Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1226689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #13440 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:23:50 pm »
Nie wiem czy to nie było na tym E3 zaraz przed premierą PS3 albo nawet wcześniej za czasów sławnego pokazu Killzone.
www.google.com

Sugerujesz, że filmik dawno przed premierą ps3 killzone'a był gorszy od pokazywanych teraz zdjęć "lekko poprawionych"? padłem...

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #13441 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:24:27 pm »
A jednak zabolało. :lol:

PS. Nie wiem czy to nie było na tym E3 zaraz przed premierą PS3 albo nawet wcześniej za czasów sławnego pokazu Killzone. LoNdEk to jeden z tych niedowiarków co się nabijali z render'ów i teraz mu głupio bo gry wyglądają nawet ładniej niż prezentowane wcześniej render'y to się chłopak bulwersuje.

hahah...czyli jednak nie bedzie linka?!? chciales sie pobawic w puszczanie nie prawdziwych plotek?!?...tyle piszesz o tym czarnym PR i ze MS taki zly, a sam tu na forum chcesz nam bajeczki wciskac...LoL...tak boli mnie to bardzo, ze tak sciemniasz, bo brak ci argumentow...:D:D:D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 16:36:27 pm wysłana przez LoNdEk »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #13442 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:40:15 pm »
Marioosh - ależ ja komentowałem Twojego posta mając cały czas w pamięci całość ;) Po prostu wybierałem punkty, na które łatwo znaleźc kontrargumenty podważające Twoją teorię.

Faktem jest, że Sony często obrywa przez idiotyczne plotki (chociaz, powiedzmy sobie szczerze, wiele osób raczej nie wierzy w teksty typu "PS3 podpaliło dom") ale również za echa swojej słabej polityki z początków PS3 (tak, po cześci Sony jest samo winne sytuacji, jaka obecnie jest). Chodzi mi tylko o to, że trochę wyolbrzymiasz sytuację piszac, że idiotyczne plotki, czy też fakt, że jakiś recenzent ocenił daną grę tak, a nie inaczej, ma olbrzymi wpływ na sprzedaż PS3.

To, że gry multi wyglądają lepiej na XO to, jak na razie, jest fakt i nie możesz nikogo winić za to, ani tym bardziej móić, że jest fanbojem, ponieważ tak pisze; ale jest to spowodowane głównie tym, że producentom po prostu się nie chce, a nie tym, że PS3 nie potrafi (to samo wytłumaczenie należy odnieść do Wii - to, że niektóre gry wyglądają jak PSX/wczesne PS2 jest wynikiem tylko i wyłącznie lenistwa twórców, a nie mozliwości konsloli). Na razie pojawiło się kilka pozycji, które ten schemat przełamują, ale to wciąż za mało. A patrząc np. na screeny z Lost Planet z wersji na PS3 (ostatnie wyglądają już lepiej na szczeście) to trudno jest mieć pretensje do ludzi podnoszących wciąż ten temat.

Rozumiem, o co Tobie chodzi. Jednak, powtarzam się, wg mnie po prostu przesadzasz i wyolbrzymiasz sprawę. A jako dowód na to, że jednak te dobre informacje dochodzą do użytkowników niech świadczy fakt, że mimo wszystko skądś się o nich dowiadujemy - najczęściej własnie z tych potępianych przez Ciebie serwisów.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #13443 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:48:18 pm »
Nie wiem czy to nie było na tym E3 zaraz przed premierą PS3 albo nawet wcześniej za czasów sławnego pokazu Killzone.
www.google.com

Sugerujesz, że filmik dawno przed premierą ps3 killzone'a był gorszy od pokazywanych teraz zdjęć "lekko poprawionych"? padłem...

Nie. Sugeruję że Rachet wypadł lepiej, Uncharted znacznie lepiej niż pierwszy render że już o GT5:P nie wspomne, które totalnie pozamiatało.

@LoNdEk
Bo ja nie mam co robić tylko szukać linki niedowiarkom. Zresztą sam widzisz że PS3 jest mocniejsze. :P
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 16:50:43 pm wysłana przez MarcePan »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #13444 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:49:29 pm »
Bo ja nie mam co robić tylko szukać linków niedowiarkom.

