Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249097 razy)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
Odp: Destiny
« Odpowiedź #960 dnia: Października 16, 2014, 21:07:43 pm »
Ponoć znowu Destiny nie działa stabilnie na konsolach Sony. Takie coś jest na forum - > "We are actively investigating issues impacting players' ability to sign in to Destiny on PlayStation 4 and PlayStation 3. Until resolved, players may experience disconnects or be unable to sign in. "

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #961 dnia: Października 16, 2014, 21:18:33 pm »
Ja gram jak na razie bez problemów, chociaż raz mnie dzisiej wywaliło, to mogłem się ponownie zalogować.

No i dostałem takie coś :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #962 dnia: Października 16, 2014, 21:27:33 pm »
Nie zdziwiłbym się jakby był jutro u XURA:D Mało mam Strange Coinów w tym tyg. Chyba nic nie kupię.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #963 dnia: Października 16, 2014, 21:31:37 pm »
Haha)) No całkiem możliwe))) Chociaż chyba nie, bo przecież Montecarlo to exclusive dla Playstation, a Xur ma wyposażenie "multiplatformowe"
« Ostatnia zmiana: Października 16, 2014, 21:46:02 pm wysłana przez andryush »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #964 dnia: Października 16, 2014, 21:53:04 pm »
Możecie się logować do Destiny? :/ Nie działa mi friendlista z PSN i logowanie w Destiny :(

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #965 dnia: Października 16, 2014, 21:58:46 pm »
Możecie się logować do Destiny? :/ Nie działa mi friendlista z PSN i logowanie w Destiny :(
hakiery znowu panie

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #966 dnia: Października 16, 2014, 22:00:55 pm »

Ja aktualnie gram, ale friendlisty nie widzę. Hakery maltretują PSN widać...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #967 dnia: Października 16, 2014, 22:41:08 pm »
Albo DriveClub wykorzystuje wszystkie serwery PSN by działać :lol: Bo jako jedyna gra mi w sumie funkcjonuje sieciowo

Ja się kurde podłączyć nie mogę :/ Co za skurwysyństwo.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #968 dnia: Października 16, 2014, 23:03:54 pm »
Ewentualnie tak, coś inżynierowie z Sony robią, bo jest podobnie jak podczas konserwacji serwerów, czyli zalogowanych nie wywala.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #969 dnia: Października 17, 2014, 00:41:00 am »
Ewentualnie tak, coś inżynierowie z Sony robią, bo jest podobnie jak podczas konserwacji serwerów, czyli zalogowanych nie wywala.

Na bank je**e się coś z PSN a nie Destiny, bo lista znajomych PSN nie działa. :/ Straszna lipa chciałem trochę ponabijać VM dzisiaj i dupa blada :/

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #970 dnia: Października 17, 2014, 14:15:26 pm »
Ulepszyłem trochę tego Thorna, i muszę przyznać, że jednak broń nie jest taka zła. Zwiększyłem zasięg i odblokowałem perka, dzięki któremu broń teraz zadaje obrażenia "damage over time". Po każdym trafieniu przeciwnik dostaje przez kilka sekund bonusowe obrażenia, i jest nieźle.!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #971 dnia: Października 17, 2014, 14:18:39 pm »
Dziś późnym wieczorem o ile będzie działał PSN zamierzam ponapiedalać trochę w Destiny ktoś się pisze na wsparcie?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #972 dnia: Października 17, 2014, 14:32:35 pm »
Jak dam radę to pomogę :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #973 dnia: Października 17, 2014, 14:34:22 pm »
Też w sumie mogę pomóc.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #974 dnia: Października 17, 2014, 14:41:43 pm »
A co do tego Thorna to też teraz zajmę się jego ulepszaniem. Podoba mi się wygląd tego gnata a ma być i tak ulepszony:)

BTW. U xura dzisiaj nic ciekawego.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #975 dnia: Października 17, 2014, 14:44:05 pm »
Dziś późnym wieczorem o ile będzie działał PSN zamierzam ponapiedalać trochę w Destiny ktoś się pisze na wsparcie?
NIestety bede zajety platynowaniem ni no kuni :angel:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #976 dnia: Października 17, 2014, 14:57:26 pm »
BTW. U xura dzisiaj nic ciekawego.

Jest jakaś giwera?

