Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 248738 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #2240 dnia: Października 07, 2015, 08:46:11 am »
Mi sie wydaje, że to Destiny 2 to bardziej będzie taki duży dodatek jakTaken King ;)

Tak jeszcze apropo mikropłatności. Bungie zapewnia, że NIGDY nie będą one potrzebne do ukończenia raidu, lub osiągania sukcesów w Crucible:

https://www.bungie.net/en/News/News?aid=13672

If you’re not interested in what Tess has to offer, you won’t ever be forced to pluck an item off of her shelf. You’ll still receive updates to the game, and you won’t lose a Crucible encounter or fail to clear a Raid because you didn’t have the right Eververse Trading Company emote equipped.

Our plan is to use these new items to bolster the service provided by our live team for another full year, as they grow and create more robust and engaging events that we’ll announce later this year. It has been, and continues to be, our goal to deliver updates to the game. Going forward, our live team is also looking to grow beyond vital updates and improvements to focus on world events, experiences, and feature requests.

If you’re still skeptical, you can log in next week and take a look for yourself. We’ll be dropping some free Silver into your account so you can purchase an emote or two and become legend through the power of dance.

Do tego wszyscy gracze będą dostawać trochę tej waluty za friko ;)

Tak więc myślę, że zamiast siać teorie spiskowe warto najpierw poczytać co Bungie ma do powiedzenia ;) Jak spierdolą i pogłębią mikrotranzakcje wtedy można się martwić. Póki co nie ma nawet podstaw do tego ;) A niestety na forach (głównie Bungie) najwięcej wypowiadają się ludzie, którzy zawsze są na nie obojętnie co by Bungie nie zrobiło ;) Gdyby zostali przy starym modelu biznesowym, to by wszyscy się wkurzali, że znowu płatne DLC :lol: Taka prawda ;)
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2015, 09:19:47 am wysłana przez Mrocz »

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #2241 dnia: Października 07, 2015, 09:18:02 am »
Jak destiny 2 będzie wielkości taken King, to będzie tylko jedna wielka porażka.

Mrocz

• Gość
Destiny
« Odpowiedź #2242 dnia: Października 07, 2015, 09:21:59 am »
Jak destiny 2 będzie wielkości taken King, to będzie tylko jedna wielka porażka.

Problem w tym, że tekst Destiny 2 to plotka. Bungie oficjalnie NIE POTWIERDZIŁO czy to sequel czy duży dodatek ;) Przypominam, że o Taken King ludzie plotkowali, że to druga część gry ;)

I nie zgodzę się co by TTK był mały :P Gra ciągle oferuje nowe questy i misje. Ostatnio w daily heroic z gregorym byliśmy zszokowani, że nie kojarzymy misji w którą gramy :lol:

Swoją drogą jak się sprintuje w Destiny grając na Vicie? :lol:
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2015, 09:27:50 am wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #2243 dnia: Października 07, 2015, 09:43:52 am »
Mrocz szkoda że wczoraj cie nie było. Brakowało jednego do Rajdu i nie zaczęliśmy. Ja dzisiaj zaczynam grac w uncharted ale jakby cos sie szykowało typu rajd, nightfall czy multi to zapraszajcie :-)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2244 dnia: Października 07, 2015, 09:45:26 am »
Mrocz szkoda że wczoraj cie nie było. Brakowało jednego do Rajdu i nie zaczęliśmy. Ja dzisiaj zaczynam grac w uncharted ale jakby cos sie szykowało typu rajd, nightfall czy multi to zapraszajcie :-)

Późno wróciłem ;) Na chwilę ogarnąłem tylko Destiny na Vicie i pobrałem Bounty na dzisiaj :P Ale nie umiem jeszcze biegać :lol: Może wieczorem zagram, ale tak jak pisałem kiedyś jeśli Raid to raczej weekendowa opcja ;) Chyba, że zrobimy jakiś szybki przebieg bez szukania skrzynek w labiryncie :lol:

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2245 dnia: Października 07, 2015, 09:50:12 am »
Mrocz na vicie biega sie po wciśnięciu W DÓŁ na krzyżaku. To tak dla wygody żeby się dało wygodnie włączać bieganie gdy trzymasz kciuk na lewej gałce.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2246 dnia: Października 07, 2015, 09:54:29 am »
Mrocz na vicie biega sie po wciśnięciu W DÓŁ na krzyżaku. To tak dla wygody żeby się dało wygodnie włączać bieganie gdy trzymasz kciuk na lewej gałce.