Skoro nie chcesz szukać linków, to równie dobrze możesz nie dawać niepotwierdzonych wiadomości...
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #13445 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:55:48 pm »
Mr_Zombie - większość informacji dociera do nas z małych, amatorskich stron, które nie siedzą w niczyjej kieszeni i nie boją się pisać. Z gamespotu i innych śmietników tego typu dawno nie dowiedziałem się nic ciekawego.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #13446 dnia: Grudnia 27, 2007, 16:58:13 pm »
Cytat: marioosh
Zwróćcie uwagę na całość wypowiedzi
I całość Twojej wypowiedzi, jak ją zrozumiałem, sprowadza sie do próby udowodnienia potężnej i doskonale zorganizowanej kampanii medialnej przeciwko SONY. Kampania ta ma na celu wpływanie na setki site'ów i magazynów o tematyce growej żeby zaniżały oceny gier na PS3 a zawyżały średnie grom na XO i tworzenie negatywnej otoczki wobec PS3. Czyli w skrócie - żeby budowały dobry obraz XO a zły PS3. Aby udowodnić swoją tezę wymieniasz kolejne przykłady mających jakoby dowodzić istnienia takiej akcji.

Tyle tylko że te przykłady to głównie internetowe śmieci jakich tysiące na sieci. Każdy może, posiłkując sie odpowiednio dobranymi linkami z netu, "udowodnić" dowolną tezę. Jak słusznie zauważył Mr Zombie - w tej samej globalnej sieci XO stało się synonimem najbardziej awaryjnego elektronicznego g...na w historii i żadne pieniądze przeznaczone na marketing nie były w stanie tego zmienić. W tej samej sieci jest również masa negatywnego szumu odnośnie Wii i jakości gier na tą konsolę.

Poza tym dodajesz średnie gier - tu podajesz przykład Ratcheta i Halo 3. Raz że ich średnie aż tak bardzo się nie różnią, a dwa: to że Halo 3 jest gra średnią to Twoja opinia. A może po prostu inni mają swoje zdanie na ten temat a nie są przekupieni przez jakieś ciemne siły? Może na przykład to zwyczajnie prosty fakt że takie amerykańskie site'y z miejsca przyznają lepsze noty grom z dobrym online (czyli to co zwłaszcza wśród graczy w USA liczy się przede wszystkim). Mnie też nie podobają się średnie wielu gier które uważam za znakomite ale nie sądzę żeby ich średnia to był wynik przekupstwa tylko dlatego że ja się z nimi nie zgadzam. 

MarcPan, Ken Kutaragi stwierdził na sieci że Uncharted ssie pałkę i w ogóle to wstydzi się że takie g..no wyszło na PS3. Powaga, poszukaj sobie na google'u, niedowiarku, bo mi się nie chcę nikogo wyręczać.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13447 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:10:33 pm »
Weź jeszcze napisz, że amerykańskie serwisy wcale nie lansują rodzimego produktu.

W USA sytuacja robi się powoli równie wypaczona co w Japonii.

Ken Kutaragi stwierdził na sieci że Uncharted ssie pałkę...

Głodnemu chleb na myśli  :???:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13448 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:12:28 pm »
MarcPan, Ken Kutaragi stwierdził na sieci że Uncharted ssie pałkę i w ogóle to wstydzi się że takie g..no wyszło na PS3. Powaga, poszukaj sobie na google'u, niedowiarku, bo mi się nie chcę nikogo wyręczać.

Czytałem o tym. Ponoć że zaraz po tej wypowiedzi oburzony Johny Deep zdementował te pogłoski dumnie przyznając że to on najlepiej ssie pałkę. Poszukaj na www.google.com

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #13449 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:15:46 pm »
No US PSN update this week
http://n4g.com/ps3/News-95475.aspx

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13450 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:18:40 pm »
Weź jeszcze napisz, że amerykańskie serwisy wcale nie lansują rodzimego produktu.

W USA sytuacja robi się powoli równie wypaczona co w Japonii.

Ken Kutaragi stwierdził na sieci że Uncharted ssie pałkę...

Głodnemu chleb na myśli  :???:

A glodny, glodnemy wypomni :):>

Marioosh

• Pionier
  • *
  • Czekając na Wipeout NextGen...
« Odpowiedź #13451 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:30:18 pm »
Leenk --------> można by postawić taką tezę, nie twierdzę jednak że MS przekupuje setki serwisów. Tak naprawdę wystarczyłoby wpływać na kilka większych :-). Inni i tak od nich skopiują newsy, albo recka 'dużego' w jakimś stopniu może wpłynie na osąd danej gry.

