Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 835026 razy)

svonston

• Gość
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #9920 dnia: Maja 04, 2009, 14:40:54 pm »
Nie wiem, jak mautra u was, ja napisałem 1 gtemat i trochę się najebawszy z kumplami po. Także jutro powodzenmia tym co mają angielski, ja mam niemca dopiero w czwartek.

Przyznaj, że celem twoim udania pijanego, poprzestawiałeś literki!

Jak zwykle - zero wkurzenia.
1. sorry
2. myslalem, ze to wor, omg :\
3. diuk ty ciapo :x

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #9921 dnia: Maja 04, 2009, 15:54:00 pm »
Ku*wa jednak muszę się przejść do urzędu skarbowego...nadal nie mam zwrotu podatku   :mad: :mad:

Też jeszcze mi nie zwrócili, nie liczę jednak że to zrobią wcześniej niż za miesiąc, dwa :]

Nic nie wkurza. Słonko sobie lata, prezentacja wypadła fajowsko, obiadek się robi w kuchni. Coś ostatnio mnie strasznie wzięło na metallicę, nie wiem, ale to też napawa optymizmem.

Tanner

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 4
  • jeje...
« Odpowiedź #9922 dnia: Maja 04, 2009, 17:30:13 pm »
ależ mnie dzisiaj kierwa wkurzyl kojima  :mad: przechodze mgs'a 3 - walcze z the endem juz ponad godzinę, staruchowi zostalo malutko życia, na oko jakies 2 strzaly z czegokolwiek, biegne za nim, wyciagam mikrofon gdzie sie siwus podzial i tu je* - z tylu dochodzi mnie jego głos, oddaje strzal, nic nie moge zrobic i staruch zabiera mnie do więzienia. nosz JAPIERDOLE  :mad: :mad: :mad: kojima wredny chujku!!!!! za kare wylaczylem konsole i chyba poczekam az dziad sam zdechnie  :mad: :mad: :mad:

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #9923 dnia: Maja 04, 2009, 18:12:15 pm »
za kare wylaczylem konsole i chyba poczekam az dziad sam zdechnie  :mad: :mad: :mad:
Idzie ten proces przyśpieszyć jak zmienisz zegar w konsoli o dwa tygodnie do przodu, tylko save trza zrobić podczas walki. Równie dobrze mogłeś go ze snajperki ściągnąć jak go na tym wózku do hangaru holowali. Swoją drogą pamiętam jak chciałem dziada pozbawić staminy i prawie się udało, tylko że gościu odwalił jakieś modły czy co i staminę sobie zregenerował. Nie wytrzymałem i zabiłem gnoja.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2009, 18:15:21 pm wysłana przez ubol »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #9924 dnia: Maja 04, 2009, 18:21:04 pm »
Swoją drogą pamiętam jak chciałem dziada pozbawić staminy i prawie się udało, tylko że gościu odwalił jakieś modły czy co i staminę sobie zregenerował.
Wtedy pojawia się promień z nieba i zdradza jego obecność.
Hardkor z nim jest dopiero w Special Duel Mode. Jeden strzał i death, albo ty, albo on; przy czym starzec non-stop się przemieszcza.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #9925 dnia: Maja 04, 2009, 18:56:23 pm »
przechodze mgs'a 3 - walcze z the endem juz ponad godzinę, staruchowi zostalo malutko Życia, na oko jakies 2 strzaly z czegokolwiek, biegne za nim, wyciagam mikrofon gdzie sie siwus podzial i tu je* - z tylu dochodzi mnie jego głos, oddaje strzal, nic nie moge zrobic i staruch zabiera mnie do więzienia. nosz JAPIERDOLE  :mad: :mad: :mad:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

;)
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2009, 18:58:23 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9926 dnia: Maja 04, 2009, 19:26:04 pm »
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

;)
Hehe, dobre to  :cool:

Wkurza mnie moje niby-zatrucie.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9927 dnia: Maja 04, 2009, 20:47:48 pm »
Ku*wa jednak muszę się przejść do urzędu skarbowego...nadal nie mam zwrotu podatku   :mad: :mad:

Też jeszcze mi nie zwrócili, nie liczę jednak że to zrobią wcześniej niż za miesiąc, dwa :]

