a mi jak się uda, to od 20 listopada wolne do końca roku
Ja sobie zaplanowałem nerdowski, nołlajfowy urlop od 29 listopada
Cytat: Lem++ w Listopada 05, 2013, 23:43:11 pmCytat: Master_666 w Listopada 05, 2013, 12:30:51 pmTo już lepiej za 15 kupić kurczaka gong bao na rondzie mogilskim lub w mekongu w Bonarce (ten sam właściciel ). Na mogilskim przed 17 zupa gratis, a po piwo lub cola w puszce gratis Bylem dzisiaj u tego chinola na szewskiej. Chodzilo Ci o Asia to Go? Srednia paka za 10zl bez grosza, duza juz za 18zl : / ale przyznam ze nawet smakowalo mi... pierwszy chinol w KRK zaliczony Beka. Jasne, ze nie chodziło mi o "Asia to Go". To jest totalna komercha, "fast food" i badziew, a nie chińska knajpa Chodziło mi o restaurację, chyba druga na lewo jak się idzie od bagateli, jest napis "Kuchnia Orientalna" ( https://www.facebook.com/KuchniaWietnamskaIChinskaSzewska25 ) (biały napis na czerwonym tle). Dokładnie tutaj:http://goo.gl/maps/jTWw3Trzeba wejść do "wnętrza" kamienicy. Z tego co widzę to chyba dość nowy chinol, bo na google mapy nie ma jeszcze szyldu. W każdym razie tam jest teraz promocja na danie z kurczaka za 10zł i można się całkiem najeść. Chociaż muszę jeszcze kiedyś coś tam spróbować, bo po jednym daniu mało można powiedziec. Zawsze jest tak, że niektóre są lepsze, niektóre gorsze. Ja zamówiłem kurczaka Gong Bao (który jest jednym z moich ulubionych dań w chińskich "knajpach") i moim zdaniem był zdecydowanie za słodki, do tego mięso duszone, no a ja nie przepadam za takim sposobem przygotowania. Ogólnie jakoś mało miał wspólnego z typowym gong bao prócz orzechów . "Asia to go" to często jadłem jak byłem późnym wieczorem na mieście i zawsze kończyło się tym, że 3/4 tego kubka wypieprzałem do kosza Ładnie wygląd, gorzej smakuje. Jak chcesz dobrego chinola to polecam Chiński Pałac http://www.chinskipalac.krakow.pl/pl/menu.html :http://goo.gl/maps/4hN9oI koniecznie wziąć kaczkę po seczuańsku, bo lepszej nigdy nie jadłem.
Cytat: Master_666 w Listopada 05, 2013, 12:30:51 pmTo już lepiej za 15 kupić kurczaka gong bao na rondzie mogilskim lub w mekongu w Bonarce (ten sam właściciel ). Na mogilskim przed 17 zupa gratis, a po piwo lub cola w puszce gratis Bylem dzisiaj u tego chinola na szewskiej. Chodzilo Ci o Asia to Go? Srednia paka za 10zl bez grosza, duza juz za 18zl : / ale przyznam ze nawet smakowalo mi... pierwszy chinol w KRK zaliczony
To już lepiej za 15 kupić kurczaka gong bao na rondzie mogilskim lub w mekongu w Bonarce (ten sam właściciel ). Na mogilskim przed 17 zupa gratis, a po piwo lub cola w puszce gratis
Cytat: tytacz w Listopada 06, 2013, 10:29:41 amJa sobie zaplanowałem nerdowski, nołlajfowy urlop od 29 listopada Wielkiego exa od Sony trzaśniesz w jeden dzień, nie trzeba brać urlopu
Czyli K:SF nie zasługuje na tę nazwę.
To zależy jaką skalę ocen weźmiemy za wzór, jak kyokurukminszinamma to masz mega crapa i lepiej go wyjeb przez okno, szkoda nerwów.
Jesteś człowiekiem, który bierze pre-order na konsolę, urlop na premierę ps4, od jakiegoś czasu deklaruje, że będzie brał K:SF i wmawiasz mi, że nie przejdziesz w jeden dzień kampanii i nie rozegrasz nawet jednego meczyku on-line? Dziwne.
widzę że na forum dalej temat "czemu krzysiek kupuje ps4 na premierę"
Ten chinol na szewskiej to mój ulubiony ever! Gong Bao jest prze pyszny, idealnie mi taki smakuje, a chrupiący kurczak też jest uber dobry. Ale największym plusem jest to, że jest tanio i naprawdę dużo. 15zł kosztuje pełna porcja, ale zwykle jak chodziliśmy na obiady z kumplami z pracy tam, to jak ktoś brał pełną porcję to był szacun - nażreć sie idzie tym tak, że człowiek czuje sie po pełnej porcji jak w 9 miesiącu ciąży. Do tego jak sie bierze pół porcji to płacisz dokładnie połowę ceny, ale ryżu i sałatki dostajesz zawsze tyle samo . Wczoraj na dodatek sie okazało jak tam zadzwoniłem, że donoszą tu w okolicy żarcie i przypomniałem sobie jak genialny i smaczny jest tamten chinol. Mój ulubiony ever
Cytat: svonston w Listopada 06, 2013, 17:12:17 pmwidzę że na forum dalej temat "czemu krzysiek kupuje ps4 na premierę"Przecież nie tylko on kupuje Jest nas wielu