Nie uważam jednak, że MS z całą pewnością posuwa się tego typu praktyk. Jak napisałem wcześniej, moim zdaniem aktualna prasa PS3 może być spowodowana jednym ze wspomnianych już 3 powodów lub ewentualnie po troszę wszystkimi naraz...

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #13452 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:36:24 pm »
Gamespot i ich 70% dla Shenmue. Bueueeheheheheh. Bardzo opiniotwórcze źródło.  :lol:

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13453 dnia: Grudnia 27, 2007, 17:38:31 pm »
Leenk --------> można by postawić taką tezę, nie twierdzę jednak że MS przekupuje setki serwisów. Tak naprawdę wystarczyłoby wpływać na kilka większych :-). Inni i tak od nich skopiują newsy, albo recka 'dużego' w jakimś stopniu może wpłynie na osąd danej gry.

Nie uważam jednak, że MS z całą pewnością posuwa się tego typu praktyk. Jak napisałem wcześniej, moim zdaniem aktualna prasa PS3 może być spowodowana jednym ze wspomnianych już 3 powodów lub ewentualnie po troszę wszystkimi naraz...

a nie sadzisz ze najbardziej zawinilo samo Sony!?!?...przeciez mimo tego ze na PS3 pokazuja sie (musze to napisac:D) rzadko bo rzadko, ale jednak pojawiaja sie dopre gry, a sony slaboje promuje, w brytyjskiej TV, na autobusach czesto widze reklamy AC czy reklamy produktow EA, a na reklame przygod Nathana tylko raz  w TV trafilem ...podobnie jak zle obrana polityka Sony (sony samo przyznalo sie do bledu), ktora teraz sie zmienia...moim zdaniem to Sony pokpilo sprawem, poprostu czuli sie zbyt pewnie...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13454 dnia: Grudnia 27, 2007, 20:01:38 pm »
...poprostu czuli sie zbyt pewnie...

Może jakiś link? :P

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #13455 dnia: Grudnia 27, 2007, 20:03:10 pm »
http://polygamia.pl/sony-przyznaje-sie-do-bledow

Przynajmniej Sony potrafi przyznać się do błędów

Marioosh

• Pionier
  • *
  • Czekając na Wipeout NextGen...
« Odpowiedź #13456 dnia: Grudnia 27, 2007, 21:22:08 pm »
LoNdEk ------> Faktycznie, to ma bardzo duży wpływ, jeśli nie decydujący (nie wziąłem go pod uwagę)...

Sony 'wykrwawiło się' już w trakcie projektowania PS3. Zaprojektowanie, a potem uruchomienie procesu produkcji takiego sprzętu to dla nas niewyobrażalne pieniądze. Sony wzięło bodajże na to kredyt. Z tego co pamiętam, to chyba pierwotnie w konsoli miały być 2 Celle, z czego jeden miał obrabiać grafikę. Kiedy jednak okazało się, że taka konfiguracja jest za słaba, musieli uderzyć do Nvidii i wydać niemała kaskę. Dodatkowy wydatek dla Sony. Gdy dodamy do tego rosnące straty na każdym egzemplarzu PS3 (szczególnie na początku każda technologia jest droga - a my powitaliśmy Blu-ray'a), to nie ma co się dziwić, że kampania reklamowa nowej konsoli Sony była (i jest do tej pory) bardzo oszczędna. Straty rosną, czego wynikiem jest to, że Sony planuje sprzedaż działu zajmującego się produkcją procesora Cell i innych układów Toshibie za 869,7 mln USD.