O FUCK! Jest Armamentarium dla Titana! O_O Niby już mam Egzotyczny napierśnik, ale tego nie odpuszczę jako alternatywe. I stać mnie na niego! :D W perkach on daje ci dodatkowy drugi granat! Więc można dwa na raz rzucać :D Na Crucible jest to genialny motyw :D Pierwotnie właśnie tego Chesta chciałem kupić zamiast Alpha Lupi ale nie miał go na sprzedaż ;) :P
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2014, 15:01:57 pm wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #977 dnia: Października 17, 2014, 15:19:46 pm »
O to dla ciebie jak znalazł. Ja ten hełm co jest tam dla Huntera już mam od dawna i zdążyłem go wymaksować. A jakoś nie potrzebuje za bardzo tej rakietnicy. Pozbieram SC na next week. Może będzie coś lepszego.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #979 dnia: Października 17, 2014, 16:03:30 pm »

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #980 dnia: Października 17, 2014, 16:04:29 pm »
Oby nie jakiegoś dojebanego  rycerza ,albo maga :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #981 dnia: Października 17, 2014, 16:37:17 pm »
Oby nie jakiegoś dojebanego  rycerza ,albo maga :lol:

Pewnie tak będzie :lol: Skoro nawet w Raidzie z Vexami jest dojebana Hydra i dojebany Minotaur :lol:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #982 dnia: Października 17, 2014, 20:59:02 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/shKEaGBHVW4?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #983 dnia: Października 18, 2014, 06:47:49 am »
No smutno się robi człowiekowi jak widzi takie coś, a samemu to tak nam nie szło ostatnio :(

http://kotaku.com/the-vault-of-glass-is-the-best-thing-in-destiny-1647214453

Przeczytałem ten tekst i się mega podjaralem! Raid jest jak wyjęty z innej wersji Destiny. Choć tekst zawiera spoilery co do tego co czeka nas w rajdzie, to opowieści o trudach autora czytałem z wypiekami na twarzy myśląc sobie co chwilę "o ja pierdziele ale zajebiste! Chcę tam wrócić z moją ekipą i rozwalić go całego!". No i wyjaśniło się, że raid jest tak zachwalany za swą inność, bo do jego stworzenia wydzielono osobną grupę kilku designerow, którzy tworząc go robili trochę za dział R&D poszukując nowych form rozrywki w grze. Dzięki tak ciepłemu przyjęciu oryginalności mechanik rajdu możemy się spodziewać, że przyszłe misje i strajki będą również zawierać podobne rozwiązania co w vault of glass - kładące nacisk na kooperacje i zgranie drużyny.

Kto się nie boi spilerów do rajdu to polecam sobie artykuł obczaić bo się mega czyta :D
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2014, 07:44:31 am wysłana przez Morfi »

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #984 dnia: Października 18, 2014, 11:02:22 am »
Sorry za wczoraj ,ale nie mogłem sę poźniej zalogować do psn'u.
Wracając do RAID'U to w przyszłym tygodniu będzie trudniej ,gdyż bossa nie bedzie można spychać Łorlokiem  i do portalu będzie przenosiło randomowe osoby ,a nie te najbliżej stojące przy bossie.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #985 dnia: Października 18, 2014, 11:10:44 am »
Sorry za wczoraj ,ale nie mogłem sę poźniej zalogować do psn'u.
Wracając do RAID'U to w przyszłym tygodniu będzie trudniej ,gdyż bossa nie bedzie można spychać Łorlokiem  i do portalu będzie przenosiło randomowe osoby ,a nie te najbliżej stojące przy bossie.

Skąd to info? Ze spychaniem to problemu nie widzę, ale to przenoszenie randomowych osób to już może trochę namieszać.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #986 dnia: Października 18, 2014, 11:27:43 am »
Weekly Update
http://www.bungie.net/7_Bungie-Weekly-Update---10172014/en/News/News?aid=12295

