Witam
Jestem posiadaczem nowiutkiej konsoli PlayStation 3. Mam ją od miesiąca. Mój problem polega na tym, że gra God of War 3 (oryginalna, premierowe wydanie - płyta niemal lustro) albo się zacina i pojawia się kręcący w kółko znaczek (i tak potrafi się wczytywać godzinę)
albo w ogóle się nie uruchamia. Kiedy przywróciłem system do początkowych ustawień i sformatowałem dysk, to konsola ponownie zaczęła uruchamiać GoW'a. Niestety dziś jak chciałem pograć w tą grę, to ps3 znowu nie widzi płyty. Tylko raz udało mi się przejść God of War III do końca.Z tymże wcześniej musiałem usunąć kilka save'ów to pomogło na kilka dni. Laser w konsoli jest sprawny, wszystkie inne gry, które mam (Uncharted 2, Batman: Arkham Asylum, Modern Warfare 2) odpalają się bez problemu. Tak samo wszystkie filmy. Konsola jest nieprzerabiana, kupiona na ultima.pl.
Podsumowując:
-PS3 nie widzi mi płyty z grą God of War 3 (i tylko z nią)
-Po usunięciu save'ów z gamedata przez pewien czas dało się odpalić GoW'a 3
-Gdy już nie pomagało usuwanie save'ów gra zaczeła się odpalać gdy przywróciłem system ps3 i zrobiłem format dysku.
-Pomimo powyższych czynności konsola znowu nie widzi mi tej gry i nie chce jej uruchomić - czarny ekran.
- Wszystkie inne filmy i gry chodzą bezproblemowo.
-Konsola podpięta kablem HDMI.
Czytałem gdzieś, że podobne cyrki dzieją się przy Killzone 3 i Uncharted 3. Jestem strasznie zawiedziony taką sytuacją. Nie po to kupiłem PS3 żeby nie odpalały mi się ekskluzywne tytuły.
Co może być przyczyną? Proszę o jakieś porady.
MindCrime1988