W dodatku gdy weźmiemy pod uwagę same reklamy, to... hmmm... osobiście lubię czasami 'chore klimaty', ale nie do każdego to trafia. Reklama z lalką pewnie przez większość rodziców graczy była niezrozumiana, gdyż moim zdaniem to reklama dla hardcore-owych graczy... Z kolei w reklamach Nintendo od razu wiadomo o co chodzi, wszystko proste, przyjemne, granie dla całej rodziny, itp. Dopiero ostatnio Sony zaczęło robić reklamy, w których są fragmenty gameplay'u, choć wydaje mi się, że mogłyby być jeszcze mniej udziwnione i jeszcze prostsze w odbiorze. Moim zdaniem na wyobraźnię i chęć zakupu lepiej działa fragment bardzo dobrej gry, niż najbardziej wymyślna opowieść. Widzę konkretny produkt (grę), podoba mi się, robi duże wrażenie i chcę w TO zagrać. Konsolę kupuje się dla gier i gry powinny być reklamowane. Z drugiej strony Sony do niedawna nie miała raczej dużo do reklamowania, więc reklamy były inne... Miały zwrócić uwagę na markę, poinformować ludzi, że PS3 już jest na rynku i jest super. Teraz jednak, gdy są dobre gry, to one są na pierwszym planie. Wydaje mi się jednak, że jeszcze przez jakiś czas reklama Sony nie będzie tak wszędobylska jak ta od MS (Nintendo ostatnio stwierdziło, że Wii tak dobrze się sprzedaje, że firma może nawet zmniejszyć lub na jakiś czas zaniechać reklamowania jej w mediach), po prostu na razie firma ciągle traci na każdym egzemplarzy PS3, a wpływy z gier nie rekompensują wydatków... Ewentualnie coś bardziej spektakularnego będzie miało miejsce tylko w przypadku topowych tytułów (np. MGS4 czy FFXIII).

Prezesi Sony na początku nowej generacji uważali, że jadąc na marce poprzednich konsol PS3 będzie się rozchodziła jak ciepłe bułeczki - nieważne czy coś na nią jest i w jakiej byłaby cenie. Jeśli następująca wypowiedź jest prawdziwa, to faktycznie był to chyba największy błąd ("Pierwsze 5 milionów, które kupi PS3 kupi ją nawet gdyby nie było na nią żadnej gry" - David Reeves, prezes Sony Computer Entertainment Europe).

Kilka tytułów nadchodzących na PS3 jest bardzo obiecujących, martwi tylko ciągłe odkładanie ich na później. Chyba lepiej jednak, by tak było, niż miałby je spotkać los niedopracowanego Lair'a, który został wydany, gdyż coś 'musiało' w końcu wyjść na PS3 i w dodatku pokazać funkcjonalność Sixaxisa... Jak sprawa się skończyła, wszyscy wiemy...

Żeby uderzyć w inne tony, sparafrazuję stały tekst Maximmusa80 z wątku "Blu-ray wygral" - Czas działa na korzyść Playstation 3 :-). Inaczej mówiąc, Sony zrozumiało na czym polegały ich największe błędy i developerzy wreszcie wydają tytuły warte poświęconego im czasu - czyli coś zaczyna się kręcić.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 23:33:03 pm wysłana przez Marioosh »

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13457 dnia: Grudnia 28, 2007, 02:19:24 am »
Sony 'wykrwawiło się' już w trakcie projektowania PS3.
Nie tyle SONY co chore układy w samej firmie, gdzie Ken Kutaragi, tak niegdyś zasłużony koleś, zwyczajnie nie pasował do nowych czasów ze swoim megalomańskim podejściem. Dopiero po jakimś czasie okazało się jaka olbrzymia kasa poszła na proces tworzenie Cella i całą koncepcję PS3 jako multimedialnego potwora - coś z gruntu chybionego. Teraz to wszytko odkręcają póki nie jest za późno...
W dodatku gdy weźmiemy pod uwagę same reklamy, to... hmmm... osobiście lubię czasami 'chore klimaty', ale nie do każdego to trafia.
Osobiście bardzo mi pasowały te chore klimaty w reklamach PS3. Kompletnie zeschizowane, niejednoznaczne, po prostu takie na "haju". Tyle tylko że to mogło zaciekawić bardzo małą grupę ludzi - masowego klienta już całkowicie dezorientowało. Tak więc tego typu reklamy  zupełnie mijały się z celem - dotarciem do masowego klienta. Tu akurat świetnie trafiło Nintendo z wesołymi reklamkami przedstawiającymi rozbawionych ludzi wszelkich grup społecznych doskonale się bawiących przy Wii-locie.Czy to było ciekawe reklamy? Niekoniecznie. Skuteczne? Rewelacyjnie skuteczne!
Prezesi Sony na początku nowej generacji uważali, że jadąc na marce poprzednich konsol PS3 będzie się rozchodziła jak ciepłe bułeczki
I tu jest główna przyczyna dlaczego PS3 nie odnosi sukcesów jakie odnosiło PS2 i z całą pewnością nie powtórzy sukcesów swojej poprzedniczki. Nie jakiś mityczny czarny PR wrednego Microsoftu. To właśnie przekonanie że developerzy sami będą błagali o wydawanie gier na kolejną platformę SONY teraz daje o sobie znać. To nie moje widzimisię - już nawet ostatnio Ściera w nowym PE wspomina o niełatwych relacjach SONY z third party developerami. Tymczasem konkurencja siedzi na telefonie i wykupuje kolejne exclusive'y.
Czas działa na korzyść Playstation 3
No, fakt, zajebiście działa... Obecnie może cztery naprawdę dobre eksluzywne gry na krzyż, na siłę promowane na megahity godne gier konkurencji, kolejne obsuwy HOME, Little Big Planet przesunięte na koniec 2008, kolejne Final Fantasy z premierą "kiedyś tam"..., MGS4 czy kolejny Tekken pewnie i tak wyjdzie na XO, kolejny Wipeout to zwyczajna "ściema" czyli zaledwie dopakowany Wipeout z poprzedniej generacji, a znaczna większość multiplatform jest wciąż lepsza na konsoli konkurencji... Zgadzam się - czas może i działa na korzyść PS3 - szkoda tylko że jak już zacznie działać to nadejdzie czas na hipotetyczne XO740, Wii 2 i PS4...  :???:

