Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 248962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1440 dnia: Grudnia 09, 2014, 15:47:49 pm »
Warto zobaczyć bo beka. IT'S ORIGINAL!

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/163_C5UVU-I?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://kotaku.com/destinys-weekly-strike-is-now-locked-behind-dlc-1668709133

A no i z tego co piszą, to do weekly i nightfalla będą wrzucane strajki z dodatków, więc Ci bez będą mieli niektóre tygodnie poblokowane te wyzwania ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1441 dnia: Grudnia 09, 2014, 15:56:16 pm »
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
A no i z tego co piszą, to do weekly i nightfalla będą wrzucane strajki z dodatków, więc Ci bez będą mieli niektóre tygodnie poblokowane te wyzwania ;)

Z jednej strony lekkie chujstwo ;)
Z drugiej... Jak już zapłaciłem za dodatek, to przynajmniej zapewniają większą różnorodność, a dawanie dwóch weekly tygodniowo też by wywołało gównoburze, bo posiadacze dodatków mieliby dwa razy więcej strange coinów ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1442 dnia: Grudnia 09, 2014, 16:02:38 pm »
No to, że nie dają strajków ekskluzywnych dla platform to rozumiem. Co do strajków z dodatków, to wystarczyłoby zrobić podział i CI co dodatku nie mają wyświetla im się inny nightfall. Choć to porobi komplikacje, bo co z tymi co dołączą do znajomych w trakcie... hmm, tym by można nie dawać nagród za nightfalla. No generalnie wyczuwam, że pomysł jaki zapodałem wydaje się najsensowniejszy, ale przy tym wiele kłopotów rodzi. No ch**owo, ale co zrobisz.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1443 dnia: Grudnia 09, 2014, 16:04:28 pm »
No to, że nie dają strajków ekskluzywnych dla platform to rozumiem. Co do strajków z dodatków, to wystarczyłoby zrobić podział i CI co dodatku nie mają wyświetla im się inny nightfall. Choć to porobi komplikacje, bo co z tymi co dołączą do znajomych w trakcie... hmm, tym by można nie dawać nagród za nightfalla. No generalnie wyczuwam, że pomysł jaki zapodałem wydaje się najsensowniejszy, ale przy tym wiele kłopotów rodzi. No ch**owo, ale co zrobisz.

Destiny ma to do siebie, że co by nie zrobili wszyscy będą narzekać :) Nam pozostaje cieszyć się grą, bo dodatek mamy ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1444 dnia: Grudnia 09, 2014, 16:11:28 pm »
Dokładnie. My dodatki mamy, więc szlachta idzie się zaraz bawić, a reszta niech płacze :troll:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1445 dnia: Grudnia 09, 2014, 16:18:59 pm »
BTW. Trzeba coś pobierać/ściągać z PS Store mając Season Pass by odblokować dodatek czy wystarczy włączyć grę?

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1446 dnia: Grudnia 09, 2014, 16:19:07 pm »
Dokładnie. My dodatki mamy, więc szlachta idzie się zaraz bawić, a reszta niech płacze :troll:
:lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1447 dnia: Grudnia 10, 2014, 00:16:06 am »
Właśnie ze Wściekłym i Gregorym ograliśmy sporą część DLC :) I powiem kurde jest zajebiste! Widać, że Bungie słucha się graczy i grę rozwija w dobrym kierunku, nowe 2 strike'i są świetne i bardzo trudne :) Misje ciekawe i inne niż w podstawce :) Wprowadzają wiele urozmaiceń. Do tego genialny system Questów, które urozmaicają tryb Patrol. Oby tylko patent wszedł w życie i był wykorzystywany na innych planetach :) Jak dla mnie warto wydać kasę na DLC. A jeszcze czekamy na Raida :) Morif już widzę ogrywa Crotas End. Ciekawe czy uda mu się go przejść ;)

PS. Mam już 30 level w końcu :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1448 dnia: Grudnia 10, 2014, 01:22:01 am »
Nie doszliśmy do końca. Wszyscy szliśmy w zaparte że nie googlujemy jak sie go przechodzi i sami rozkminialiśmy każdy etap. Na drugim etapie rajdu poddaliśmy się, bo późno już było, ale prawie sie nam udało go zaliczyć z tego co sie dowiedziałem. Ale potwierdzam co mówi Mrocz - jest mega dobrze. Strajk jaki jest w weekly jest mega przerąbany, ale w sumie na nightfallu z arcburn mimo dużej ilości zgonów dawaliśmy rade.

