Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 248880 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1720 dnia: Czerwca 24, 2015, 16:27:40 pm »
Potwierdził bo zrobiła się gówno burza. Tak by siedział cicho i liczył kasę :)

I dobrze :) Ale zrobili ;) Choć mi tam to rybka by była. Taki dodatek to jest bonus dla nowych graczy. Nie wiem czy ktokolwiek zbiera wszystkie sety zbroi :P

Jedynie co mnie wkur**a to misja za puszkę redbulla. Znając życie, nawet nie dostaniemy jej w Polsce :/

https://twitter.com/Bungie/status/613533252624617472

We’ll cover the community feedback for our CE and veteran options in this week’s update. Please stand by.

Bez napinki ;)

Ja nowy dodatek chyba kupię :P Bo ostatnio wróciłem do Destiny i znowu mi się fajnie gra :D W House Of Wolves jest sporo nowości :D Nowa klasa broni dodatkowej (Lekki pistolet), Prison Of Elders jest świetnym odpowiednikiem Crucible dla fanów PvE i praktycznie za każde zwycięstwo dostajemy losową legendarkę :D (Dwa razy grałem i dwa razy zgarnąłem, więc nie ma tygodniowego ograniczenia ;) ) Każdy legendarny i egzotyczny przedmiot można "Awansować" do 35 levelu :) Nowe misje są ciekawe i mają fajny klimat :) Jak dla mnie wielki postęp względem Dark Below. A Taken King ma być jeszcze większy więc grania na sporo godzin będzie :P
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2015, 16:44:54 pm wysłana przez Mrocz »

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #1721 dnia: Czerwca 24, 2015, 16:47:29 pm »
Jedynie co mnie wkur**a to misja za puszkę redbulla. Znając życie, nawet nie dostaniemy jej w Polsce :/
Spoko, będzie dostępna dla wszystkich posiadających The Taken King od 1 stycznia 2016.

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1722 dnia: Czerwca 24, 2015, 16:48:59 pm »
Spoko, będzie dostępna dla wszystkich posiadających The Taken King od 1 stycznia 2016.

Aha no to też problemu nie widzę. Choć takie durne promocje powinni sobie darować. Co innego Shaderek co innego nowa misja.

scorpion87

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #1723 dnia: Lipca 01, 2015, 21:53:24 pm »
Kupował ktoś season pass ? opłaca się za te 2 dodatki ?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1724 dnia: Lipca 01, 2015, 22:12:14 pm »

Kupował ktoś season pass ? opłaca się za te 2 dodatki ?

Ciężko powiedzieć. Jak jest zgrana ekipa, to zdecydowanie warto. Oplaca sie bardziej niż map packi do Call Of Duty.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #1725 dnia: Lipca 02, 2015, 23:15:37 pm »
Szukałem gdzieś season passa lub dodatki na allegro ale lipa, nigdzie nie ma tylko trzeba przepłacać w storze...
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1726 dnia: Lipca 03, 2015, 00:04:32 am »
Szukałem gdzieś season passa lub dodatki na allegro ale lipa, nigdzie nie ma tylko trzeba przepłacać w storze...

Niestety Sony nie daje przycebulować na DLC :P

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1727 dnia: Lipca 03, 2015, 12:48:40 pm »
Dzisiaj przeglądałem sobie psstore i cyfrowa limitka House of Wolves 389 zł. I oczywiście trzeba posiadać dwa wcześniejsze dodatki.  Season Pass na pół roku do Batmana 169 zł.  :o
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2015, 12:50:22 pm wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1728 dnia: Lipca 03, 2015, 12:53:18 pm »
Dzisiaj przeglądałem sobie psstore i cyfrowa limitka House of Wolves 389 zł. I oczywiście trzeba posiadać dwa wcześniejsze dodatki.  Season Pass na pół roku do Batmana 169 zł.  :o

Ekhm. Źle spojrzałeś.