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #13458 dnia: Grudnia 28, 2007, 04:33:54 am »
multimedialnego potwora - coś z gruntu chybionego
a na jakiej podstawie tak twierdzisz bo chyba nie na podstawie ilosci sprzedanych jednostek ... konsola ma potencjal i nikt nie moze temu zaprzeczyc (no dobra anonimowy moze) ...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13459 dnia: Grudnia 28, 2007, 11:20:24 am »
Leenk też może - ta sama partia  :???:

Cztery naprawdę dobre, ekskluzyne gry na krzyż. No zajebiście. Xbox po roku dorobił się jednej  :lol:

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13460 dnia: Grudnia 28, 2007, 11:24:01 am »
Leenk też może - ta sama partia  :???:

Cztery naprawdę dobre, ekskluzyne gry na krzyż. No zajebiście. Xbox po roku dorobił się jednej  :lol:

sa gusta i gusciki, nie kazdemu sie wszystko podoba, dla mnie np. dziwne sa zachwyty nad Lost Odyssey czy Final Fantasy, zaden jRPG nie jest w stanie mnie zachwycic...poprostu nie lubie tego gatunku...

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #13461 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:19:10 pm »
Tymczasem konkurencja siedzi na telefonie i wykupuje kolejne exclusive'y.

A jakie to wielkie exclusivy będą na X0 w 2008 roku? :lol:

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #13462 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:51:21 pm »
Alan Wake, Fable 2, Halo Wars (cokolwiek z tego wyjdzie i tak sprzeda się w milionach egzemplarzy), Lost Odyssey, Ninja Gaiden II, Splinter Cell: Conviction

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #13463 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:53:56 pm »
Alan Wake, Fable 2, Halo Wars (cokolwiek z tego wyjdzie i tak sprzeda się w milionach egzemplarzy), Lost Odyssey, Ninja Gaiden II, Splinter Cell: Conviction
|
 :shock: :shock: :shock:
Pytanie bylo o wielkie exclusiv'y...

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #13464 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:55:58 pm »
Ogólnie klocek nic chyba sensownego nie pokaże. Pójdzie w ślady starszego braciszka :???: Ale kogo to obchodzi w temacie o PS3 :lol:

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13465 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:59:48 pm »
Alan Wake - poki co zapowiada sie na "wielka gre", Halo Wars tworza goscie od Age of Empire's wiec gra bedzie wybitna, SC - jak dla mnie duzo lepsze niz MGS(poprostu klimat SC bardziej mi podchodzi niz MGS'a) LO pomine, bo sie o jRPG wczesniej wypowiadalem, NG2 - wiadomo HIT, Fable 2 - wiara w Piotrka ciagle jest, pojawi sie tez wiele konwersji gier z PC ( World in Conflict, Supreme Commander, STALKER itd.) potencjalych hitow...a ze PC nie jest konsola, to te gry beda exclusive na XO!

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13466 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:05:13 pm »
Alan Wake - poki co zapowiada sie na "wielka gre", Halo Wars tworza goscie od Age of Empire's wiec gra bedzie wybitna, SC - jak dla mnie duzo lepsze niz MGS(poprostu klimat SC bardziej mi podchodzi niz MGS'a) LO pomine, bo sie o jRPG wczesniej wypowiadalem, NG2 - wiadomo HIT, Fable 2 - wiara w Piotrka ciagle jest, pojawi sie tez wiele konwersji gier z PC ( World in Conflict, Supreme Commander, STALKER itd.) potencjalych hitow...a ze PC nie jest konsola, to te gry beda exclusive na XO!