Nic nie wkurza. Słonko sobie lata, prezentacja wypadła fajowsko, obiadek się robi w kuchni. Coś ostatnio mnie strasznie wzięło na metallicę, nie wiem, ale to też napawa optymizmem.
tylko ja już pita zaniosłem...19 marca.
: Maj 04, 2009, 20:43:10 pm
A co do The Enda...kurde ja jakoś z nim problemów nie mam (jedynie na Extreme), trzeba umieć go szukać, mikrofon + znanie jego miejscówek=sukces, można też chwilę go szukać, a jemu to się znudzi i pójdzie spać. Jak raz go zajdziesz od tyłu to uważaj na jego flashe, a potem idź za nim i tak w kółko.
a jak się ma jeszcze wersję Subsistance to jest jeszcze większy banał, doskonale widać gdzie pobiegł. Pamiętam jak w skubańca rzuciłem raz granatem, prawie pół życia od tak, potem zaczął spied*alać to mu wpakowałem serię z karabinu.

Tanner

• Pawka Morozow
  • jeje...
« Odpowiedź #9928 dnia: Maja 04, 2009, 21:34:09 pm »
za kare wylaczylem konsole i chyba poczekam az dziad sam zdechnie  :mad: :mad: :mad:
Równie dobrze mogłeś go ze snajperki ściągnąć jak go na tym wózku do hangaru holowali.
ano moglem to zrobic ale co to za walka z bossem bez walki  :???:

a ten special duel mode jest tez w SE czy tylko w subsitance? brzmi zajebiscie  :shock:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9929 dnia: Maja 04, 2009, 21:38:01 pm »
Równie dobrze mogłeś go ze snajperki ściągnąć jak go na tym wózku do hangaru holowali.
ano moglem to zrobic ale co to za walka z bossem bez walki  :???:

a ten special duel mode jest tez w SE czy tylko w subsitance? brzmi zajebiscie  :shock:
w obu :)

Tanner

• Pawka Morozow
  • jeje...
« Odpowiedź #9930 dnia: Maja 04, 2009, 21:40:22 pm »
czyli pewnie musze przejsc gre, right?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9931 dnia: Maja 06, 2009, 13:08:39 pm »
czyli pewnie musze przejsc gre, right?
right :) (ale angielskim zaleciało...good jutro matura z angola :P )
: Maj 04, 2009, 21:43:55 pm
Dziś skończywszy maturę udałem się wraz z 2 ziomkami na browara (choć z początku mi się nie chciało). Pech kur*wa zaje*ana mać chciał że musieliśmy trafić na cholerny patrol policji. Szczęście w nieszczęściu takie że wlepili nam tylko 50zł za zaśmiecanie chodnika...
I żeby dodać trochę powagi to dodam że to mój pierwszy mandat ever. Nawet stary był w szoku jak mu powiedziałem :P

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9932 dnia: Maja 06, 2009, 13:52:40 pm »
Bo widzisz, się nie powinno śmiecić :P.

Ale czemu mówisz, że "szczęście w nieszczęściu" wlepili mandat tylko za zaśmiecanie chodnika? A za co jeszcze innego mieliby dać? Przecież pełnoletni już jesteście, więc chyba nie za picie piwa?

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #9933 dnia: Maja 06, 2009, 13:53:34 pm »
Bo widzisz, się nie powinno śmiecić :P.

Ale czemu mówisz, że "szczęście w nieszczęściu" wlepili mandat tylko za zaśmiecanie chodnika? A za co jeszcze innego mieliby dać? Przecież pełnoletni już jesteście, więc chyba nie za picie piwa?

Jak masz otwarte piwko to wlepiają za picie w miejscu publicznym.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9934 dnia: Maja 06, 2009, 13:54:38 pm »
A fakt, zapomniałem o tym. To się wówczas kulturalnie idzie do jakiegoś pubu, a nie żłopie piwo na chodniku :P

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #9935 dnia: Maja 06, 2009, 14:07:18 pm »
Konkretna ustawa mówi jedynie o zakazie picia na ulicach, placach i w parkach, a mnie kiedyś dranie wlepili stówkę za picie piwa na ławce na własnym osiedlu. Kulturalnie po jednym browarze z kumplem, późno było, nikomu nie przeszkadzaliśmy - tłumaczenie nie pomogło - mandacik.