389zł to jest za wersje która zawiera:

Destiny
Dark Below
House Of Wolf
Taken King

Czyli wszystko w jednym pakiecie. Moim zdaniem i tak polecieli z Ceną to powinno być maks 289zł ;)

Za 169zł jest sam Taken King, który wymaga PRZYNAJMNIEJ Destiny. Dodatki Dark Below i House of Wolf nie są wymagane.

https://store.playstation.com/#!/pl-pl/gry/destiny-kr%C3%B3l-porwanych-cyfrowa-edycja-kolekcjonerska/cid=EP0002-CUSA00568_00-DESTINYTAKENKICE?smcid=pdc:gb-en:pdc-buy-playstation-store-cm077:shop%20now:null:null

Cyfrowa Collector's Edition to:
• The Taken King
• Destiny
• Expansion I: The Dark Below
• Expansion II: House of Wolves
• Wcześniejszy dostęp do pakietu uzbrojenia*
• 3 egzotyczne przedmioty klasowe Strażnika z premiami do XP, 3 emoty klasowe i 3 elementy personalizacji pancerzy.

Wersja dla posiadających już Destiny:

https://store.playstation.com/#!/pl-pl/gry/dodatki/destiny-the-taken-king/cid=EP0002-CUSA00568_00-DESTINYTAKENUPGR?smcid=pdc:gb-en:pdc-buy-playstation-store-cm077:shop%20now:null:null

« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2015, 12:56:30 pm wysłana przez Mrocz »

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #1729 dnia: Lipca 03, 2015, 12:55:24 pm »
Jak wydali na tak przeciętną grę 500mln$ to teraz jakoś musi im się to zwrócić.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1730 dnia: Lipca 03, 2015, 12:57:29 pm »
Jak wydali na tak przeciętną grę 500mln$ to teraz jakoś musi im się to zwrócić.

Zwróciło im się z samej podstawki. Destiny to najlepiej sprzedające się nowe IP.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1731 dnia: Lipca 03, 2015, 13:08:44 pm »
Faktycznie Mrocz nie doczytałem tylko wszcząłem od razu lament :) Ale faktycznie i tak powinno być taniej.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1732 dnia: Lipca 03, 2015, 13:10:31 pm »
Faktycznie Mrocz nie doczytałem tylko wszcząłem od razu lament :) Ale faktycznie i tak powinno być taniej.

Nom choć wersje za 169zł i tak pewnie zakupię. Ciekawi mnie ten nowy level do patrolu (ponoć dwa nawet na bank będzie Phobos i ma być ten okręt wojenny Oryxa :) ) + może być sporo ciekawych dodatków. Mi dodatki do Destiny dają dużo godzin zabawy więc jestem otwarty. Czekam tylko na info kto kupuje ;)

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1733 dnia: Lipca 03, 2015, 13:13:39 pm »
Czekam na jakieś promo, na te 2 aktualne dodatki bo 138 zł. trochę sporo.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1734 dnia: Lipca 03, 2015, 13:19:23 pm »
Czekam na jakieś promo, na te 2 aktualne dodatki bo 138 zł. trochę sporo.

Pewnie grubo po premierze Taken King dopiero coś walną. Bo póki co to próbują pewnie skusić do zakupu "kolekcjonerki" ;)

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1735 dnia: Lipca 03, 2015, 13:22:29 pm »
Za 169zł jest sam Taken King, który wymaga PRZYNAJMNIEJ Destiny. Dodatki Dark Below i House of Wolf nie są wymagane.
https://store.playstation.com/#!/pl-pl/gry/dodatki/destiny-the-taken-king/cid=EP0002-CUSA00568_00-DESTINYTAKENUPGR?smcid=pdc:gb-en:pdc-buy-playstation-store-cm077:shop%20now:null:null
Oczywiście, że oba poprzednie dodatki są wymagane, chociażby ze względu na level cap w podstawce. Zawartość The Taken King na pewno jest przeznaczona dla graczy powyżej 30 poziomu.
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1736 dnia: Lipca 03, 2015, 13:24:48 pm »

Oczywiście, że oba poprzednie dodatki są wymagane, chociażby ze względu na level cap w podstawce. Zawartość The Taken King na pewno jest przeznaczona dla graczy powyżej 30 poziomu.

W takim razie i ja coś przeoczyłem :) Zwracam honor.

Dziwne. Zwłaszcza, że można osiągnąć level 35 bez dodatków :) Po tym jak wprowadzili "Awansowanie" sprzętu legendarnego :) A osprzęt Vanguard na level 34 jest dostępny dla wszystkich ;)

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1737 dnia: Lipca 03, 2015, 13:40:35 pm »
To niestety typowy model stosowany w MMO :/ Z tym levelem (34, nie 35) to masz rację, dotąd myślałem, że do awansowania sprzętu wymagany jest HoW.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1738 dnia: Lipca 03, 2015, 13:42:03 pm »
To niestety typowy model stosowany w MMO :/ Z tym levelem (34, nie 35) to masz rację, dotąd myślałem, że do awansowania sprzętu wymagany jest HoW.