Po czym wnioskujesz ze Alan Wake bedzie wielka gra??
Czy ci goscie od Age of Empires stworzyli jakas 'wybitna gre" na konsole??
SC to najwiekszy hit z wymienionych miom zdaniem - ale nie ma co porownywac do nawet do MGS!!
LO to gra dla japonczykow - w dodatku x-box nie ma bazy uzytkownikow na takie gry(same fps-y)!
NG 2 - ta seria nie sprzedaje sie rewelacyjnie i tu tez tak bedzie - zaden hit - tylko ostra hardcorowa mlocka!
Fable 2 - po wtopie w pierwszej czesci dalej wierzycie Piotrusiowi-klamcy??

Jednym slowem slabo w 2008 ....

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13467 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:06:45 pm »
I z tymi tytułami na Gran Turismo, MGS, Tekkena i Final Fantasy?  :lol:

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #13468 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:08:33 pm »
SC to najwiekszy hit z wymienionych miom zdaniem - ale nie ma co porownywac do nawet do MGS!!

Czemu akurat SC ma być hitem? Wiem, że goście nigdy nie zawiedli w poprzednich częściach ale teraz to nowa jakoś więc różnie może być, jak wyjdzie AC bez schamatów to będzie za... i oby wtedy gra wyszła na PS3 :P.
Czemu Fable 1 była słaba? To, że było duzo nie spełnionych oczekiwań to co innego ale gra była dobra choć grałem tylko przez chwile :P.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13469 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:16:38 pm »

Po czym wnioskujesz ze Alan Wake bedzie wielka gra??
Czy ci goscie od Age of Empires stworzyli jakas 'wybitna gre" na konsole??
LO to gra dla japonczykow - w dodatku x-box nie ma bazy uzytkownikow na takie gry(same fps-y)!
NG 2 - ta seria nie sprzedaje sie rewelacyjnie i tu tez tak bedzie - zaden hit - tylko ostra hardcorowa mlocka!

piszesz ze wyniki sprzedazy sa wyznacznikiem jakosci gier?!?! LoL - leze!! jak to juz napisalem sa gusta i gusciki, dla mnie MGS jest niczym przy SC, to jest moje zdnanie i nie musisz sie z nim zgadzac, nie raz juz pisalem ze mi MGS'y nigdy nie podeszly i ta seria woglole mi sie nie podoba, wiec dla mnie MGS nie jest fajna gra, NG - swietny tytul, do tego jeszcze dojdzie kilka innych gier np. APB od tworcow CrackDowna, co do tworcow Age of Empires, polecam zagrac w ktoras z ich gier, znaja sie na robocie i nie ma watpliwosci ze bedzie hit, przynajmniej dla mnie, bo ja zagraywalem sie na PC w age of empires czy age of mythology, a gra napewno tez sprzeda sie swietnie, jak wszystko co z universum Halo zwiazane! w Alan Wake wierze, widzialem troche materialow z tej produkcji i powiem ze naprawde smakowicie sie zapowiada, w 2008 r. powinien pojawic sie tez nowy Banjoo i jeszcze licze na kilka niespodzianek od MS:D

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13470 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:22:41 pm »
Masz tu dla poprawy nastroju porownanie 1st party developerow i czekaj dalej na niespodzianki od Microsoftu!! :D!!

Wewnetrzne studia SONY:
I. SCEI
1) Clap Hanz – Hot Shots Golf series
2) Polyphony Digital – Gran Turismo series
3) SCE Japan Studio - Ape Escape series, LocoRoco
4) Team ICO - ICO, Shadow of the Colossus
II. SCEA
1) Incognito Entertainment – Twisted Metal series, Warhawk
2) Naughty Dog – Jak series, Uncharted
3) SCE Bend Studio – Syphon Filter series
4) SCE Foster City Studio – Jet Li: Rise to Honor
5) SCE San Diego Studio – The Mark of Kri, NBA '07
6) SCE Santa Monica Studio – God of War, Kinetica
7) Sony Online Entertainment LLC. – EverQuest
8) Zipper Interactive – SOCOM: U.S. Navy SEALs series
III. SCEE
1) Bigbig Studios – Pursuit Force
2) Evolution Studios – MotorStorm
3) Guerrilla Games – Killzone series
4) SCE London Studio (includes Team SOHO & Camden) – The Getaway series, SingStar series
5) SCE Studio Cambridge – MediEvil series, Primal
6) SCE Studio Liverpool – Wipeout series, F1 series
IV. SCEK
1)  SCE Korea – EyeToy: EduKids, GloRace: Phantastic Carnival

