27 am »
Kto grał w NFS:Pro Street na PS3 i X0. Jakie są różnice? Bo ja jestem zachwycony tą częścią po podłączeniu kierownicy. Jak do tej pory ta gra najlepiej wykorzystuje Force Feedback. Jest online w pełnej wersji? Chyba to kupie bo IMO najlepsza część od czasów HP2.

misterbuu

• Towarzysz
« Odpowiedź #12767 dnia: Listopada 02, 2007, 11:38:29 am »
różnice są jak w każdej grze która wyszła na obie konsole-na X'ie wygląda zwyczajnie lepiej.. i sie ni tnie...i tyle
just swingin in the glory of chaos...

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #12768 dnia: Listopada 02, 2007, 11:40:38 am »
różnice są jak w każdej grze która wyszła na obie konsole-na X'ie wygląda zwyczajnie lepiej.. i sie ni tnie...i tyle
kłamczuszek :)
Ja czytałem zupełnie coś innego.

Emiel

• Towarzysz
« Odpowiedź #12769 dnia: Listopada 02, 2007, 12:06:22 pm »
Kto grał w NFS:Pro Street na PS3 i X0. Jakie są różnice? Bo ja jestem zachwycony tą częścią po podłączeniu kierownicy. Jak do tej pory ta gra najlepiej wykorzystuje Force Feedback. Jest online w pełnej wersji? Chyba to kupie bo IMO najlepsza część od czasów HP2.

Praktycznie żadnych nie ma z tego co patrzymałem, a specjalnie grałem w oba demka. Na siłę jest minimalnie (ale to minimalnie) lepsze AA na 360, ale to wtedy np. gdy auto Ci się rozwali i patrzysz na nie, albo jak jest pokazana ta scena gdzie jest start race. W grze tego nie widać jak jedziesz. Z drugiej strony na padzie od PS3 troszkę mi się lepiej jeździ, ale to moja prywatna opinia.

No i jeszcze jedno, jak zaczynasz wyścig to na PS3 nie ma dymu spod kół, a na 360 jest. To ważne bo to ładny dym :P.
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2007, 12:08:54 pm wysłana przez Emiel »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12770 dnia: Listopada 02, 2007, 13:33:19 pm »

Z forum PE:

"moj kolega ma x360 i mowil ze strasznie szarpie framerate ja sobie zagram na ps3 za jakies 45 min
PS: najwieksze szarpniecia mowil ze sa jak sie ma kamere z tylu samochodu..podobno ciezko sie az jezdzi tak daje framerate"

Emiel grał w obie wersje i pisze że różnic nie ma. W takim razie mocno rozpatrzę opcję kupna tej gry bo na kierownicy na prawdę wrażenie z jazdy się potęguje. No w końcu EA się postarało i dostarczyło na obie konsole taki sam port.
Opublikowane: Listopad 02, 2007, 12:11:27

No i jeszcze jedno, jak zaczynasz wyścig to na PS3 nie ma dymu spod kół, a na 360 jest. To ważne bo to ładny dym :P.

Nie prawda. Wciśnij gaz, przytrzymaj hamulec i puść go. Auto zacznie palić gumę i na ekranie ujrzysz piękny dym. Mowa o wyścigu BMW.

ares|

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #12771 dnia: Listopada 02, 2007, 13:37:05 pm »
Dzisiaj rano zagrałem w domu w wersje na PS3 i co jest warte odnotowania to brak dymu przed startem, sam dym w wersji na x360 wygląda chyba trochę lepiej. W wersji PS3 podczas wyścigu po pustyni jest jakby bardziej pochmurna pogoda :) - słońce nie odbija się w asfalcie jak na x360 i generalnie jest jakoś mniej kolorowo. W pracy mam x360, jak wrócę do domu ponownie sprawdzę wersje na PS3 i dam znać.

Nie prawda. Wciśnij gaz, przytrzymaj hamulec i puść go. Auto zacznie palić gumę i na ekranie ujrzysz piękny dym. Mowa o wyścigu BMW.
Sprawdzę jak wrócę do domku, w wersji na 360 wciśniecie gazu inicjowało palenie gumy. Widać zmienili sterowanie
« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2007, 13:39:24 pm wysłana przez ares| »

BLUE

• Towarzysz
  • nabój zawsze mówi prawdę
« Odpowiedź #12772 dnia: Listopada 02, 2007, 14:06:01 pm »
a co wy juz pelna wersje macie czy w demko gracie ?

ares|

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #12773 dnia: Listopada 02, 2007, 14:16:32 pm »
ja mam demko

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12774 dnia: Listopada 02, 2007, 14:18:22 pm »
słońce nie odbija się w asfalcie jak na x360 i generalnie jest jakoś mniej kolorowo.