To jest ciekawe - http://www.ejaslo.pl/news/3615/to-nieprawda-ze-nie-wolno-pic-pod-chmurka.html

Poszliśmy dalej i spróbowaliśmy ustalić jak prawo definiuje ulicę. Niełatwo znaleźć taką definicję, ale znajomy policjant podpowiedział nam, Że znajdziemy ją w ustawie o drogach publicznych. Art. 4 Ust. 3 tejŻe ustawy określa, Że ulicą jest droga na terenie zabudowy. Zatem drogi poza terenem zabudowanym: gminne, krajowe, ekspresowe i autostrady w świetle ustawy o wychowaniu w trzeźwości nie są ulicami. I moŻna na nich bezkarnie pić alkohol.

- To jest definicja na potrzeby ustawy o drogach publicznych - mówi współautorka ustawy Kama Dąbrowska z Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. My definiujemy ulicę jako kaŻde miejsce, które jest przestrzenią publiczną - mówi. Tylko, Że nigdzie takiej definicji nie ma.

:lol:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9936 dnia: Maja 06, 2009, 14:14:30 pm »
To nie mogą po prostu zmienić nazwy zakazu na "picie w miejscach publicznych?" Łatwiej zdefiniować, czym jest miejsce publiczne od tego, czym jest "plac, ulica, park".

A wkurza mnie, Że w dniu dzisiejszym, moja piękna bezminusowa karma została splamiona minusem wystawionym przez wielokrotnie banowanego (i powracającego, po czym znowu banowanego) uŻytkownika :(

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9937 dnia: Maja 06, 2009, 14:17:10 pm »
Jak dla mnie mogliby ten przepis w ogóle wyeliminować albo ograniczyć do alkoholów wysokoprocentowych  ;)

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9938 dnia: Maja 06, 2009, 14:19:37 pm »
Jak masz otwarte piwko to wlepiają za picie w miejscu publicznym.
Wystarczy wrzucić do jakiejś torebki papierowej, przez która nie widać zawartości tego, co pijesz i teoretycznie nie powinno być problemu.
: Maj 06, 2009, 13:19:10 pm
Jak dla mnie mogliby ten przepis w ogóle wyeliminować albo ograniczyć do alkoholów wysokoprocentowych  ;)
Kilkoma piwami czy kilkoma winami też się można zdoić. :)

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #9939 dnia: Maja 06, 2009, 14:25:21 pm »
Ten przepis jest tak mało precyzyjny, że w mieście mogą ci praktycznie wszędzie wlepić mandat oprócz pubu czy własnego domu. Dziwne jest, że przed meczem obok stadionu gdy tysiące osób spożywają alkohol, część leży uwalona na trawnikach wszystko jest ok.. a jak jakiś pojedyńczy obywatel spożyje piwo na ulicy od razu mandat dostaje.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9940 dnia: Maja 06, 2009, 14:29:05 pm »
dokładnie, bo co złego w wypiciu 1 piwka na świeżym powietrzu (ta..koło śmietnika chleliśmy..)? Bezsens. Nikomu człowiek nie przeszkadza, tylko po egzaminie wypić dla przyjemności.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #9941 dnia: Maja 06, 2009, 14:33:06 pm »
Jak nie byłem pełnoletni nie wolno mi było spożywać alkoholu więc z kumplami chowaliśmy się w bramach, kiedy jest pełnoletni też muszę takie rzeczy praktykować. Ten przepis jest do dupy.
: Maj 06, 2009, 13:31:43 pm
Wystarczy wrzucić do jakiejś torebki papierowej, przez która nie widać zawartości tego, co pijesz i teoretycznie nie powinno być problemu.
No właśnie teoretycznie, bo w praktyce widziałem jak wypisywali kolesiowi w parku kiedyś mandat.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9942 dnia: Maja 06, 2009, 14:41:06 pm »

Takie rzeczy to tylko w Ameryce...

Kilkoma piwami czy kilkoma winami teŻ się moŻna zdoić. :)

Zdoisz się w pubie, a i tak Cie mogą zgarnąć z ulicy i zawieźć na izbę, więc w tym temacie nic się nie zmienia.

