Ja mam n-gage od ponad pol roku no i raczej jestem pozytywny co do tej konsolki.Aczkolwiek od razu musze zaznaczyc ze jest ona dla mnie raczej urzadzeniem multimedialnym anizeli konsola do gier.Owszem od czasu do czasu pogram sobie w ktoras z gierek kiedy siedze w autobusie czy nudze sie na wykladzie ale raczej nie gram na niej zbyt namietnie.Pierwszy tego powod to brak iscie wyczesanych tytulow ktore przyciagnelyby mnie na dluzej,a drugi to takie ze po prostu mam Ps2 i gram na niej.
Bardzo czesto uzywam konsolki jako odtwarzacza mp3,chociaz mam tylko 128mb na karcie pamieci to te dwie godziny muzyki mozna zmiescic w 128kb/s.Owszem marzy mi sie karta 512 albo najlepiej 1gb ale raczej dam sobie z tym spokoj,przynajmniej poki nie zmienie baterii.No bo bateria prosze panstwa to jedna z najwiekszych wad tego konsolofonu-jest za slaba.Przydalaby sie dwa razy mocniejsza jak nie lepiej.Ladowanie codziennie telefonu nie nalezy do przyjemnych a zdarzalo mi sie to niezadko,no bo jak sie pogra w sumie ze dwie godziny na wykladach a pozniej w drodze powrotnej do domu jeszcze przez te 45 min poslucha muzyki to mozna byc pewnym ze nastepnego ranka obudzimy sie z reka w nocniku wsiuadajac do autobusu i probojac wlaczyc radio.Okazuje sie ze nie ma juz mocy!!
Przez pewien czas bawilem sie rowniez roznymi aplikacjami ktore zwiekszaja funkcjonalnosc oraz poprawiajha komfort uzytkowania
n-gage.niech tylko wspomne SmartMovie Converter ktory robi konwersje kazdego pliku zapisanego w formacie .avi na odpowiedniej wielkosci oraz rozdzielczosci obraz ktory mozemy ogladac na niemalze pelnym ekranie konsolki.Oczywiscie z napisami jezeli ktos ma na to ochote,takze prawie bez widzialnej czy dokuczliwej kompresji.Na takiejn karcie 256mb mozna obejrzec 3godzinny film w dobrej jakosci,ale zaraz potem trzeba bedzie....ladowac baterie,niestety.Takie zycie.Wlasciwie to oprocz gabarytow urzadzenia i slabej baterii to nie widze zadnych powaznych wad.Troche dziwi mnie polityka nokii i nie tylko jej,w kwestii umieszczania w telefonach czytnikow kart MMC zamiast czytnikow kart SD,ktore to karty sa tansze,szybsze i trwalsze ale na to to juz nie moge miec wplywu.Pewnie same czytniki sa tansze i tyle.
Summa summarum jestem zadowolony i do czasu Psp nie mam zamiaru sie pozbywac tego urzadzonka