Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 839860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #4120 dnia: Grudnia 13, 2007, 17:39:05 pm »
Ja sie wkurzam bo wolałbym sie załapać na woborczą z painkillerem a dziś widziałem Fallouta a o Painkillerze sobie w tamtym tygodniu zapomniałem :-x.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #4121 dnia: Grudnia 13, 2007, 18:03:30 pm »
A mnie wkurza, ze nie zalapalem sie w ogole na Wyborcza z Falloutem. Wkurza mnie pogoda - czekam na dwie paczki, zadna dzis nie przyszla. Denerwuje mnie tez juz ta pogoda. Niby zimno, ale gdzie jest snieg?!
ja czekam na jedną paczkę. nie przyszła dziś...chociaż w sumie przestaje mnie to wkurzać O_o

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #4122 dnia: Grudnia 13, 2007, 18:06:14 pm »
O, VGA Box! :D :D :D :D :D :D

Wkurza mnie jutrzejszy sprawdzian z niemieckiego, a dokładniej fakt, że muszę napisać to na dobrą ocenę.
Może w końcu baba przestanie mnie straszyć NKL, chociaż już się do tego przyzwyczaiłem... Robi to co semestr.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #4123 dnia: Grudnia 13, 2007, 20:33:15 pm »
Wkur*ia mnie, i to bardzo Poczta Polska - kupiłem gry w poniedziałek i tego samego dnia zostały wysłane, a jeszcze nie przyszły. Zwykle w dwa dni mi wszystko przychodziło  :mad: :mad:

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #4124 dnia: Grudnia 13, 2007, 20:37:18 pm »
Moze po prostu kolesie nie wyslali ?
Ja tez czekam na paczke ;d
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #4125 dnia: Grudnia 13, 2007, 20:39:01 pm »
A co ja mam powiedzieć paczke wysłałem w zeszły poniedziałek i do dziś kolesiowi nie doszła... mam nadzieje, że nie będzie 90 zł bye bye :sad:

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #4126 dnia: Grudnia 13, 2007, 20:40:13 pm »
Moze po prostu kolesie nie wyslali ?
Ja tez czekam na paczke ;d
Koleś wysłał bo już następnego dnia się pytał czy doszła - w końcu paczka warta 300 zł jest

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #4127 dnia: Grudnia 13, 2007, 21:35:07 pm »
ja czekam na jedną paczkę. nie przyszła dziś...chociaż w sumie przestaje mnie to wkurzać O_o

A później pewnego dnia, w lutym niespodziewanie przyjdzie paczuszka... to jest prawdziwy mikołaj, bo nigdy nie wiesz kiedy się go spodziewać.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #4128 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:12:34 pm »
A co ja mam powiedzieć paczke wysłałem w zeszły poniedziałek i do dziś kolesiowi nie doszła... mam nadzieje, że nie będzie 90 zł bye bye :sad:
Z odszkodowania powinieneś dostać ok. 115 zł więc i tak wyjdziesz na plus :P

A ja przyłączam się do akcji "Poczta Polska SUCKS!". Czekam na piorytetową paczkę od piątku.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #4129 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:17:33 pm »
Wkur*ia mnie, i to bardzo Poczta Polska - kupiłem gry w poniedziałek i tego samego dnia zostały wysłane, a jeszcze nie przyszły. Zwykle w dwa dni mi wszystko przychodziło  :mad: :mad:
Oj mogą być kłopoty już nawet w radiu mówili że remont na poczcie centralnej plus święta, plus strajki poczty w niektórych miastach powodują że są duże problemy z przesyłkami, nawet jakiś przedstawiciel Allegro wypowiadał się by kupujący nie szastali negatywami bo to poczta nawala. Trzy tygodnie temu zgubili paczkę (warta 300zł) która do mnie szła. Na szczęście sprzedający wysłał ponownie a na zgubioną złożył reklamację. Jutro minie 2 tygodnie jak wysłałem paczkę która jeszcze nie dotarła. Więc jak widzisz "poczta" ma nas gdzieś. C..j im w d..pę  :x

svonston

• Gość
« Odpowiedź #4130 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:22:58 pm »
No kierwa, super. Jezeli nie bedzie jutro przesylek, to sie baaaaaardzo zezloszcze... :x

