Dobrze to robiliśmy chłopaki wczoraj, chociaż przy teleportowaniu się na mars albo venus to potrzeba dwie osoby żeby na początku bardzo szybko ubiły albo chociaż pomogły ubijać mobki temu kto bierze tarcze. Serio zauważyłem, że częściej przeżywaliśmy kiedy na samym początku szybko pomagałem Mroczowi, który brał tarczę ubić moby strzelając albo chociaż rzucając granat im pod nogi. Dzisiaj ponowna próba ?
Wyczytałem jeszcze jedną ciekawą taktykę. Ponoć tarcza Titana zwiększa również dmg poza ochroną i można spróbować zrobić tak, że titan ustawia na środku po wyjśćiu z portalu tarczę, ale bliżej tylniej krawędzi, za to czlowiek z tarczą staje na krańcu z przodu. Wówczas Ci co strzelają wchodzą w tarczę tytana i wychodzą by złapać bonus, który ponoć nakłada się dodatkowo na bonus do obecnego dmg przez te 30 sekund.
Dokładnie jak wczoraj mówiłem. Ktoś musi pomóc człowiekowi z tarczą na początku bo za długo to idzie. Zwłaszcza z minotaurem. Parę razy już było, że zanim ubiłem mobki to pozostali już byli ślepi i tak czy siak nie mogli strzelać do artefaktów
Po za tym warto zwrócić uwagę, że na początku Artefakty ukazują się rzadziej niż pod koniec sekcji. Więc na samym początku jedna osoba da radę wybijać Oracle, dopiero potem przydaje się drugi gracz. Dlatego uważam, że wsparcie dla osoby z tarczą jest kluczowe. Najważniejsze jest by szbko się podzielić kto strzela do Oracle a kto wspiera osobę z tarczą.
Co do tarczy tytana, mogę ustawić perki tak by dawały bonus do obrażeń po przejściu przez tarczę, ale wiąże się to z pewnym ryzykiem, że jak ktoś się pospieszy ze strzałem z rakiety to go zabije
Ze środka pola siłowego NIE Można strzelać więc może to wprowadzić zamieszanie. Na papierze brzmi to świetnie, ale w ferworze walki trzeba brać pod uwagę błędy, że raz zbyt blisko krawędzi postawię pole, raz zbyt blisko bossa i wszystko pójdzie w cholerę.
Mnie bardziej zastanawia czy jest konieczne to ustawianie się na środku z Tarczą? Vengance Time działa od wyjścia z portalu. Nie lepiej się rozproszyć i napier**lać w Bossa? A tarczownik może użyć Supera zawsze to jakiś dodatkowy DMG. Unikniemy tego durnego odliczania i częstej śmierci pod sam koniec?