Ale w intro są urywki z gameply'u i widać trasy gdzie słońce elegancko odbija się od drogi. Co do tego dymu to chyba w wyścigu Nissanem nie trzeba przed starem nic kombinować i wystarczy sam gaz żeby spalić gumę. Ale już przed starem gdzie śmigamy BMW trzeba zrobić ten myk z hamulcem.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #12775 dnia: Listopada 02, 2007, 14:21:27 pm »
Mi w demie na 360 nic nie cieło nawet jak kamere przełanczałem do tyłu.

Jak chcecie kupić NFS to proponuje odczekać kilka miechów bo każdy NFS szybko tanieje na allegro.

marcinps3

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #12776 dnia: Listopada 02, 2007, 14:36:05 pm »

Potwierdzam  :cool: Właśnie zadymiłem cały ekran...

Co do gry to może kiedyś i kupie ale to taki przesmak burnouta :) Jedynie latanie - wypadki są niezłe, jeszcze dym, czasami uczucie prędkości. Zejdzie na 119zł się zastanowie. Na pewno lepsze niż Carbon  :lol:

Natomiast druga trasa w mieście (w demie) kompletnie nie grywalna. Nie czuje jej. Już wolał bym by NFS nowy został w tych klimatach pustyni... nic czekam na burnuta i jak wyżej  :-D

« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2007, 14:37:53 pm wysłana przez marcinps3 »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12777 dnia: Listopada 02, 2007, 15:21:15 pm »
Właśnie pograłem więcej w demko Time Shift i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Piękne tekstury w wysokiej rozdzielczości (nawet z bardzo bliska wyglądają idealnie), interaktywne otoczenie i płynna animacja i ogólna rozpierducha (szczególnie ostatnia walka w demie przy działku) robią wrażenie. Szkoda tej gry że ukazuje się w okresie wysypu wielkich hitów na PS3 bo przejdzie bez echa a warta jest kupna.

marcinps3

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #12778 dnia: Listopada 02, 2007, 16:43:52 pm »
Właśnie pograłem więcej w demko Time Shift i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Piękne tekstury w wysokiej rozdzielczości (nawet z bardzo bliska wyglądają idealnie), interaktywne otoczenie i płynna animacja i ogólna rozpierducha (szczególnie ostatnia walka w demie przy działku) robią wrażenie. Szkoda tej gry że ukazuje się w okresie wysypu wielkich hitów na PS3 bo przejdzie bez echa a warta jest kupna.

Miałem podobne wrażenia z tym że na SD grafika wygląda za plastikowo, ogólnie za dużo tego wszystkiego czasami, do tego ten deszcz i 16:9 na 4:3 ;/ czyli pasy... Mogli jednak lepiej rozwiązać ten bajer z czasem. Stanowczo za mało czasu jest. 3x dłuższy lub nieskończony i gre bym kupił... Patent zatrzymania czasu i cofania wymiata tylko czemu go tak mało  :-x i jeszcze trzeba czekać by powrócił...

Dla tych co mają tv HD sprawdźcie demko może was przekonać :)

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #12779 dnia: Listopada 02, 2007, 23:59:25 pm »
[Pt 23:53] <cappo> a może by tak sprzedać iksboksa i kupić ps3???
poradźcie mi, czy to dobry pomysł? ;>

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #12780 dnia: Listopada 03, 2007, 00:05:40 am »
po co chcesz sprzedawać ? Lepiej sobie zostaw 360 jest masa a będzie jeszcze więcej fajnych gier.A PS3 sobie kup i tak ale dla exlusive-ów  :-)

marcinps3

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #12781 dnia: Listopada 03, 2007, 00:37:27 am »

To już twoja decyzja jak cię kręcą exclusivy sony to nie ma sensu siedzieć na xksie i łykać kolejne FPSy... tak mi się wydaje  :P

POK

• MIR
« Odpowiedź #12782 dnia: Listopada 03, 2007, 00:39:55 am »
Najgłupszy w twoim życiu ;)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #12783 dnia: Listopada 03, 2007, 00:44:19 am »
Sam powinienies to wiedziec najlepiej ... nie pytaj sie innych tylko sam rozwaz za i przeciew a potem podejmij decyzje ...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #12784 dnia: Listopada 03, 2007, 09:18:09 am »
ale ja chciałem spytać się kolegów z forum co oni o tym myślą. szczególnie zależy mi na zdaniu tych, którzy mają obie konsolki!