W Dark Below był taki limit. Jednak przez bunt graczy postanowili to wyrównać :)

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1739 dnia: Lipca 08, 2015, 15:01:27 pm »
Ktoś dalej gra w Destiny ? Bo jakby się ekipa znalazła bo bym sobie kupił te 2 dodatki za mniej niż 100 zł. bo aktualnie tyle stoją.

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1740 dnia: Lipca 08, 2015, 15:28:04 pm »
Ja po długiej przerwie zacząłem znowu grać.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1741 dnia: Lipca 08, 2015, 15:29:41 pm »
Ktoś dalej gra w Destiny ? Bo jakby się ekipa znalazła bo bym sobie kupił te 2 dodatki za mniej niż 100 zł. bo aktualnie tyle stoją.

Jak gram i widzę, że ktoś z ekipy gra to przeważnie przełączę gierkę ;) Więc niezależnie od tego czy gram w Destiny czy nie zawsze warto wysłać do mnie zapro ;)

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1742 dnia: Lipca 19, 2015, 22:50:01 pm »
No i przegrałem bitwę z rakiem bo kupiłem te 2 DLC (nawet nic nie trzeba ściągać...), wyszło mi 80 zł. więc cebula 1 SONY 0.

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1743 dnia: Lipca 19, 2015, 23:17:17 pm »
A ile stoi ta full-wypas wersja ze wszystkimi dodatkami?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1744 dnia: Lipca 19, 2015, 23:22:31 pm »
No i przegrałem bitwę z rakiem bo kupiłem te 2 DLC (nawet nic nie trzeba ściągać...), wyszło mi 80 zł. więc cebula 1 SONY 0.

Daj znać kiedy i gramy :)

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1745 dnia: Lipca 20, 2015, 08:24:10 am »
W tygodniu mam czas od około 20 jak coś, pisz jaki dzień Ci pasuje :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1746 dnia: Lipca 20, 2015, 08:25:14 am »
W tygodniu mam czas od około 20 jak coś, pisz jaki dzień Ci pasuje :P

Spoko ;) Na razie ciężko przewidzieć dokładny dzień, ale jak będę na konsoli to od razu dam znać :)

scorpion87

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #1747 dnia: Lipca 20, 2015, 10:11:53 am »
Ja gram tylko narazie 25 lvl mam dopiero:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1748 dnia: Lipca 20, 2015, 10:18:03 am »
Ja gram tylko narazie 25 lvl mam dopiero:)

Dodajcie mnie do PSN'a (devilka chyba mam ;) ) i zawsze można coś razem ogarnąć :)

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #1749 dnia: Lipca 20, 2015, 11:02:02 am »
Kupić dlc w cenie gry do najnudniejszej produkcji na ps4.
To mógł zrobić tylko Devilek.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1750 dnia: Lipca 29, 2015, 11:35:16 am »
Plotki ploteczki:
Kilka ploteczek odnośnie zmian jakie szykuje Bungie, zarówno przy dodatku TTK jak i kilka niepotwierdzonych rzeczy odnośnie samego Destiny 2.0.

- Bungie pracuje obecnie nad systemem "Clans 2.0". Niestety nie jest to co wszyscy myślicie, czyli podgląd klanu w grze, najwyraźniej takie coś przerasta speców w Bungie.
Będzie to coś na zasadzie buffów w fireteamie, czyli jeśli gramy ze swoimi członkami z klanu, to będziemy otrzymywać różne buffy, ale wciąż nie wiadomo o co chodzi i jakie będzie trzeba spełnić wymagania.

- Artefakty nie będą tym samym co relikty, i cytując "będą znacznie lepsze, dając naszym guardianom nowe efekty oraz nowe style gry", cokolwiek to znaczy.

- Eris Morn będzie w dodatku TTK naszym głównym quest giverem.

- Na raidzie "Dread Naught" będą 3 różne bossy.

- Podczas niektórych questów będzie można używać czołgów Cabali. Nie wiadomo czy chodzi o te co były do tej pory czy jakieś nowe.

- Cabale nie staną się naszymi sprzymierzeńcami w żadnym punkcie fabuły.