Grunt, Żeby się po alkoholu odpowiednio zachowywać.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #9943 dnia: Maja 06, 2009, 14:48:49 pm »
A ja się zastanawiałem przez jakiś czas, czy można pić bronxa w samochodzie (np. stojąc na parkingu)? Jestem we własnym, zamkniętym 'pomieszczeniu', więc chyba nie łamię prawa? :D

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9944 dnia: Maja 06, 2009, 14:50:50 pm »
A ja się zastanawiałem przez jakiś czas, czy można pić bronxa w samochodzie (np. stojąc na parkingu)? Jestem we własnym, zamkniętym 'pomieszczeniu', więc chyba nie łamię prawa? :D
Browar + samochód = widok, który może zadziałać na mundurowych jak płachta na byka :-)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #9945 dnia: Maja 06, 2009, 14:51:00 pm »
O ile nie jesteś za kierownicą to oczywiście. :cool:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9946 dnia: Maja 06, 2009, 14:52:45 pm »
O ile nie jesteś za kierownicą to oczywiście. :cool:
a mój kumpel pił w samochodzie, już prawie w nim spał ( z tyłu) to go wynieśli i wsadzili do radiowozu. Więc różnie bywa.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9947 dnia: Maja 06, 2009, 14:52:53 pm »
Browar + samochód = widok, który może zadziałać na mundurowych jak płachta na byka :-)
Ale dopóki nie siedzę za kierownicą to mogę im pokazać figę. Czy nie? :)

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9948 dnia: Maja 06, 2009, 14:54:30 pm »
Ja tam coś słyszałem, że pić można, ale tylko siedząc z tyłu - przód odpada, czy siedzisz za kierownicą, czy nie.

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #9949 dnia: Maja 06, 2009, 14:55:17 pm »
Wkurza mnie, że mój zajebisty Krzysztofowo Krawczykowy głos poszedł się je**ć na kilka dni ze względu na jakieś dziwne zapalenie gardła. Teraz przez jakiś czas będę mówił jak Tomasz B.  :-?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9950 dnia: Maja 06, 2009, 14:57:12 pm »

Niebardzo. Wywloką, sklepią, zabiorą na 48, a w zeznaniach napiszą, że do nich szumiałeś. Co im zrobisz? Nic.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9951 dnia: Maja 06, 2009, 14:59:22 pm »

Niebardzo. Wywloką, sklepią, zabiorą na 48, a w zeznaniach napiszą, że do nich szumiałeś. Co im zrobisz? Nic.
A czy jest gdzieś wzmianka o samochodzie w kodeksie karnym? Jeżeli nie, to miałbym zawsze jakichś świadków, a psiaki też mieliby problemy. Dałoby się wybrnąć jakoś...

Casper

• Człowiek dobrej roboty
  • I love secret agents
« Odpowiedź #9952 dnia: Maja 06, 2009, 15:36:31 pm »
Wydaje mi się, że jeśli masz zgaszony silnik i kluczyki wyciągnięte ze stacyjki, to możesz pic w aucie bez względu na to czy siedzisz z tyłu, z przodu, za kierownicą, czy na siedzeniu pasażera.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #9953 dnia: Maja 06, 2009, 16:22:42 pm »
http://wiadomosci.onet.pl/123653,21,0,0,1,pokaz.html

sprostujeeee,
pokazywanie takich zdjec na gl. stronie onetu :x
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #9954 dnia: Maja 06, 2009, 17:12:55 pm »
dokładnie, bo co złego w wypiciu 1 piwka na świeżym powietrzu (ta..koło śmietnika chleliśmy..)? Bezsens. Nikomu człowiek nie przeszkadza, tylko po egzaminie wypić dla przyjemności.

