Jak może być dla Ciebie ktoś kto przeprowadził rewolucję na Kubie takim samym typem co gość, który wycinał Ci w pień (kto wie) przodków, rozpierdalał TWOJE miasto? Nie ten kaliber "zła". A sam pomysł na świat wg Guevarry IMO dobry, zawiodły środki i czysta, nieskrępowana ludzka nienawiść. Nie jest to osoba, której portret powiesiłby w domu, podobnie jak z Hitlerem, co nie zmienia faktu, że nie traktuje tych panów na równi i chyba nikt w Polsce nie powinien.
A jeśli ktoś wyskoczy, że ludobójstwo to ludobójstwo, to niech się pierdoli, w szczególności jeśli krytykuje moje "generalne" podejście do pewnych aspektow życia i grup społecznych. Tyle.
Rozśmieszył mnie wczoraj program Warto rozmawiać na TVP. To powinno być emitowane około godziny pierwszej, żeby jak najmniej ludzi na ten program trafiło. Z drugiej strony winno lecieć po każdym dzienniku o 19tej, żeby wyborcy PO usłyszeli jak wygląda w wykonaniu posłów - liberalizm moralny.

Natomiast szokująca była dla mnie reakcja publiczności, kiedy gość z centrolewicy powiedział, że w Libertasie są osoby promujące ideologię nazistowską. Publiczność śmiech, zupełnie nie wiem dlaczego. Zero kontekstu, podwaliny Libertas Polska kształtują się przecież u podstaw MW, więc kto tam ma być? Dwóch wiceprezesów z MW, a ludzie się dziwią że padają takie hasła.
Cudowny newsik z wczoraj:

We wtorek trzej działacze ONR zostali prawomocnie skazani za hajlowanie podczas uroczystości na Górze św. Anny w 2006 i 2007 r.
http://wiadomosci.onet.pl/1973984,11,1,1,,item.html 
W tym roku po raz pierwszy nie było faszystowskiego pozdrowienia podczas majowych uroczystości pod pomnikiem Czynu Powstańczego. - Chcieliśmy, ale była policja. Wolałem nie tracić dnia w areszcie - powiedział nam Krzysztof F.
Chcieliśmy, ale była policja - gdzie ACAB, gdzie ta
walka trwa, gdzie ta
biała siła?