Co do rajdu to tylko pierwszy checkpoint sie udało zaliczyć i dostaliśmy za niego nagrody. Farciarz morfi dropnął od razu rękawiczki rajdowe, a w ogóle to na robieniu daily heroic wypadł mi fioletowy engram z którego mam buty z 33lv lighta już :lol:

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #1449 dnia: Grudnia 10, 2014, 07:32:21 am »
nowe 2 strike'i są świetne i bardzo trudne :) Misje ciekawe i inne niż w podstawce :)

Tia....      :roll: :roll: :roll:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=948886

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1450 dnia: Grudnia 10, 2014, 08:33:19 am »
nowe 2 strike'i są świetne i bardzo trudne :) Misje ciekawe i inne niż w podstawce :)

Tia....      :roll: :roll: :roll:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=948886

Przepraszam bardzo nie można mieć własnego zdania? Mi się DLC podoba Morfiemu też, Wściekły i Gregory też byli zadowoleni bardzo.. I nie wiem więc po co tu chcesz dyskutować?

Wszystko w DLC jest nowe, i widać wpływ opinii graczy na krztałt DLC. To, że ktoś parę mapek znalazł w plikach nie oznacza, że były to w pełni ukończone i grywalne misje. Sama konstrukcja nowych misji wyraźnie jest poprawiona względem podstawki. Wszystko idzie w kierunku coraz lepszym, więc jak dla mnie można się tylko cieszyć.

A jak komuś gra nie odpowiada to nigdy się do niej nie przekona.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2014, 08:35:46 am wysłana przez Mrocz »

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #1451 dnia: Grudnia 10, 2014, 08:46:42 am »

Wszystko w DLC jest nowe, i widać wpływ opinii graczy na krztałt DLC. To, że ktoś parę mapek znalazł w plikach nie oznacza, że były to w pełni ukończone i grywalne misje. Sama konstrukcja nowych misji wyraźnie jest poprawiona względem podstawki. Wszystko idzie w kierunku coraz lepszym, więc jak dla mnie można się tylko cieszyć.

Ale jak wszystko jest nowe, skoro prawie wszystko jest copy-paste z bazowej gry? Przeciwnicy są ci sami, albo z inną paletą kolorów. Walczysz również w lokacjach wykorzystujących tekstury z bazowej gry. Co jest w tym DLC nowego?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1452 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:19:48 am »

Ale jak wszystko jest nowe, skoro prawie wszystko jest copy-paste z bazowej gry? Przeciwnicy są ci sami, albo z inną paletą kolorów. Walczysz również w lokacjach wykorzystujących tekstury z bazowej gry. Co jest w tym DLC nowego?

Mechanika? Nowi przeciwnicy przypominają tych z podstawki owszem (choć mają  inny model) i ma to swoje uzasadnienie bo są to przedstawiciele tych samych ras, które są w grze. Mają natomiast nową mechanikę i masę utrudnień w Strike'u. Zresztą czego ty się spodziewasz po DLC? kompletnie innej gry? Generalnie to jest rozszerzenie wszystkiego, ale są zmiany na tyle znaczące by przekonać do kupna dodatku. Mi tam się podoba, i dla mnie to DLC wprowadza sporo świeżości.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1453 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:22:21 am »
Hate ir or lovie it. Takie jest Destiny. Nawet Andy który wskazał Destiny jako rozczarowanie roku ciorał godzinami :-)

PS. Może spróbujemy jakoś weekly zrobić dzisiaj?

a i jeszcze to:
Farciarz morfi dropnął od razu rękawiczki rajdowe, a w ogóle to na robieniu daily heroic wypadł mi fioletowy engram z którego mam buty z 33lv lighta już :lol:

Jakoś w ogóle mnie to nie dziwi. Cały Morfi :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2014, 09:26:36 am wysłana przez bojawiem »

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1454 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:27:29 am »
Hate ir or lovie it. Takie jest Destiny.

Jak bounty zrobie to zagram wczoraj jeszcze 2 razy robilem i nic...dalej mi nie zaliczalo.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1455 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:29:29 am »
Hate ir or lovie it. Takie jest Destiny.

Jak bounty zrobie to zagram wczoraj jeszcze 2 razy robilem i nic...dalej mi nie zaliczalo.

Myślę, że jak włączysz ponownie konsolę i się znowu zalogujesz do Destiny to zaskoczy. Dziwny Bug, ale nam bez problemu to Bounty zaliczyło, więc nie wiem o co chodzi.