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #12785 dnia: Listopada 03, 2007, 09:33:27 am »
ale ja chciałem spytać się kolegów z forum co oni o tym myślą. szczególnie zależy mi na zdaniu tych, którzy mają obie konsolki!

Tu jestem. Ja też nie powiem Ci nic nowego, bo zdecydować musisz sam, czy wolisz exclusivy sony + troche slabsze gry multiplatformowe, czy psujacy sie i rysujacy plyty sprzet z exclusivami MS i ciut lepszymi grami multiplatformowymi. Jeśli grasz duzo multi, to nie polecam PS3, bo jak patrze na friendliste, to malo kto gra, tak 2-3 osoby, jak dobrze pójdzie, a na xo m/w 7, chyba ze jestem wczesnie rano :P. Ja, jakbym miał wybrać jedną z konsol, to chyba wybrałbym PS3, bo jest bezawaryjne, nie boje sie o plytki, ładny z niej mebel, ma darmowy online, ciekawe exclusivy, sprawdzone serie, home i już niedługo polski PSStore. No i poza tym, to jeśli brać pod uwagę wyposazenie, to wcale nie jest takie drogie. Ja się łączę z netem przez sieć bezprzewodową i, chcąc grać na XO online, musiałem dokupić za 200zł Wireless Networking Adaptor. Cóż, wybór należy do Ciebie. :)

rednosee

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #12786 dnia: Listopada 03, 2007, 10:47:15 am »
heh a ja powiem tak ;p;p jak chcesz pograć w exy (i nie tylko )na ps3 to kup ps3 a jak chcesz pograć w exy na x360 to dokup pada do PC(zawsze możesz podpiąć pod LCD :p) poczekaj trochę i każdego dobrego exa będziesz miał na PC :] (BS,GoW,LP  a zapewne H3 będzie z czasem na Pc jak to miało miejsce w przypadku H2 ;])
redn0see

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12787 dnia: Listopada 03, 2007, 10:51:23 am »
heh a ja powiem tak ;p;p jak chcesz pograć w exy (i nie tylko )na ps3 to kup ps3 a jak chcesz pograć w exy na x360 to dokup pada do PC(zawsze możesz podpiąć pod LCD :p) poczekaj trochę i każdego dobrego exa będziesz miał na PC :] (BS,GoW,LP  a zapewne H3 będzie z czasem na Pc jak to miało miejsce w przypadku H2 ;])

Nie chce nic mówić ale Redonsee ma sporo racji. Moje zdanie jest takie że jak się nie ma wypasionego PC i chce się już teraz pograć w masę świetnych gier to warto zainwestować w X0. Jeśli natomiast ktoś szuka konsoli przed którą rysuje się ciekawsza przyszłość to proponuję PS3.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #12788 dnia: Listopada 03, 2007, 11:41:10 am »

Nie chce nic mówić ale Redonsee ma sporo racji. Moje zdanie jest takie że jak się nie ma wypasionego PC i chce się już teraz pograć w masę świetnych gier to warto zainwestować w X0. Jeśli natomiast ktoś szuka konsoli przed którą rysuje się ciekawsza przyszłość to proponuję PS3.
Trudno się z tym nie zgodzić, zwłaszcza patrząc na wyrastające powoli exclusivy (R & C to bajka, a Uncharted każdy widział ;) ). Być może teraz istnieją problemy z programowaniem na PS3, ale z czasem wszyscy developerzy nauczą się jej struktury, bo będzie się im bardziej opłacać tworzyć gry na konsolę, której będzie na rynku po prostu więcej. Już teraz PS3 pnie się mocno w górę, a co dopiero będzie się działo na święta (2 wypasione Starter Packi). M$ przechlapał sobie u ludzi dostarczając sprzęt wadliwy jak nigdy, co odbija się powoli na sprzedaży. Coraz bardziej skłaniam się do teorii, jakoby GoW był szczytem możliwości X'a, bo jak nawet studia wewnętrzne nie potrafią wycisnąć więcej (Bungie z H3), to coś musi być na rzeczy.
PSN ID: WojtqGO

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #12789 dnia: Listopada 03, 2007, 12:08:28 pm »
Coraz bardziej skłaniam się do teorii, jakoby GoW był szczytem możliwości X'a, bo jak nawet studia wewnętrzne nie potrafią wycisnąć więcej (Bungie z H3), to coś musi być na rzeczy.
Eeee przesadzacie. Mass Effect jest o wiele ladniejszy od GoW'a ;]