- Przeciwnicy będą mogli używać swoich własnych Superów. Jednak są to kopie naszych i tak np. Dreg będzie mógł sobie postawić bańkę, a Hopgoblin używać czegoś na wzór Golden Guna (oczywiście to tylko przykłady).

- Patrol na Dread Naught będzie znacznie większy i zawierał znacznie więcej aktywności niż standardowe patrole. Podobno będą różne sekrety i ukryte rzeczy, które gracze mają niby szukać miesiącami.
Czyli pewnie w tydzień się wszystko znajdzie.

- Saturn wciąż pozostaje planetą nie do eksploracji, pomimo że to planeta gazowa, to zawsze istnieje możliwość umiejscowienia jakieś bazy, itd.

- Bungie pracuje nad nowymi metodami ulepszania naszych guardianów. Na chwilę obecną nie dowiemy się nic więcej, ponieważ to wciąż wielka tajemnica. Nie wiadomo czy chodzi w końcu o modyfikacje broni, nowe shadery, czy po prostu mikrotransakcje z kolorkami i innymi tego typu pierdołami.

- Destiny 2 ma podobno nosić nazwę "Destiny 2 - The Shattered Suns" i jest zaplanowane wstępnie na wrzesień 2016 roku.
Cały czas będziemy używać naszych postaci, a cała gra ma mocno skupiać się w okół Osirisa, który również będzie naszym głównym quest giverem.
Oczywiście pojawią się nowi przeciwnicy (tiaaa...), a Mercury będzie nową planetą, którą przyjdzie nam zwiedzać.

- Podobno do scenariusza Bungie zatrudniło jakieś szyszki z Hollywood, więc pewnie będą się tym chwalić na GamesComie, albo przyszłym E3.
Co nie oznacza, że nagle dostaniemy fantastyczną fabułę. Wystarczy popatrzeć na serial Halo, który był strasznie promowany przez MS i średnio to wyszło.

- Nasz Ghost otrzyma nowy głos, podobno kwestie są już nagrywane.

- Bungie podobno nie będzie kontynuować polityki z DLC, a w zamian będą wypuszczać darmowe raidy, planety, itd.
Czyli jak można łatwo się domyślić, będzie mocny nacisk na miktotransakcje, bo przecież kasa musi skądś płynąć. Byle tylko były to kosmetyczne rzeczy, to nie będzie to nikomu przeszkadzać.

- Handlowanie między graczami nigdy nie zostanie zaimplementowane do gry. Activision (a jakże...) dało bardzo jasno do zrozumienia Bungie, że taki element nie może się znaleźć w ich grze.

- I na koniec ciekawostka, 6 skrzynia na VoGu to była ściema. Bungie mówiło farmazony, żeby tylko ludzie kombinowali i szukali.
Tylko komu się tak naprawdę chciało szukać kolejnej skrzynki z Ascendant Shardami? Chyba jakimś totalnym "noł-lajfom".

o_O Darmowe DLC po TTK? Niby fajnie, ale to Activision więc mocno mi to śmierdzi. Pewnie zaleją mikrotranzakcjami Pay 2 Win o_O

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1751 dnia: Lipca 29, 2015, 16:23:10 pm »
Pewnie będzie parę darmowych DLC aby graczy przyciągnąć a później znowu płatne.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1752 dnia: Lipca 29, 2015, 16:40:33 pm »
Pewnie będzie parę darmowych DLC aby graczy przyciągnąć a później znowu płatne.

Albo wypierdolą Destiny 2 jedyne 269zł za podstawową wersje edition ;)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1753 dnia: Sierpnia 03, 2015, 23:20:25 pm »
 :lol: No, Raidy bedą darmowe, ale żeby je przejść, będziesz musiał kupić nową super duper pukawkę i zbroję za jedyne 79.90 PLN.

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1754 dnia: Sierpnia 04, 2015, 18:34:20 pm »
Peter Dinklage zniknie z Destiny
Bungie is recasting the role of Ghost, replacing current voice actor Peter Dinklage with newcomer Nolan North (best known as the voice of Nathan Drake in Uncharted). Starting with The Taken King this September, North will voice all of the little bugger’s lines. But this isn’t just for future dialogue: Dinklage was so bad, they’re actually going back and recording all of his lines, expunging him from the game entirely.
http://kotaku.com/bungie-is-erasing-peter-dinklage-from-destiny-1722013559

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1755 dnia: Sierpnia 04, 2015, 20:01:17 pm »
W sumie to przy dwóch ostatnich DLC zniknął, bo wszystkie misje są prowadzone przez nowe postacie i O WIELE lepiej prowadzą misje ;)