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #4131 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:31:45 pm »
KUR** nie można było wcześniej? ;/ zasępiłem się na te kilka złotych na kuriera to teraz mam za swoje -_-

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #4132 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:41:49 pm »
Dzisiaj dostałem news z jednego sklepu, że nie wysyłają w najbliższym czasie pocztą, tylko kurierem, bo przesyłki priorytetowe nadane w tym okresie pocztą polską mogą iść - UWAGA, UWAGA - 3 tygodnie. Gratuluję więc osobom, które zamówiły lub wysłały coś ostatnio za pośrednictwem naszej ukochanej Puoczty Puolskiej :-o.
GT: Trusio

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #4133 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:46:15 pm »
i jak w tym kraju nie piracić  :roll:

Wqurwiac zaczyna lenistwo i totalna olewka na egzamy , sramy , testy , prace i inne udogodnienia związane ze szkołą .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4134 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:46:30 pm »
A ja raptem parę dni temu zamówiłem u kolesia na allegro gry, a następnego dnia miałem je już w domu.
Jak się potrafi to się ma. 8-)

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4135 dnia: Grudnia 13, 2007, 22:48:57 pm »
Ja kupiłem 2 rzeczy, obie wysłane w piątek od różnych osoób i jedna doszła całkiem szybko (jak na ten okres)- we wtorek, ale drugiej cuś nie widać.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #4136 dnia: Grudnia 13, 2007, 23:00:26 pm »
A ja raptem parę dni temu zamówiłem u kolesia na allegro gry, a następnego dnia miałem je już w domu.
Jak się potrafi to się ma. 8-)
Zawsze tak miałem ale gdzieś od miesiące poczta sobie jaj robi i z kim bym o tym nie gadał ma podobne sytuacje. I jak tu się nie wkurzać.

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #4137 dnia: Grudnia 14, 2007, 07:34:03 am »

A ja przyłączam się do akcji "Poczta Polska SUCKS!". Czekam na piorytetową paczkę od piątku.
Nawet jak przesyłka była nie ubezpieczona?

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #4138 dnia: Grudnia 14, 2007, 14:31:03 pm »
Wkurzają mnie kolejki: w sklepach, urzędach itp. I nie chodzi o samo stanie w kolejkach (nierzadko długich), lecz o ich organizację. Mianowicie, normalnie każdy zakłada, że kolejki są typu FIFO (pierwszy wszedł, pierwszy wyszedł), i tak powinno być teoretycznie. W rzeczywistości często kolejki przybierają jednak postać LIFO (ostatni wszedł, pierwszy wyszedł).

Ile to razy zdarzyło się wam, że np. w supermarkecie czekaliście już jakieś dobre kilkanaście minut przy kasie, nagle uruchomiona zostaje kasa obok i ludzie, którzy do kolejki weszli ostatni idą do tej kasy i obsługiwani są szybciej?
Albo moja sytuacja dzisiaj: jestem w aptece, są dwa okienka obok siebie, ale tylko jedna kolejka (kolejka jest przy jednym okienku, przy okienku obok stoi tylko osoba obsługiwana). Kolejka jest długa (bo babcie muszą oczywiście porozmawiać z farmaceutkami...). Wtem wchodzi babka (rzekomo, że "tylko chce się zapytać"), staje w "kolejce" do tego pierwszego okienka (gdzie stoi tylko osoba obsługiwana) i zamiast "tylko zapytać" kupuje leki. Wtem inna kobieta z kolejki (stojąca gdzieś z tyłu) podchwytuje pomysł, i również staje do tego pierwszego okienka. Aż człowieka cholera bierze na takich ludzi :/.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #4139 dnia: Grudnia 14, 2007, 15:14:51 pm »
A mnie wkur*ia cały dzisiejszy dzień, wszystko przez szkołę... nawet nie chcę mi się pisać

svonston

• Gość
« Odpowiedź #4140 dnia: Grudnia 14, 2007, 15:18:05 pm »
Oczywiscie paczek nie ma :x :x :x

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4141 dnia: Grudnia 14, 2007, 20:37:47 pm »