Nie rozumiecie pewnej bardzo prostej kwestii - prawo dotyczy WSZYSTKICH. Gdyby jedynymi osobami, które wychodzą na piwo pod chmurką, byli kulturalni chłopcy z dobrych domów, którzy się nie upijają, to pewnie zakaz picia by nie istniał. A tak, to mamy żuli, którzy próbują pić swoje obrzygane wina gdzie popadnie, drechów sączących browary, obok których strach przejść na osiedlu, a także masę innych fleji, które po prostu robią gnój jak się napiją. Trzeba ten element jakoś trzymać w ryzach, nie pozwalać im się rozwalać z alkoholem na ławkach, bo to by po prostu szkodziło szeroko rozumianemu otoczeniu. Jasne, że nas, nieszkodzliwych młodych ludzi boli ten zakaz, no ale cóż - dura lex, sed lex.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9955 dnia: Maja 06, 2009, 17:16:53 pm »

Nie rozumiecie pewnej bardzo prostej kwestii - prawo dotyczy WSZYSTKICH. Gdyby jedynymi osobami, które wychodzą na piwo pod chmurką, byli kulturalni chłopcy z dobrych domów, którzy się nie upijają, to pewnie zakaz picia by nie istniał. A tak, to mamy żuli, którzy próbują pić swoje obrzygane wina gdzie popadnie, drechów sączących browary, obok których strach przejść na osiedlu, a także masę innych fleji, które po prostu robią gnój jak się napiją. Trzeba ten element jakoś trzymać w ryzach, nie pozwalać im się rozwalać z alkoholem na ławkach, bo to by po prostu szkodziło szeroko rozumianemu otoczeniu. Jasne, że nas, nieszkodzliwych młodych ludzi boli ten zakaz, no ale cóż - dura lex, sed lex.
Tylko że taki żlu z winem i tak sobie góeno robi z tego przepisu bo mandatu i tak nie zapłaci bo nie ma z czego, a jak pójdzie odsiedzieć to sie nawet ucieszy, a koło tego dresa to nawet jak jest bez piwa to strach przejść.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #9956 dnia: Maja 06, 2009, 17:22:17 pm »
Bzdury gadasz. Żule chowają się z winami, bo policja ich nęka. Wiem trochę o tym, bo pracowałem w żabce jakiś czas i wysłuchałem już niejednej historii od tych wszystkich śmierdzieli. Albo piją po domach, albo w miejscach względnie nieodwiedzanych przez policję. Tak, wiem że ogólnie da się zauważyć, że gdzieś tam sobie sączą te winiaki, ale nie jest tak, że chcesz usiąść w parku z dziewczyną, a tu siedzi ci jeden śmieć z drugim i na przemian piją i rzygają pod siebie. Z dresami to samo, jakby mieli przyzwolenie na picie, to w ogóle nie dałoby się przejść po zmroku osiedlem. A tak, to jak chcą się napić, to muszą kombinować, chować się po domach, jakichś bramach, psich budach czy huj wie czym.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9957 dnia: Maja 06, 2009, 18:27:10 pm »

Tylko że taki żlu z winem i tak sobie góeno robi z tego przepisu bo mandatu i tak nie zapłaci bo nie ma z czego, a jak pójdzie odsiedzieć to sie nawet ucieszy, a koło tego dresa to nawet jak jest bez piwa to strach przejść.

Ano, pamiętam jak stałem z ulotkami pod dworcem, pijaczki zrobiły sobie popijawe przed wejściem gdzie natężenie ludzi jest naprawde duże. Jak już sie najebali to zaczeli zaczepiać przechodniów, jeden krzyczał nawet do kruka "skurwysynu, jezusa zabiłeś!" :lol:. Z racji że miałem do wystania jeszcze 3h, postanowiłem zadzwonić na policje, przedstawiłem sytuacj itp, a oni przyjechali po 40 minutach, kiedy żulki już sie rozeszły. Zresztą wystałem się tam wiele godzin i widziałem różne przypadki, trzymanie wina i dyskretne nalewanie do kubeczka to już legenda. Zdarzało się że dochodziło do konfrontacji policjant vs żul, ot wyprosił go a ten i tak wrócił po godzinie. Generalnie paranoja, prawo nie jest równe dla każdego.

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #9958 dnia: Maja 07, 2009, 11:12:51 am »
Wkurza mnie pogoda, przez którą zajebiście zapowiadające się sobotnie ognisko, trzeba przenieść na kolejną sobotę, a w tą wydancować się w standardowym klubie :/

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9959 dnia: Maja 07, 2009, 12:36:17 pm »
Pogoda jest prze, amatorze!
Mega słońce i ani jednej chmurki na niebie.
A wkurza mnie to, że nie wiem czy się wyrobie na wieczór do Krakowa na urodziny kumpla. :<