Inna sprawa, że ponoć jakieś szychy Hollywood zostały zatrudnione do prac nad historią nowego DLC.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1756 dnia: Sierpnia 05, 2015, 16:52:21 pm »
Wygląda na to, że wraz z dodatkiem całe Destiny zostanie praktycznie przebudowane od nowa zarówno dla posiadaczy dodatków jak i samej podstawki:

http://zeratulpl.blogspot.com/2015/08/destiny-taken-king-artyku-gameinformera.html

Z jednej strony trochę ostro, bo dotychczasowy czas spędzony na grze jest, że tak to ujmę. Zmarnowany. Z drugiej strony te zmiany będą naprawdę na + i TAK POWINNA WYGLĄDAĆ ta gra.

Z ciekawszych rzeczy:

Poza dodaniem nowych rzeczy, Bungie postanowiło w drastyczny sposób przebudować istniejącą zawartość. Zmienia sposób levelowania postaci, naszego ekwipunku, a także system questów. Na nieszczęście story będzie o wiele częściej przerywane przez cutscenki, co akurat ja osobiście uznaję jako duży minus. Jeżeli interesuje was dlaczego tak sądzę, to zapraszam do poprzedniego wpisu na blogu. Ponadto ma być o wiele więcej narracji za którą będzie odpowiedzialny... Nolan North. Gdzie diabeł nie może tam Nolana pośle. Co ciekawe Nolana będziemy mogli usłyszeć nie tylko w Taken King, ale także i w podstawowej wersji Destiny. Oznacza to mniej więcej tyle, że Peter Dinklage nie tylko żegna się z produkcją Bungie ale zostaje z niej po prostu wymazany. Coraz bardziej wydaje mi się, że został do niej zatrudniony tylko dlatego, że jakiś koleś w studiu jest wielkim fanem Gry o Tron i chciał Petera poznać. Generalnie nie ma co się dziwić, ale...

No nie powiem to mnie trochę rozjebuje. Cała kampania przebudowana o_O Chyba trzeba będzie przejść na nowo grę. Znaczy się nie spodziewam się zmian w konstrukcji misji, ale wciągnięciu w nią więcej historii. Trochę przypomina to jazdy z zakończeniem Mass Effect. Nie powiem robi się ciekawie.
Pod kątem fabularnym gra będzie kontynuowała wątki z DLC. Wstępem będzie konflikt między królową Awoken, a Oryksem. W czasie tego konfliktu wg. GameInformera uda nam się zobaczyć nie tylko potęgę Awoken, ale i zagrożenie jakie stanowi sam Oryx. My naszą przygodę rozpoczniemy na Fobosie który jest księżycem Marsa. Już od samego początku mamy zaobserwować jak bardzo Bungie zmieniło sposób przedstawienia historii, nasz Ghost ma teraz pikać by poinformować nas, że niedaleko znajduje się jakiś Lore i będzie w stanie opowiedzieć nam coś więcej na temat przeciwnika, kubka czy jakiegoś robala. Jest to ciekawe zagranie, które mam nadzieję, w skuteczny sposób wyeliminuje potrzebę odwiedzania bungie.net by dowiedzieć się czegoś o uniwersum Destiny.

Silny nacisk na fabułę i świat otaczający? Nice.

Kolejną dużą zmianą w Taken King jest system levelu postaci. Według Bungie, poprzedni system był skomplikowany i wielu graczy nie potrafiło go zrozumieć. W związku z tym zostaje on zastąpiony normalnym progresem w grze, a level cap jest zwiększony do poziomu 40. Nie ma więc już grindu zbroi ze światłem by wbić najwyższy poziom. Zresztą już House of Wolves pokazało, że Bungie zmieniło zdanie jeżeli chodzi o system levelowania postaci, bo 34 poziom można było wbić w jeden weekend. Nie do końca zgadzam się z decyzją dewelopera, ale nie będę negował zmian dopóki ich nie sprawdzę w praktyce. Generalnie bronie i zbroje które zdobyliśmy dotychczas nadal będziemy mogli wyekwipować, ale nie będą one zbyt mocne. Podczas naszej przygody z Taken King możemy natrafić na bialą broń która będzie posiadała lepsze statystyki. Oznacza to mniej więcej tyle, że możemy do kosza wyrzucić Black Hammera, Fatebringera, a Etheric Light który podnosił atak naszej broni do poziomu 365 stanie się zwykłym śmieciem. Oczywiście jestem zły na Bungie za taką decyzję, bo cała moja dotychczasowa przygoda z Destiny zostaje zresetowana i staje się nie znaczącym epizodem. Redaktor GameInformera informuje o tym, że możemy poświęcić broń z naszego ekwipunku by uczynić inną lepszą. Nie wdaje się za bardzo w szczegóły bo cały system jest obecnie w fazie testów, ale nie będzie on dotyczył naszych obecnych broni.

