Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249098 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1000 dnia: Października 21, 2014, 14:03:06 pm »
Co do taktyki po teleporcie, to właśnie z tą drugą ekipą tak robiliśmy - jeden z gości bez tarczy pomaga ubić mobki w środkowej części lokacji. Mobki ubite, ok, ale już niszczyć Oracle nie nadążaliśmy i tak wszyscy ginęliśmy.

Z Morifem nam to wychodziło ;) Myśle, że trzeba to rozważyć.

Myślałem też jak najszybciej ogarnąć się po teleportacji kto pomaga zabijać mobki a kto ma trzelać do Oracle. Tutaj zadziała najlepiej metdoa przy pierwszej pomocy. Ten co podnosi tarczę szybko rozeznaje się w sytuacji kto jest z nim (przez widok TPP najszybciej to zauważy) i wskazuje konkretną osobę. Ta osoba powinna mu pomóc jak najszybciej ubić mobki i zabrać się od razu za Oracle.

Ciekaw jestem jak zrobili to kolesie którzy ubili Aethona we dwójkę... Jak typek zdążył ubić Minotaura i wybić Oracle mając tylko tarczę?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1001 dnia: Października 21, 2014, 14:19:34 pm »
To ja odpadam w tym tygodniu pewnie. Dzisiaj i moooże w czwartek będę coś grał, a tak to pewnie dopiero w następny poniedziałek zagram.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1002 dnia: Października 21, 2014, 14:40:02 pm »
Co do taktyki po teleporcie, to właśnie z tą drugą ekipą tak robiliśmy - jeden z gości bez tarczy pomaga ubić mobki w środkowej części lokacji. Mobki ubite, ok, ale już niszczyć Oracle nie nadążaliśmy i tak wszyscy ginęliśmy.

Z Morifem nam to wychodziło ;) Myśle, że trzeba to rozważyć.

Myślałem też jak najszybciej ogarnąć się po teleportacji kto pomaga zabijać mobki a kto ma trzelać do Oracle. Tutaj zadziała najlepiej metdoa przy pierwszej pomocy. Ten co podnosi tarczę szybko rozeznaje się w sytuacji kto jest z nim (przez widok TPP najszybciej to zauważy) i wskazuje konkretną osobę. Ta osoba powinna mu pomóc jak najszybciej ubić mobki i zabrać się od razu za Oracle.

Ciekaw jestem jak zrobili to kolesie którzy ubili Aethona we dwójkę... Jak typek zdążył ubić Minotaura i wybić Oracle mając tylko tarczę?

No ja mówię to co z praktyki wywnioskowałem. Z ekipą z którą przeszliśmy Raida, taka taktyka jaką wczoraj graliśmy, była najlepszą taktyką. Jak próbowaliśmy inaczej to nam po prostu nie szło. Jedna osoba będzie miała bardzo ciężko z Oracle, chyba że będzie do nich ze snajperki strzelać. Osoba z tarczą musi się na prawdę ogarnąć i nie schrzanić sprawy przy ubijaniu mobków.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1003 dnia: Października 21, 2014, 14:57:26 pm »
No ja mówię to co z praktyki wywnioskowałem. Z ekipą z którą przeszliśmy Raida, taka taktyka jaką wczoraj graliśmy, była najlepszą taktyką. Jak próbowaliśmy inaczej to nam po prostu nie szło. Jedna osoba będzie miała bardzo ciężko z Oracle, chyba że będzie do nich ze snajperki strzelać. Osoba z tarczą musi się na prawdę ogarnąć i nie schrzanić sprawy przy ubijaniu mobków.

No problem z tych, że są naprawdę duże szanse że mobki rozwalą człowieka z tarczą ;) Zwlaszcza na Venus z minotaurem. Często ta śmierć nie jest nawet z winy gracza tylko fart mobków. Raz mnie w locie jeden Headshotem zdzielił, a innym razem Minotaur wszedł na schody i kombo Skok + R2 nie zadało mu dostatecznie dużo obrażeń i mnie zabił ;) A czasem bywa tak, że się na tyle rozdzielą że za długo zajmuje zdjęcie tych mobków. Trzeba naprawdę rozważyć jak to zrobić skutecznie.

To ja odpadam w tym tygodniu pewnie. Dzisiaj i moooże w czwartek będę coś grał, a tak to pewnie dopiero w następny poniedziałek zagram.