When using its Timestream ability, Atheon will select 3 players at random, instead of choosing the three players furthest from it.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #987 dnia: Października 18, 2014, 12:16:24 pm »
Ogólne podsumowanie tego co nas czeka w pierwszym DLC:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #988 dnia: Października 18, 2014, 13:10:05 pm »
No smutno się robi człowiekowi jak widzi takie coś, a samemu to tak nam nie szło ostatnio :(

http://kotaku.com/the-vault-of-glass-is-the-best-thing-in-destiny-1647214453

Przeczytałem ten tekst i się mega podjaralem! Raid jest jak wyjęty z innej wersji Destiny. Choć tekst zawiera spoilery co do tego co czeka nas w rajdzie, to opowieści o trudach autora czytałem z wypiekami na twarzy myśląc sobie co chwilę "o ja pierdziele ale zajebiste! Chcę tam wrócić z moją ekipą i rozwalić go całego!". No i wyjaśniło się, że raid jest tak zachwalany za swą inność, bo do jego stworzenia wydzielono osobną grupę kilku designerow, którzy tworząc go robili trochę za dział R&D poszukując nowych form rozrywki w grze. Dzięki tak ciepłemu przyjęciu oryginalności mechanik rajdu możemy się spodziewać, że przyszłe misje i strajki będą również zawierać podobne rozwiązania co w vault of glass - kładące nacisk na kooperacje i zgranie drużyny.

Kto się nie boi spilerów do rajdu to polecam sobie artykuł obczaić bo się mega czyta :D

Raid to faktycznie jak wycinek z innej gry. Oldschoolowy hardcore, bez podpowiedzi i bez prowadzenia za rączkę. Esencja gejmingu, aż przypominają mi się czasy Pegazusa...

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #989 dnia: Października 18, 2014, 13:19:07 pm »
Moja dziewczyna zrobiła mi wczoraj niespodziankę i przyniosła mi The Evil Within i za parę dni zrobię sobie krótką przerwę od Destiny bo słyszałem, że gierka dobra.

Wczoraj miałem jakiś nadzwyczaj dobry dzień w multi - siałem masakrę surosem pomimo nerfa:). Ostatnia gra 30 killi, KD 2,5:)

Andry robisz już to exotic bounty na machine guna? Ja uzbieralem 137 punktów z 500. Trzeba się ostro czaić za heavy ammo. I stwierdzam, że machine gun ma tą zaletę nad rocket luncher, że można bez problemu na jednym magazybku zdjąć od 3 do 5 typa. Wystarczają 3-4 strzały żeby położyć typa:).

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #990 dnia: Października 18, 2014, 13:53:10 pm »
Moja dziewczyna zrobiła mi wczoraj niespodziankę i przyniosła mi The Evil Within i za parę dni zrobię sobie krótką przerwę od Destiny bo słyszałem, że gierka dobra.

Wczoraj miałem jakiś nadzwyczaj dobry dzień w multi - siałem masakrę surosem pomimo nerfa:). Ostatnia gra 30 killi, KD 2,5:)

Andry robisz już to exotic bounty na machine guna? Ja uzbieralem 137 punktów z 500. Trzeba się ostro czaić za heavy ammo. I stwierdzam, że machine gun ma tą zaletę nad rocket luncher, że można bez problemu na jednym magazybku zdjąć od 3 do 5 typa. Wystarczają 3-4 strzały żeby położyć typa:).

Robię robię, mam już też 100-200 pkt. I też polubiłem MG;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #991 dnia: Października 18, 2014, 14:41:40 pm »
No ja od samego początku grałem z Heavy Machine Gun i pokochałem tą broń od samego początku. 3-5 strzałow i kolesi nie ma. Dużo wiecej można ubić ludzi na jednym magazynku niż te kilka strzałów z rakietnicy. Generalnie na multi zawsze zakładam MG.

EDIT:

Mythbusters. Nie wiedziałem że takie rzeczy można robić :D

« Ostatnia zmiana: Października 18, 2014, 16:05:21 pm wysłana przez Morfi »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #992 dnia: Października 21, 2014, 00:53:13 am »
No panowie :D Było blisko z Raidem jutro wrzucę filmy to będzie można przeanalizować ;) Ale generalnie grało się zacnie. Trzeba zacząć Raid na samym początku tygodnia i spróbować go w tydzień przejść ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #993 dnia: Października 21, 2014, 01:01:24 am »
System mamy ogarnięty, podpakować trochę, ogarnąć się, i rajd zrobiony ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #994 dnia: Października 21, 2014, 08:17:41 am »
System mamy ogarnięty, podpakować trochę, ogarnąć się, i rajd zrobiony ;)