Tu jest to co mnie wkurza lekko. Z drugiej strony... Może to było jedyne wyjście naprawić ten burdel cały? Wygląda na to, że cały czas spędzony nad grą idzie praktycznie do kosza. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Szkoda, że nie zostawili możliwości "awansowania" broni i pancerzu z House Of Wolves bo to było uczciwe zagranie. Teraz Gra będzie skupiać się na samej postaci a nie ekwipunku. Gdyby tak było od początku to by było bardzo dobrze, niestety po roku grania czuje się lekki nie smak, jednak dam tej grze szanse jak faktycznie będzie to zmiana na lepsze.

Bungie przebudowało vendorów. Największą zmianą będzie liczba dostępnych questów. Niektóre pojawią się po pierwszej misji, inne po zakończeniu przygody, a inne będą zależne od znalezienia pewnych przedmiotów. Quest od znanej wszystkim Eris pomogą nam w odnalezieniu pewnego typu broni, questy od vanguardów popchają fabułę do przodu. Co ciekawe questy bedą porządkować znaną nam zawartość. Na przykład Sword of Crota będzie połączony z dodatkiem Dark Below. Nawet subklasy Tytana - Striker i Defender będą posiadały własne misje które wyjaśnią ich odpowiednie wykorzystanie. Poza questami, gunsmith w końcu zyska na znaczeniu. Będzie on posiadał system reputacji który będzie rósł wraz z odpowiednim progresem w grze. Np. za ilość headshotów w Crucible ze snajperki. Będzie to coś na wzór bounty ale z dotyczące broni i co ciekawe limitowane tylko przez ilość miejsca w inventory. Gdy osiągniemy odpowiedni poziom, to raz w tygodniu będziemy mogli zapłacić glimmer by zamówić legendarną broń i ta broń będzie dostarczona w środę razem z randomowymi perkami. Ten ewent będzie się nazywał po prostu Armsday.

To jest na + i nie będzie tak wkurwiająco trudnego dostępu do legendarek. Kupno za glimmer (gótówka w grze) i czekanie na dostawę = spoko. Do tego jeszcze random dropy dalej będą :) Po za tym kopa questów, które są zarąbistym dodatkiem w poprzednich DLC. Takie "ciekawsze" Bounty z jakimś bossem, rytuałem czy coś takiego :P Jak tego będzie dużo i to w innym stylu to zajebiście :)

Dodatkową rzeczą będzie odlewnia broni (weapon foundry) która będzie odpowiadać za  customizację naszych loadoutów. Kolejną rzeczą są sami producenci broni, których Bungie przedstawilo w jednej z ostatnich aktualizacji na stronie. Bronie od Hakke, Suros and Omolon nie tylko wyglądają inaczej ale i posiadają inne właściwości. Pulse Rifle od Hakke będzie strzelał czterema strzałami, zamiast trzema. Omolon będzie skupiał się na strzałach energetycznych.

Mega na + będzie można sobie skonfigurować wszystko? :D + większa różnorodność broni?

Z innych zmian, Bungie łączy Crucible i Vanguard Marks w jedne Legendary Marks. To samo tyczy się materiałów pokroju Hadronic Essence które zostają połączone w jedno Armor Materials.
Odnośnie znanych i lubianych frakcji, to nie musimy już zakładać ich ciuchów, jedyne co to składamy im przysięgę i sprawa załatwiona. Możemy ponadto oddać im mote of light, weapon parts, ammo synth, itd. by zyskać reputację. No i w końcu Bungie pozbywa się shaderów jako takich. Teraz możemy podejść do komputera i założyć odpowiedni kolorek. To samo tyczy się emblemów. A jeżeli czegoś nie mamy to komputer poinformuje nas jak to zdobyć.