POK

• MIR
« Odpowiedź #12790 dnia: Listopada 03, 2007, 14:36:08 pm »
Mam obydwie konsolki i na razie X miażdży Ps3 (w moim odczuciu oczywiście).
Najlepiej zrób sobie listę gier (zapowiedzianych i tych które już są) na które najbardziej czekasz i wtedy będziesz mógł wybrać która konsola Ci bardziej odpowiada. Dla mnie X ma jeszcze jeden duży plus (przynajmniej na razie) - jest mnóstwo tanich gier, a nowe bardzo szybko schodzą z ceną. Tak, czy tak, najlepiej mieć obydwie konsole.
Cytat mojego porównania z System Wars:
Plusy i minusy każdej z konsol:

X360                                                                         Ps3
+ duża ilość exsclusivów (w tym sporo hitów)               + odtwarzacz płyt Blue Ray
+ lepiej wyglądające pozycje 3th party (w większości)   + czujniki ruchu w padzie
+ mnóstwo stufu na XL (ponad 100 dem)                     + darmowa usługa sieciowa
+ tańszy od Ps3                                                      + dużo zapowiedzianych gier
+ świetny pad                                                         - strasznie spieprzone spusty w padzie
+ coraz więcej gier w języku PL                                  - późniejsze premiery gier 3th party
+ sporo tańszych pozycji do kupienia
+ bardzo dobra usługa sieciowa
+ dużo zapowiedzianych gier
+ achievementy (motywują do dalszego grania)
- ogromna awaryjność konsol
- blokowanie niektórych dem przez MS
- głośna praca konsoli

Wiem, że liczba plusów po stronie Xa wygląda trochę przytłaczająco, ale naprawdę starałem się wymyślić coś więcej dla Ps3 i jakoś nie dałem rady (jeśli ktoś ma jakieś pomysły to niech napisze). Wiadomo, że X ma roczną przewagę, ale biorąc pod uwagę fakt, iż jest bardzo zbliżony mocą do Ps3, to należy to uznawać tylko jako plus. No i każda konsola ma własne exsclusivy, dlatego jednemu bardziej przypadnie do gustu oferta Xa, a drugiemu Ps3 (zależy co kto lubi). Obiektywnie patrząc jednak to na Xa jest znacznie więcej hiciorów, a jak wiadomo najbardziej liczą się właśnie gry. Za rok, czy dwa wszystko może się odmienić dlatego najlepiej mieć obydwie konsole i kupować to, na co się ma aktualnie ochotę.
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.2670

Ps. Mi X nie rysuje płytek :P
Ps2. Mam nadzieję, że ten temat nie obróci się w drugie System Wars i mam nadzieję, że moje porównanie nie będzie tutaj komentowane.

DjCbool

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #12791 dnia: Listopada 03, 2007, 14:56:06 pm »

Trudno się z tym nie zgodzić, zwłaszcza patrząc na wyrastające powoli exclusivy (R & C to bajka, a Uncharted każdy widział ;) ). Być może teraz istnieją problemy z programowaniem na PS3, ale z czasem wszyscy developerzy nauczą się jej struktury, bo będzie się im bardziej opłacać tworzyć gry na konsolę, której będzie na rynku po prostu więcej. Już teraz PS3 pnie się mocno w górę, a co dopiero będzie się działo na święta (2 wypasione Starter Packi). M$ przechlapał sobie u ludzi dostarczając sprzęt wadliwy jak nigdy, co odbija się powoli na sprzedaży. Coraz bardziej skłaniam się do teorii, jakoby GoW był szczytem możliwości X'a, bo jak nawet studia wewnętrzne nie potrafią wycisnąć więcej (Bungie z H3), to coś musi być na rzeczy.

Gość ma racje i tyle wam powiem wystarczy tylko popatrzeć na wyniki sprzedaży w Europie USA i Japan! Brawo!!

POK

• MIR
« Odpowiedź #12792 dnia: Listopada 03, 2007, 15:17:42 pm »
http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/Serce-mam-takie-jak-inne.html

Jednak 90nm. Pewnie Cell 65nm wejdzie niedługo.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #12793 dnia: Listopada 03, 2007, 15:27:07 pm »
cappo ostatnio miałem podobny dylemat, i podobne spostrzeżenia jak inni że wystarczy mieć PCta a PS3 ma swoje gierki warte uwagi, ale popatrzmy. Sprzedaje Xa i kupuje PS3, Potem kupie gierke za 250zł, kolejną kupie za pare miechów, mowiąc wprost nie stać by mnie było na gry, zresztą obecnie krucho u mnie z grami na Xa bo kasy nie mam i sprzedaje te ktore mam.