Wczoraj mi wpadła legendarna rakietnica za 3 rangę new Monarchy. Więc mam już full set broni Legendarny, Egzotyk, Legendarny ;)

Tak BTW może kiedyś ustawimy się w 6 osób ale na Crucible? Gra powinna nas wtedy wpakować w serwer po jednej stronie. Efekt byłby taki, że ostro dalibyśmy radę w trybach Control i Clash jako jedna ekipa na Headsetach :)
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2014, 12:00:54 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #995 dnia: Października 21, 2014, 12:26:20 pm »
<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/b_C3B6T9lj8?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dobrze to robiliśmy chłopaki wczoraj, chociaż przy teleportowaniu się na mars albo venus to potrzeba dwie osoby żeby na początku bardzo szybko ubiły albo chociaż pomogły ubijać mobki temu kto bierze tarcze. Serio zauważyłem, że częściej przeżywaliśmy kiedy na samym początku szybko pomagałem Mroczowi, który brał tarczę ubić moby strzelając albo chociaż rzucając granat im pod nogi. Dzisiaj ponowna próba :)?

Wyczytałem jeszcze jedną ciekawą taktykę. Ponoć tarcza Titana zwiększa również dmg poza ochroną i można spróbować zrobić tak, że titan ustawia na środku po wyjśćiu z portalu tarczę, ale bliżej tylniej krawędzi, za to czlowiek z tarczą staje na krańcu z przodu. Wówczas Ci co strzelają wchodzą w tarczę tytana i wychodzą by złapać bonus, który ponoć nakłada się dodatkowo na bonus do obecnego dmg przez te 30 sekund.
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2014, 12:35:03 pm wysłana przez Morfi »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #996 dnia: Października 21, 2014, 12:46:16 pm »
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Dobrze to robiliśmy chłopaki wczoraj, chociaż przy teleportowaniu się na mars albo venus to potrzeba dwie osoby żeby na początku bardzo szybko ubiły albo chociaż pomogły ubijać mobki temu kto bierze tarcze. Serio zauważyłem, że częściej przeżywaliśmy kiedy na samym początku szybko pomagałem Mroczowi, który brał tarczę ubić moby strzelając albo chociaż rzucając granat im pod nogi. Dzisiaj ponowna próba :)?

Wyczytałem jeszcze jedną ciekawą taktykę. Ponoć tarcza Titana zwiększa również dmg poza ochroną i można spróbować zrobić tak, że titan ustawia na środku po wyjśćiu z portalu tarczę, ale bliżej tylniej krawędzi, za to czlowiek z tarczą staje na krańcu z przodu. Wówczas Ci co strzelają wchodzą w tarczę tytana i wychodzą by złapać bonus, który ponoć nakłada się dodatkowo na bonus do obecnego dmg przez te 30 sekund.

Dokładnie jak wczoraj mówiłem. Ktoś musi pomóc człowiekowi z tarczą na początku bo za długo to idzie. Zwłaszcza z minotaurem. Parę razy już było, że zanim ubiłem mobki to pozostali już byli ślepi i tak czy siak nie mogli strzelać do artefaktów ;) Po za tym warto zwrócić uwagę, że na początku Artefakty ukazują się rzadziej niż pod koniec sekcji. Więc na samym początku jedna osoba da radę wybijać Oracle, dopiero potem przydaje się drugi gracz. Dlatego uważam, że wsparcie dla osoby z tarczą jest kluczowe. Najważniejsze jest by szbko się podzielić kto strzela do Oracle a kto wspiera osobę z tarczą.

Co do tarczy tytana, mogę ustawić perki tak by dawały bonus do obrażeń po przejściu przez tarczę, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem, że jak ktoś się pospieszy ze strzałem z rakiety to go zabije ;) Ze środka pola siłowego NIE Można strzelać więc może to wprowadzić zamieszanie. Na papierze brzmi to świetnie, ale w ferworze walki trzeba brać pod uwagę błędy, że raz zbyt blisko krawędzi postawię pole, raz zbyt blisko bossa i wszystko pójdzie w cholerę.