To najwyżej można spróbować za tydzień zacząć od resetu Raidu. A ten tydzień przygotować postacie pod Raid.
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2014, 14:59:11 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1004 dnia: Października 21, 2014, 16:00:45 pm »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1005 dnia: Października 22, 2014, 00:22:59 am »
I co udało się wam dzisiaj dokończyć? Czy ustawiamy się na finisz na dniach jakoś?

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1006 dnia: Października 22, 2014, 00:24:25 am »
I co udało się wam dzisiaj dokończyć? Czy ustawiamy się na finisz na dniach jakoś?

Nie skończyliśmy, ludzi brakowało. Finisz obowiązkowo na dniach.

Btw, jeśli ma się 2 postacie, to da się 2 razy w tygodniu zbierać nagrody z Raidu, Nightfall itd?
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2014, 01:00:18 am wysłana przez andryush »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1007 dnia: Października 22, 2014, 07:08:52 am »
Z tego co czytałem to tak. I dużo ludzi tak robi, że ma 2 postacie tej samej klasy i katuje weekly x 2:-)

Mi w Destiny na chwilę obecną zostało już tylko katowanie RAIDu i skompletowanie setu na 30 lvl. Ewentualnie będę sobie przechodził tylko szybko daily dla shardów. Dobra, to kiedy robimy ustawkę na RAID w tym tyg? Czwartek, piątek może w okolicach 19?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1008 dnia: Października 22, 2014, 08:21:07 am »
Z tego co czytałem to tak. I dużo ludzi tak robi, że ma 2 postacie tej samej klasy i katuje weekly x 2:-)

Mi w Destiny na chwilę obecną zostało już tylko katowanie RAIDu i skompletowanie setu na 30 lvl. Ewentualnie będę sobie przechodził tylko szybko daily dla shardów. Dobra, to kiedy robimy ustawkę na RAID w tym tyg? Czwartek, piątek może w okolicach 19?

Ustalmy wstępnie czwartek o 20:00 co? :)

BTW: Poniedziałkowe ubijanie Templara:
https://www.facebook.com/video.php?v=743606559020244&set=vb.100001127210499&type=2&theater

PS Możecie dodawać mnie do FB byście widzieli kolejne filmy jak będę dodawał ;) Mam sporo nagrań z RAIDU ;)

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1009 dnia: Października 22, 2014, 09:50:40 am »
Wrzuc tu zdejecie tego szotgana rajdowego :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1010 dnia: Października 22, 2014, 09:55:29 am »
Wrzuc tu zdejecie tego szotgana rajdowego :)

ja nie zgarnąłem ShotGuna Raidowego tylko Egzotycznego którego mogę używać jako broń podstawową :) Nie jestem teraz przy konsoli więc wrzucam z google:

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1011 dnia: Października 22, 2014, 10:12:47 am »
No tak to Morfi dostal rajdowa snajperke...farrrt :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1012 dnia: Października 22, 2014, 10:19:41 am »
No tak to Morfi dostal rajdowa snajperke...farrrt :)

A wcześniej zgarną raidowego shotguna i egoztyczną wyrzutnię :lol: Morfi zgarnia najlepszy sprzęt :lol:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1013 dnia: Października 22, 2014, 11:38:47 am »
To wszystko ta kolekcjonerka :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1014 dnia: Października 22, 2014, 12:02:41 pm »
To wszystko ta kolekcjonerka :P

Dobrze, że ta Gorgona go nie złapała bo by mu egzotyka zabrała :lol:

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1015 dnia: Października 22, 2014, 12:50:33 pm »
Poczułem się wywołany do tablicy:

Viodfang Vestment - egzotyczna zbroja dla Warlocka jako nagroda z Nightfalla
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Tread of Hezen Lords - buciki z rajdu za ubicie Templara

Gjallahorn - egzotyczna rakietnica jako nagroda z skrzynki na rajdzie

Bad Juju - nagroda za egzotyczne bounty

Ice Breaker - chyba najlepsza snajperka w grze, mega przydatna do PVE, kupione u Xura

Crusader I - nagroda za nightfalla wczorajsza (można kupić za crucible u New Monarchy)

Found Verdict - kolejna broń z rajdu, shotgun z dodatkowym perkiem zwiększającym dmg przeciwko oracle w vault of glass

Praedyth's Revenge - wczorajsza nagroda z ubicie templara, również posiada perka zwiększającego dmg przeciwko Oraclom w VoG