Edit: Zapomniałem o jednym, Xbox jest strasznie wkurzający jako konsola bo chałasuje i jeszcze trzeba dbać o jego chłodzenie i czas pracy, i jakoś niepewnie wyglada jego przyszłosc. Brak zapowiedzi na późny 2008/09 i w dodatku MS nie potrafi dobrze wycisnąć konsoli (H3) a na konsoli Sony jeden hit bije na głowe drugi.
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2007, 15:30:29 pm wysłana przez Colt »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12794 dnia: Listopada 03, 2007, 16:12:49 pm »
Colt przedstawił trzeźwe spojrzenie użytkownika konsoli X360. Więcej dodawać nie trzeba.

Z innej beki. Nieźle mnie wciągnął NFS:ProStreet. Liczę że w pełnej wersji pomimo średniej grafiki asfalt będzie się tak ładnie świecił jak na filmikach i w intro. Ciekawe jak będzie wyglądał tryb Drift na kierownicy. Muszę przyznać iż nie spodziewałem się że tak dobrze będę się bawił w arcadowe wyścigi grając kółkiem. ForceFeedback jest świetnie wykorzystany w tej grze. Burnout'a sobie nie wyobrażam na kierownicy (no chyba że zmienią model jazdy) ale NFS na prawdę daje masę radości z gry.

Jedno trzeba przyznać tej serii. NFS nie ma sobie równych jeśli chodzi o oprawę dźwiękową. Jedynie Burnout się tutaj zbliża do serii Need for Speed. Ryk silników, dźwięk w DTS i wszystkie efekty związane z piskiem opon, zmianą biegów, strzałem z rur czy odgłosy turbosprężarki to totalny wypas i potęguje gameplay jak jasny gwint. Podczas jazdy wyłączam muzę z miejsca bo tak świetnie brzmią fury. Czekam na pełną wersję aż trochę potanieje i biorę na 100%. Mam nadzieje na konkretny online.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #12795 dnia: Listopada 03, 2007, 16:17:33 pm »
Chyba nie grałeś w żadnego PGR, jeżeli podoba ci się ta kiszka

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #12796 dnia: Listopada 03, 2007, 16:21:35 pm »
Moim zdaniem na dzień dzisiejszy X0. Tańsze gry, np. takie Halo po miesiącu od premiery można dorwać za 130zł. Ogólnie nowe gry są ok. 50zł tańsze na starcie, a duża liczba posiadaczy x'a daje nam wybór wśród gier używanych na allegro. Więc kupując do tego usługę live i tak jesteśmy do przodu z pieniążkami względem ceny ps3 i gier na nią.

W przyszłym roku sytuacja by była trudniejsza i pewnie skusiłbym się na ps3, więcej exclusive'ów, lepsza cena, więcej posiadaczy ps3 i tańsze używki, no i do tego dochodzą wszystkim znane plusy: jest cichutka i praktycznie bezawaryjna.

Edit" ja dodam do wypowiedzi Colta: "hałas" pisze się przez "h".

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #12797 dnia: Listopada 03, 2007, 17:19:18 pm »
Chyba nie grałeś w żadnego PGR, jeżeli podoba ci się ta kiszka

Grałem sporo w PGR3 i bardzo mi się podobało. Tyle że ja mówię o grze w NFS'a na kierownicy a to już zupełnie inna bajka niż padem bo świetnie są oddane siły działające na kółko.

BTW. Ta gra obsługuje sprzęgło. Ustawiamy na manual clutch i jazda. Tylko że na DFP mam sprzęgło pod L2 co się mija z celem. Ale posiadacze Logitech G25 będą w niebie. Jak ja się ciesze że Sony tak ściśle współpracuje z Logitech'em bo zabawa na ich kierownicach daje czadu i to konkretnie.

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #12798 dnia: Listopada 03, 2007, 17:25:48 pm »
Lepszy sprzęt robi Act Labs - szczególnie shifter w G25 to tandeta :-?

Gość Anonimowy

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #12799 dnia: Listopada 03, 2007, 17:50:41 pm »
http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/Serce-mam-takie-jak-inne.html

Jednak 90nm. Pewnie Cell 65nm wejdzie niedługo.
To skąd ten mniejszy pobór mocy?

Coś mi się wydaje że jest to kolejne ściemniane zaprzeczenie tak aby ludzie nie ociągali się z zakupem modeli 80/60GB w starej technologi czekając na 65nm z 40GB modelu....
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2007, 18:03:50 pm wysłana przez Gość Anonimowy »
"Na forum nie ma żadnych ludzi, tylko porno boty z podciągniętym AI."
(by tarniak, all rights and lefts reserved)
---
Lies. Deceit. Cake.
---

13 Porównanie Gier (X360 vs PS3)
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg349879#msg349879