Wewnetrzne studia Microsoft:
1) ACES Game Studio: Flight Simulator series, Combat Flight Simulator series
2) Carbonated Games: Hexic, 7 Hand Poker, UNO, Aegis Wing
3) Ensemble: Age of Empires series, Age of Mythology series, Halo Wars
4) Hired Gun: Halo 2 for Windows Vista
5) Lionhead: Black & White series, The Movies, Fable series
6) Rare: Perfect Dark series, Kameo, Conker series, Banjo series, Viva Piñata
7) Turn 10: Forza Motorsport series
8) Wingnut Interactive: A new studio set up in conjunction with Peter Jackson (they will be producing alongside with Bungie Studios a new game based in the Halo universe)

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #13471 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:26:27 pm »
Alan Wake- cokolwiek z tej gry będzie. Jak narazie to nie wiadomo praktycznie nic.
Fable 2- pierwsza część nie była niczym specjalnym, takie 8/10 więc nie wiem dlaczego wszyscy się tak podniecaja drugą częścią
Halo Wars- strategia o której nic nie wiadomo
Splinter Cell: Conviction- kolejny splinter, cała seria nie jest niczym wybitnym, juz Hitman jest IMO lepszą grą, BTW zapewne jak każda część wyjdzie na inne konsole

Wyliczyłeś 6 gier. Tertaz zobaczmy exclusivy 2008 na PS3:
Final Fantasy Versus
LittleBigPlanet
The Getaway- pierwsza część była na 8/10, ale jak liczysz Fable to niech będzie Getaway
Gran Turismo 5
Tekken 6
Metal Gear Solid 4
Killzone 2
Wipeout HD
Haze
Jak & Daxter
Heavy Rain- tak samo jak z Alan Wake- nie wiadomo czym dokładnie te gry będą, jak liczyłeś alana to liczymy i tą grę
Final Fantasy XIII
Eight Days-tak samo jak z Alan Wake- nie wiadomo czym dokładnie te gry będą, jak liczyłeś alana to liczymy i tą grę
God of War 3
WarDevil- nie wiadomo czym dokładnie te gry będą, jak liczyłeś alana to liczymy i tą grę
Yakuza 3
Team ICO game
(mozna by jeszcze dodac Home, Motorstorm 2, Resistance 2, White Knight Story i Star Ocean 4)

17 gier na PS3- potencjalnych hitów, kontra 6 na XO

W 2008 roku chyba będzie się mówić, że na XO nie ma w co grać :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 14:36:22 pm wysłana przez Piter_neo »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13472 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:47:12 pm »
W 2008 roku chyba będzie się mówić, że na XO nie ma w co grać :lol:

pomarzyc zawsze ci wolno....

Halo Wars - znaczy sie sporo juz o tym wiadomo, google ci pomoze
Alan Wake - nawet na GO jest juz zapowiedz

wiec troche na sile piszesz o grach o ktorych nic nie wiadomo...ale skoro to ci humor poprawia...

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13473 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:50:12 pm »
Cytat: aphelion
a na jakiej podstawie tak twierdzisz bo chyba nie na podstawie ilosci sprzedanych jednostek ...
Jak coś jest do wszystkiego... PSP też miał być multimedialnym gadżetem do wszystkiego. Przewidywano że sprzedażą wciągnie nosem tego "śmiesznego" NDSa. Pamiętam jak to Iras dzielnie jak lew walczył o wyniki sprzedaży PSP i wykłócał się że sprzedaje się co najmniej równie dobrze co NDS...  :lol: Zobacz jak teraz zmieniły sie reklamy PS3 - znacznie więcej w nich o samych grach, mniej o multimedialnych możliwościach. I bardzo dobrze.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #13474 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:00:22 pm »
Na niespodzianki od M$ nie ma co liczyć - jeżeli jakiś nowy, niezapowiedziany tytuł miałby się pojawić w 2008 r. to już byłby zapowiedziany, lub przynajmniej docierałyby do nas jakieś pogłoski na jego temat.
Splinter Cell: Conviction- kolejny splinter, cała seria nie jest niczym wybitnym, juz Hitman jest IMO lepszą grą, BTW zapewne jak każda część wyjdzie na inne konsole
Warto pamiętać, że to będzie całkowicie odmienna gra od poprzedników, więc potrzebuje ona świeżego spojrzenia, bez brania pod uwagę starszych części. I pewnie masz rację - każda gra z tej serii prędzej czy później pojawiła się na wszystkich możliwych platformach, i tutaj będzie podobnie. Bo czy pierwszy Splinter nie był zapowiadany jako exclusive dla X'a? Myślę, że i w tym przypadku mamy do czynienia tylko z czasową wyłącznością (oby!).
Halo Wars - czy światek konsolowy kiedykolwiek z wywieszonym jęzorem czekał na jakąkolwiek strategię? Ale tak, to jest Halo...
Alan Wake pewnie da radę, NG2 zadowoli starych wyjadaczy serii, Fable 2 to niewiadoma.