Chłopaki tak serio to ja naprawdę wolałbym już dostawać po 3 ascendand shardy bo ja nie mam czym zbroi ulepszać, a broni mam już tyle, że expienei ich to będzie jakaś masakra xD
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2014, 12:53:10 pm wysłana przez Morfi »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1016 dnia: Października 22, 2014, 12:59:49 pm »
Ja za to mam nadmiar Shardów i Energy do ulepszania :lol: I dalej mam niebieski hełm xD Muszę chyba kupić legendarny hełm bo mi chyba nigdy nie wpadnie :lol:

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1017 dnia: Października 22, 2014, 13:03:14 pm »
Tak w ogóle to wczoraj z Kifockiem i jego kumplem zrobiliśmy Nightfalla oraz weekly heroic na najwyższym poziomie trudności - ja pierdziele jakie to było przejebane. Oczywiście Weekly na najwyższym to i tak nie to samo co Nightfall gdize wszyscy są podkokszeni, ale i tak taktyka na bydlaka w łańcuchach była taka, że stalismy za schodami przed wejściem do komnaty i na raty go biliśmy kiedy mobki znikały. Inaczej się nie dało bo wszyscy nas mieli na 2 strzały :lol:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1018 dnia: Października 22, 2014, 13:16:41 pm »
Tak w ogóle to wczoraj z Kifockiem i jego kumplem zrobiliśmy Nightfalla oraz weekly heroic na najwyższym poziomie trudności - ja pierdziele jakie to było przejebane. Oczywiście Weekly na najwyższym to i tak nie to samo co Nightfall gdize wszyscy są podkokszeni, ale i tak taktyka na bydlaka w łańcuchach była taka, że stalismy za schodami przed wejściem do komnaty i na raty go biliśmy kiedy mobki znikały. Inaczej się nie dało bo wszyscy nas mieli na 2 strzały :lol:

Dokładnie tak to przechodziliśmy wczoraj ze Wściekłym i Gregorem. Przejebane na maksa, dla tego nie chciałem z wami tego wczoraj powtarzać...:(

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1019 dnia: Października 22, 2014, 13:24:54 pm »
Ta, najgorsze było jak wszyscy na raz zgineliśmy w tej komnacie zaraz po otwarciu drzwi bo wleciały te małe moby co walą melee:-) Chyba mielismy z 5 podejść do tego. Na szczęście po nightfallu wyżyliśmy się w multi - 5 winów pod rząd w skirmish 3 na 3 :-)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1020 dnia: Października 22, 2014, 13:33:21 pm »
hahahah, nie no ja to w sumie miałem jednak luzik, bo leżałem trupem na drugim końcu areny jako decoy na mobki :lol: :lol: :lol:

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1021 dnia: Października 22, 2014, 14:38:54 pm »
Ale w sumie to powtarzaliśmy Nightfalla tylko raz i to w dodatku przez to, że w połowie strajka gdzie trzeba było 3 fale przeżyć to na ostatniej wyleciało na raz 5 żółtych wizardów, które w dodatku wbiegły aż pod górę schodów przy wejściu do komnaty. Specjalnie musiałem przełączyć się na sunsingera żeby mieć na wszelki wypadek autoresa, co się nawet ze dwa razy przydało :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1022 dnia: Października 22, 2014, 16:10:27 pm »
Co do Raida proponuje ustawkę w czwartek o 21.00 :) Pasuje wszystkim?? :) Dziś niestety wychodzę i nie wiem kiedy wrócę.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1023 dnia: Października 22, 2014, 16:41:47 pm »
Zobaczę jak pójdzie, może da rade i sie zbiore jutro ;)

A jak się znajdzie chwila to wypróbuję trick z spychaniem atheona ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1024 dnia: Października 23, 2014, 09:40:32 am »
Pamiętajcie dziś o 21.00 tłuczemy bossa w Raidzie ;)

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #1025 dnia: Października 23, 2014, 09:47:11 am »
No chyba nie, bo konserwacja PSN przecie. Oficjalne info:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1026 dnia: Października 23, 2014, 09:50:06 am »
No chyba nie, bo konserwacja PSN przecie. Oficjalne info:

No kur** nie strasz :lol:

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1027 dnia: Października 23, 2014, 10:02:18 am »
Kurde szkoda, że nie było mnie jak przechodziliście te etapy do bossa. A będzie dla mnie miejsce czy macie już sześciu na bosa?