O dobra opcja :) Myślałem, że trzeba jakoś kliknąć na tym dotykowym panelu na dole ;) W NFS: Rivals wciśnięcie lewej gałki odpowiada właśnie prawej stronie panelu dotykowego ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #2247 dnia: Października 07, 2015, 12:02:51 pm »
https://www.reddit.com/r/DestinyTheGame/comments/3nti72/the_first_firewall_quest_available/

Dzisiejsze daily pozwoli popchnąć dalej quest na Sleeper Simulant prawdopodobnie, bo dostajemy item po misji który ma związek z rasputinem i daje nam itemki które podejrzewane było, że są składowymi tego heavy fusion rifla :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2248 dnia: Października 07, 2015, 12:06:02 pm »
Ok.. To wieczorem się stawię na daily by to zdobyć :)

Swoją drogą to nie jest Daily to jedna z nowych misji, którą dostajemy za free ;)
« Ostatnia zmiana: Października 07, 2015, 16:55:37 pm wysłana przez Mrocz »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2249 dnia: Października 07, 2015, 21:46:02 pm »
RAID ukończony! :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2250 dnia: Października 07, 2015, 22:10:46 pm »
Kurna ja nigdy nie mogę trafić jak jest ekipa  :(

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #2251 dnia: Października 07, 2015, 22:28:41 pm »
Mi sie wydaje, że to Destiny 2 to bardziej będzie taki duży dodatek jakTaken King ;)

Tak jeszcze apropo mikropłatności. Bungie zapewnia, że NIGDY nie będą one potrzebne do ukończenia raidu, lub osiągania sukcesów w Crucible:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Hah, wiesz, w taki World of Tanks, czy Warframe też możesz nie wydawać ani grosza i "osiągać sukcesy"  :lol:
Destiny to geniusz robienia w chu**. Koniec końców wylądujemy z rozdmuchanym do ogromnych rozmiarów F2P, na który wydaliśmy po 200-500zł.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2252 dnia: Października 07, 2015, 22:31:10 pm »
No super to po co kupiłeś TTK? Póki co panikujesz bezpodstawnie.

I nie to nie jest to samo co WoT czy Warframe bo tam jest srogi paywall

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2253 dnia: Października 07, 2015, 22:41:14 pm »
Moi kumple grają i radzą sobie bez spiny))
Po pół roku w Warframe możliwe, że też mógłbym mieć premium postać z farmienia ;)

Ja nie panikuję, tylko prognozuję i stwierdzam fakty.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2254 dnia: Października 07, 2015, 22:44:07 pm »
Poczekamy zobaczymy. Ja nie będę grał jeżeli wprowadzą model pay 2 win.

Andry sorka, że nie dołączyłem do imprezy ale mialem mało czasu a chciałem zobaczyć tego Uncharted strasznie.

Ta dzisiejsza misja daily jest do wysolowania? Bo jutro rano planuję ją zrobić?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2255 dnia: Października 07, 2015, 22:57:10 pm »
Ja nie panikuję, tylko prognozuję i stwierdzam fakty.

Na czym opierasz te fakty? Na tym, że za srebro można kupić parę emotek i Bungie oficjalnie potwierdziło, że nie wprowadzą za mikropłatność żadnego elementu pomagającego w grze?

Dla mnie to wróżenie z fusów, a nie fakty i prognoza ;) Dlatego zluzuj poślady i czekaj co się stanie. Jak wprowadzą pay 2 win to i ja przestanę grać w Destiny narazie jest zajebiście i każda zmiana jest na + tyle w temacie. Tak jak gregory mówię poczekamy zobaczymy ;) Więc nie spamuj już tematu mrocznymi przepowiedniami i cieszmy się grą ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2256 dnia: Października 07, 2015, 23:08:28 pm »
Fakty, to to, jakie mechanizmy posiada gra i jak wyglądają te nowe mechanizmy, które wprowadzają z kolejnymi zapowiedziami. Fakt to to, że Destiny idzie w określonym kierunku, jedziemy w stronę p2w, f2p itd. I to nie jest wróżenie z fusów, tylko to są aktualizacje gry. Jeśli tego nie widzisz, to ja już nie pomogę :P No ale pożyjemy zobaczymy, może się rozmyślą :)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #2257 dnia: Października 07, 2015, 23:38:32 pm »
Przecież w Destiny ani w żadnych zapowiedziach odnośnie Destiny nie ma nic, co by charakteryzowało f2p albo tym bardziej p2w  :lol:  Weźcie mu to po białorusku napiszcie, bo on chyba polskiego nie rozumie  :?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2258 dnia: Października 08, 2015, 08:27:07 am »
Fakty, to to, jakie mechanizmy posiada gra i jak wyglądają te nowe mechanizmy, które wprowadzają z kolejnymi zapowiedziami. Fakt to to, że Destiny idzie w określonym kierunku, jedziemy w stronę p2w, f2p itd. I to nie jest wróżenie z fusów, tylko to są aktualizacje gry. Jeśli tego nie widzisz, to ja już nie pomogę :P No ale pożyjemy zobaczymy, może się rozmyślą :)

Fakty masz w paru postach powyżej z cytatem z oficjalnej strony Bungie. Ode mnie EOT. Bo Ci tego nie wytłumaczę. Po raz kolejny to robisz skupiasz się tylko na problemach. Nawet unikasz dostrzegania dobrych stron ;) Wiedziałem, że tak będzie jak kupisz TTK ;) Jeżeli Ci się nie podoba to nie graj, ale nie spamuj tematu pierdolamętem na temat abstrakcyjnych mikropłatności pay2win. Dla mnie tyle w temacie.

PS. Każda gra ma w sobie mechanizmy, które można przenieść na F2P. Więc argument mocno z dupy.

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #2259 dnia: Października 08, 2015, 13:32:36 pm »
RAID ukończony! :D
No i jak? Daje radę?

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2260 dnia: Października 08, 2015, 13:54:59 pm »
Moim zdaniem jest świetny :) Zdecydowanie lepszy od Croty ;) Ciągle się zastanawiam czy lepszy od Vault Of Glass, ale wydaje mi się, że tak :) Przede wszystkim jego poziom trudności nie polega na przegietym klepaniu mobka z niewyobrażalną ilością HP, a... OSTREJ WSPÓŁPRACY :D Jak ktoś coś zjebie to praktycznie mamy wipe'a. Sekwencje wymagające idealnej komunikacji i współpracy są tam bardzo częste ;) Jedyne co wkur**a to sporo sekwencji platformowych (ala Mario) zwłaszcza wielki korytarz z wypychającymi nas Dildo :D ;) potrafią czasem ostro dać w kość ;)

Ale generalnie Raid na + jest zdecydowanie dłuższy od poprzednich i bardziej rozbudowany :) No i masa tajemnic tam jest ;) Ostatnio kolesie znaleźli jakieś pomieszczenie z którym nie wiadomo co zrobić jeszcze :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2261 dnia: Października 08, 2015, 15:28:18 pm »
Sleeper Stimulant już jest do zdobycia ;)

Trzeba chyba Strike SABER zrobić na heroicu jak już zrobimy wczorajsze zadania :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2262 dnia: Października 08, 2015, 15:44:11 pm »

Fakty masz w paru postach powyżej z cytatem z oficjalnej strony Bungie. Ode mnie EOT. Bo Ci tego nie wytłumaczę. Po raz kolejny to robisz skupiasz się tylko na problemach. Nawet unikasz dostrzegania dobrych stron ;) Wiedziałem, że tak będzie jak kupisz TTK ;) Jeżeli Ci się nie podoba to nie graj, ale nie spamuj tematu pierdolamętem na temat abstrakcyjnych mikropłatności pay2win. Dla mnie tyle w temacie.

PS. Każda gra ma w sobie mechanizmy, które można przenieść na F2P. Więc argument mocno z dupy.

Hah, spinasz się w obronie tej gry tak, jakby to było twoje dziecko.
Dobra, koniec tej jałowej dyskusji, bo te klapki to masz chyba na stałe przyspawane do czachy. Miłego kupowania itemków za jakieś "exotic coins" czy inny ch**, w niedalekiej przyszłości.

==============

Panowie, jaką misję na Ziemi trzeba wykonać, aby dostać ten element do naprawy Fusion Core ?
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2015, 15:52:06 pm wysłana przez andryush »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2263 dnia: Października 08, 2015, 15:57:16 pm »
Hah, spinasz się w obronie tej gry tak, jakby to było twoje dziecko.
Dobra, koniec tej jałowej dyskusji, bo te klapki to masz chyba na stałe przyspawane do czachy. Miłego kupowania itemków za jakieś "exotic coins" czy inny ch**, w niedalekiej przyszłości.