Patrząc na listę Piter_neo łatwo dość do wniosku, że pod względem tytułów na wyłączność rok 2008 będzie raczej należał do PS3.
PSN ID: WojtqGO

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #13475 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:26:40 pm »
O ile wyjdą na czas - a nie będę zaliczać obsuwy liczone w miesiącach (Haze który teraz jest już bodaj zapowiadany na sierpień, little big planet itd.).
Pisanie że nie wiemy co z tego Alan Wake będzie przy wcześniejszym podniecaniu się Heavenly Sword czy innym Lair jest dość zabawne. Remedy ma na koncie same świetne gry więc nie mam wątpliwości że i tym razem nie zawiodą - szczególnie że oni swoje tytuły dopieszczają jak się tylko da.

A co do gier na 360 to londek słusznie zauważył że będzie sporo konwersji z pc - ja bym jeszcze dodał nasze rodzime Warhound i kto wie czy jednak Wiedźmin 1 nie zostanie wydany na 360 (bo 2 to chyba już potwierdzili).

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #13476 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:29:36 pm »
Dla mnie 2008 to bedzie swietny rok, rok gier multiplatformowych i exclusive'ow Sony [tu nie ma watpliwosci], ale nie martwcie sie ;] kazdy bedzie mial w co grac. GTA 4, SW:Force Unleashed, Soul Calibur 5 oraz Fallout 3 nie pozwola nam odejsc od konsol za szybko ;], dokladajac do tego Tekkena 6, MGS, FF [choc nie wierze, ze wyjdzie :p], GT 5, MotorStorm 2 [choc tez nie wiadomo czy wyjdzie] i KIllzone 2 zapowiada sie naprawde ciekawie. GoW 3 nie biore pod uwage, bo raczej nie wyjdzie w 2008, gry Team ICO z tego samego powodu.

Ps. Zgadzam sie, ze Fable to nic specjalnego, jedynka byla dla mnie potwornie nudna i schematyczna, naprawde nie rozumialem zachwytow nad ta gra :p

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13477 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:35:33 pm »
Pisanie że nie wiemy co z tego Alan Wake będzie przy wcześniejszym podniecaniu się Heavenly Sword czy innym Lair jest dość zabawne.
Zabawne jest też wielkie podniecanie się Killzonem 2 i skreślanie Fable 2, bo poprzedniczka była "średnia"...  :lol:
Średnia ocen... 
Fable - 85%
Killzone - 73%
 8)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #13478 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:48:41 pm »
Halo Wars tworza goscie od Age of Empire's wiec gra bedzie wybitna
Tylko dlatego, że HW tworzą grę gosćie od AoE ma uczynić tą grę wybitną? Grą wybitną możesz nazwać Okami lub Shadow of the Colossus, ale RTS, który poza określone ramy gatunku nie będzie wychodził i będzie się trzymał schematów większości erteesów, raczej ciężko nazwać grą wybitną. Będzie to po prostu tytuł dobry.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 15:50:14 pm wysłana przez Snake_Plissken »

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #13479 dnia: Grudnia 28, 2007, 16:10:23 pm »
Jakieś nowe zasady? To znaczy że np. Duku Nukem 3d nie był grą wybitną bo właściwie nie wychodził poza ramy FPP? To samo z serią Command&Conquer?
Chrono Trigger też nie był wybitny bo jakoś szczególnie nie wychodził poza schematy jrpg :shock: