Dobra wreszcie mam chwile żeby coś skrobnąć na targach udało mi się zagrać w takie gry jak dishonored, black ops 2, MG Rising, DMC, Re6, Lost 3, doa 5, TTT2, injustice, nba 2k13, Batman na wii u oraz SC Blacklist.
Nie zagrałem w AC3, Crysis 3, Borderlands 2, Hitmana, Las of Us i nowego MOHa, po prostu miałem dość czekania w kolejkach
Black Ops 2 - do sprawdzenia był tryb Multiplayera dwie mapy dwa nowe tryby, graficznie jest nie co lepiej niż było obraz jest ostrzejszy, wszystko jest dużo bardziej wyraźne a nie naćkane jedno na drugim, mapy są dzięki temu dużo bardziej przejrzyste, dopakowali tekstury i efekty cząsteczkowe. Starają się wyciągnąć ile się tylko da no ale pewnych rzeczy nie przeskoczą widać, że silnik swoje ma ale nie to jest najważniejsze liczy się przecież gameplay który jak zawsze stoi na przyzwoitym poziomie.
Choć tu gra ma szansę być zwyczajnie lepsza niż swój poprzednik czyli Modern 3ci, przez ostatnie lata tylko dwie części COD'a dały mi coś więcej od siebie mowa tu oczywiście o kapitalnej czwórce i o świetnym Balck Opsie. Strasznie liczę na BO II a to z tego względu, że pierwsza odsłona zaprezentowała potencjał jaki drzemie w firmie treyarch, BO II wprowadza masę nowości przede wszystkim czasy poszły do przodu cały tryb Multiplayer osadzony jest w roku 2025 w którym roi się od nowinek technicznych. Kolejną nowością jest system tworzenia klas, do wydania mamy 10 slotów w które możemy zapełnić czym tylko chcemy, każdy pomysł na stworzenie super żołnierza jesteśmy w stanie zrealizować w momencie gdy wybierzemy o jedną rzecz za dużo gra sama nas pyta z czego chcemy zrezygnować bo wszystkiego mieć nie możemy, jest 10 slotów i na tym koniec:) Z nowości rzucających się w oczy jest możliwość wybrania dwóch perków z jednej kategorii czy choćby do dania do broni trzech gadżetów możliwość taką oferują nam karty, które również są nowością w serii możemy wybrać trzy takie karty które dają nam coś ekstra. Kolejną nowością jest seria zabójstw a raczej seria zdobywania punktów za wykonywanie różnych czynności teraz to te punkty dają nam możliwość korzystania z tak zwanych killstreak'ów. Bardzo fajnie sprawdzają się dwa nowe celowniki, jeden z nich pokazuję nam co się dzieje parę metrów przed nami skanując rentgenem ( coś ala x ray) otoczenie świetnie się sprawdza przeciwko panom chowającym się po kontach, widzimy przez ścianę i gęsty dym ich sylwetkę ciekawe jak ten patent na dłuższą metę się sprawdzi. Drugi z nich podczas celowania oznacza gościa czerwonym trójkątem przydaję się to wtedy gdy przeciwnik jest sporo oddalony od nas taki trójkąt pomaga w precyzyjnym celowaniu, bądźmy szczerzy zwyczajnie ułatwia celowania:) Sama gra jak zwykle śmiga mega płynnie a animacją cholernie cieszy oko, ogólnie wrażenia pozytywne jest na co czekać.
Kolejnym dobrym tytułem który zasługuję na słowa uznania jest nowy Devil May Cry, gra wygląda i rusza się kapitalnie, to może być pierwsza gra Ninja theory która po prostu zamiecie, wszystko wydaje się być dopięte na ostatni guzik. Nie spodziewałem się tego, że nowy Devil będzie aż tak dobry, wszystko na plus nie wiarygodne, że X360 potrafi takie rzeczy !!! Zagrałem również w nowego Metal Geara który przy nowym DMC IMO po prostu wysiada, grafa dużo słabsza a i sam gameplay taki sobie.......ogólnie Rising ostro mnie zawiódł niestety.
Dishonored - co mogę napisać ? widać, że grafika nie gra głównej roli w tej grze nie powoduje opadu szczeny ale i nie odrzuca jest po prostu dobrze tak 8/10. Gameplay to zupełnie inna bajka czysty miód, gra zapowiada się mega przyjemnie ma cholernie dużo do zaoferowania, masa ciekawych patentów. Gra się w to tak samo dobrze jak grało się w pierwszego Bioshocka, z tym, że ja cholernie uwielbiam się skradać i bawić w skrytobójcę, a tego w dishonored jest od groma widać również ogromny nakład prac włożony w ten tytuł twórcy pomyśleli o wielu fajny rzeczach po prostu nie robią tego na odwal się i czuć to z każdą minutą spędzoną z grą. Czekam z niecierpliwością na premierę tej gry, bo uwierzcie, że jest na co.
Resident Evil 6 / Lost Planet 3 - obie gry prezentują się b.dobrze, RE wcale nie jest taki słaby i brzydki jak to ludzie piszą to samo tyczy się lost planeta, który teraz prowadzony jest strasznie filmowo - dojrzale. Widać, że Japończycy napatrzyli się na europejskie studia deweloperskie i wreszcie wiedzą jak to powinno wyglądać, pozostaje czekać i zobaczyć co im z tego wyjdzie.
Na koniec dodam, że udało mi się zagrać na wii u w dwie gry były nimi Batman Arkham City i ostatni Rayman, strasznie dziwnie się gra na tym palmtop padzie, trzeba się przyzwyczaić. I o ile Rayman działa przyjemnie o tyle Batman chodził koszmarnie, doczytywanie tekstur trwało strasznie długo a sama gra mocarnie rwała dawno czegoś takiego nie widziałem.....mam nadzieje, że coś z tym zrobią bo inaczej tytuł ten będzie zwyczajnie niegrywalny. Graficznie nic ponad to czego wcześniej bym nie widział.