Przepraszam bardzo ale kto tu się spina? Bo to nie ja sieję bzdurny ferment na temat tej gry ;) Wrzuciłem linka jaki jest dalszy los tej gry, a ty zacząłeś wielki shitstorm jak ta gra staje się F2P. Co jest skrajnie oderwane od rzeczywistości. Po co w ogóle w to grasz, skoro to takie gówno jest według ciebie? :lol: Wyraźnie ci napisałem, że jeśli kiedykolwiek będzie z tego F2P (w co szczerze wątpię) to sam przestanę w to grać a ty mnie obrażasz, że klapek jestem itp. ;) No po prostu fuck logic.

Wkurza mnie tylko twój wieczny lament. Typowa roszczeniowa postawa. Cokolwiek by nie zrobili z tą grą będzie Ci źle. Zwróć uwagę, że jesteś jedyną narzekającą tutaj osobą. Tyle w temacie.

Panowie, jaką misję na Ziemi trzeba wykonać, aby dostać ten element do naprawy Fusion Core ?

To nie poczekasz, aż będzie do kupienia za Silver? :troll:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2264 dnia: Października 08, 2015, 16:16:22 pm »
Hah, no wrzuciłeś, "jaki jest dalszy los tej gry" - zrobienie z Destiny klona Warframe. :)

A za Silver, to proponuję Tobie coś sobie kupić. Jeśli rozwiną ten element, "DLC będą darmowe", więc sprawiedliwie będzie wydać kasę na lepszą broń, co nie?  :lol: Bungie takie dobre! Myślę, że spodobałby ci się taki wariant i doceniłbyś ich geniusz)))

Dobrze, że już Halo nie robią... :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2265 dnia: Października 08, 2015, 16:21:57 pm »
Ty w kosmosie żyjesz chyba.

Można kupić broń za silver? NIE.

Będzie można? Bungie odpowiada, że NIE.

Jedynymi osobami co mówią, że będzie inaczej jesteś Ty i jakaś dzieciarnia na Facebooku. Logiczne więc, że traktuje to jako bzdurne wróżenie z fusów...
No chyba, że masz coś na poparcie swojej tezy. Proszę wtedy o dokładny link gdzie będzie to oficjalnie potwierdzone, a nie będzie kolejnym bzdurnym teoretyzowaniem.

Więc o czym ty pieprzysz?

Zejdź na ziemie, albo sprzedaj to Destiny bo nie potrzebnie tutaj temat spamujesz. Niepopartymi bzdurami z twojej głowy.
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2015, 16:29:59 pm wysłana przez Mrocz »

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2266 dnia: Października 08, 2015, 17:22:45 pm »
Ja właśnie widzę , że ty nie rozumiesz o czym ja pieprzę. Wróć i przeczytaj wszystko od początku, może coś ci się rozjaśni...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2267 dnia: Października 08, 2015, 17:32:18 pm »
Ja właśnie widzę , że ty nie rozumiesz o czym ja pieprzę. Wróć i przeczytaj wszystko od początku, może coś ci się rozjaśni...

No zarzucasz, że Destiny się stanie F2P lub P2W nie mając ku temu żadnych argumentów po za otwarciem nowego sklepiku z Kosmetycznymi zmianami za jakieś drobiazgi ;)

Jak dla mnie to oczywiste pierdolamento i chyba nie ma o czym dłużej tu dyskutować.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2268 dnia: Października 08, 2015, 17:50:38 pm »
No dobra, niech będzie , że obecność i dodawanie nowych mechanizmów znanych z f2p wcale nie oznacza dążenia gry Bungie w tym kierunku i nie świadczy o jakimkolwiek podobieństwie.

Rzeczywiście , masz 100% racji! Nie ma o czym tu dłużej dyskutować.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2269 dnia: Października 08, 2015, 17:59:28 pm »
Ale jakie ty mechanizmy widzisz. Dodali sklepik z możliwością kupna emblematu, tańca i shaderka :lol:

Dobra powiedzmy, że masz rację... Co osiągasz takim marudzeniem? Póki co NIE MA ŚLADU PO PAY 2 WIN. Więc po co TERAZ smęcić i marudzić, skoro nic takiego jak P2W nie ma? Chyba, że cie boli brak emblematu, animacji tańca lub shaderka :lol: I szczerze wątpię by po założeniu płatnego shaderka dostałbyś Buffa +200% do zbroi, a przy zatańczeniu nowym tańcem przy crocie automatycznie wygrywał Raid :lol:

Oficjalne ogłoszenie Bungie jest takie, że w sklepie będą same bzdury służące do kosmetycznej personalizacji postaci. Więc w czym problem? Może zacznij marudzić jak faktycznie zobaczymy Egzotyki 400 DMG w sklepiku?

