Ja dopiero wczoraj zyskalem mozliwosc zabrania ja na akcje, dzisiaj przetestuje, ale jak na razie psinka <3
Tylko trzeba z Quiet się powstrzymywać przed nadużywaniem jej zdolności, bo sama wybija bazy w pień
Ale świetne są akcje, jak dziewczyna odwraca uwagę a Snake wynosi z więzienia 3 jeńców, kiedy strażnicy biegają wokół jak poje
bani. Poza tym można dobierać jej bronie, ja dopiero zebrałem na strzałki usypiające, a do tej pory robiła rozróbę bez tłumika i snajpera DMG. Albo akcja Quiet z jednej strony na wzgórzu, Snake na drugim i ostrzał snajperski. Super sprawa. Poza tym mimo, że w ogóle się nie odzywa to czuć pewną więź między nią a Snakiem. DD mnie osobiście wkurzał, bo krząta się po bazach, zwraca uwagę strażników i też mnie samego rozkojarzał. Nie to co Quiet z którą od razu mam więź na maksa
Jeszcze moja teoria co do Quiet, nieomawiania w grze, ale dam w spoiler:
Przez zabraniem jej na misję trzeba zrobić side opsa na medic bayu, gdzie Ocelot opowiada o jej sposobie odżywania się i fotosyntezie. O ile dobrze pamiętam to również The End korzystał z fotosyntezy i mówił nam o tym Major Zero przez codec. Oboje są świetnymi snajperami. Wnuczka/córka?