BTW. Ten drugi Quest line  jest na AutoRifle :) nie na raida ;)

A swoją drogą można już spróbować udać się na Raida w weekend jakoś może? Jestem mega ciekawy co tam będzie na nas czekać :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2014, 09:31:28 am wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1456 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:34:49 am »
Dziwna sprawa z tym questem. Wściekły a jest szansa, że pomyliłeś lokacje? Ja póki co nie widzę żadnego info na temat glitcha z tym questami w necie. Bo o ile pamiętam to zostalo ci Eyes of Crota a to jest w innym miejscu z tego co widzę. Nie tam z tym leżącym Thrallem.

To ten co trzeba iść do XURa?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2014, 09:38:58 am wysłana przez bojawiem »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1457 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:40:47 am »
Kumpel z którym robiłem rajd nagrał wczoraj końcówkę pierwszego etapu, gdzie trzeba utrzymać punkt aż do utworzenia się mostu, a w międzyczasie z ciemnosci wybiegają coraz silniejsi przeciwnicy z ogrami włącznie. Dobrze, że się skapnął w porę, że most sie otworzył i pobiegł, bo byśmy wipe mieli. Szkoda, że nie nagrały się głosy całej drużyny drącej się do mikrofonów "BIEGNIJ RADEK, BIEGNIJ kur**!!" :lol:

Na 1:30 macie w dole po lewej dropy i widać jak wpadają mi rękawiczki :angel:

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #1458 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:48:53 am »
Hehe, ten bieg przez most to trochę jak z Mario, przeskakuje sobie przeciwników i do przodu :D Szkoda, że nie da się ich zabić skacząc im po łbach :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1459 dnia: Grudnia 10, 2014, 09:59:35 am »
Dziwna sprawa z tym questem. Wściekły a jest szansa, że pomyliłeś lokacje? Ja póki co nie widzę żadnego info na temat glitcha z tym questami w necie. Bo o ile pamiętam to zostalo ci Eyes of Crota a to jest w innym miejscu z tego co widzę. Nie tam z tym leżącym Thrallem.

To ten co trzeba iść do XURa?

nie ;) ale Ponoć kozacka giwera z tego idzie :)

Ogólnie te Questy są genialne. Mogliby dać więcej na różnych planetach :) Na przykład od Commandora Zavala, Frakcji itp :)

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1460 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:01:02 am »
Ten AutoRifle to legendarka?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1461 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:03:56 am »
Polecam Murmura. Broń siecze!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1462 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:11:14 am »
Ten AutoRifle to legendarka?

No właśnie wydawało mi się, że zdobywamy NecroChasm ale on jest egzotykiem z Raidu. Sam nie wiem teraz co zdobywamy :D

PS. Morif mamy już Murmura ;) Genialna broń :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1463 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:25:07 am »
Jak tak was czytam, to odnoszę wrażenie, że jakoś szybko te egzotyki z dodatku wpadają?

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1464 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:29:20 am »
Murmur to legendarka. I dostaje ją każdy za questy. Ja jeszcze nie widziałem żadnego egzoty z dodatku. Swoją drogą ciekawe co będze miał XUR w piątek? Chciałbym ulepszyć Thorna bo gra mi się nim świetnie ostatnio.

PS. Andy nie ma szans żebyś kupił dodatek? :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #1465 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:33:09 am »
Murmur to legendarka. I dostaje ją każdy za questy. Ja jeszcze nie widziałem żadnego egzoty z dodatku. Swoją drogą ciekawe co będze miał XUR w piątek? Chciałbym ulepszyć Thorna bo gra mi się nim świetnie ostatnio.

PS. Andy nie ma szans żebyś kupił dodatek? :)

Może kiedyś po taniości jeśli będzie.)) Ale średnio u mnie z motywacją na ten dodatek, jak wy już prawie wszystko przeszliście :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1466 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:33:45 am »
Murmur to nowa legendarka na wyższym levelu :) I ma fajną funkcję zamiany rodzaju uszkodzeń (solar i arc) Swoją drogą mam nadzieje, że Xur będzie miał Armamentarium i Invective :)

Nie wiem co z Plan C. Chciałem go ulepszać, ale jak zgarnąłem Murmura to się zastanawiam czy warto go trzymać :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1467 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:42:14 am »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1468 dnia: Grudnia 10, 2014, 10:45:40 am »
Bungie umożliwi przeniesienie postaci do Destiny 2

http://www.ppe.pl/news-32694-bungie_umozliwi_przeniesienie_postaci_do_destiny_2.html