Wręcz przeciwnie częstość wypadania legendarnych enegramów. BA! Niebieskie dają bronie po 300 czasami. Więc kupowanie broni jest tu skrajnie bez sensu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2270 dnia: Października 10, 2015, 20:09:49 pm »
Dziś pograłem godzinkę... I była to bardzo owocna godzinka :D Sleeper Simulant oraz 4th Horseman z dropa ;)

Swoją drogą Sleeper Simulant jest kozacki... Colossusa 40 level dwoma strzałami kładzie :D

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2271 dnia: Października 11, 2015, 03:42:06 am »
W godzinę czasu ogarnąłeś wszystkie zadania na Sleeppera?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2272 dnia: Października 11, 2015, 07:00:03 am »
Tak dopytam bo nie ogarnąłem. Żeby zdobyć tego sleepera trzeba było zrobić daily misson co była ostatnio?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2273 dnia: Października 11, 2015, 11:15:58 am »
W godzinę czasu ogarnąłeś wszystkie zadania na Sleeppera?

Nie. Zrobiłem ostatni kawałek questa w godzinę ;)

Tak dopytam bo nie ogarnąłem. Żeby zdobyć tego sleepera trzeba było zrobić daily misson co była ostatnio?

Nie

Misja jest na ziemi. Nie jest to żadne Daily.

Najpierw robimy quest "THE FIRST FIREWALL" Tam dostajemy odbiornik w którym trzeba wpisać kod. Po wpisaniu tego kodu (w necie można go znaleźć) odblokowuje się quest gdzie na czas biegniemy w górę tej wierzy z misji "Cade's Stash" tam pokonujemy bosa i otrzymujemy przedmiot, który można reaktywować 5 itemami.

5 itemów to:
Element z Legendarnego Heavy Weapon
Element który zdobywamy z misji Archive na Venus (można ukończyć na dowolnym poziomie trudności)
I musimy uczestniczyć w 3 Public Eventach typu "Defend the Warsat" na Mars, Ziemi i Księżycu

Po aktywowaniu tego szmelcu oddajemy go Gunsmithowi a ten mówi, żebyś wrócił później bo musi to pokazać producentom broni ;)

Dopiero NASTĘPNEGO DNIA odblokowuje się quest gdzie dostajemy wersję Strike'a SABER na 280 Light (dosyć ciężki, ale miałem farta i dostałem ogarniętą ekipę i udało się za pierwszym razem zrobić :) )
Po zrobieniu tego dostajemy "kadłub" do Sleeper Simulant i oddajemy go Gunsmithowi :) W zamian otrzymujemy Sleeper Simulant :)

Z góry mówię, że chyba ten quest First Firewall nie jest już dostępny. Ma wracać cyklicznie i jest na mapce na ziemi.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2274 dnia: Października 11, 2015, 11:24:29 am »
O dzięki za info. Doczytam o tym quescie Firewall bo pierwsze słyszę :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2275 dnia: Października 11, 2015, 12:36:32 pm »
Ja przypadkiem się na niego natknąłem. Teraz jestem na etapie zdobywania części do tego Fusion Core od SS.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2276 dnia: Października 11, 2015, 12:39:35 pm »
Ja przypadkiem się na niego natknąłem. Teraz jestem na etapie zdobywania części do tego Fusion Core od SS.

Jak wszystkie zdobędziesz to będziesz mógł wykonać tego questa. Problem mają ci co nie zrobili jeszcze First Firewall bo on cyklicznie znika i pojawia się.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #2277 dnia: Października 12, 2015, 12:41:50 pm »
Tak w ogóle ktoś coś planuje z Raidem jakimś ;) Z chęcią zrobie nawet stare :D

BTW w nowym Raidzie do rozwalenia zostały mi siostrzyczki (pominąłem tego save'a) :P Jak je rozwalę to dostanę Touch Of Malice :D

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #2278 dnia: Października 12, 2015, 19:37:43 pm »
Opłaca się teraz w ogóle odpalać samą podstawkę, kiedy zostawiłem grę z 2-3 miechy po premierze?

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #2279 dnia: Października 12, 2015, 21:10:50 pm »
Możesz wbić 40 poziom i zapgrejdować stare bronie do poziomu The Taken King. Nie wiem tylko jak będzie wyglądać kwestia misji specjalnych za które dostaniesz Legendary Marks, które są do tego potrzebne - Daily Heroic Missin, Strike, Nightfall, Crucible, często wykorzystują misje z najnowszego dodatku, więc raczej w nie nie pograsz.