Śmieszą mnie zakazy spowodowane sobotnią tragedią. Tak, to było wstrząsające. Nie zgodzę się z sOOs'em, że zawalona hala , to przy tym pikuś. Dla rodzin (i notabene nie tylko) tych osób na pewno tak nie było. sOOs gdyby był politykiem, a nie miałby tylu $$$$ na koncie co Silvio, raczej pożegnałby się za tego "pikusia" ze stołkiem.
Tragedia setki V.I.P'ów, czy setki szarych obywateli, to tragedia dla setki rodzin.
Pozamykano baseny, czy kina w niedziele . Będą również w poniedziałek pozamykane. To raczej oczywiste.
Jednak jakieś sankcje w stosunku do .... wesela

To śmieszne. Ja rozumiem zadumę, et cetera, którą to zdarzenie zrodziło, ale przecież ślub (chyba , że w Vegas), to nie coś w deseń "hej, pobierzmy się jutro". Mój znajomy był na weselu w sobotę. Po północy wpadli mundurowi i stwierdzili, że impreza ma się skończyć z tytułu żałoby. Inaczej sąd, kary pieniężne i takie tam. Śmieszne to było. Bo podobnież była o tym mowa. Tylko ciekawe kto coś tak bzdurnego zarządził. Dyskoteka. A i owszem. Ale negować wesele i narzucać biesiadnikom by zabawa gdy północ wybije się skończyła....