Pograłem już troszeczkę i, z racji, że pierwotnie miałem nie kupować w ogóle trzeciego Wiedźmina - jestem bardziej niż zadowolony. W szczególności wrażenie robi ogólne wykonanie gry, bardzo podobają mi się plenery, na tą chwilę co widziałem są świetnie wykonane. Czuć takie swojskie klimaty, język jakim mówią postacie niezależne dodatkowo to potęguje. Humor również jest obecny, czy to jakiś dzieciak śpiewa sobie rymowankę, po czym ojciec go opierdziela, mówiąc, że będą przez to kłopoty, albo pewien krasnolud, który po spaleniu przez kogoś jest warsztatu, twierdzi, że zrobił sobie ognisko i nawet kiełbaski upiekł.
Sama walka jest dynamiczna i płynna, sterowanie bardzo dobrze dopasowane do pada.
A jeśli chodzi o grafikę, to robi naprawdę przyjemne wrażenie - postacie są bardzo ładnie wykonane, szczególnie wrażenie robi mimika podczas dialogów oraz wspomniane wcześniej plenery. Jest sporo trawy, która ładnie się rusza na wietrze, podobnie jak drzewa. Doczytywanie elementów, przynajmniej po patchu, nie rzuca się praktycznie w oczy, a animacja trzyma stałą liczbę klatek.
No i tak w ramach podsumowania, jeśli komuś podobał się Dragon Age, bądź chciałby zagrać w świetnego erpega, to w pełni polecam!
Dodatkowo zrobiłem parę zrzutów z share, nic specjalnego, ale otoczenie bardzo mi się podoba, ma coś w sobie.
Szkoda tylko, że SHARE nie pozwala pokazać, jak to u mnie wygląda.
W szczególności kolorystyka.