Mnie bardziej zastanawia czy jest konieczne to ustawianie się na środku z Tarczą? Vengance Time działa od wyjścia z portalu. Nie lepiej się rozproszyć i napier**lać w Bossa? A tarczownik może użyć Supera zawsze to jakiś dodatkowy DMG. Unikniemy tego durnego odliczania i częstej śmierci pod sam koniec?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #997 dnia: Października 21, 2014, 13:18:48 pm »
Dokładnie jak wczoraj mówiłem. Ktoś musi pomóc człowiekowi z tarczą na początku bo za długo to idzie. Zwłaszcza z minotaurem. Parę razy już było, że zanim ubiłem mobki to pozostali już byli ślepi i tak czy siak nie mogli strzelać do artefaktów ;) Po za tym warto zwrócić uwagę, że na początku Artefakty ukazują się rzadziej niż pod koniec sekcji. Więc na samym początku jedna osoba da radę wybijać Oracle, dopiero potem przydaje się drugi gracz. Dlatego uważam, że wsparcie dla osoby z tarczą jest kluczowe. Najważniejsze jest by szbko się podzielić kto strzela do Oracle a kto wspiera osobę z tarczą.
No odsetek udanych wyjść z portalu się zwiększał zawsze kiedy pomagałem Ci ubić mobki przez te kilka pierwszych sekund na początku, bo jak powiedziałeś właśnie na początku jedna osoba wystarczy do Oracli bo pojawiają się one powoli, a zanim będzie ich więcej to dwójka wybije już moby.

Co do tarczy tytana, mogę ustawić perki tak by dawały bonus do obrażeń po przejściu przez tarczę, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem, że jak ktoś się pospieszy ze strzałem z rakiety to go zabije ;) Ze środka pola siłowego NIE Można strzelać więc może to wprowadzić zamieszanie. Na papierze brzmi to świetnie, ale w ferworze walki trzeba brać pod uwagę błędy, że raz zbyt blisko krawędzi postawię pole, raz zbyt blisko bossa i wszystko pójdzie w cholerę.
No ale pomysł jest do przetestowania i myślę, że można spróbować ten trick ;)

Mnie bardziej zastanawia czy jest konieczne to ustawianie się na środku z Tarczą? Vengance Time działa od wyjścia z portalu. Nie lepiej się rozproszyć i napier**lać w Bossa? A tarczownik może użyć Supera zawsze to jakiś dodatkowy DMG. Unikniemy tego durnego odliczania i częstej śmierci pod sam koniec?
Można oczywiście sie rozproszyć i napieprzać z osobna, przy czym ustawienie się na środku ma tą zalete, że nie podbiegnie do Ciebie hydra i nie wysadzi Ci się na plecach gdy celujesz do bossa.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #998 dnia: Października 21, 2014, 13:48:37 pm »
Ja dzisiaj niestety jestem już umówiony na 21 z drugą ekipą na Raida, więc nie dam rady, chyba że nam szybko pójdzie ;) Ewentualnie przed 21 spróbować można.

Co do taktyki po teleporcie, to właśnie z tą drugą ekipą tak robiliśmy - jeden z gości bez tarczy pomaga ubić mobki w środkowej części lokacji. Mobki ubite, ok, ale już niszczyć Oracle nie nadążaliśmy i tak wszyscy ginęliśmy.

Czy trzeba ustawiać tarczę na środku? Z mojego poprzedniego Raidu, który przeszliśmy, właśnie ta taktyka była najskuteczniejsza, każda inna okazała się nieskuteczna.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #999 dnia: Października 21, 2014, 13:54:26 pm »
Ja dzisiaj niestety jestem już umówiony na 21 z drugą ekipą na Raida, więc nie dam rady, chyba że nam szybko pójdzie ;) Ewentualnie przed 21 spróbować można.

Co do taktyki po teleporcie, to właśnie z tą drugą ekipą tak robiliśmy - jeden z gości bez tarczy pomaga ubić mobki w środkowej części lokacji. Mobki ubite, ok, ale już niszczyć Oracle nie nadążaliśmy i tak wszyscy ginęliśmy.

Czy trzeba ustawiać tarczę na środku? Z mojego poprzedniego Raidu, który przeszliśmy, właśnie ta taktyka była najskuteczniejsza, każda inna okazała się nieskuteczna.

Ja dzisiaj też kiepsko na raida może później sobie pogram i pomaksuje postać ;) Ale w środe/czwartek można spróbować. Tak by zostawić sobie Aethona na Niedziele/Poniedziałek :)