Tak. Nie pamiętam już dokładnie na jakiej zasadzie to liczyli, ale wysłałem kiedyś grę poleconym piorytetem (żeby składać reklamację trzeba mieć potwierdzenie nadania paczki!), nie dochodziły do adresata więc po miesiącu bodajże przeszedłem się na pocztę i wypełniłem jakiś formularz. Po jakimś tygodniu przyszedł listonosz do adresata i podpisał jakiś kwitek. Po następnym tygodniu przyszedł list z poczty, że dostanę odszkodowanie za zagubioną paczkę. I wielkość odszkodowania liczyli bodajże mnożąć koszt wysłania paczki, tak, że wyszło mi 100 zł i jeszcze 15 za coś, ale już nie pamiętam za co. Minął następny tydzień i byłem 60 zł do przodu :)

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #4142 dnia: Grudnia 14, 2007, 20:45:03 pm »
wkurzyło mnie dziś to że jak wracałem z pracy to 2 autobusy nie jechały wogóle i zmarzłem jak głupi ch**  :mad: jeba** MZK, spadło 5 centymetrów śniegu i trzeba czekać godzine na autobus  :mad:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2007, 20:47:59 pm wysłana przez Isaac »

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #4143 dnia: Grudnia 14, 2007, 21:00:39 pm »

Tak. Nie pamiętam już dokładnie na jakiej zasadzie to liczyli, ale wysłałem kiedyś grę poleconym piorytetem (żeby składać reklamację trzeba mieć potwierdzenie nadania paczki!), nie dochodziły do adresata więc po miesiącu bodajże przeszedłem się na pocztę i wypełniłem jakiś formularz. Po jakimś tygodniu przyszedł listonosz do adresata i podpisał jakiś kwitek. Po następnym tygodniu przyszedł list z poczty, że dostanę odszkodowanie za zagubioną paczkę. I wielkość odszkodowania liczyli bodajże mnożąć koszt wysłania paczki, tak, że wyszło mi 100 zł i jeszcze 15 za coś, ale już nie pamiętam za co. Minął następny tydzień i byłem 60 zł do przodu :)
Hmm po świętach chyba wybiore sie na poczte 8).
Dzieki masz plusika :P.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4144 dnia: Grudnia 15, 2007, 16:12:07 pm »
Wstałem o 13 - wyszedłem na krótki spacer (jakieś 45 minut) - po powrocie wziąłem się za sprzątanie pokoju. Skończyłem sprzątać i już ciemno za oknem :?.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4145 dnia: Grudnia 15, 2007, 16:20:14 pm »
Wstałem o 13 - wyszedłem na krótki spacer (jakieś 45 minut) - po powrocie wziąłem się za sprzątanie pokoju. Skończyłem sprzątać i już ciemno za oknem :?.
A mnie wkurza to, że wciąż biore się za sprzątanie  :mad:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #4146 dnia: Grudnia 15, 2007, 17:10:22 pm »
Wkurza mnie SpecialMan i robione przez niego błędy. Mam gdzies ze jest z UK czy cos, pisze na polskim forum i ma pisać prawidłową polszyczną. Z miesiac temu miał zainstalowac mozille, a ja dalej musze czytac błedy w stylu "muj" -______-'

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #4147 dnia: Grudnia 15, 2007, 20:26:16 pm »
Wkurza mnie SpecialMan i robione przez niego błędy. Mam gdzies ze jest z UK czy cos, pisze na polskim forum i ma pisać prawidłową polszyczną. Z miesiac temu miał zainstalowac mozille, a ja dalej musze czytac błedy w stylu "muj" -______-'
podpisuję się pod tym, rozumiem popełniać błędy, ale niektóre słowa są takie że to kompromitacja popełnić w nich błąd np ten "muj".

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #4148 dnia: Grudnia 15, 2007, 23:38:10 pm »
SpecialMan- jeśli robisz w angielskim takie błędy jak w polskim, to wracaj lepiej do kraju, bo w Angli nawet Hindusi lepiej sobie radzą z językiem.
Tak- te ortografy są dobijające.

Wkurzają mnie kolejki w większych marketach- aby kupić to co się chce, to trzeba stać ponad godzinę w wężyku do stoiska z mięsem, w drugim wężyku do stoiska z chlebem itp. Ludzie chodzą po tym sklepie jak turyści, wózek na szerokość metra, w nim jedna pierdółka i zwiedza taka osoba półki i zwiedza i blokuje i blokuje...