Ciekawe czy początek będzie inny dla nowych postaci a inny dla starych bohaterów :D Nie mniej cieszy mnie to. Przywiązałem się do mojego tytana ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1469 dnia: Grudnia 11, 2014, 12:45:40 pm »

Z Nightfalla dropłem wczoraj, fajne perki mi wylosowało, bo pierwszy to Cluster bomb (rakieta wybucha na mniejsze bomby przy uderzeniu). Nic uber nowego, ale od razu ma już podbity dmg i zaczyna z 278 ATK, tak więc sobie poexpie bo fajnie sie strzela :)

I druga z dead orbit : Broken Truth. Fajnie bo wszystko teraz dropi z większym ATK. Stare legendarki idą do kosza :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1470 dnia: Grudnia 11, 2014, 13:18:46 pm »
Ciekawe czy w Vault Of Glass też dropi lepszy sprzęt :) Głupio by było jakby VoG był bezużyteczny...

Tak w ogóle to kiedy ekipą ciśniemy na nowego Raida? :D Bardzo chciałbym go zacząć :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2014, 13:20:55 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1471 dnia: Grudnia 11, 2014, 13:21:23 pm »
W grupie Destiny na FB piszą, że loot dropi stary, więc w teorii sie nie opłaca tam lecieć, no chyba że po shardy. Ja i tak bym chętnie harda jeszcze zrobił, albo umówił się na zrobienie normala pod próbę wbicia trofeum za rajd bez zginięcia.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1472 dnia: Grudnia 11, 2014, 13:32:56 pm »
W grupie Destiny na FB piszą, że loot dropi stary, więc w teorii sie nie opłaca tam lecieć, no chyba że po shardy. Ja i tak bym chętnie harda jeszcze zrobił, albo umówił się na zrobienie normala pod próbę wbicia trofeum za rajd bez zginięcia.

Na to bym spróbował wbić 32 level by było łatwiej ;)

A ustawkę bym zrobił na nowy Raidzik z DLC :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1473 dnia: Grudnia 11, 2014, 14:05:45 pm »
Miałem pisać właśnie, że jak sie piszecie to ustawka nawet dzisiaj na Crote. Moge robić za guide'a :angel:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1474 dnia: Grudnia 11, 2014, 14:27:31 pm »
Miałem pisać właśnie, że jak sie piszecie to ustawka nawet dzisiaj na Crote. Moge robić za guide'a :angel:

Czy dzisiaj dam radę to nie wiem ;) Mega bym chciał, ale jak coś to od 20.00 ? Dam znać jeszcze wcześniej. Wściekły i gregory, a wam jak pasuje? Czy lepiej inny dzień? :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1475 dnia: Grudnia 11, 2014, 14:49:46 pm »
Jak nie rajd to inne aktywności są dostępne. Ja jeszcze nie robiłem tego Undying Mind strajku ekskluzywnego dla PlaySTation bo zapomniałem w ogóle że jest :lol:.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1476 dnia: Grudnia 11, 2014, 14:53:16 pm »
Jak nie rajd to inne aktywności są dostępne. Ja jeszcze nie robiłem tego Undying Mind strajku ekskluzywnego dla PlaySTation bo zapomniałem w ogóle że jest :lol:.

Można go zrobić albo z listy 28 level, albo wybrać z mapki (20 level) przyznam, że zajebisty jest :) Nieco zbliżony do Nexusa na Venus, ale mocno utrudniony :D Nightfall na nim będzie w cholerę utrudniony ;)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1477 dnia: Grudnia 11, 2014, 15:06:39 pm »
Ja dzisiaj jestem i gram :) Chętnie zrobię weekly aktywności dowolne i rajda. :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1478 dnia: Grudnia 11, 2014, 15:12:09 pm »
Ja dzisiaj jestem i gram :) Chętnie zrobię weekly aktywności dowolne i rajda. :)

To się można ustawić. Postaram się wpaść koło 20.00 :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1479 dnia: Grudnia 11, 2014, 15:19:09 pm »
Spoko, to pomogę Wam zrobić weekly oba jeśli nie znajdziecie trzeciego chętnego. Ten strajk z omnigulem na weekly teraz nie jest trudny w ogóle. Bez większych problemów z murmurami na arc ustawionymi i heavy weapon arc sie go robi, tylko trzeba uważać trochę. Damy rade :)