Nie chodzi o to, czy jest lepszy, tylko o to, że można by pomyśleć: "kurde, jest sparaliżowany, ma ch**owe życie, to niech ma pierwszy i się cieszy".
Po prsotu jak już mamy nie dyskryminować ludzi to nie dyskryminujmy też zdrowych. W przyszłościowej europie nie zdziwiłbym się, jakby przyszedł taki jakiś pedał i powiedział, że Ci w kolejsce są nietolerancyjni, bo go wpuścić nie chcą.
Chociaż w sumie z tego co widziałem po filmikach to tam dzicz była i rozpychała się łokciami, to ta babunia co najwyżej mogłaby sobie nogę złamać niż dorwać konsolę.
A co jeżeli faktycznie miała dzieciaka sparaliżowanego i sam nie mógł przyjść kupić konsoli?
To jeszcze ciekawiłoby mnie czemu jest sparaliżowany. Bo jeśli z własnej głupoty jak np. jechał sobie 200km/h na motorku i miał wypadek to bym w ogóle mu nie dawał żadnych przywilejów w postaci konsoli spoza kolejki. Zresztą nikt tego nie sprawdzi, a ja po prostu nie jestem naiwny i tak ufny do wszystkich nieznajomych, żeby od razu uwierzyć w ckliwe historyjki i działać pod wpływem impulsu. No ale proszę bardzo, wierzcie w to, ze ludzie mówią prawdę i tylko prawdę, zwłaszcza, kiedy mogą dostać z tego powodu określone korzyści.
Mówiliśmy o starszych ludziach, więc wywnioskowałem, że o to chodzi. A system jest chory i dobrze o tym wiesz. Jakby było gładko, to ludzie nie uciekaliby się do forteli i zwierzęcych zachowań. Klasa i wychowanie kończy się tam, gdy ktoś nas upadla, nie potrzeba do tego jeszcze chichoczącego praktykanta w białym kitlu w tle. Odnoszę się tutaj do służby zdrowia, nie sytuacji w Saturnie.
Generalnie Master mniej sadistica, a więcej empatii
Ja dałem przykład swojej babci, bo ona różne kity wciska na placu by dorwać jakieś owocki/warzywa taniej przy targowaniu się. Na zdjęciu jest niby "matka" chociaż wygląda dosć staro, to może sie tak skojarzyło, że gadam o emerytach, ale akurat w szpitalu na prokocimiu to są tam głównie różnej maści mamuśki, które kłócą się o miejsce dla swoich dzieci. W szpitalach sytuacja jest jaka jest, ale w stosunku do służby zdrowia w innych krajach moim zdaniem wcale nie jest tak tragicznie, jak Polacy starają sobie wmówić.
Sadistica już nie oglądam, bo tak jak Svon napisał, straszna gimbaza się zrobiła. A empatie to myślę, że posiadam, jedynie jestem mało ufny wobec nieznajomych