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #4149 dnia: Grudnia 15, 2007, 23:41:03 pm »
wkurza mnie to, że właśnie mi sie rozładował pad a nie mam zamiaru i w sumie możliwości żeby grać na 1.5 m kablu.No i wkurza mnie tak  wogóle że pad do PS3 jest na taką baterie jaką jest a nie na paluchy jak w x360
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2007, 23:45:46 pm wysłana przez Isaac »

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #4150 dnia: Grudnia 15, 2007, 23:58:42 pm »
wkurza mnie to, że właśnie mi sie rozładował pad a nie mam zamiaru i w sumie możliwości żeby grać na 1.5 m kablu.No i wkurza mnie tak  wogóle że pad do PS3 jest na taką baterie jaką jest a nie na paluchy jak w x360

Dla mnie to +, bo nie muszę się meczyc z akumulatorkami, tylko jak kończę granie, to podpinam pada na troche i już jest git. Świetny patent.

Wkurza mnie kupa nauki z historii. :-x

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #4151 dnia: Grudnia 16, 2007, 00:51:02 am »

Dla mnie to +, bo nie muszę się meczyc z akumulatorkami, tylko jak kończę granie, to podpinam pada na troche i już jest git. Świetny patent.

hehe, a pomysl, co ja bede mial jak pojde na rozszerzenie z historii ;d

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4152 dnia: Grudnia 16, 2007, 09:23:04 am »
Ja jestem na rozszerzonej historii i nauki wcale nie ma dużo. Gorzej z językiem polskim, ale w tym wypadku pani jest "nieco" zbyt wymagająca. Powinni tylko zmienić podręcznik do historii, ten co teraz mam jest bardzo ubogi, zamiast mocno wykraczać poza to, co wymaga nauczycielka, to on zawiera mniej informacji. Trzeba zatem sięgać do innych źródeł.

N-Gage mnie denerwuje, kilka miesięcy temu pękła szybka, co prawda nie mogę winić za to telefonu. Teraz rozładowuje się co dwa dni, chociaż prawie w ogóle z niego nie korzystam, nie słucham muzyki, nie gram w gry, mało rozmawiam. Chyba sprzęt niedługo wyląduje w pudle.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #4153 dnia: Grudnia 16, 2007, 10:20:20 am »

No tak, sam się w końcu na taki profil wybieram. A tyle nauki, to mam na 2. etap olimpiady. Masa kserówek o PRL-u. Mniam.  :lol:

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4154 dnia: Grudnia 16, 2007, 13:25:51 pm »
Tydzień do świąt a w tygodniu 3 sprawdziany.Matma, Fizyka i Geografia :/

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #4155 dnia: Grudnia 16, 2007, 14:53:31 pm »
Nie ma grania :P, uczyć sie 8). Tak na pocieszenie dodam, że też mam w przyszłym tygodniu sprawdzian z matmy i prawdopodobnie poprawe z niemieckiego.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #4156 dnia: Grudnia 16, 2007, 16:36:42 pm »
Jakiś ch.uj prawie mnie potrącił bo nie wie do czego sluzy kierunkowskaz.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4157 dnia: Grudnia 16, 2007, 17:00:10 pm »
Nie ma grania :P, uczyć sie 8). Tak na pocieszenie dodam, że też mam w przyszłym tygodniu sprawdzian z matmy i prawdopodobnie poprawe z niemieckiego.
No to ja mam we wtorek sprawdzian z fizyki od początku roku i to jest moja ostatnia fizyka przed konferencją! Muszę napisać na jakieś 4 albo 5, bo mam 1,1,1, a to się wydaje niemożliwe, bo od początku liceum nie dostałem nigdy ze sprawdzianu z fizyki wyżej niż 1 :lol:.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #4158 dnia: Grudnia 16, 2007, 17:02:34 pm »
Ja mam konferencje jutro po lekcjach, oceny powystawiane, wiec luz, chociaz mam jakies kartkowi i sprawdzian z niemca w tym tygodniu...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #4159 dnia: Grudnia 16, 2007, 17:07:04 pm »
Muszę napisać na jakieś 4 albo 5, bo mam 1,1,1, a to się wydaje niemożliwe, bo od początku liceum nie dostałem nigdy ze sprawdzianu z fizyki wyżej niż 1 :lol:.
:D

Wkurza mnie to, że nie wiem co chcę na gwiazdkę. Tak delikatnie. :-P