No kurde! Nie trzeba farmić PvE/PvP już tylko gramy gdzie chcemy :)

Wszystkich i tak najbardziej interesuje EndGame bo wiadomym jest, że 8 nowych misji fabularnych pomimo, że będą rozbudowane to starczą na niezbyt długo. Ponoć to ma być tylko początek, EndGame activity ma się nie wiązać tak bardzo z grindem jak poszukiwaniem rzeczy na statku Oryksa, wykonywaniem misji od vendorów, granien rajdu King's Fall, nowego typu public eventów, strajków które mają być lepiej zaprojektowane. Nawet rozgrywanie misji w Vault of Glass zwanej Unsealed Paradox ma odpowiedź na parę pytań odnośnie Lore.
Taken to nowy typ przeciwników w Destiny. Generalnie to Bungie odpowiada za recykling istniejących przeciwników, a Oryx za wyrwanie ich z ich obecnego wymiaru, obdarcia ich z swoich właściwości. Dzięki temu zabiegowi mamy tych samych przeciwników o w nowych mocach.

Tu rozszerzę czytałem trochę o tych nowych Public Eventach. Ten nowy Public Event będzie "aktywowany" przez graczy na patrolu. Czyli nie będzie losowy, a jakieś przyzwanie, wykurzenie zburzenie czegoś i będzie można się dołączyć - jak dla mnie zajebioza. Ciekawi mnie też więcej misji Lore. :)

Nowi przeciwnicy:
Oto kilka typów, na które natrafił redaktor GI:

Kapitan – noszący solarową tarczę i wyrzucający oślepiające orby.
Rycerze – posiadający obszarowy atak podpalający
Centurion – strzelający samonaprowadzającymi pociskami
Czarownice – Necromancer który przyzywa cienie przypominające Thralle
Psion – który strzela do ciebie a następnie się rozmnaża
Vandal – potrafiący podobnie jak Tytan postawić bańkę, z której mogą strzelać i w której mogą się leczyć
Falanga – posiadający atak, który odrzuca cię do tyłu
Thrall – potrafiący się teleportować

I na deser mapka nowego patrolu:

PS. Uprzedzę fakty zanim Andy tu wparuje skandując "ZŁODZIEJE". Wiele tych zmian dostaną też posiadacze PODSTAWKI. Czyli bez dodatków. Ciekawe ile z tego to będzie, ale jak dla mnie szykuje się spory update DESTINY. Ja nie powiem jestem zainteresowany. Nawet jakby usunęli mi postać i miałbym grac od nowa, jeżeli tym razem dostarczyliby Destiny na jakie czekaliśmy to jestem ZA! Owszem postać co prawda zostaje, ale sprzęt nie będzie już taki dobry jak był jak go zdobywaliśmy ;)

PS2. Cały ten wpis na blogu jest oparty na oficjalnym artykule GameInformera. Gdzie redaktor grał osobiście w betę. Więc ploty to nie są. Zobaczymy jak to się sprawdzi w praniu :) Chyba dam ostatnią szanse Destiny kupię ten dodatek i będę obserwować grę od tego czasu. Lubie to uniwersum i fajnie jakby stanęło na nogi takie jak było obiecywane :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2015, 16:56:09 pm wysłana przez Mrocz »

Devilek

• Łajka
« Odpowiedź #1757 dnia: Sierpnia 05, 2015, 18:01:47 pm »
Tyle zmian a lagi i długie loadingi pewnie dalej będą doskwierać tej grze :/
Nowy dodatek i aktualne bronie i zbroje do kosza, do tego po Diablo i Wowie jestem przyzwyczajony ;)
Jak dla mnie dodanie więcej cutscenek na plus, bo strasznie ich mało w podstawie.
Public Event ma być więcej dla mnie plus, bo chyba tylko na 1 trafiłem do tej pory ^^
Zmiany jak dla mnie bardzo fajne, chociaż dla mnie ta gra tak powinna wyglądać od samego początku, podstawa jednak strasznie biedna jest :/

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1758 dnia: Sierpnia 05, 2015, 18:13:44 pm »

Zmiany jak dla mnie bardzo fajne, chociaż dla mnie ta gra tak powinna wyglądać od samego początku, podstawa jednak strasznie biedna jest :/

Mam te same odczucia

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1759 dnia: Sierpnia 05, 2015, 18:24:33 pm »
Szkoda że trzeba mieć te dwa poprzednie dodatki. Na pewno masa osób by chętnie wróciła gdyby nie to.