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1028 dnia: Października 23, 2014, 10:04:06 am »
Ale o 21? Dawajcie wcześniej, 19-20 jeśli macie taką możliwość.
Gregory, miejsce jest, ostatnio nam własnie jednego człowieka brakowało i byliśmy zmuszeni zaprosić kogoś spoza klanu.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1029 dnia: Października 23, 2014, 10:06:48 am »
Ja jak najbardziej mogę wczęsniej. Ta 21 to dla mnie trochę późno bo: a) mega rano do pracy, b) dziewczyna już mi marudzi, żę i tak za dużo gram :-) Ale jak trzeba będzie to dzisiaj zagram:D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1030 dnia: Października 23, 2014, 10:18:13 am »
No właśnie kiepsko wcześniej :( Muszę dziś pojechać w parę miejsc i nie wiem czy się wyrobię wcześniej. Jak coś to dam znać, że już jestem.

b) dziewczyna już mi marudzi, żę i tak za dużo gram :-)

Hehehe.... Mam to samo xD Dlatego trzeba przejść Raid i odstawić na jakiś czas konsolę xD

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #1031 dnia: Października 23, 2014, 10:55:54 am »
Obyś dzieciaka nie zaniedbał przez gierki xD

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1032 dnia: Października 23, 2014, 10:57:57 am »
Dojdźmy chłopaki do ostatniej walki z Bossem i zepchniemy go z urwiska żeby było szybciej póki jeszcze można to zrobić.

W ogóle to wyczytałem, że patch poprawiający to że można Aethona zepchnąć, jak i to kogo teleportuje jeszcze się nie pojawił. To oznacza, że i zepchnąć by go można jak i ustalić ekipę do teleportacji, która by stała z samego tyłu jakby co.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1033 dnia: Października 23, 2014, 11:06:50 am »
Dojdźmy chłopaki do ostatniej walki z Bossem i zepchniemy go z urwiska żeby było szybciej póki jeszcze można to zrobić.

W ogóle to wyczytałem, że patch poprawiający to że można Aethona zepchnąć, jak i to kogo teleportuje jeszcze się nie pojawił. To oznacza, że i zepchnąć by go można jak i ustalić ekipę do teleportacji, która by stała z samego tyłu jakby co.

W sumie można spróbować :lol:

Obyś dzieciaka nie zaniedbał przez gierki xD

Dlatego trzeba przejść Raid zanim się urodzi :lol:

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1034 dnia: Października 23, 2014, 11:10:23 am »
Jeżeli to nadal działa to pewnie można spróbować chociaż myślałem, że to już załatali.

Śmiechowy wątek na forum -> najgorsze teksty z Destiny:) Tyrion rządzi http://www.bungie.net/en/Forum/Post/73968973/0/0

"Oh, we slayed a Gatelord..."
"We've woken the Hive!"
"The Flayers have penetrated the cortex, we're running out of time!"
"We gave up the Moon to keep the Hive away from Earth. We hoped that would be enough for them."
"It's in the walls!"
"This could cripple the Fallen."
"Bad news, it's already in Fallen hands."
"It's like this whole system is wired to a... I'll work faster."
"It cannot be stopped, but here, it can be slowed."
"The queen has a high bounty on its head, so we know it's powerful."
"We must destroy this machine god and send their souls screaming back to hell."
"The shrines of Oryx must be destroyed!"
"There's nothing left... not even the light."
"A side should always be chosen, Little Light... even if it's the wrong side."
"Think you can slay a god?" "I don't think I have a choice."
"That's it! The heart is dying!"
"The Hive haven't been on Earth in centuries... the Darkness could be a lot closer than we think."
"That Wizard came from the Moon!"
"Welcome, Dr. Shin!"
"A million deaths are not enough for master Rahool..."
"Have you heard of the Black Garden?" "We've heard the legends."
"The Vex. Evil so dark it despises other evil."

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1035 dnia: Października 23, 2014, 12:14:03 pm »
Destiny to hazard niemal w czystej postaci.
Siedzisz, katujesz tą grę godzinami z nadzieją, że wpadnie ci jakiś Exotic, Raidowa zbroja, czy inny wirtualny bzdet. Loot. To jak otwieranie paczek Lay'sów z Pokemon tazos w środku. Albo gumy Boomer z naklejkami z Pokemonów. Jak byłem dzieciakiem, to kupowałem te gumy, chipsy niemalże hurtowo w pobliskim sklepiku...ale standardowo, bardzo rzadko trafiałem akurat tą naklejkę/tego tazosa, którego chciałem dostać. Zacięcie jednak miałem, więc kupowałem, zbierałem...

Jeśli spojrzeć obiektywnie na ten tytuł, to w planie wirtualnej rywalizacji z innymi graczami ta gra wypada bardzo słabo. Destiny oferuje jedynie standardowy tryb capture the flag i deadmatch, właściwie to nie istnieją kalsy postaci, bo jedyne różnice między klasami to ich supery i wygląd. Na przykład taki BF4 oferuje znacznie bardziej rozbudowaną i różnorodną rozgrywkę sieciową, różne klasy postaci mogą być różnie wykorzystywane zależnie od sytuacji na polu walki, możesz używać pojazdów, masz bardzo szeroki wachlarz rozwiązań gameplayowych i raczej szybko się nie znudzisz.

W planie wirtualnej rozrywki, ta gra to również dno, bo każda misja opiera się na jednym jedynym przetartym schemacie - idź, niech Ghost włączy kompa, a ty w międzyczasie rozp**rdol kilka fal przeciwników. Tak nudnego gameplay'u nie wolno nazywać rozrywką, a fabuły przecież to też żadnej nie ma.

Gra tak na prawdę trzyma gracza przy sobie głównie dzięki swojemu Random Number Generator'owi, zamaskowanemu jednorękiemu bandycie. Jest on niemalże wyrocznią i decyduje czy dostaniesz dzisiaj exotica, czy też nie. Jak to w hazardzie bywa, drobne wygrane zawsze zachęcają do dalszej gry, dla tego od czasu do czasu dostaniesz jakiś ciekawy przedmiot. W międzyczasie jest też wiele przegranych, które co raz bardziej rozjuszają ale też na swój sposób motywują gracza do dalszej gry - bo jak to tak, przecież czasami jednak wygrywam, muszę spróbować jeszcze raz! Wasze dziewczyny/żony/narzeczone mają więc nosa i widzą co się święci. Widzą wasze zaangażowanie i poświęcenie, one czują smród tego RNG-jednorękiego bandyty i to je niepokoi.

Levelowanie broni i ekwipunku w tej grze, swoją żmudnością bardzo przypomina mi model gier f2p/p2w ze smartfonów, tyle że w Destiny nie możemy kupić paczuszki expa za 9,99 pln do szybkiego rozwoju postaci. Zamiast tego, trzeba grać godzinami, prawdziwy grindfest, powtarzanie tych samych misji po 50 razy. Wszystko zmierza do pogłębienia uzależnienia gracza, później jest DLC, nowe "wyzwania" jeszcze więcej ekwipunku do wygrajndowania na maksa.

No ale coś czuję, że się chyba wkrótce wyrwę ze szponów tego diabelstwa, bo zbyt dużo czasu mi to zabiera. Po ostatnich 2 Raidach dochodzi do mnie, że moje starania praktycznie w ogóle nie wpływają na to, co dostaję w nagrodę. Bandyta robi mnie w balona, żebym grał więcej. Coś musi być na rzeczy, bo pierwszy raz w życiu zacząłem rozważać kupno DLC do tego typu gry, a przecież jestem przeciwnikiem takich praktyk!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1036 dnia: Października 23, 2014, 12:28:27 pm »
Masz pełną rację Andyrush. Z tym, że Raid jest naprawdę zajebisty. Gdyby cała gra miała takie pomysły to byłoby 9/10 spokojnie. Dlatego postanowiłem ukończyć raid i zostawić grę na jakiś czas aż się rozwinie ;) Ta gra uzależnia i to jest w niej straszne :P

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1037 dnia: Października 23, 2014, 12:40:14 pm »
No Raid też zagram, bo z ludźmi jednak gra się dobrze. Zagram dla funu i mniejsza już o te pierdoły rękawiczki, zbroje buty itp :P
Jeśli chodzi o resztę, czyli całe to grajndowanie, to odstawiam to.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1038 dnia: Października 23, 2014, 13:02:32 pm »
No Raid też zagram, bo z ludźmi jednak gra się dobrze. Zagram dla funu i mniejsza już o te pierdoły rękawiczki, zbroje buty itp :P
Jeśli chodzi o resztę, czyli całe to grajndowanie, to odstawiam to.

Dlatego olałem to całe zbieranie VM'ów na Auto Rifle Legendarny i kupiłem legendarny hełm ;) Mam już full zestaw legendarny na raid i olewam sprawę po nim ;P

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1039 dnia: Października 24, 2014, 12:55:47 pm »
Xur ma dzisiaj SUROSA. Kto nie ma niech bierze bo to świetna spluwa:)